Zdodnovani Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 U jebem ti sve sad sam ostao manje vise zacudjen kad sam skontao koliko matematika ima i matematickih teorija. Ja tek zavrsio 3. Gimnazije tako da sam dobar, nadam se. Zanima me gdje se te matematicke teorije rade, tj. na kojim fakultetima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denny Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 PMF, ETF, FTN, etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
José Luis Chilavert Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 U jebem ti sve sad sam ostao manje vise zacudjen kad sam skontao koliko matematika ima i matematickih teorija. Ja tek zavrsio 3. Gimnazije tako da sam dobar, nadam se. Zanima me gdje se te matematicke teorije rade, tj. na kojim fakultetima. Ако мислиш на Београд, онда имаш Математички факултет, и смет Теоријска математика и примене. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdodnovani Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 Ако мислиш на Београд, онда имаш Математички факултет, и смет Теоријска математика и примене. Ne mislim na Beograd ali fino je znati za ovo inace gdje ima ne samo u BG i BL. Hvala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niking Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 NEces se na ETFu previse nauciti napredne matematike Link to comment Share on other sites More sharing options...
José Luis Chilavert Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 Осим математичког факултета, слабо да негде има нешто слично. Има на ЕТФ-у, Физичком факултету, и можда још понегде математике 1-4, али није то ништа специјално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdodnovani Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 NEces se na ETFu previse nauciti napredne matematike Ah boze moj, uvijek mi ostaje PMF... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderane Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Striktno teorijska matematika. ETF i fizika se ne bave toliko matematikom, osim onoliko koliko je potrebno. Nema ti tu moderne matematike, i drago mi je sto je tako Link to comment Share on other sites More sharing options...
José Luis Chilavert Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 (edited) Чекај, јеси ти Elderane и на форуму физичког факултета? Едит: Јеси. Видех сада по маил-у који користиш тамо. Edited July 7, 2009 by Tano Cariddi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderane Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Jesam. Sto, da nismo kolege? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krchulj Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Striktno teorijska matematika. ETF i fizika se ne bave toliko matematikom, osim onoliko koliko je potrebno. Nema ti tu moderne matematike, i drago mi je sto je tako šta bre samo koliko je potrebno ? ubiše nas bre s matematikom, mata1 - najteži ispit u sve 4 godine... da se ja pitam, matematika bi trebala da se izbaci sa fizičkog fakulteta, i onako te matematiku nauče tek teorijski fizičari, Redžić, Voja i Vlada, i eventualno Tatjana i Saša... znaš kako sam lako spremio matematiku 2, zahvaljujući tome što sam prethodno položio EMiO, matematičku i teorijsku... trostruki integral u sfernim koordinatama mogu da rešim... jednom rukom a s kecom sam se jebavao 2 godine... glupi matematičari Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderane Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Ma, ipak je tako, vjeruj mi... Kad sam vidio neke knjige iz Analize sa matematickog, shvatio sam da je tako... Istina je da naucis matematiku tek sa polaganjem teorijske mehanike, elektrodinamike i kvantne, ali treba ti i mata 1 i 2. Mozda ne bi ni polozio ove "fizike", da nemas bar nekakvo znanje iz mate 1 i 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atheist Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 šta bre samo koliko je potrebno ? ubiše nas bre s matematikom, mata1 - najteži ispit u sve 4 godine... da se ja pitam, matematika bi trebala da se izbaci sa fizičkog fakulteta, i onako te matematiku nauče tek teorijski fizičari, Redžić, Voja i Vlada, i eventualno Tatjana i Saša... znaš kako sam lako spremio matematiku 2, zahvaljujući tome što sam prethodno položio EMiO, matematičku i teorijsku... trostruki integral u sfernim koordinatama mogu da rešim... jednom rukom a s kecom sam se jebavao 2 godine... glupi matematičari Ma i na samom matematickom to tako funcionaise. Skapirao sam Analizu atek kad sam poceo da slusam Analizu 2 kod dobrog profe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
José Luis Chilavert Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Jesam. Sto, da nismo kolege? Јесмо од ове године Б смер Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderane Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 E, pa dobro dosao Jes' da sam student matematickog fakulteta, ali predmeti su mi vecinom sa C smjera + strucni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
José Luis Chilavert Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Астрофизика претпостављам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderane Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Aha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 (edited) Istina je da naucis matematiku tek sa polaganjem teorijske mehanike, elektrodinamike i kvantne... To bi bio moj zivot i prikljucenija na istoj adresi . Kad nisam bio dole u klubuu podrumu, pohadjas katedru za mehaniku (kvantnu posle druge) na Smeru za Matematiku, Mehaniku i Astronomiju PMF-a u Beogradu . Vidim, jos postoji . Ne znam sta su vam to A, B, C smerovi? Edited July 7, 2009 by Dersu Uzala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderane Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Smjerovi fizickog fakulteta... A-profesorski B-Teorijska i eksperimentalna fizika C-Primenjena fizika i informatika I imas astrofizicare, koji su studenti matematickog fakulteta, a vide isti fakultet striktno prilikom upisa godine I na ispitima kao sto su pedagogija i filozofija... Link to comment Share on other sites More sharing options...
José Luis Chilavert Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 (edited) Ne znam sta su vam to A, B, C smerovi? Смерови на физичком факултету. А је општа физика, Б теоријска и експериментална, Ц Примењена физика и техника и М метеорологија. Астрономија и астрофизика су на математичком факултету. Едит: Престиже ме човек Edited July 7, 2009 by Tano Cariddi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Fizicki fakultet bese u istoj zgradi samo u desnom krilu (kad stojis ispred faksa). Mi smo u stvari bili krajnje levo gore, na poslednjem spratu. Gledasmo na Studentski Park. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderane Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Da, krajnje lijevo, treci i cetvrti sprat. I zgrada u Dusanovoj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Nista u Dusanovoj, Brace Jugovica bese adresa. Kafana bese Smederevo. Godine doduse behu midl osamdesete. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranis Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 trebala bi mi mala pomoc oko prevodjenja sledecih pojmova na srpski ako neko zna: Notion matrix norm householder transformation orthogonal group row reduction gaussian elimination with pivoting upper trinagularization unit cube maximum extent of unit ball NON zero row-update matrix row-scaling matrix row-swap matrix... bilo kakva pomoc je dobro doshla Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezlichni Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 Elem zna nesto o vedic math? Ja sam davao Tano neke snimke i bash super stvari ima. Ako ne zna niko nista, a zanima nekog da postujem linkove ovde? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts