Jump to content

Recommended Posts

Posted

A meni kenjaju po forumu sto imam njegov nick :)

Ocito kad se pomene Staljin mnoge asocira na diktatora koji je ubio stotine hiljada gradjana,no ne gledaju drugu stranu da je bio veliki vodja,cak i okrutniji od Hitlera,zato je i pobedio.Pretpostavljam da je napad docekao ruse pomalo nespremne,e sad zima je tu bila 'saveznik',to je ono pitanje sta bi bilo kad bi bilo.Jbg,tako se odigralo i kraj.Na svu srecu

Posted
nisam ni rekao da ima, ko uopšte priča o ljubavi. Ali Staljin je izgubio više nego što je trebao, prosto zato što nije geopolitički razmišljao.

Ja mislim da je ključ nemačkog poraza upravo u odsustvu geopolitičkog razmišljanja Hitlera. On je imao toliko karata na koje je mogao da zaigra, a odlučio se samo za jednu - svi u napad na Sovjetski Savez, što ga je dovelo do poraza. Ja mislim da bi daleko više postigao da je dao veći značaj afričkom frontu, zauzeo Suecki kanal i presekao Britancima put za Indiju.. Mogao je Tursku da uvuče u rat na svojoj strani, to bi mu dalo južni front protiv Rusa. Mogao je da insistira da Japanci prekrše pakt o nenapadanju s Rusima, umesto da napadnu Perl Harbur - štaviše, sam Hitler je posle tog napada objavio rat Americi, što je bio krajnje nepotreban i sulud potez. Mogao je da podstiče ustanke u britanskom kolonijalnom carstvu, ali ga je njegov rasizam sprečavao. On je, međutim, bio ubeđen da su Nemci nadljudi, da mogu da pobede svakog protivnika i da, ako se slučajno pokaže da ne mogu, treba da nestanu, pa je tako doveo svoju naciju na rub uništenja. Nemci su imali sreće što je izbio Hladni rat - bez obzira na poluvekovnu podeljenost, nemačka ekonomija je obnovljena zato što je Zapadu to odgovaralo u borbi protiv Sovjetskog Saveza. Da nije bilo Hladnog rata, ko zna koliko bi dugo Nemačka ostala razrušena i slaba.

Guest Bata Životinja
Posted

Prince, to što Hitler nije geopolitički razmišljao ne znači da Staljin jeste. Ako ćemo o Hitleru on je još veća budala od Staljina, uz činjenicu da je izgubio mnogo manje vojnika.

Angroid, to što ti nazivaš ''ljubav'' stvarno nije geopolitički faktor. Ali poniženje jeste. Kao što je Bžežinski u Šahovskoj tabli govorio Kini i odnosima prema njoj, pa kaže da su joj Rusi oduzeli teritorije na sjeveru i to može biti uzrok nekih budućih nesuglasica a možda i većih sukoba, ili Britanci koji totalno otpadaju kao neki partneri Kini zbog toga što ne samo da su je porazili već i ''ponizili'' u Opijumskom ratu, SAD stoji kao jedina zemlja koja nikad nije ponižavala Kinu i stoga može da očekuje najbolje odnose sa njom. To se tako i ispostavlja, oni su uveliko međusobno zavisni, Kina ima preko bilion dolara u američkim bankama, naravno - tu ljubavi nema, ali nema ni poniženja.

Upravo poniženje istočnoevropskih republika je najveća geopolitička greška Rusije. Naravno, nije ona sama za to kriva, činjenica je da smo mi gore prošli pod Turcima nego Poljaci pod Rusima i da tu ima vatikanskog proseravanja, ali činjenica je isto tako da to proseravanje nije bez osnova. Staljin je ponižavao. Nema ničeg goreg od toga u geopolitici.

Posted

Ruku na srce, Rusija je ponižavala Poljsku mnogo pre nastanka Sovjetskog Saveza. Nisu Poljaci nikad voleli Ruse. Nije njima toliko smetalo što im je nametnut socijalizam, koliko što su ga Rusi nametnuli. Ni Mađari ne vole Ruse, i to ne od 1956, već od 1849, kad je ruski car pomogao Habsburzima da uguše mađarsku revoluciju.

SAD nisu ponižavale Kinu, ali SAD kontrolišu Tajvan, a Kina ima najviše potencijala da izazove američku hegemoniju u budućnosti. To su realnosti koje pre ili kasnije vode ka sukobu - odsustvo poniženja može samo da odloži taj sukob.

Posted

Каква год осећања гајили неки руски суседи према Русима, ипак је Москва знатно ближе него Вашингтон. И то је геополитичка чињеница. Није лако бити сусед са Русима, империја је то, а империје су по дефолту арогантне. Али с тим се мора живети.

Није било неопходно отварати ову посебну тему о рату на 'нашим просторима'. Испаде да одосмо у офтопик, а у ствари, све су то повезане ствари.

• 5 months later...
Guest Alva.Mater.Ceten.Tanan
Posted

Ocete da vidite koliko su nam Rusi bili braca ?

Wikipedia :

Although the Red Army crossed only a very small part of Yugoslavia in 1944, its activities there caused great concern for the Yugoslav communist partisans, who feared that the rapes and plundering by their Soviet allies would weaken their standing with the population.[55] At least 121 cases of rape were documented later, 111 of which also involved murder.[55] A total of 1,204 cases of looting with assault were documented.[55] Stalin responded to a Yugoslav partisan leader's complaints about the Red Army's conduct by saying, "Can't he understand it if a soldier who has crossed thousands of kilometers through blood and fire and death has fun with a woman or takes some trifle?"

Ovo sve govori.

A inache , smesno je sto sam kao klinac voleo da gledam otpisane , cak mi je i sada zanimljivo , ali naravno u medjuvremenu sam uvideo da je serija teska propaganda.

Nijedan Nemac nije poginuo za vreme okupacije Beograda , nijedan , no , otpisani prikazuju potpuno drugaciju pricu

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted (edited)

Braco Rusi ne spasavajte nas vise,izgibosmo svi :haha:

:D , cuvena izreka. :D

Srbija je prostitutka a trenutno ima 3 makroa : Rusi , Ameri i Zapad

Edited by Alva.Mater.Ceten.Tanan
  • Upvote 1
Posted (edited)

Taj podatak za silovanja Crvene armije u Jugoslaviji je sumnjiv. Verovatno je bilo pojedinačnih slučajeva, ali je 1948. sve preuveličano.

Slazem se sa princom, realno jedu govna.

A i boli me kurac.

Mi da smo pametniji ne bi trebalo niko da nas vadi iz govana.

Banda crvena je bar dosla da bije svabe, za razliku od francuza i engleza cije smo "obecane" brodove koji su krenuli u "pomoc " cekali dok nismo svi izginulu.

prinChe moze detaljnije da vam objasni taj podatak.

Politika nije najstarije zanimanje ali ima jako slichnosti sa istim.

Cak mislim da je na neki nacin ogranak najstarijeg zanimanja.

Ko razume shvatice.

Edited by l3s26
Posted

Ali 121 slucaj silovanja je relativno malo ......a istina je da su Ruski vojnici radili razna zlodela na putu ka Berlinu kao i u samom Berlinu.

A ti nadji drugi podatak koliko je zena silovano u Jugoslaviji.

Mislim , zasto bi Jugoslovenski Komunisti izmislili cifre za bracu komuniste Ruse ? Ne vidim razlog zasto bi lagali kolege ....

Posted (edited)

Ali 121 slucaj silovanja je relativno malo ......a istina je da su Ruski vojnici radili razna zlodela na putu ka Berlinu kao i u samom Berlinu.

U berlinu su jebali kevu koliko su silovali.

Ja mislim da su rusi u njemackoj silovali vise zena nego sto su nemacki vojnici za vreme celog rata.

Moze cak i da se kazze "bukvalno su im jebali kevu"

Naravno nemam tachne podatke niti istorijski dokaz, to sam slushao od ranoraznih istorichara ovoono.

A evo tu je i brat Srbima Srbima pa moze on konkretnije da prica.

On jako mnogo voli Crvene.

Mislim , zasto bi Jugoslovenski Komunisti izmislili cifre za bracu komuniste Ruse ? Ne vidim razlog zasto bi lagali kolege ....

Zato sto su Oni bili JUGOSLOVENSKI KOMUNISTI, na celu sa titom. Koji nije bas hteo da se mnogo vole ruski komunisti, a posebno staljin u svoje vreme. :)

Конкуренција, Инфорбиро итд.

Komunisti su uvek imali kul ime na za te institucije.

Inforbiro!

ozna.

Drzavna bezbednost.

Pa cak i banovna koj se zvala... kako bese... sad u picku materinu KPG sluzhba valjda.... nisam siguran.

KGB.

A kad pogledam AMericke, koje su glupe kao noc.

CIA

Tajna sluzba ( SS :D )

i slichno.

Jedino mi je pored ruskih kul ona Ns-ovska .. GESTAPO!

Sve ostalo je sranje. :)

Srbija je prostitutka a trenutno ima 3 makroa : Rusi , Ameri i Zapad

U politici i kapitalizmu je svaka drzava, prostituka.

Ne znam po cemu je to srbija izuetak od Britanije naprimer, kojoj je isto makro usa.

Edited by l3s26
Posted

Da , i ja sam cuo razne podatke o silovanjima ,ja mislim da je oko 300 000 Berlinki silovano.

Ok , znam da je Britanija makro SAD u ali mi imamo 3 makroa koji nas jebu sa 3 fronta

Posted

У мом селу, кад питаш бабе и деде (који памте рат) какви су били Немци, сви ће ти рећи како су били поштени у трговини, нису отимали, силовали итд. То се не може рећи за Русе за које се причало да су бахати, пљачкаши, силоватељу, да убијају за флашу ракије итд.

Ал', јебеш га, то су само причице. Историја ће тек да начне ову тему.

Posted (edited)

У мојој држави, кад питаш људе какви су били Немци, они ти кажу да су побили 2 милиона Срба. Па, ако је то што су били наводно поштени у трговини и нису отимали, треба да замени 2 милиона живота...

У свакој чорби имаш мирођију, ако је један Рус отео флашу ракије, а са друге стране је један Немац, који је имао "добру душу" дао 5 динара за исту, то не значи да су сви Руси лоши, а Немци добри.

Edited by Narsil
Posted

У мојој држави, кад питаш људе какви су били Немци, они ти кажу да су побили 2 милиона Срба. Па, ако је то што су били наводно поштени у трговини и нису отимали, треба да замени 2 милиона живота...

У свакој чорби имаш мирођију, ако је један Рус отео флашу ракије, а са друге стране је један Немац, који је имао "добру душу" дао 5 динара за исту, то не значи да су сви Руси лоши, а Немци добри.

2 miliona Srba ili 2 miliona Komunsta Srba ? Ne verujem da su ubijali bez razloga. Komunjare su krivi sto su Nemci krocili u Srbiju komunjare su i patile.

Posted

Нарсиле, слажем се са овим што си навео. Било је много убијених, много недужних.

Најжалосније је то што смо се више убијали између себе и што су нас комуњапе сатрле за 50 година владавине. Криве су и што су с намером заборавили сва злодела Усташа и што су Хрватима дали бољи третман него Србија који су се борили за посрану Југославију.

#Alva.Mater.Ceten.Tanan

Нису само комунисти гинули. Да је срећа да је било тако.

Posted

Narsile , daj mi zvanicnu statistiku koliko je ljudi poginulo u Srbiji. Mozda je cifra naduvana , ko ce to znati .......

ali jedno je sigurno ....komunisti (srbi i britanci )su doveli nesrecu u nas narod ....Oslobodioci Naroda ,kazu oni ........jadno.

Posted

Нарсиле, слажем се са овим што си навео. Било је много убијених, много недужних.

Најжалосније је то што смо се више убијали између себе и што су нас комуњапе сатрле за 50 година владавине. Криве су и што су с намером заборавили сва злодела Усташа и што су Хрватима дали бољи третман него Србија који су се борили за посрану Југославију.

#Alva.Mater.Ceten.Tanan

Нису само комунисти гинули. Да је срећа да је било тако.

Од речи до речи се слажем.

Posted (edited)

У мом селу, кад питаш бабе и деде (који памте рат) какви су били Немци, сви ће ти рећи како су били поштени у трговини, нису отимали, силовали итд. То се не може рећи за Русе за које се причало да су бахати, пљачкаши, силоватељу, да убијају за флашу ракије итд.

Ал', јебеш га, то су само причице. Историја ће тек да начне ову тему.

Moj pradedi nemci zaplene konja, on ode pa im ga ukrade. :D

Bar tako pricaju po selu.

Hteli da ga streljaju i nemci i partizani, vise puta. Uvek se izvadio. Po tome je bio poznat u krajevima.

A sto se tiche postenja, kad pitam ove starije ljude, po selima i tako sto su naveliko trgovali, stokom i slichno, kazze se da vazi za Albance i Turke da su bili jako posteni.

Albanci posebno. Turci se pokvarili poslednjih par generacija, albanci su kaze ovi sto su presli 60 svi u svoje vreme bilo posten narod.

A koje to rekao da li su rusi ili nemci losi ili bolji? Ovde pricamo o generalno disciplini i etici vojske van bojnog polja, u ww2.

Drugo je kad ti ubijas po naredjnjeu na bojnom polju, drugo je kada ti zlopotrebljavas svoju nadmoc nad nevinim narodom.

