Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hvala,stavih je ali ona je prazna,sledeci put kad reinstaliram cu na nju staviti win a do tada ce mi na velikom biti win i sve ostalo.

Btw proklinjao sam win 7 jer mi nisu radili driveri za sb audigy i hp 1018 stamalo,posle cackanja uspeh da ih sredim.Generalno ovaj win hebe kevu!

Posted

Jel moze neko da mi pomogne u vezi sa drajverima za TV tuner na win 7...u pitanju je 878 chip,Kworld je kartica,ja kopah po netu,al nista nema da radi...

:confused:

A da i odgovarajuci software bi bio od pomoci...valjda ne trazim puno,hehe

Hvala!

Posted (edited)

Evo posle par meseci koriscenja 7-mice da svedem ja utiske

Sistem radi prilicno slicno da ne kazem istovetno kao Vista SP 2 koju sam koristio jedno mesec-dva dana na laptopu

Vreme podizanja sistema je koliko sam primetio potpuno isto kao na XP, a aplikacije se podizu brze za sta je zasluzan supertfetch koji btw nije nikakvo revolucionarno mudo, vec ustvari malo modifikovana verzija prefetcher-a koji je bio jos u WinXP i koji sada zahvaljujuci malo agresivnijem kesiranju (usled koga hd zna da ore na momente u idle rezimu :zeleni: )zasluzan za brze podizanje aplikacija

Aero me ne zanima tako da sam ga u startu iskljucio, a moram da primetim da je novi sys tray organizovan na prilicno debilan nacin, pa mi ipak onaj klasicni kao kod Viste i XP-a daleko vise odgovara - istina, moze se posle malo cackanja dovesti u red

Drugo, novi Control Panel i network podesavanja su pomalo konfuzni i potrebno je neko vreme da se covek navikne na iste - nije mi samo jasno zasto nisu ostavili da bude slicno kao kod Viste gde si imao da biras Classic i New look, istina ovde postoji mogucnost "Show large icons" al' opet to nije to

Fina je mogucnost pinovanja na toolbaru, kao i search glavnog menija ali ovo poslednje smo vec videli kod Viste tako da to nije nikakva novina :zeleni:

Uopsteno govoreci kada se covek malo navikne na novi interefejs i zagrebe malo ispod povrsine, provejava utisak da je vecina stvari potpuno ista kao na XP-u sem sto je malo drugacije organizovano

Mislim da je najobicnija propaganda to da je Win 7 bolje optimizovan od Viste, mada moguce da je ona starter ili kako se zvase verzija za netbook-ove dodatano peglana cim radi na Atom procesorima bez vecih problema - na istoj masini kod mene gde se vrtela Vista Ultimate sa SP2 i gde je sada Windows 7 Ultimate ja nikakve razlike u brzini i potrosnji memorije nisam primetio, tako da je pravilnije reci da je hardver koji je onomade bio potreban za guranje Viste sada postao standardan :mhihi:

Moram da pohvalim odlicnu detekciju hardvera (sve mi je na lapu po instalaciji radilo otb), doterani ugradjeni firewall koji sada ima dosta vise mogucnosti za podesavanje i ima kontrolu odlaznog saobracaja tako da prakticno i nema vise potrebe za dodatnim resenjima, a i stabilnost je koliko sam video na nivou jer se desavalo da po 3-4 dana i noci zaredom nisam gasio laptop a sve je radilo odlicno :smile:

Sve u svemu ok - nista preterano posebno, a hypovano do maksimuma, no dobro - to je i ocekivano u marketinskoj propagandi gde se ide na to da se novi proizvod uvali sto vise

Sto se mene tice mirne duse 7-mica moze da se nazove Vista SP3 sa novom temom i par sitnica i poboljsanja :meshuggah:

Edited by Full_Metal_Yakuza
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

Ljudovi, uskoro dobijam novu makinu pa bih 'teo da na nju metnem i novi OS. Posto na trenutnoj makini imam XP SP3, zelim da na novu turim Win7. E sad, gledah torrente, ima milion nekih verzija, da covek popizdi i pojma nemam koju treba da skidam :( :( :(

