kuruz Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 (edited) ja ne bih isao kod "stomatologice" jer je najveci teror kojem sam prisustovao bio slucaj kad je jedna od tog soja izvadila zdravu sesticu pobratimu kojeg od miloste zovemo "Struja".epilog je 2 g poluotvorenog u spuzu za mog pobratima i 7 dana intezivne za "stomatologicu" kojoj sam sigurno spasio zivot,a u spasavanju sam i ja popio 7 kopci na ledjima. Xaxaxaxaxaxaxaxaxa, nije smešno, al' je smešno. Jedini zub koji mi fali izvađen je zbog toga što mi je ispala plomba, pa se inficirala rana jer nisam na vreme video šta se desilo. Tu plombu mi je stavila žena koja radi privatno. Ostale tri sam mi je pre desetak godina stavio zubar u domu zdravlja, nijedna mrdnula nije. Edited August 11, 2009 by Куруз
BLAGOJE Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 Upravo na takve slučajeve koji imaju predrasude prema ženama na osnovu jednog lošeg primera, sam i ciljala. Odličan je lekar ona. Dok su drugi hteli da mi vade četvorke, ona je uradila čudo. Zaustavila mi je paradontozu, imam sve zube svoje u ustima, ne računajući onaj jedan što sam ga polomila po vrhu za šta sam sama kriva. nisu predrasude,neka zanimanja jednostavno nisu za balkanke.ta tvoja je izuzetak koji podvrdjuje pravilo.
MissionVao Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 (edited) Lol ja nemam predrasude al kad razmislim, u zivotu sam imala 2 zubara i taj zenski mi je napravio dosta sranja Ne kazem da je pravilo, samo je smesno u ovoj prici. Ali dobro pravila je sranja verovatno jer ima sad oko 60god, ko me terao da idem kod nje. Posle sam presla u Adent (yeah reklama ) gde su mi popravljali, vadili zivac, hirurski odstranili umnjake i sve mi je bilo super. Jbg kad imate tesne zube morate da koristite konac, ma koliko gej bilo. Zbog toga imam 3 kvara tacno izmedju 2 zuba i jedan od njih je prekasno otkriven pa je otisao zivac. Sad flossujem Nikad mi nije bilo jasno sto kod gomile zubara dobijes anesteziju koja ne deluje kako treba Tipa samo malo ublazi bol od busenja i sl. Sad kod ovih kad dobijem anesteziju ne osecam ni rukice ni nogice Edited August 11, 2009 by Double Fire
Brynhildr Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 Možda se devojka samo loše izrazila ajd' sad. Znamo da nema ona gore 21 zub pa nije ajkula pobogu, ili tako neka živuljka. Ne, zubarka je rekla da moram imati isti broj zuba i gore i dole, samo prenosim reči. A ja sam izvadila donje šestice još pre nego što su mi sedmice izrasle, koje su došle na mesto ovih i ova zubarka je JEDINA koja je skontala to. Bukvalno svaki zubar kod kojeg odem misli da su to šestice. 1
MissionVao Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 (edited) Skolski zubari su mislili za moje bele plombe da su zdravi zubi Jbg... Lep rad, moram priznati @Brynhildr: cekaj opet se vracamo na to ako i gore i dole imas lep raspored zuba a dole ti fale 2 nije valjda da treba da izvadis i gore? Mislim onda bi gore imala retko lepe zube Edited August 11, 2009 by Double Fire
NećuDisplejNejm Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 mene su bushili milion puta, uvek bez anestezije. skolski zubar jbg.. al dobro, ja volim da posecujem zubara, ne smeta mi
MissionVao Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 Joj kako ti ne smeta, onaj zvuk + onaj nenadjebivi bol su mi do jaja los trip. Ne znam kad sam u zivotu ispustila glas zbog bola, osim tom prilikom. Plus duze traje jer mora da pravi pauze. A i bezala sam tad od zubara ko djavo od krsta, po 6 godina me nije bilo. Sad mi je do jaja. Jedino sto mrzim jer nema anestezije je ultrazvucno ciscenje koje bi trebalo 2x godisnje da se radi (prolazi izmedju zuba i desni, krv na sve strane, posle toga ti zubi deluju duzi bar 5mm ). Sto je najcrnje tada vidis koliko zapravo i kad operes zube imas hrane pri korenu a to izaziva paradentozu.
