Andrija Smith Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Meni se ponekad i svidja kad žensko nosi fiksnu protezu, nem pojma zašto... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwlt Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 bre,odvratne zubi imam! tamno-zut,krivi ko tarabe,jedan preko drugog(!)na vrhu reckasti(!)karijes ko slag na tortu,onako pomalo,zubi ko groblje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Label Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Meni se ponekad i svidja kad žensko nosi fiksnu protezu, nem pojma zašto... I meni je gotivno kod oba pola ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Twisted_Sister Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 Ma super su mi zubi xD Zdravi svi da kucnem u drvo haha x)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 NIsam uspela da se naviknem jer me jako golica. Najgora sam. Moj ćale je zadovoljan. Jel stavljaš nešto (neki preparat) u nju iil samo vodom? E jbg sorry nisam videla ovo. Jeste matoro, al' ajd' da ti odgovorim Ništa osim vode. Zeznuto je što posle izvesnog vremena (pošto nam je beogradska voda jel' te, tvrda tako da bi joj svako muško pozavidelo) se u turbinicama tj kompresoru unutra nahvata kamenac, pa mora na servis. Ako ti se ne gadi sipaj demi vodu, al' onda da izvineš bez gutanja Inače je odlična stvar, retko pametan izum, taj waterpick. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLAGOJE Posted July 11, 2009 Report Share Posted July 11, 2009 kao sto vidite na avataru,imam sjajne zube. salu na stranu,smijem da ih pokazem,i drze se odlicno,sa obzirom da pusim 3 kutije na dan.cudi me da nisu pozuceli vise. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavao Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 Ja isključivo Colgate koristim. To mi je bila najgora pasta za zube. Sad koristim Plidentu ili Aquafresh, u kombinaciji s pastama bez fluora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Јарослав Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 Колгејт закон! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkullKrusheR Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 (edited) kolgejt tripl ekshn najcheshce. Edited July 13, 2009 by SkullKrusheR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verbat Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 Imam svega 2 plombe, dakle zdrave zube, ali me ubija to sto su mi se u zadnje 2-3 godine pocele povlaciti desni i sve ukazuje na paradentopatiju. Narocito mi je taj problem vidljiv na donjim trojkama, pa sam se opteretio tim problemom. Pre mesec dana sam bio kod stomatologa koji je usko strucan za upale desni i dao mi je da koristim sledece: - hidrogen - ozosept - AD kapi (za masazu) - pantenol - parodontax (pasta za pranja zuba) Vase misljenje o ovome i ako imate neki predlog za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Ispiraj usta konjskom balegom. Hahahaha, salim se. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Imam svega 2 plombe, dakle zdrave zube, ali me ubija to sto su mi se u zadnje 2-3 godine pocele povlaciti desni i sve ukazuje na paradentopatiju. Narocito mi je taj problem vidljiv na donjim trojkama, pa sam se opteretio tim problemom. Pre mesec dana sam bio kod stomatologa koji je usko strucan za upale desni i dao mi je da koristim sledece: - hidrogen - ozosept - AD kapi (za masazu) - pantenol - parodontax (pasta za pranja zuba) Vase misljenje o ovome i ako imate neki predlog za pomoc. Jako nezgodna boljka. Prekopaj po Internetu, suština je da posle svakog ali SVAKOG obroka pereš zube, koristi obavezno četkice koje prijaju desnima, znači soft medium, nikako tvrde. Tu imam da preporučim Curaprox četkice za zube. Imala sam isti problem koji je bio ajd' da ga tako nazovem fizičke prirode, naime gornji zubi su gurali donje pošto imam malu vilicu a krupne guste zube, i rešila sam tako što sam stavila fiksnu ispravila sve i zaustavila paradentozu. Idi kod još bar jednog stomatologa po drugo mišljenje. Znam ljude koji su samo operativno rešili, a znam ih dosta koji su rešili disciplinom ili na drugi način, slično meni. Inače kačila sam na "prirodnoj nezi tela" izbacila sam potpuno pastu za zube. Koristim Ajurvedski prašak za zube i veoma sam zadovoljna. Bazira se na crvenoj glini i nekoliko začina, sve prirodno, ne da radi nego osećam kako mi kroz desni cirkuliše krv posle pranja zuba evo linka ka mom postu na toj drugoj temi: http://www.yumetal.net/forum/index.php?sho...t&p=1990100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verbat Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Dobio sam afte u ustima, verovatno usled stresa zbog problema koji sam vec naveo, pa mi recite, sta bi ste mi preporucili da ih uklonim, posto osecam veliki bol, narocito dok perem zube i za vreme obroka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Meni je žalfija pomogla, a evo ti ovde još iskustava pa probaj http://www.blic.rs/_komentari.php?id=29243&mode=view Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denny Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Po pitanju afti, svaki doktor će ti isto reći: Ako ih lečiš, prolaze za sedam dana. Ako ih ne lečiš, prolaze za sedam dana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 I to je tačno Samo manje boli kad se koristi nešto. Žalfija koju sam pomenula, ima antiseptičko i kako se to kaže.. antiinflamatorno dejstvo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denny Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Da, da. Bol može umanjiti. A što se samih afti tiče, najčešće se pojavljuju usled slabog imuniteta. Dakle, povrće i razni vitamini, i biće sve ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Отпаде ми сићушна пломба, између двојке и тројке, коју сам намонтирао пре месец дана. 'Бем ти сочан бурек, с месом... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Diamond Posted August 9, 2009 Report Share Posted August 9, 2009 ja ih negujem photoshopom lol zezam se kaladont je zakon, a jedam moj ortak, njemu se nikad u zivotu nie pokvario zub, ne moze da ima karijes, nasledno kaze blago njemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
рогозуб Posted August 9, 2009 Report Share Posted August 9, 2009 salu na stranu,smijem da ih pokazem,i drze se odlicno,sa obzirom da pusim 3 kutije na dan.cudi me da nisu pozuceli vise. a od cigara samo pozhute zubi jel? dosta zdravo se hranim, perem zube, neznam od chega su mogli da mi se sjebu.. zabo me lik, zub puche ko od shale.. a mrzi me da idem kod zubara.. Žalfija koju sam pomenula, ima antiseptičko i kako se to kaže.. antiinflamatorno dejstvo. a tek kad je pushish xD http://en.wikipedia.org/wiki/Salvia_divinorum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kokopelli Posted August 9, 2009 Report Share Posted August 9, 2009 (edited) a jedam moj ortak, njemu se nikad u zivotu nie pokvario zub, ne moze da ima karijes, nasledno kaze blago njemu Mama je morala da pije antibiotike dok sam joj bila u stomaku, za posljedicu imam blago žućkaste zube (otišla kod zubara za savjet, da li da ih bijelim ili ne, on reče da imam jako kvalitetne zube i da ne bi ništa dirao - poslušah ga) i ako mi se pokvari - ne osjećam bol. Zato se desio problem da mi je gornja šestica bila podosta kvarna (drugi zub kvaran - ikada), a kako kvar nisam osjećala, tako i plomba sa te 6-ice spadne i primjetila sam da se nešto dešava tek kada mi je napukla. Dok sam stigla kod zubara (3 dana kasnije), već je otišla polovina Eto. Neko će reći da imam sreću što ne osjećam bol, a s druge strane to je mač s dvije oštrice... Edited August 9, 2009 by Kokopelli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Diamond Posted August 9, 2009 Report Share Posted August 9, 2009 e ni mene ne boli kad imam karijes al zato imam extra zube Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verbat Posted August 9, 2009 Report Share Posted August 9, 2009 Imam karijes na osmici, ali cu je verovatno vaditi, jer se u stomatologiji taj zub smatra viskom, a plus toga, mislim da bi dobro bilo da mi zubi "disu" s obzirom da su suvise zbijeni. Zato mi se i povlace desni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwlt Posted August 9, 2009 Report Share Posted August 9, 2009 imam i ja sve osmice,zato mi zubi tako zbijeni kao u vilice Dikinsona Brusa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted August 9, 2009 Report Share Posted August 9, 2009 Imam karijes na osmici, ali cu je verovatno vaditi, jer se u stomatologiji taj zub smatra viskom, a plus toga, mislim da bi dobro bilo da mi zubi "disu" s obzirom da su suvise zbijeni. Zato mi se i povlace desni. JEste to je bio i moj problem. Krupni zubi, mala vilica plus sva 4 umnjaka koji su rasli od 16 do 19 godine svi u isto vreme! Ludilo. Kad se samo setim. Još uvek ih imam To povlačenje desni koliko sam shvatila ako nema mesta mora da rezultira vađenjem zdravog zuba, najčešće četvorki, kako bi se ostatak zuba nošenjem proteze prestrojio i ispravili deformiteti. Meni srećom ništa nije čupano već smo poradili na ispravljanju (samo), ali zato sada ne mogu da živim bez konca jer štagod da jedem to se jedino koncem može počistiti koliko su mi gusti zubi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts