Jump to content

Recommended Posts

Posted

Trebalo bi da radi odlicno

Kod mene na lapu Vista SP 2 i Windows 7 rtm rade sa 2 giga rama i AMD x2 Turion procesorom na 2,2 giga(doduse grafika je Radeon HD 3200) kao podmazani

Mislim da ne bi trebalo da imas problema s obzirom da koliko videh na netu ljudi teraju Win 7 na netbookovima bez problema-dakle kada radi sa Atomom na 1,6 giga i giga rama,ne vidim sto ne bi radilo kod tebe :pivopije:

Posted (edited)

Graficka je Ati Radeon X1300 series. Ne igram igrice na njemu nesto, zadnje sam igrao vampire masquerade(obrnuo je 3x :mrgreen: ). Pojma nemam o piksel sejderima i slicnim stvarima, znam da su neki moji drugovi o tome pricali jedno vrijeme jer igraju novije igrice.

Planiram da u komp gurnem jos 2GB rama, to je sad tolko jeftino da nemam rijeci. Za overclock procesora ne znam kolko dobijam sa tim, a nisam to nikad ni radio tako da.. ko ga jebe, deklarisan je na tolko i nesto mi nikad nije bila potreba da se igram i radim oko tih stvari. Jel se opterecuje dodatno napajanje sa tim, posto je ovo moje taman tu nedje na granici. Mislio sam da dodajem jos jedan HDD, al onda treba i napajanje da mjenjam, pa je lakse uzet eksterni + mogu da ga vozam kad mi nesto zatreba. Eto, to je ukratko neki moj computer story :haha:

Win7 mi izgleda bas dobro, aj vidjecu kako bi to sljakalo na mojoj masini. :pivopije:

edit: ovdje nadjoh za grafiku, to bi trebalo da je ta

http://www.amazon.com/ATI-Radeon-X1300-PCI-E-Card/dp/tech-data/B000E5RJJQ/ref=de_a_smtd

Pixel shader processors: 4

Vertex shader processors: 2

Jel ovo znaci da ima taj shader 2.0? Stvarno pojma nemam :mrgreen:

Edited by morbid god
Posted

Jesu li ti popaljene sve te shminkerske dzidza bidze? Zato sam se ja primio na onaj Mac i njegov OS, onaj desktop je vizuelno bas lijep i praktican, plus ima krdo tih animacija(kao i na linux-ovskim OS).. sledeca moja kupovina ce vjerovatno biti neki mekintosh, samo je skup nesto u picku materinu. Aj bas da otvorim tu antologijsku temu opet..

Posted

Jeste, i to definitivno. U vreme izlaska XPa (2001.) vecina hardvera koji je danas standard nije jos bilo ni na drawing boardovima. Multitasking koji XP obavlja je samo simulacija, on ne moze nikako da izvrsava paralelne procese (a to je poJenta multicore arhitektura), prefetch (stavljanje najcesce koriscenih programa u RAM zarad ubrzavanja podizanja istih) je jako lose odradjen (jer je u vreme izlaska XPa 256M bilo "wow!"). Poenta je da ce na bilo kojoj iole novijoj masini sedmica da pojede XP. Jedino je zahtevna po pitanju RAMa, al' ako uzmes da je GB oko 20 jura, to nije nikakav problem. Aero je bolesno dobro optimizovan u odnosu na Vistu, na jadibeda Intelovim integrusama radi k'o popizdeo. Ono sto je, nazalost, ostalo isto u odnosu na XP je fuckin' registry, tako da se moze reci da su, po losim osobinama, oba sistema ista. :pivopije:

• Upvote 1
Posted

Ovo o cemu pricamo, samo upakovano i sa cenom na njemu. RTM je maznut iz Lenovove fabrike u Kini isti dan kad su ga dobili za instalaciju na lapove koji ce se pojaviti u prodaji od 22.10.

Posted

RTM nije samo maznut iz Lenovo fabrike, već se odaavno pojavio za (nas) studente. RTM = Retail.

cekaj bilo koji RTM omogucava sve updatove ili ?

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Za nove igrice i zahtevne programe (na Win7) - koliko RAMa je neki maksimum preko kog se ne vidi realno poboljsanje u performansama? Imam 4 i cini mi se da bi bilo kul imati 6-8. Kazu mi da je 8 ta neka granica.

Edited by Double Fire
Posted (edited)

Za nove igrice i zahtevne programe (na Win7) - koliko RAMa je neki maksimum preko kog se ne vidi realno poboljsanje u performansama? Imam 4 i cini mi se da bi bilo kul imati 6-8. Kazu mi da je 8 ta neka granica.

Ja sa cetri sve resavam. Mada ne znam sta je danas zahtevna igrica. xD Recimo novi streetfighter kod mene jebe kevu kako perfektno radi.

Imas ovde neke testove sa sve igricama, koje su testirali pod kojim uslovima i tako pa vidi: http://www.benchmark.rs/Benchmark-editorijal/Komentar/Windows-sam-protiv-sebe/Page-9.html

Zavisi dosta i od same igrice.

Mada ja mislim da bi ti 4 zavrsilo svaki poso.

Inache! I na samoj sedmici kada udjes na my compiuter, pa system propertis imas rating, koji ce da ti sam oceni kako bi trebalo sta da ti radi uz komponente koje imas.

Edited by Elitista u Povoju.
Posted

Meni 4GB radi posao (na win7 x64, afkors), rade sve igre kako treba i Photoshop i Illustrator.

Posted

Ako imas dvokanalni kontroler, vise od 4GB ti ne treba za puno stvari (osim za obradu slika velicine bilborda u Pshopu i startovanje po 5+ virtuelnih masina). Ako pak imash trokanalni kontroler (citaj: Core i7+ X58 cipset) onda je 6 GB mera. I, naravno, 64 bit sistem

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...