Flash Of The Neon Light Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 (edited) Taj na slici mi izgleda ko neki bijeli (bosanski) musliman... Dodano par novi sitnica, malo presložen start menu i unapređen/izmjenjen interface.. I eto ti prednosti i razlog da neko kupi novi OS. Edited February 22, 2011 by Flash Of The Neon Light 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBrave Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 a to sto XP podrzava samo 3Gb memorije ? i to sto je tebi cimanje sa drajverima sitnica vecini korisnika je najveci + Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flash Of The Neon Light Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 (edited) a to sto XP podrzava samo 3Gb memorije ? i to sto je tebi cimanje sa drajverima sitnica vecini korisnika je najveci + Ja lično ne koristim XP na ovom kompu koji sad imam, jer kad ga instaliram i ubacim driver za zvuk, zvuka idalje nema, a Win 7 instaliram i uz to su odma svi drajveri instalirani, a zvuk na njemu radi kao podmazan... Samo kažem da su svi Windows OS sistemi veoma slični i da su teme tipa Windows 98 vs Windows XP vs Windows 7 totalno glupe i besmislene. Eto primjera Windows 98 može goniti neke praistorijske igre što nemogu XP ili 7, dok Windows 7 ima napredniji izgled, RAM Memory Boost ,Drivers Pack i podržava preko 3 GB RAM-a što je plus za one koji igraju modernije igre i podrebna im je memorija u svrhu bolje game performanse. EDIT : Windows 7 je OK, samo je nekima problem što nemože goniti DEBILNI WarCraft 3... Edited February 23, 2011 by Flash Of The Neon Light Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBrave Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 (edited) ?? bas skoro predjoh ponovo ceo War3 (original + Frozen Throne) kampanju, i odigrah par partija dote na sedmici. Odakle to da ne moze ? edit: cak mi Starcraft 1 radi najnormalnije Edited February 23, 2011 by DBrave Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denny Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Naravno da može. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 XP podržava više od 3GB memorije, na sedmici radi WC3, ja ne znam odakle izvlačite sve ove gluposti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBrave Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 koliko 3,25 ili 3,5 max naravno pricamo o 32bitnoj verziji, ne znam ni da li postoji 64bit Xp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 I sedmica isto podržava samo 3.25 ili 3.5GB (zavisi od hardvera) rama u 32bitnoj verziji, a postoji i 64bit XP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBrave Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 ok, razumeli smo se, svaki 32bitni sistem ima to ogranicenje dok na 64bitni moze mnogo vise (cini mi se da Win7 ultimate moze do 192 Gb ) a nisam znao da xp ima u 64bit varijanti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Postoji, a jesam se finih gluposti načitao na prethodne dve strane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Dakle,imam jedan problem duze vreme,ali sam uvek zaobilazio da ga resim,medjutim sada mi dokurcilo.Naime,rec je o standardnom problemu sa umrezavanjem masina sa 7 i XP,zapravo sa ulaskom XP masine u masinu sa 7.Teoretske sanse ne postoje.Probao sam dosta predloga koje sam nasao uz pomoc svemocnog google-a,ali kurac,nista ne uspeva.XP masine vide 7,vide joj particije,ali ne mogu ni jednoj pristupiti (odmah da skratim pricu,namesten je workgroup a ne homegroup,sve particije su shareovane i dozvoljen je svaki pristup,iskljuceni passwordi i pizdarije,proveravao sam i moguce probleme sa firewall-om).Ima neko predlog ili moguce resenje? Ja imam ovaj problem još uvek (doduše na homegroup). Imao 2 računara sa XP-om, jedan sa Vistom, ova 2 nikada nisu mogla da pristupe ovom sa Vistom. Mislim da čak nisu mogla ni da ga prepoznaju. Prešao sa Viste na Win7 32 bita, opet ista priča. Promenio jedan od ona 2 računara sa XP-om, instalirao Win 7 64 bita i opet ne mogu da pristupim onom istom računaru. Sada ga prepoznaje, ali jednostavno ne može da mu pristupi. Ne razumem kakve veze ima sa tim koliko je star. Ako ti sve radi pod njim,why the hell not? Eventualno,ako neces da brises sedmicu,instaliraj xp na drugoj particiji samo za igre,mislim da ti nece predstavljati problem,s obzirom da sam ja imao W7,XP i Linux i teralo je bez problema. What about