Bata Trokrilni Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 Pa on nabroja sve živo, ne samo power/prog. Što se tiče power/proga, mojih top 5 albuma su sledeći: 1. Emir Hot - Sevdah Metal 2. Dargoron - Raskršće snova pa onda neobaveznim redom: Iced Earth - The Crucible of Man Avantasia - The Scarecrow Edguy - Ministry of Saints Quote
Grobodan Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 Neki moj izbor valjanih albuma sa ovog foruma (ne bih bas Cynic i Opeth trpao...) Pyramaze-Immortal Mercenary-Architect of Lies Ayreon-01011001 Falconer-Among Beggars and Thieves Stormwarrior-Heading Northe Firewind-The Premonition Emir Hot - Sevdah Metal Avantasia - The Scarecrow Edguy - Ministry of Saints Warrel Dane-Praises to the War Machine Evergey mi je razocarenje godine, followed closely by Iced Earth i Dragonforce. Quote
SkullKrusheR Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 cynic - traced in air canvas solaris - the atomized dream jeff loomis - zero order circle II Circle - delusions of grandeur eyefear - the unseen 1 Quote
:matija Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 Rekli ste vecinu stvari, nemam nesto mnogo da dodam. Samo 'de bre ubaci taj dargoron tu?! Quote
Bata Trokrilni Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 Pa nego koga ću? Mora da se sluša i domaći metal, pogotovo što je danas u svetu malo kvalitetnih power bendova kao što je Dargoron (barem koliko je meni poznato). Sve sami nja-nja gej bendovi, Dargoron svira tr00 power metal sa jajima. Quote
ProgressiveR Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 Zaboravio sam da dodam ANDROMEDU! Jebem ti lebac! Quote
Telcontar Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 Progressive 1. Ayreon - 01011001 2. Amaseffer - Exodus: Slaves For Life 3. Evergrey - Torn 4. Mercenary - Architect of Lies* 5. Scar Symmetry - Holographic UniversePower 1. Sabaton - The Art of War 2. Eluveitie - Slania** 3. Firewind - Premonition 4. Leverage - Blind Fire 5. Revolution Renaissance - New EraSpomenuo bih josh nekoliko bash dobrih kao recimo: Royal Hunt - Collision Course - Paradox II Malpractice - Triangular Pyramaze - Immortal BrainStorm - Downburst Cynic - Traced in Air Communic - Payment of Existence Opeth - Watershed Emir Hot - Sevdah Metal Dignity - Project Destiny * Pa sad, Prog, Power, MeloDeath... kako god, album je odlican, a smatram ga srodnim progressive-u zbog tog 'mixovanja zanrova' **Pa sad koliko se to podvodi pod power, ali recimo ako prihvatimo onaj novostovreni 'podzanr' nazvan Extreme Power Metal ... Sve u svemu ajde da preskocimo te zanrovske rasprave, nije ni toliko bitno @ Erlik - Pored toga sto se u dosta albuma slazemo, nisam ni znao da je izasao novi Lanfear recimo, sad cu se bacim na skidanje Quote
NatashaNS Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 Leverage - Blind Fire NightFall - Kao Da Niceg Nije Bilo Ayreon - 01011001 Dignity - Project Destiny Quote
Lunar Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 Ali ajde ovako nekako: Gojira - Way of All Flesh Cynic - Traced in Air Opeth - Watershed Nachtmystium - Assassins: Black Meddle, Part 1 Protest the Hero - Fortress Ihsahn - AngL 7th Wounder - Mercy Falls Amaseffer - Exodus: Slaves For Life Burst - Lazarus Bird Ayreon - 01011001 Lunatic Soul - s/t Poshto vidim da ovde svashta ste stavljali sto nije bash striktno samo prog ili samo power, vec da je negde 50:50, onda je takva moja lista. Prva 4 su po redu ovo sve ostalo je po nekom neobaveznom redu. I jel moze mozda progresiv rock, da udje u ovu listu, ako moze onda obavezno Mars Volta - The Bedlam in Goliath ,Boris - Smile, i orange tulip conspiracy - s/t. : ) Slabo sam chistokrvne prog bendove slusah oove godine bash slabo. Quote
ErliK Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 (edited) @Progressiver, E crni ti! ... a sajt si im pravio. @Telcontar btw, mislim da ce mnogi da ti zamere sto si stavio Scar Symmetry u prog... ali kao što reče nije ni toliko bitno žanrovski svrstati muziku kad je sve tu negde. Eh, da zaboravio sam CircleIICircle i Jon Oliva's Pain ali to i nisam slušao baš puno. Edguy i Avantasiu sam namerno preskočio Ajd ovoj retrospektivi da dodam još i Mind's Eye - 1994: The Afterglow... mislim da niko nije pomenuo. Edited December 23, 2008 by ErliK Quote
Bata Trokrilni Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 Leverage - Blind Fire NightFall - Kao Da Niceg Nije Bilo Ayreon - 01011001 Dignity - Project Destiny Zar nije NightFall izašao krajem 2007? Ili je mene već izdalo sećanje... Quote
In The Flesh Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 Slabo sam chistokrvne prog bendove slusah oove godine bash slabo. Onda si slusao pravi progressive metal A Gojiru nijesam stavio na listu jer nijesam htio da otvaram diskusiju jesu li progressive ili nijesu. Quote
