oʞɾoƃ Posted February 14, 2009 Report Posted February 14, 2009 a koja je razlika sa/bez proteze, ako smem da pitam? jel nesto grebe? skripi? Nema razlike "suprotnoj" strani, kontakt zubima nemaš pa nemaš, ali proteza ume dosta da zateže i nije ti uvek preterano prijatno da se ljubiš duže od 15 sekundi
Ајлин Posted February 15, 2009 Report Posted February 15, 2009 Pa svako ljubljenje zavisi sa kim se ljubis. Tačno. A imati protezu je još jedan faktor više Nema razlike "suprotnoj" strani, kontakt zubima nemaš pa nemaš, ali proteza ume dosta da zateže i nije ti uvek preterano prijatno da se ljubiš duže od 15 sekundi Kontakt zubima nemaš nikad? Hmm Gojko ti baš ne voliš da eksperimentišeš.. i kako to misliš "proteza ume dosta da zateže"? Da zateže šta? Ne zateže više nego što obično zateže i kad se ne ljubiš ni sa kim
bloodsucker Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 e ovako, meni u zadnje vrime često zan smrdit iz usta, a stvar je šta su mi svi zubi zdravi! ja ne znam u čemu je problem. ja pretpostavljam da je to do ždrijela/ želuca il nečeg trećeg. ima li ko sličnih problema? a to sa protezom, meni je to napeto kad cura ima protezu, baš mi je nekako sexy
Zen Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 Zeludac ume da pravi problem, u svakom slucaju idi kod lekara, neugodan zadah iz usta uglavnom je znak problema sa varenjem.
Милица Posted February 21, 2009 Report Posted February 21, 2009 да ти цигару када заврши третман? сећам се да су давно давали бомбоне, ал' су се модернизовали/либерализовали... Pa bas i nije u skladu sa konceptom liberalizma da se dele cigare... Sto je neko liberalniji, to je veci antipusac Ja nisam bila kod zubara.... ne pamtim a trebalo bih da idem svakih 4 meseca
oʞɾoƃ Posted February 21, 2009 Report Posted February 21, 2009 (edited) Kontakt zubima nemaš nikad? Hmm Gojko ti baš ne voliš da eksperimentišeš.. i kako to misliš "proteza ume dosta da zateže"? Da zateže šta? Ne zateže više nego što obično zateže i kad se ne ljubiš ni sa kim Nisam mislio bukvalno na bilo kakav kontakt, nego na kontakt dovoljan da zasmeta samim zubima. Što se ovog drugog tiče, meni se bogami ne ljubi nimalo kad dođem svež sa zatezanja Neretko mi prva 2-3 dana svaka aktivnost usana predstavlja problem, a kamoli tako intenzivna Zar je tebi svejedno? Fazon, isto te boli i da se ljubiš i da se ne ljubiš? Edited February 21, 2009 by Gojko
Ајлин Posted February 21, 2009 Report Posted February 21, 2009 pusti devojku da te lepo ljubi da te manje boli zaboravićeš ako je maštovita i neće ti teško pasti hoću da kažem ne budi aktivan usnama ima i to svojih draži e aj pričamo o zubima: imam neki džep između donjih 5 i 6 i nađoh rešenje deblji konac koji nije na kalemu nego se vadi (isečen je) iz kartonskog pakovanja. sve lepo počisti. odlična stvar.
мать Posted February 21, 2009 Author Report Posted February 21, 2009 od ove price o ljubljenju.. mi se ne spava elem, da se vratim na temu idem u ponedeljak da pokupim jednodelni aparatic od, valjda, 7-8000 din :ponosanvlasnik:
Sisus Posted February 22, 2009 Report Posted February 22, 2009 Zeludac ume da pravi problem, u svakom slucaju idi kod lekara, neugodan zadah iz usta uglavnom je znak problema sa varenjem. A ne, pitaj Double Fire, neugodan zadah nije "od iz unutra". idem u ponedeljak da pokupim jednodelni aparatic od, valjda, 7-8000 din :ponosanvlasnik: Kakav aparatic?
Machka Naopachka Posted February 22, 2009 Report Posted February 22, 2009 Aparatić? Došao Waterpick u kuću. To je aparat koji u tankom mlazu pod pritiskom šprica vodu i služi da se očiste dzepići izmedju zuba i desni, na spojevima... Mene jako golica Ali kao, dobar je.