this: http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Btw. pojavio se SP1 za Win7. Ko koristi RemoveWAT za aktivaciju neće imati problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Radi na RTM verziji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmu1 Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 (edited) I sedmica isto podržava samo 3.25 ili 3.5GB (zavisi od hardvera) rama u 32bitnoj verziji, a postoji i 64bit XP. pa da ali ja sam instalirao 64bitni xp i nisam puno mogao igrati na njemu :] svaka druga igrica nije radila.mozda je ok za programe i neki jaci radi ali za igranje nikako.imam originalni sp1 64bit on mi je radio lepo ali sam igrice na njemu zaboravio,sp2 je ista prica.sp3 koliko znam jos uvek ne postoji za 64bitni xp... Ja imam ovaj problem još uvek (doduše na homegroup). Imao 2 računara sa XP-om, jedan sa Vistom, ova 2 nikada nisu mogla da pristupe ovom sa Vistom. Mislim da čak nisu mogla ni da ga prepoznaju. Prešao sa Viste na Win7 32 bita, opet ista priča. Promenio jedan od ona 2 računara sa XP-om, instalirao Win 7 64 bita i opet ne mogu da pristupim onom istom računaru. Sada ga prepoznaje, ali jednostavno ne može da mu pristupi. jesi probao da na sve racunare instaliras isti operativni sistem? probaj i na taj treci da instaliras win7 64bit,a sto se tice tog povezivanja jos iz davnih dana znam da xp nece sa vistom i obrnuto.probali smo to kada smo hteli da picimo nesto u lanu i nije bilo teorije.ne znam sto ali tako je. Edited February 23, 2011 by dimmu1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Pa ne mogu svi da podnesu Win7 64 bit. Ne može ni taj problematični, na njemu je 32 bita. Treći, sa XP-om, trenutno nije ovde, ali će (nažalost) da stigne za koji dan, pa ću da vidim šta se dešava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmu1 Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 ajd probaj pa javi.ako ti nije mrsko baci na sve xp 32bit pa probaj tako.tj onda ce sigurno raditi.cudi me kako sedmica pravi probleme,za vistu sam znao ali za sedmicu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Radi na RTM verziji? RTM = release to manufacturing = Final verzija, tako da radi. Mada je SP1 99% samo skup updateova i to je to, nikakva pobošljanja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 (edited) ajd probaj pa javi.ako ti nije mrsko baci na sve xp 32bit pa probaj tako.tj onda ce sigurno raditi.cudi me kako sedmica pravi probleme,za vistu sam znao ali za sedmicu Ma sve sam lud da na sva 3 računara instaliram XP, samo da bih video da li bi se video taj jedan u mreži. Edited February 23, 2011 by Sisus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozziris Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 (edited) Jel mogu neki linkovi za taj sp1? i sta se desava kad ubaci onaj KB971033 sto prepoznaje nelegalan softver?! jel moze sa wat-om da se izbaci ako bude problma? Edited February 23, 2011 by Ozziris Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Pa uključi Windows Update, nećeš valjda skidati 800 MB zbog tri i po apdejta koja ti fale. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
necko Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 ima li kod nas da se uzme windows anytime upgrade sa home premium na ultimate? ovo što sam gledao po netu imaju samo sa hp na pro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozziris Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 (edited) Pa uključi Windows Update, nećeš valjda skidati 800 MB zbog tri i po apdejta koja ti fale. Nema ga jos preko windows update-a..i fali mi malo vise Edited February 23, 2011 by Ozziris Link to comment Share on other sites More sharing options...
necko Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 (edited) ima na windows update-u. Edited February 23, 2011 by necko Link to comment Share on other sites More sharing options...
^Suicide_Pony^ Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 (edited) skinuh danas sp1 i primetih jednu novost u system properties: da li se ovo jos kome desavalo? i da, pokusao sam ponovo da aktiviram windows hazar loaderom i nista se nije promenilo. Edited February 26, 2011 by ^Suicide_Pony^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Meni nije.Ali ja imam Ultimate verziju,moguce da je do toga.Koristio sam 7Loader 1.6.1 nakon stavljanja sistema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts