Dead Man Drinking Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Ne znaš šta propuštaš. Mada kako nikada nisam bio dobar sa kombinatorikom i verovatnoćom, prepuštam se sreći A i ne igram sa profesionalcima Link to comment Share on other sites More sharing options...
death angel Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Kako mislish da ne znam shta propushtam? Ma ja josh nisam pravila prorachune . Ali ne oslanjam se samo na srecu, nego i na neku logiku (koliko - toliko ). Kad se oslanjash samo na srecu, obichno padnesh . Ne igram ni ja sa profesionalcima... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Ma ima knjiga o preferansu. Računali učeni ljudi, mi samo treba da radimo kako piše Ja ne mogu da razmšljam tokom cele partije, već samo u ponekoj ruci Link to comment Share on other sites More sharing options...
death angel Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Znam da ima, ali i za to treba izdvojiti vremena za chitanje. A razmishljam shto vishe mogu u toku partije. Igra je bash zarazna, a i tera te da razmishljash... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 ponovo stampaju Ljaska, uzeh obe zbirke tamo u ulicici pored pmfa, na samom faxu ima samo da se fotokopira, 990 din je nova. Milina kakvi zadaci pokriva mi sve 4 matematike na etfu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Ja sam ubeđen da to nije potrebno inženjerima. Ne mogu da kažem da sam se zajbeao (u stvari, možda i mogu), ali mislim da bi mi mnogo bolje i lakše bilo da sam umesto matematike za matematičare uzimao matematiku za inženjere. Nego se pravim pametan, kao, volim ja to i sad ne znam ništa Link to comment Share on other sites More sharing options...
quiet Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 ponovo stampaju Ljaska, uzeh obe zbirke tamo u ulicici pored pmfa, na samom faxu ima samo da se fotokopira, 990 din je nova. Milina kakvi zadaci pokriva mi sve 4 matematike na etfu u knjižari "studentski trg", ili kako se već zove? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 (edited) E, da, kad smo vec kod kombinatorike... Igra li neko od vas preferans? Svetska igra. A poznavanje kombinatorike i verovatnoce bi dosta moglo da se primeni, ali josh se nisam upushtala. To cu kad zavrshim fax Tamo negde od dvanaeste godine zivota ako ne i ranije. Medjutim, bridz je vec mnogo 'sveCkija' (matematickija) igra. Preferans je u tom smislu trivijalan. ...pokriva mi... Ako nisam previse indiskretan, koji ste vi gospodjice smer? Edited March 21, 2009 by Kalifa nad kalifama Link to comment Share on other sites More sharing options...
death angel Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Stvarno?! Htela sam i bridz da nauchim, ali ne znam nikog ko ga igra... A nisam ni znala da je tezi od preferansa, sad mi je josh veca zelja da ga nauchim Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 @Kalifa: energetika. @Dead Man: pa kakve sad veze ima sa knjigom tj zbirkom kad je sve lepo objasnjeno, ne moras da radis teske primere. Meni je zbirka bila neophodna kad sam za neki semestralni dobila da u MatLab-u uradim 3 proizvoljna zadatka iz ekstremuma implicitno zadatih funkcija sto ne da se ne radi na etfu (mimo par reci iz teorije) nego nema primera. posle sam videla da mi pokriva bukvalno sve potrebe a posto sam za jedan ispit spremala f-je vise promenljivih i sl odatle i resavala maltene na nikakvo znanje (makar prve) zadatke znaci da zbirka nije samo za suve matematicare. U svakom slucaju samo AKO treba nekome - dobra je kupovina. Pogotovo sto kod nas od Mat3 pa na dalje nema zbirki nego 'sta uradimo na vezbama' tj ako ne poznajes nikoga kao ja i ako ne volis da ides opet kao ja ne moras da se ubijes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 (edited) ...tezi od preferansa... 'Tezi' verovatno i nije najbitnija kvalitativna konstatacija. Bridz je u kombinatornom smislu slicniji šahu nego preferansu. Kao sto u šahu postoji 'otvaranje', 'sredisnjica' i 'zavrsnica', nesto slicno mozemo primetiti u bridzu. Onda opet, u pitanju je igra kartama. Probaj i iznesi svoje misljenje. U medjuvremenu . A da, za razliku od preferansa, postoje bridz turniri gde mozes da cimnes doobru kintu ako zmagas pobedonosno napako. Sta, ne citas slovenacki @Kalifa: energetika. Impresivno. Nikad nisam znao curu koja studira energetiku na ETF-u. A sve sam ih znao. Ne plasis se 'jake struje'? U koju si srednju skolu isla, ako nije tajna? U tesli je bio legendarni profa, nemacki djak, koji je studentima omogucio da iskuse fantasticna iskustva. Dzeki smo ga zvali...Sramota me, zaboravih mu pno ime... Edited March 22, 2009 by Kalifa nad kalifama Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 (edited) U trecu beogradsku. Volim egzaktne stvari a bilo bi mi previse heavy (a i totalno neprofitabilno za vecinu studenata) da studiram matu fiziku i sl, masinski me nije nesto zanimao, gradjevina pomalo, keva energeticar isto pa reko 'ajde i ja Inace u trecoj smo uvek imali dobru matu (izmenjali 3 profesora al svi su bili sjajni) pa nije bio bauk upisati bilo kakav fax. Edited March 22, 2009 by Double Fire Link to comment Share on other sites More sharing options...
death angel Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 'Tezi' verovatno i nije najbitnija kvalitativna konstatacija. Bridz je u kombinatornom smislu slicniji šahu nego preferansu. Kao sto u šahu postoji 'otvaranje', 'sredisnjica' i 'zavrsnica', nesto slicno mozemo primetiti u bridzu. Onda opet, u pitanju je igra kartama. Probaj i iznesi svoje misljenje. U medjuvremenu . A da, za razliku od preferansa, postoje bridz turniri gde mozes da cimnes doobru kintu ako zmagas pobedonosno napako. Sta, ne citas slovenacki he he, ne znam slovenachki, ali mogu da skontam. Uuu, ako mogu da se zgrnu pare, josh vishe cu se iscimati . Reci mi samo, koliko ljudi treba za bridz? Pa da iscimam ljude da nauchimo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 (edited) Cetvoro naravno. Sta je, zabranjen ti pristup wikipediji ? Mozes da igras na netu za pocetak, ne treba ti niko. Edited March 23, 2009 by Kalifa nad kalifama Link to comment Share on other sites More sharing options...
death angel Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Aha . Ma nemam pojma ni shto sam pitala, kad cu ionako negde ne netu traziti pravila... Samo mi je u tom trenutku bilo bitno da znam, a fokusirala se na forum, zaboravila da postoji josh neshto na netu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Walking Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Igraju žmurke Arhimed, Njutn i Paskal. Arhimed broji, Paskal pobegne i sakrije se, ali Njutn se ne krije, nego stane odmah iza Arhimeda, nacrta na zemlji, kredom, kvadrat jedan sa jedan i stane u njega. Arhimed odbroji, okrene se i, fala Bogu, odmah ga vidi: - Ha, Njutn!!! A Njutn kaže: - Ne, to je Njutn po metru kvadratnom, znači Paskal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Jedna od jacih fora. Ima par vekova, ali i dan-danas jedna od najjacih fora . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atheist Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 http://icantdrawfeet.com/extras/mathematics-ver-212/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruk Posted March 24, 2009 Author Report Share Posted March 24, 2009 ^ hahahah ovaj mi je opak * New valid method of proof: Proof by Example. * “Proof by Wikipedia” is now a valid form of proof. * Groups are now required to be abelian; former groups will now be called groupites. * Russell’s Paradox fixed - sets can now include themselves and not include themselves at the same time. * Due to customer complaints about other implementations, the natural numbers now start at -1. hahaha ovo mi samo nije jasno * Fixed spelling mistake in description of Pythagorean theorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 *The Riemann Hypothesis is false Neeeeeeeeeeeeee! + * In response to demand, elegant proofs of certain theorems have been shortened that they may fit into the margins of books as commentary. * Method for calculating roots and fractional powers available as open source code Upravo se vratih sa partije prefa. Počeo sam relativno dobro, posle dva refea bejah možda i prvi, ali 10-ak loših poteza i završih ubedljivo treći Moram da naučim bridž. To mi je izgleda jedina nada, uteha i spas Link to comment Share on other sites More sharing options...
death angel Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Moram da naučim bridž. To mi je izgleda jedina nada, uteha i spas Ja danas gledala pravila... Stvarno, teshko ljudima koji nisu igrali pref da shvate ovo... Sve mi je jasno, sem bodovanja . Mada, dobro, jednom sam samo chituckala. Bice vremena posle ispita koji mi je u 5ak . Josh da se vidi kako je to uzivo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 math t-shirts 01 math t-shirts 02 pi :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 (edited) ovo mi samo nije jasno Zato sto je pravilno Pythagora's Theorem, po engleski. Ali Ameri koriste drukce spelovanje, jebe se njojzi. Des' bez saksonskog genitiva, mos' ga jebat. ali 10-ak loših poteza... Za vece? (skandirajuci) Manje vina, manje vina... Ja danas gledala pravila... Stvarno, teshko ljudima koji nisu igrali pref da shvate ovo... Sve mi je jasno, sem bodovanja . Mada, dobro, jednom sam samo chituckala. Bice vremena posle ispita koji mi je u 5ak . Josh da se vidi kako je to uzivo... Pref je krajnje predvidiva igra. Za vas matematicare. Bridz je mnogo blizi sahu nego prefu u kombinatorickom smislu. Po meni najjaca maja iz ponude: Pazarim. Garantujem zivotom da ce me pet puta dnevno smarati 'Wtf does that mean'? Edited April 3, 2009 by Kalifa nad kalifama Link to comment Share on other sites More sharing options...
death angel Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 Pa meni to odgovara, poshto mi je kombinatorika jacha strana Ha ha, extra majica! Malo je to 5 puta na dan, bice vishe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 I mene je ta najviše oduševila, i još neka sa Hajzenbergom, nešto kao - officer, I don't know how fast I was driving, but I know exactly where I am Znači ovog leta učim da igram bridž i šah Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts