Jump to content

Recommended Posts

Posted

S obzirom kako se završava kec, ne znam koliko ima smisla gledati dvojku prvo.

3 hours ago, VoivodBG said:

Ma sačekaj pirata ko čovek. Ne daj govnima pare.

Imam mesečnu pretplatu za nezavisne bioskope u NL, tako da svakako idu pare kome treba, ali pitanje da li da mu podižem gledanost :haha:

Posted

Jel to nešto poput MubiGo što imaju u ostatku civilizovanog sveta? Da možeš da u određenim gradovima ideš na projekcije za razne filmove koji su pod njihovom distribucijskom palicom?

preskoči. 

Posted

Novi Oranssi Pazuzu šurilica. Odličan za teretanu. 

A MubiGo ima više ovde, ako je zemlja u toj grupi: https://mubi.com/en/rs/go

Bolje da gledaš neki klasik ponovo. Ne valja se mučiti više ovako, koliko god da mi je drago što se horori ponovo vraćaju ima previše đubreta i treba biti bojažljiv sa izborom.

Posted

Nema toga ovde (mubigo).

Slažem se za klasike, ima toga stalno ovde, i jedno mesto koje funkcioniše kao Kinoteka u Bgu, tako da malo malo pa nešto "novo staro" dobro nađem.

Sad vidim da ga Smile 2 ionako ni nema u ponudi Cinevillea (ili je već prošao), tako da metak izbegnut.

Posted (edited)

Ponovo vraćaju - šta znam, nisam imala utisak da su igde išli, a da i dalje ima prostora da gledam jedan baš dobar novi svake nedelje, i nikad mi ih nije falilo (horor filmova)

Al' da ima masnih glorifikovanih govana ima

I znala sam sa 90%+ ubeđenosti da će biti smeće smile ne znam za koji kurac sam se komitovala

Jbg

Možda napišem rent možda se samo isperem nečim dobrim 

Bilo je toliko strava filmova ove godine da neću žaliti previše vreme valjda

Edited by Havočka
Posted

Nije horor nikada zamro, samo je u svakoj deceniji od zlatnih godina horora, imao previše padova. Dovoljno je da uzmete period oko kraja 90-tih i početka 00-tih u američkoj produkciji i tu je bilo baš gomila đubreta. Sa super idejama i lošom izvedbom, ali svejedno nižeg kvaliteta. 

Donekle suglasan da od kraja 2023, pa čak i ove 2024, dobri filmovi se učestalije ređaju, osim kada su u pitanju domaći. 😄

Posted

Za danas toliko bi trebala da pogledaš. Redak primer kako i dalje može da se napravi film sa velikim F kod nas. Bio je do skora u bioskopima, što je stvarno retkost da preko 6 meseci igra po bioskopima i to domaći naslov. Ali leći lošu volju, pogađa sa emocijama, i slavi život. A to naši filmovi retko rade jer smo upali u jednu centrifugu malodušnosti i apatetičnosti.

Stoji da nam produkcija dosta kuburi zbog loših scenarija i malih budžeta i slabog izbora novijih glumaca, ali zasijamo tu i tamo. Samo što treba kopati.

Joker 2 mi ne pada na pamet da gledam, prvi mi je bio ogavan film u svakom pogledu.

Posted
14 hours ago, VoivodBG said:

Izašao Krazy House na torrentima? To mi delovalo kao nešto lagano i simpatično, ako je loše, onda, skip the skipiti du dah.

Nemam pojma :haha: Napisao da sam ga u bioskopu gledao. Meni bio ultra bezveze film, Holanđaninu kao neko da opisao crni humor na papiru samo.

Posted (edited)

Iiiii pogledah i oba Smile-a

Za prvi mislim da ste malo prećerali sa najgori i najgluplji labelom. Iako relativno predvidiv, mislim da je jako ukusno snimljen, kadrovi su prelepi, gluma je ubedljiva, pacing je dobar, monster je konzistentan, glavni lik omatori kroz dva dana vidno, ponašanje i odluke glavnog lika su mi skroz logične i nije me njeno ponašanje nerviralo i teralo na psovanje, čak i ona dva-tri jumpscarea su mi bila na mestu.

Gubi 3-4 ocene na predvidivost, dala bih mu recimo 6. Prati veoma klasičnu formu i radi to dobro. Svetlosnu godinu od npr Imaginary koji je totalna kanturina od filma. 

Kapiram da možda bacate hejt zbog hajpa, to je oke.

Drugi deo je već kantica, možda 4.

Treći će ili da bude 1 ili 8-9 🤣

Edited by Havočka