NećuDisplejNejm Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 nemam pojma, ne smeta mi to uopste. kad sam bila mala sam imala uzasne zube i onda u osnovnoj sam morala mnogo toga da opravljam, pa sam se valjda navikla. mislim, tada mi je smetalo, al' sada vishe ne. eh moram da idem kod cika zube uskoro, krajnje je vreme. to ciscenje sas ultrazvuk zvuci kul(ne mislim na deo s krvlju ) samo mi ne trebaju duzi, dosta sto su mi ova dva prednja veca. paradentoza rans in maj femili to me malo zabrinjava
Sisus Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 Lol ja nemam predrasude al kad razmislim, u zivotu sam imala 2 zubara i taj zenski mi je napravio dosta sranja Ne kazem da je pravilo, samo je smesno u ovoj prici. Ali dobro pravila je sranja verovatno jer ima sad oko 60god, ko me terao da idem kod nje. Posle sam presla u Adent (yeah reklama ) gde su mi popravljali, vadili zivac, hirurski odstranili umnjake i sve mi je bilo super. Jbg kad imate tesne zube morate da koristite konac, ma koliko gej bilo. Zbog toga imam 3 kvara tacno izmedju 2 zuba i jedan od njih je prekasno otkriven pa je otisao zivac. Sad flossujem Nikad mi nije bilo jasno sto kod gomile zubara dobijes anesteziju koja ne deluje kako treba Tipa samo malo ublazi bol od busenja i sl. Sad kod ovih kad dobijem anesteziju ne osecam ni rukice ni nogice Pravi muskarci popravljaju zube bez anestezije. Ja sam i urasli nokat operisao bez anestezije (dobro, dao mi je anesteziju, ali nije delovala). To se zove mjetal.
Dead Man Drinking Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 (edited) Izgleda da paradentoze ima svuda Bejah jutros kod zubara - dva manja kvara, al' nikako ne prija ono čeprkanje i bušenje. Sad je valjda dobro. 'Bem ti bol i ko ga izmisli Edited August 11, 2009 by Dead Man Drinking
MissionVao Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 Hm pa svi s paradentozom u genima treba da nadju nekog kul zubara i da idu na 'pracenje'... u krajnjem slucaju postoji i presadjivanje desni ali steta da do toga dodje
Brynhildr Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 Skolski zubari su mislili za moje bele plombe da su zdravi zubi Jbg... Lep rad, moram priznati @Brynhildr: cekaj opet se vracamo na to ako i gore i dole imas lep raspored zuba a dole ti fale 2 nije valjda da treba da izvadis i gore? Mislim onda bi gore imala retko lepe zube Pa nemam lep raspored. Gornji zubi su mi dosta krupniji od donjih. Donji su mi čak ok raspoređeni, nisu ni krivi. Samo gornji. -.- Elem, a otkad se zubi popravljaju sa anestezijom? Valjda se samo vade sa anestezijom... Što me podseti, kad sam 1. put vadila zub, i to šesticu, anestezija nije dovoljno delovala, pa su mi maltene na živo vadili. Beat that. Imala sam 9-10 godina.
MissionVao Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 (edited) Popravljaju se kad god hoces Obavezno ako vidi da nije povrsinski kvar. Mislim anestezija ne mora nikad, al meni uvek daju i ja se ne bunim Umesto da vristim i da mi skace pritisak svi se smeskamo, ja balavim i dovidjenja Najjace je kad ti daju za umnjak, ide u neki nerv skroz iza, kod vilicne kosti. Onda trne ta strana jezika, obraza, donji kapak, nozdrva, usna i vrat Izgledas kao bokserski veteran kad probas da napravis ekspresiju Edited August 11, 2009 by Double Fire
Brynhildr Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 Meni nikad ne daju anesteziju kad popravljaju. - Ali ja sam imala divnog zubara, kod kojeg me nikad nije bolelo kad popravlja. Moraću kod njega opet da idem.
MissionVao Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 Lol pa ne zavisi to od zubara busi se dok ima kvara, to samo znaci da su bili plitki kvarovi
vudun Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 Може анестезија и за најситније кварове ако си ''бологрожљива''. Пре месец дана сам по први пут осетио чари исте, две ињекције је зубарка изрокала, јер прва није деловала. Мислим, не бих ја, али имало се (као што рекох) доста тога радити. Чудан неки трип, до поноћи бабуру нисам осећао, укрућена к'о у боксера...Цигарету нисам могао људски да припалим, јер горња усна се није дала људски спустити, како би се цигарета чврсто ''фиксирала''. Моћно. Осећао сам се к'о нека шлогирана баба у тим тренуцима.
Ајлин Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 Hm pa svi s paradentozom u genima treba da nadju nekog kul zubara i da idu na 'pracenje'... u krajnjem slucaju postoji i presadjivanje desni ali steta da do toga dodje Ova moja mi rekla "kravo, lepo sam ti pre tri godine kazala da dođeš da sredimo to, vidi sada!" Ok, u prisnijim smo odnosima pa može tako da mi kaže E pošteno me izgrdila. Ali eto sve se fino završilo sa mojim zubovima
Мохиканац Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=pJiCK7rSvY8
MissionVao Posted April 21, 2010 Report Posted April 21, 2010 (edited) Jedan savet svima koji ce iskusiti (ili vec jesu) vadjenje nerva - smatra se da ako je tretirani zub kutnjak na njega posle tretmana mora da ide krunica. Posto neishranjen zub postaje krt i vremenom sve skloniji pucanju. E pa ja to nisam znala posto izgleda to nije domaci trend i sad hocu da placem jer mi je zub pukao po vertikali. Ajde da se odlomio deo, to je super jer je iznad desni, samo se nadogradi. Ovako ide operacija da bi se ocistilo jer verovatno ima infekcije jer bode u desni i na kraju vadjenje zuba. Ne mogu da opisem taj bol, ne kad je pukao nego sada kad god pokusam nesto ma koliko mekano da zagrizem. Sto je najlepse takve pukotine se cesto ne vide ni na rentgenu tako da uz svu tu agoniju mozete da dozivite da vas zubar ubedjuje da se to zub 'tripuje jer nema nerv pa je sve moguce'. Valjda zubar nece biti takav sutra. Edited April 21, 2010 by MissionVao
sunessence Posted April 21, 2010 Report Posted April 21, 2010 Ух, баш ми жао што те то стрефило. Ових дана сам имала читаву агонију око зубова. Поправљала сам четворку пре неких месец дана и осећала једно кратно време бол на топло и хладно у том зубу. Мислила да трипујем, а убрзо се и смирило. Међутим, мени је пре неких пет-шест дана почео да се "шета" најстрашнији бол по доњој и горњој вилици: те ме боле зуби (ма, зуби, десни, кости, зглобови... шта год 'оћеш - сасвим луд бол који не може да се лоцира) шестице са једне, па са друге стране, па горе, па доле, па боле јединице... константан бол. Не престаје - само се мења део који боли. Пила нимулид к'о ненормална и ништа. Прешла на диклофен - смири се мало, па опет. Ужас. Одем код зубара, а сви зуби здрави/поправљени. Лупка, чука, струже - ни један зуб да реагује. Иначе, два најбитнија колоквијума сам имала у то време, са толиким боловима... не поновило се. Најгоре од свега је што у последње време имам и неких проблема са ухом, па имам неке мање болове и ту, па сам мислила да се можда нешто нерви буне, јер, јел' те, нема шта да ме боли од зуба... Ма, хаос. Боли ненормално, а не знам зашто. Елем, јуче се бол лоцира баш око те четворке - толико јак да ме је пробудио. Не могу да саставим вилицу нормално - боли на притисак, 'оћу да умрем. Отрчим код зубара и имам шта да чујем - некроза живца. Ретард није очистио добро, а ставио пломбу и направио ми катастрофу. Остала сам без живца. Стварно чувам и негујем зубе и хтела сам да имам тај живац! Ко је њему дао за право да ми га одуме?! Да је код мене квар био такав да је живац морао да се вади - ок, моја кривица. Али, одем, бре код њега на поправку, дам паре, а мучим се у боловима пет дана, да бих на крају остала без живца! Сад још једно четири-пет пута код њега, а појма немам шта треба да ми ради - сад само имам неки лек. Како се негује зуб који нема живац? Јел' иде круница и ако је четворка у питању? Да знам, да тражим... Постоји ли неки начин да се зуб макар мало прехрани, ако нема живац? А кул ми је зубар иначе, само што га сада у'ватио неки врбопуц - запослио млађану помоћницу, па му глава у облацима.
Brynhildr Posted April 21, 2010 Report Posted April 21, 2010 Ja se konstantno patim sa tim što umirem dok jedem nešto slatko, hladno itd. Pre par meseci sam morala zbog fiksne (koju stavljam za par meseci xD) da popravim sve moguće zube koji imaju i najmanji kvar - ali i dalje imam problema, posebno sa slatkišima. Neko mi reče da to nema veze sa tim da l' su zubi zdravi ili ne, već sa osetljivošću zuba koja se, nažalost, ne može popraviti.
LoveHateLove Posted April 21, 2010 Report Posted April 21, 2010 Ja sam bio zadnji put kod zubara pre skoro 10 godina Isao jos tada da popravim nekoliko pokvarenih,stavio jednu plombu i izvadio koren od slomljenog zuba. To sam radio sve kod privatnog zubara. Inace taj koren je bio od kvarnog zuba koji sam pokusao da popravim kod neke matore babetine. Jebala me u mozak jedno sat vremena,busila,brusila,vadila zivce jedva sam zivu glavu izvukao. Stavila mi lek i kaze dodji sutra pa cemo da stavimo plombu. Ja dodjem sutra ona opet isto. Umirem od bolova,guram joj ruke a ona meni kaze nesto tipa "koji ti kurac jesam ti izvadila sve zivce sta ima da te boli" I na kraju me sutne iz ordinacije i kaze idi kod nekog drugog ja ne mogu ovako da radim Bejah tada jos klinac, pa sam se samo pokupio i otisao. Elem, otidoh posle kod tog privatnika i resio probleme. To je i jedini zub koji mi fali danas.Imam jos nekoliko popravljanih i jedan plombiran,ustvari ispala mi plomba jos pre x godina ali sljaka Ostali su zdravi. Inace od tada mi se nije ni najmanji karijes pojavio, posto perem redovno zube i vodim racuna o ishrani. Jedino sto mi je zao sto to nisam radio dok sam bio klinac. Mislim prao sam ih i tada jednom,dvaput dnevno ali dzaba kad sam jeo slatkise po ceo dan.
Darja Posted May 3, 2010 Report Posted May 3, 2010 po meni,lepi ljudi iamju lep osmeh,ne moze neko da mi se svidi ako ima ruzne zube....... volim svoje zube i volim anesteziju koju mi zubar da kad idem... osmice mi izrasle,kao polako mi se donji sabijaju,ali cekam kriticni trenutak da izvadim neku osmicu i nosim protezu,valjda se plasim,ne znam.....
Recommended Posts