E sad, posto vidim da cu neke instalacije vece od 5GB, kako se pokrece prokletinja kada se instalira, posto ne mogu da je recnem na DVD, jel moze da se butuje sa USB? Kakva je situacija sa drajverima, video kodecima? Jel moze da se zvera kvalitetno u HD sadrzaj *.mkv formata? :)

Posted

Ma bre ne zauzima 5 giga verovatno si naleteo na neko custom budzeno sranje

Ja imam Windows 7 Ultimate RTM Build 7600 32bit i dolazi na dvd-u standardno :smile:

Gledaj da ti particija gde ces ga instalirati bude oko 15-20 giga jer se kod mene posle instalacije razguzio na 12 i kusur giga pa i vise

Ako nemas vise od 3 giga rama 64bit verzija ti ne treba ni pet para :meshuggah:

Sto se drajvera tice to proveri na sajtu proizvodjaca maticne, dakle ukucaj tacan naziv modela u Google i vidi kako stoji situacija sa drajverima (zvucna integrisna pre svega)

U sustini trebalo bi da odmah sve radi otb sem mozda zvucne i eventualno dodatnih drajvera za grafiku kojih sigurno ima na maticnoj strani proizvodjaca

Posted

KOja je bese oznaka za 64-bit verziju i da li se ona isplati? Inace HDD ce mi biti skromnih 1TB pa cu "C" particiju staviti da bude bar 50GB, tako da sa te strane nema nikakvih problema.

hvala na informacijama, probacu da nadjem ovaj tvoj na torrentima :pivopije:

Posted

Isplati se ako imas vise od 3 giga rama, a van toga mislim da nema nikakve potrebe forsirati 64 bita plus moze se desiti da te zeza i neki drajver u 64 bita

Oznake su iste samo imas 32bit i 64bit verzije - dakle Windows 7 RTM 7600 build 32bit ili 64bit, obicno pise x86 za 32 bita ili x86-64 za 64 bita :smile:

Posted

Hvala puno :)

Pa za sad necu staviti vise od 3GB RAMa, to jest planirao sam tacno 3GB da turim, ali nije iskljuceno da cu dodavati, ali opet, koji ce mi vise od tri giga rama :) Bacanje para, pogotovo sto nisam niti programer, niti gejmer

Reci mi samo, da li vredi instalirati OEM varijantu, ili da trazim ipak nesto drugo?

Posted (edited)

Pa moze i OEM :smile:

Ma pazi ovaj RTM je ista stvar kao i finalna verzija 7-mice - fora je samo sto se pojavila par meseci ranije pre premijere na netu

Finalna verzija 7-mice koja je u prodaji je potpuno ista kao i RTM sem sto je dobijas na disku i upakovanu u kutiju sa nalepnicom :meshuggah:

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted (edited)

Jel postoji neki nacin da se sazna verzija sedmice bez ulazenja u nju (samo znam da je Ultimate)? Nesto sam pokvarila i nemam tu disk s kog je instalirana, skinula sam neki Ultimate ali izgleda da je noviji od tog koji imam i sad ne radi System Repair...

Ili da polagano instaliram ovaj najnoviji fully activated forever kad sam vec zabrljala :ph34r:

izgleda da sam se izvukla uz komande bootrec /fixMBR i bootrec /fixBoot :ph34r:

sve je kao pre (osim sto nema wallpaper) samo mi sad odjednom prijavljuje da Win nije genuine. mozda nekom pomogne ovo baljezganje pa necu da obrisem :D

Edited by MissionVao
Posted (edited)

Yup

Fora je sto si (re)instalacijom bootloadera obrisala i aktivator :da:

Imam ja Seven aktivator koji se aktivira na 2 klika i koji provereno radi na vise masina (isprobano u praksi)

Ako te mrzi da googlas javi se na pp :D

Posted (edited)

Ama znam da je ponisten aktivator, pa zasto bi to bio problem :D

Zar ste pomislili da sam uspela da ovo nadjem sama a da ne znam da (opet) aktiviram Win :P

Edited by MissionVao
  • 1 month later...
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...