Svima su njima krvave ruke do laktova to nije problem. Al nemoj da mislis da su ti vojnici koji su ratovali tamo, to radili svojom voljom ili toboze uzivali u tome.

Jednostavno ponasanje van bojnog polja svedoci o discplini, etici i moralu vojske.

Најжалосније је то што смо се више убијали између себе и што су нас комуњапе сатрле за 50 година владави

To sta su nam komunjare uradile, je malte ne smeshno, kap u moru u odnosu na to sta smo mi radili samim sebi jos od vremena nemanjaci.

Mi pod tursku vlast nikad pali ne bi da su nasi knjazevi, vojvode i ostali bili malo pametniji.

To znash i sam uostalom, istorichar si.

Znash koliko smo atentata na vladare imali, i to brat na brata, sin na oca.

I da su sa zivom glavom pretekli samo oni vladari koji su predali krunu.

To je evidentno problem koji nema veze sa komunjarama ili cetnicima, ili demokratama ili radikalima. To nam je izgleda u krvi i psihi jos odavno.

Edited by l3s26
Posted

A koje to rekao da li su rusi ili nemci losi ili bolji? Ovde pricamo o generalno disciplini i etici vojske van bojnog polja, u ww2.

Drugo je kad ti ubijas po naredjnjeu na bojnom polju, drugo je kada ti zlopotrebljavas svoju nadmoc nad nevinim narodom.

Svima su njima krvave ruke do laktova to nije problem. Al nemoj da mislis da su ti vojnici koji su ratovali tamo, to radili svojom voljom ili toboze uzivali u tome.

Jednostavno ponasanje van bojnog polja svedoci o discplini, etici i moralu vojske.

Ја сам објаснио својим постом све што је требало да се објасни. Други су схватили, схватићеш и ти када прочиташ пар пута.

Posted (edited)

ali jedno je sigurno ....komunisti (srbi i britanci )su doveli nesrecu u nas narod ....Oslobodioci Naroda ,kazu oni ........jadno.

Kazem i tebi.

Komunisti, nisu nista drugo no srbi drugacije ideologije.

Isto ko kad je u srednjem veku u doba nemanjica neko jahao za drugog knjaza tako su danas komunisti i cetnici samo pod drugim zastavama.

Isti kurac drugo pakovanje.

Ја сам објаснио својим постом све што је требало да се објасни. Други су схватили, схватићеш и ти када прочиташ пар пута.

ne znam kad ides ulicom jel objasnavas da treba da se stane kad je crveno?

Mali ne kenjaj. Ti tu bijes o plocu dok drugi biju o klin. PO jedno 1000-ti put.

Eto doso narsil da objasni nesto.

Ti si krenuo da objasnajvas kao protiv generalalizacije, delo jednog nemca ne oznacava sve nemce delo jednog rusa ne oznacava sve ruse. Kontam ja to odlichno.

Nego imam jedan problem, malo si glup, i ne kapiras poentu generalizacije i javnog mnjenja.

Niko ne kaze da jedan nemac ima dobru dusu.

Niti da svi nemci imaju dobru dusu.

Poenta cele ove price ( koju si ti debelo promasio ) je ka' sto sam ti rek'o u discplini i etici vojske van bojnog polja.

Dakle ako je javno mnjenje za ruse da su se lose ponasali - verovatno im je generalno vojska bila slabog morala i etike van bojnog polja.

Sa druge st rane ako su se nemci dobro ponasali, ocigledno im je vojna diciplina i etika bila u skladu sa ratnim kodeksima.

Je'l si skapiro sad ili ces idalje da se pravis pametan, da mi pricas kako ja tebe toboze ne shvatam i kako si ti objasnio sta je trebalo da se objasni? ( a objasni si toliko ociglednu stvar, )

Edited by l3s26
  • Downvote 2
Posted

2 miliona Srba ili 2 miliona Komunsta Srba ? Ne verujem da su ubijali bez razloga. Komunjare su krivi sto su Nemci krocili u Srbiju komunjare su i patile.

Zaboravio si Prvi svetski rat, u kome smo se takođe tukli s Nemcima, i u kome nam je trećina stanovništva stradala. Tada nije još ni bilo komunista. Naravno, ni ovo za Drugi svetski rat nije tačno, u njemu je najviše stradalo nedužnih civila u genocidima (ustaškom, balističkom i sličnim), kao i u odmazdama okupatora.

Posted

Komunjare su krivi sto su Nemci krocili u Srbiju komunjare su i patile.

A, to komunjare nisu htele da potpisu pristup Trojnom paktu? Every day for somethin' new.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...