Џрк Posted December 27, 2008 Report Posted December 27, 2008 (edited) Dobar bend, sticajem okolnosti nisu postali poznatiji, tj. izasli iz senke Pestilence-a, Death-a, i sl. Vokal je upecatljiv, tipa slican je Leprosy era od Death, mozda Vincentu iz B/C ere, itd. U sustini, diskografija se deli na DM, i neki alternative rock(post 1996). *Preporucujem njihov debi album "Cursed", koji se moze skinuti sa http://www.megaupload.com/?d=LLGK0RQ6 *A i dva EP-ja koja su prethodila albumu su dobri, mada nisam dublje zalazio jos. Mogu se skinuti sa http://www.megaupload.com/?d=HAI4FYLW *Kome se sve ovo svidi, i zainteresovan je za njihove pocetke, moze da skine demo iz '88 sa http://rapidshare.com/files/19816717/morgoth_demo.zip - Ostale albume, ukljucujuci i ovaj iz '93 nisam ni slusao, ne interesuje me. ***Dakle, preporucujem! Death Metal iz vremena kada je ovaj pravac bio najzdraviji. Edited December 27, 2008 by H.J Quote
Uruk Posted December 27, 2008 Report Posted December 27, 2008 dobar bend mada ih nisam odavno/mnogo slusao...evo sad preslusah par stvari na netu, i ono cudi me da ih nisam vise slusao, pogotovo sto sam se tad kad sam ih prvi put cuo lozio na ovakvu muziku... najverovatnije sam slusao Pestilence i Dismember pa Mogoth-u nisam posvetio vise paznje. Bas cu da skinem sad ove albume da ih pazljivije preslusam Sold Baptism Quote
doombringer Posted December 27, 2008 Report Posted December 27, 2008 Meni je Cursed jedan od najjacih DM albuma ikada, narocito mi se svidja sto su imali dosta doom rifova, Opportunity Is Gone je gromada od pesme kao i Isolated, BTW jesu oni bili poznati i popularni u svoje vreme, cak im se i onaj spot za pesmu Sold Baptism vrteo na MTV-u i pocetkom 90.ih su bili jedno od najznacajnijih imena evropske death metal scene. Quote
Џрк Posted December 28, 2008 Author Report Posted December 28, 2008 Meni je Cursed jedan od najjacih DM albuma ikada, narocito mi se svidja sto su imali dosta doom rifova Da, oni i Asphyx, dumeraj do zore. A to da su bili poznati, ne bih znao, ali dan-danas zna se ko je "najpoznatiji" iz te ere, a tu nema Morgotha. Quote
Uruk Posted December 28, 2008 Report Posted December 28, 2008 (edited) ja sam znao da se spot za Sold baptism vrteo na MTV-ju i znam da su kult medju starijom populacijom. ali kao sto HJ rece danas se malo pominju Edited December 28, 2008 by Uruk Hai Quote
FRUBI_ZMIJA_GADAFI Posted December 28, 2008 Report Posted December 28, 2008 Danas se svi old school/kvalitetni bendovi malo pominju .... Jeben je Morgoth ! Jeben ! Odlican bend naravno dok nisu izdali onaj album kako se zove ?! Bem li ga... a da odium i feel sorry ... Mogu da kazem da sam ponosan vlasnik : Ressurection Absurd i Eternal Fall lp-ijeva . Quote
Descender Posted December 28, 2008 Report Posted December 28, 2008 I Odium a i Feel sorry... su odlicni albumi. Naravno, ako im se da sansa, ako se ne ocekuje stari Morgoth i ako necija interesovanja sezu barem malo izvan dždždždž... A stari su naravno azbuka metala... Sve u svemu, bend koji ni u prvoj a ni drugoj fazi nazalost nije priznat onoliko koliko je bez ikakve sumnje zasluzivao... Drago mi je da vidim neke ljude koji ih tek otkrivaju i da ima interesa za njih i medju mladjom publikom... Quote
STARSHOOTER_SUPREME Posted December 28, 2008 Report Posted December 28, 2008 Meni se isto svidja odium ne znam zasto ga ljudi ne vole:( i mnogo bre tupav ovaj y(n)u metal najvishe tema koje se otvore na death metalu jednostavno propadnu zato niko i ne postuje tuzno:( Quote
Grobodan Posted December 28, 2008 Report Posted December 28, 2008 Bila je tema sigurno... Sta reci, kult matore skole. Ne duzi mi se vise... Quote
Lunar Posted December 28, 2008 Report Posted December 28, 2008 Meni se isto svidja odium ne znam zasto ga ljudi ne vole:( i mnogo bre tupav ovaj y(n)u metal najvishe tema koje se otvore na death metalu jednostavno propadnu zato niko i ne postuje tuzno:( Nije to u pitanju, ljudi il otvaraju teme za neke skroz nove bendove o kome neznash sta bi rekao osim kakv im je novi Ep/promo/LP ili za neke umrle kult bendove za koje je sve vec recheno. Quote
Џрк Posted December 28, 2008 Author Report Posted December 28, 2008 Vid'o da nema tema, pa postavio, a i ne secam se da je nesto bilo receno o Morgothu...zapravo, uopste se ni ne secam da je bila tema pre Velikog Rusenja. Quote
SkullKrusheR Posted September 1, 2009 Report Posted September 1, 2009 kachio sam ga ranije na rendomu... kultchina! Quote
Grobodan Posted September 2, 2009 Report Posted September 2, 2009 Ortak ima Resurrection absurd /Eternal fall original kasetu, ovih dana ga silujem da mi je uruči, samo je problem što je prokletnik zagubio ako nađe biće veselja. Quote
Џрк Posted September 2, 2009 Author Report Posted September 2, 2009 E, tek onda ce tvoja zloupotreba reci "kult" dobiti opravdanje Quote
Mr.Hate Posted December 1, 2010 Report Posted December 1, 2010 (edited) Hvala sto ste me podsetili,Resurrection je trenutno na gramofonu. Edited December 1, 2010 by Mr.Hate 2 Quote
Grobodan Posted December 1, 2010 Report Posted December 1, 2010 Jao lepote Inače da li je moguće da ovako malo ljudi sluša Morgoth? Videćemo kakav će biti ovaj reunion. 1 Quote
Uruk Posted December 1, 2010 Report Posted December 1, 2010 meni je bas cudno sto su se okupili... jos dok su bili aktivni zabatalili su death metal, bas bi mi cudno bilo da mu se sad vrate. ali ako izbace neki dobar album, koga briga, dumljeni death metal FTW! Quote
Grobodan Posted December 1, 2010 Report Posted December 1, 2010 Ovo sam inače pokupio sa Marc Grewe-ovog fejsbuka za sada priča tamo da će biti, ništa ne videh zvanično još... valjda ne laže pizda. Quote
Drogarito Posted December 2, 2010 Report Posted December 2, 2010 (edited) http://www.youtube.com/watch?v=Ys0Wk2nhDqY KLASA Edited December 2, 2010 by Drogarito Quote
Grobodan Posted December 16, 2010 Report Posted December 16, 2010 Yep, it's official. MORGOTH decided to celebrate the 20th anniversary of the original release of "Cursed" by making several festival appearances in 2011. The setlist will primarily consist of songs from "Cursed" but will also include cuts from the classic EPs "Resurrection Absurd" (1989) and "The Eternal Fall". !!!!!!!!!!! Quote
heavyervin Posted December 16, 2010 Report Posted December 16, 2010 Mogu 'ladna srca da sviraju i Odium Quote
Recommended Posts