мать Posted February 22, 2009 Author Report Posted February 22, 2009 (edited) Kakav aparatic? proteza, ona gornja&donja.. ne znam kako se to tacno zove.. valjda znas sad na sta mislim? inace, (ortodonski) aparat=proteza ne mogu sad da nadjem odgovarajucu fotografiju toga na netu.. Edited February 22, 2009 by cва
Ајлин Posted February 22, 2009 Report Posted February 22, 2009 misliš na onu roze sa žičicama ? retencioni aparat. e mačka, kako si zadovoljna sa waterpickom? ja imam braunovu mašinu i mogu ti reći navikneš se, i mene je isprva golicalo ali sad mi jako prija. ne samo da čisti mikroplak i masira desni, već i dah bude drugačiji
мать Posted February 22, 2009 Author Report Posted February 22, 2009 misliš na onu roze sa žičicama ? retencioni aparat. Ortodontskl aparat : aparat koji aktivno učestvuje u lečenju ortodontsko-ortopedskih anomalija Retencioni aparat : pasivni aparat koji održava postignut uspeh aktivnih aparata ...postoje retencioni aparati,koji cuvaju dobijenu situaciju i danas se najcesce za to koriste folije koje se u prvih par meseci nose oko 18 sati a nakon 3-5 meseci samo nocu i postepeno se ukida i noc. uuuf.. trebalo bi? pitacu sutra zubara.. ovo moje u svakom slucaju nema nikakve folije koje se iznad spominju, a koliko shvatam ti retencioni aparati se nose neko vreme nakon skidanja fixne??
Ајлин Posted February 22, 2009 Report Posted February 22, 2009 da. a ti nisi imala fiksnu? suštinski nema razlike u izgledu između dva navedena pojma, retencioni takođe može biti roze pa sa žičicama. ne mora biti providna navlaka (skuplje, i lomljivo) i isto se nosi samo noću tj za retencioni teraju te kao da nosiš i danju, ali to mnogim ljudima nije izvodljivo zbog šuškanja i posla.
мать Posted February 22, 2009 Author Report Posted February 22, 2009 da. a ti nisi imala fiksnu? suštinski nema razlike u izgledu između dva navedena pojma, retencioni takođe može biti roze pa sa žičicama. ne mora biti providna navlaka (skuplje, i lomljivo) i isto se nosi samo noću tj za retencioni teraju te kao da nosiš i danju, ali to mnogim ljudima nije izvodljivo zbog šuškanja i posla. ne ne, nisam nosila fixnu, odma su mi rekli da uzmem taj.. kako se vec zove (nadajmo se: retencioni aparat ) ja cu da se potrudim da nosim sto duze. samo da se ne ugusim u toku noci
Ајлин Posted February 22, 2009 Report Posted February 22, 2009 nećeš to ti se samo čini. nije strašno kao što izgleda... dobro peri to čudo i ne izbegavaj meni se nekad desi da je skinem u toku noći ali ni to ne treba da te brine dok se ne navikneš možda ćeš je u snu skidati.
Machka Naopachka Posted February 23, 2009 Report Posted February 23, 2009 e mačka, kako si zadovoljna sa waterpickom? ja imam braunovu mašinu i mogu ti reći navikneš se, i mene je isprva golicalo ali sad mi jako prija. ne samo da čisti mikroplak i masira desni, već i dah bude drugačiji NIsam uspela da se naviknem jer me jako golica. Najgora sam. Moj ćale je zadovoljan. Jel stavljaš nešto (neki preparat) u nju iil samo vodom?
Ma Jelena. Posted April 30, 2009 Report Posted April 30, 2009 Ja imam jednu ovakvu (mozda ju je neko vec pominjao, ne znam...) Nosila sam fiksnu pre 3 godine, a posle je kao trebalo ova da se nosi neko vreme, medjutim , i dalje je stavim povremeno i odmah sutra se vec vidi mala razlika E sad, mislim da one mogu da se nose i kad treba da se nesto malo isprave zubi, a ne vidi se skoro uopste, samo malo izgleda kao da su ti zubi plasticni, ali je slatko
darkmiss Posted April 30, 2009 Report Posted April 30, 2009 joj i ja ovo moram da nosim, vec skoro 2god, otkad sam skinula fixnu, a sad sam prestala i poceli su zubi da mi se krive... :/
Ma Jelena. Posted April 30, 2009 Report Posted April 30, 2009 I meni isto... zato stavim tako s vremena na vreme, pa spojim 5-6 dana zaredom i onda bude ok... a kad je ne nosim dugo, bas se krive i ponekad imam osecaj kao da su labavi i da ce da ispadnu :/ Nosila sam fiksnu zbog uzane vilice, i skinula mesec dana pre vremena zbog mature... debil . Ispravili su mi se lepo zubi i sve, ali mi je posle bilo toliko krivo jer mi ipak prva dva nisu onako skroz prava kao sa reklame ali nema veze, kul su =)... a secam se, one tamo zubarke na Stomatoloskom fakultetu sve nose fiksne xD
darkmiss Posted April 30, 2009 Report Posted April 30, 2009 hahahahaha.. joj meni sve isto!!! nosila zbog uske vilice, pa skinula malo ranije zbog mature (male doduse) i sad mi se bas krive, al nisam stavljala vise od mesec dana! :/ nedogovorna sam...
Recommended Posts