Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 247
  • Views 34.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Eeeeeeeeeeeeee , kad sam ja izvodio Heronovu formulu u sedmom razredu ... Drkali ste kurac ako vidite negde koren ! Kakav sam pusac postao , to je strasno !!! Pamtite Sretu kao velikog jebaca na ovim

• Dead Man Drinking
    Dead Man Drinking

Rekao si gomilu gluposti, ali ovo navedeno mi najviše smeta. Nema potrebe više da diskutujemo o ovome ili bilo čemu drugom. Uzmi pivo, opusti se malo i javi se kad stigneš na MIT, Kornel ili gde već.

• Ja samo moram da prokomentarisem da mi nije jasno ko ti je lupio minuse...   Iz nekog razloga ljudi ne vole verovatnocu, a Bog te pita zasto kad je ona sasvim logicna...       Analize su skroz

comment_1990702
U jebem ti sve sad sam ostao manje vise zacudjen kad sam skontao koliko matematika ima i matematickih teorija. Ja tek zavrsio 3. Gimnazije tako da sam dobar, nadam se. Zanima me gdje se te matematicke teorije rade, tj. na kojim fakultetima.

Ако мислиш на Београд, онда имаш Математички факултет, и смет Теоријска математика и примене.

comment_1990711
Ако мислиш на Београд, онда имаш Математички факултет, и смет Теоријска математика и примене.

Ne mislim na Beograd ali fino je znati za ovo inace gdje ima ne samo u BG i BL. Hvala.

comment_1997454
Striktno teorijska matematika. ETF i fizika se ne bave toliko matematikom, osim onoliko koliko je potrebno. Nema ti tu moderne matematike, i drago mi je sto je tako :)

šta bre samo koliko je potrebno :violent: ?

ubiše nas bre s matematikom, mata1 - najteži ispit u sve 4 godine...

da se ja pitam, matematika bi trebala da se izbaci sa fizičkog fakulteta, i onako te matematiku nauče tek teorijski fizičari, Redžić, Voja i Vlada, i eventualno Tatjana i Saša...

znaš kako sam lako spremio matematiku 2, zahvaljujući tome što sam prethodno položio EMiO, matematičku i teorijsku... trostruki integral u sfernim koordinatama mogu da rešim... jednom rukom :)

a s kecom sam se jebavao 2 godine...

glupi matematičari :no:

comment_1997524

:)

Ma, ipak je tako, vjeruj mi... Kad sam vidio neke knjige iz Analize sa matematickog, shvatio sam da je tako... Istina je da naucis matematiku tek sa polaganjem teorijske mehanike, elektrodinamike i kvantne, ali treba ti i mata 1 i 2. Mozda ne bi ni polozio ove "fizike", da nemas bar nekakvo znanje iz mate 1 i 2.

comment_1997529
šta bre samo koliko je potrebno :violent: ?

ubiše nas bre s matematikom, mata1 - najteži ispit u sve 4 godine...

da se ja pitam, matematika bi trebala da se izbaci sa fizičkog fakulteta, i onako te matematiku nauče tek teorijski fizičari, Redžić, Voja i Vlada, i eventualno Tatjana i Saša...

znaš kako sam lako spremio matematiku 2, zahvaljujući tome što sam prethodno položio EMiO, matematičku i teorijsku... trostruki integral u sfernim koordinatama mogu da rešim... jednom rukom :)

a s kecom sam se jebavao 2 godine...

glupi matematičari :no:

Ma i na samom matematickom to tako funcionaise. Skapirao sam Analizu atek kad sam poceo da slusam Analizu 2 kod dobrog profe. :)

comment_1998128
Istina je da naucis matematiku tek sa polaganjem teorijske mehanike, elektrodinamike i kvantne...

To bi bio moj zivot i prikljucenija na istoj adresi :pivopije: .

Kad nisam bio dole u klubuu podrumu, pohadjas katedru za mehaniku (kvantnu posle druge) na Smeru za Matematiku, Mehaniku i Astronomiju PMF-a u Beogradu :pivopije:. Vidim, jos postoji :). Ne znam sta su vam to A, B, C smerovi?

Edited by Dersu Uzala

comment_1998134

Smjerovi fizickog fakulteta...

A-profesorski

B-Teorijska i eksperimentalna fizika

C-Primenjena fizika i informatika

I imas astrofizicare, koji su studenti matematickog fakulteta, a vide isti fakultet striktno prilikom upisa godine :)

I na ispitima kao sto su pedagogija i filozofija...

comment_1998136
Ne znam sta su vam to A, B, C smerovi?

Смерови на физичком факултету. А је општа физика, Б теоријска и експериментална, Ц Примењена физика и техника и М метеорологија. Астрономија и астрофизика су на математичком факултету.

Едит: Престиже ме човек

Edited by Tano Cariddi

• 1 month later...
comment_2040961

trebala bi mi mala pomoc oko prevodjenja sledecih pojmova na srpski ako neko zna:

Notion

matrix norm

householder transformation

orthogonal group

row reduction

gaussian elimination with pivoting

upper trinagularization

unit cube

maximum extent of unit ball

NON zero

row-update matrix

row-scaling matrix