DBrave Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 sve ste vec nabrojali, samo da dodam 2 albuma koja sam dosta slusao a mislim da ih niko nije spomenuo Insurgentes (S.W.) Expedition Delta Quote
Bata Trokrilni Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 Expedition Delta je jedini album zbog koga sam zažalio što sam ga kupio na originalu. Quote
DBrave Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 jbg, ukusi... ja jedva cekam nastavak Quote
AstralliS Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 Ako ćemo da pravimo "žvrljotone", onda bih spomenuo nove albume Karmakanica, Neal Morsea, RPWL-a, Marilliona, S. Wilsona, Ihsahna i Scar Symmetryja. Quote
Laurelin Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 (edited) Pa da, a onda pogledaj naziv teme Zanela se... Edited December 23, 2008 by TeaDora Quote
Angelystor Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 Sto se tiche Powera, lista bi mi ishla ovako: 1. Firewind - Premonition 2. Falconer - Among Beggars and Thieves 3. Stormwarrior - Heading Northe 4. Avantasia - The Scarecrow 5. Pyramaze - Immortal Sto se tiche proga, blah, malo sam slushao, ali ova tri su me oduvala: Dominici - O3: A Trilogy (Part 3) Cynic - Traced in Air Andromeda - The Immunity Zone kao i Into Eternity - The Incurable Tragedy, ako moze uopste da se ubaci u tu grupu :] Quote
Toksa Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 Od onoga sto sam stigao da preslusam, ovo su kvalitetniji i dobri albumi: Menahem - Angels And Shadows Ayreon - 01011001 Amaseffer - Slaves For Life Andromeda - The Immunity Zone Mindflow - Destructive Device Ivanhoe - Lifeline Mercenary - Architect Of Lies Reversion - King Of Deceit Seventh Wonder - Mercy Falls Warrel Dane - Praises To The War Machine Quote
Bata Trokrilni Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 Zašto toliko vas pominje Scar Symmetry? Zar to nije melodic death metal bend, kakve veze oni imaju sa power/prog... Quote
Jovan Cvijic Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 Ajd evo da pucam i ja... Pošto, većina se vidim slaže, u ovoj godini nemasmo baš odlične, ground-breaking prog albume, ja bih podelio zanimljiva ostvarenja u tri grupe: 1) Albumi koje, brukam se, još nisam preslušao niti obezbedio, ali radim na tome: novi albumi bendova CYNIC, SUSPYRE, STATIC, REVERSION, PROTEST THE HERO (mada se ne sećam da su proggeri, ajd proveriću kad skinem) 2) Albumi koji zavređuju pažnju, a to su nova ostvarenja momčadi: SEVENTH WONDER ASSAILANT (imate link na istoj temi) MINDFLOW - Ovaj bend nešto ne hvaliste, čini mi se da je novi album vrrlo dobar Ovi su mi vrlo dobri albumi. 3) Dobri ili prosečni albumi (raščerečićete me, ali tako je.): EVERGREY AMASEFFER (ne mogu da gi svarim) ANDROMEDA (bledo i neubedljivo u odnosu na prethodnike) IVANHOE (same here) EYEFEAR (same here) MENAHEM ... i na kraju dno - EXPEDITION DELTA. There - copycats. To je to što bi ja imao da kažem. Quote
Mita Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 Progressive 1. Ayreon - 01011001 2. Amaseffer - Exodus: Slaves For Life 3. Evergrey - Torn 4. Mercenary - Architect of Lies* 5. Scar Symmetry - Holographic Universe Power 1. Sabaton - The Art of War 2. Eluveitie - Slania** 3. Firewind - Premonition 4. Leverage - Blind Fire 5. Revolution Renaissance - New Era Spomenuo bih josh nekoliko bash dobrih kao recimo: Royal Hunt - Collision Course - Paradox II Malpractice - Triangular Pyramaze - Immortal BrainStorm - Downburst Cynic - Traced in Air Communic - Payment of Existence Opeth - Watershed Emir Hot - Sevdah Metal Dignity - Project Destiny * Pa sad, Prog, Power, MeloDeath... kako god, album je odlican, a smatram ga srodnim progressive-u zbog tog 'mixovanja zanrova' **Pa sad koliko se to podvodi pod power, ali recimo ako prihvatimo onaj novostovreni 'podzanr' nazvan Extreme Power Metal ... Sve u svemu ajde da preskocimo te zanrovske rasprave, nije ni toliko bitno @ Erlik - Pored toga sto se u dosta albuma slazemo, nisam ni znao da je izasao novi Lanfear recimo, sad cu se bacim na skidanje svaka cast sve ste vec nabrojali, samo da dodam 2 albuma koja sam dosta slusao a mislim da ih niko nije spomenuo Insurgentes (S.W.) Expedition Delta DELTA jbt kako se nisam setio ono je vrhunski album jbg, ukusi... ja jedva cekam nastavak Quote
Killing Hand Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 DELTA jbt kako se nisam setio ono je vrhunski album Realno, daleko od toga da je vrhunski, ja bi mu na skali od 0 do 10 dao 6.5 Quote
Mita Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 ne realno 8/10 ali dobro to su ukusi Quote
Recommended Posts