Grobodan Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Svako ko me bar malo poznaje, zna da bih izrodio King Diamondu decu (da je to bioloski moguce) tako da me je opis ovog mladog Svedskog benda "M.Fate naslednici" i sl veoma privukao. Prosle godine im je izasao debi koji je zaista totalno u stilu M.Fate 80s ere - od zvuka prepunog solaza, lirika i tematike pa preko samog vokala koji se trudi da zvuci kao Kim sto je vise moguce (jbt, cak i lici na njega...). Momci tvrde da daleko vise vole Fejt od Kingovog solo rada, ali ime benda meni bogami govori da nisu imuni na magiju Kraljevog solo rada. E sad, kako ce ko prihvatiti bend je individualno jer nema originalnosti ovde, ali meni je legao album posto nema nista od bogova vec duze vreme, a i podseca na lepa vremena kada se kult otkrivao, na kraju krajeva - bend nije krs, imaju smisla za doticni stil. Evo linkova pa prosudite, nije za baciti Welcome to my funeral demo: http://rs63.rapidshare.com/files/92048924/..._Demo_2006_.rar Portrait: http://rapidshare.com/files/124323008/TMAG..._2008__SWE_.rar Password: www.thrashmageddon.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-16 Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 (edited) Hm,ovo mozda nije lose.Preslusacu pa cu da ostavim com. Kad smo vec kod toga,MERCYFUL FATE zaista zivi mahom kroz Force Of Evil (mozda si upoznat sa tim).To je projekat nastao od strane Michael Denner-a i Hank Shermann-a(gitarski dvojac MF) uz pomoc Hal Patino-a(KD), Bjarne T. Holm-a (bio je i on kratko u MF-u)i Martin Steene-a(Ironfire).Evo ti myspace www.myspace.com/forceofevil (jbg. nemam link za download) Edited January 12, 2009 by M-16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted January 12, 2009 Author Report Share Posted January 12, 2009 Znam za Force of Evil, normalno. Podnaslov teme je bio vise da privuce ljude. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandman Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Overiće se ovo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goxy Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 pokusao sam davno da slusam ovaj bend,ali svaki put kad krene pevanje iskljucivao sam.kontam kad je bend inspirisan muzikom nekog benda,ali ovo je takav rip off za mene i mnogo me nervira. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted January 14, 2009 Author Report Share Posted January 14, 2009 I ja sam takav bio u fazonu na prvo slusanje, vidi koji rip off i slicno, onda sam jos par puta koncentrisano obrnuo album i vidim da je muzika dobra. Novog MF nema pa nema, a i kad izadje nece biti bas u ovom fazonu, tako da mi ovo sasvim dobro lezi. Trivia - Earache uskoro izdaje kompilaciju novih bendova u HM fazonu, bice i Portrait tu. Posle Thrasha sledi nam Heavy navala izgleda... old school je totalno u modi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Invictus Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Stara skola je jedina skola! Stari put je jedini put! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted January 15, 2009 Author Report Share Posted January 15, 2009 Stupio sam u kontakt sa gitaristom preko njihovog sajta, bice intervjua. Ako nekog nesto zanima... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Sviđa mi se kako ovo zvuči Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard Earl Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 Ne znam da li je King ovo cuo,al' sam siguran da bi se dobro nasmejao...Stvarno su dobri muzicari,ali mi se glas ni malo ne dopada,dok muzika uzasno lici na onaj stari period MF.Produkcija im je za ovo vreme losa,videcemo kad i ako budu opstali dal ce se poboljsati.u sustini dobri su samo malo vise originalnosti,pogotovo u vokalu koji bi umesto da ga kopira mogao da nadje neki svoj stil...U svakom slucaju cenim pokusaj i volim ovu mjuzu previse da bi ih Kritikovao jer danas nego ikada pre trebamo vise prave Heavy mjuze jer je sve otislo u ku..c.Zato LJUDI SVIRAJTE HEAVY JER JE TO JEDINA PRAVA MJUZA(subjektivan sam al' jbg)...Hvala za link!!!!!!!!!!!!!! Alucard Earl of Black All well in ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hypnos Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 skida se.nadam se da ce mi se svidjeti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hypnos Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 odlicno je ovo,meni se svidja i glas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandman Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 Skinuo sam i preslušao demo.Zanimljivo ali jasno je da previše pokušavaju da liče na Mercyful Fate. Skidam i album uskoro pa ćemo videti valja li. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hypnos Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 pa jeste dosta lice na Mercifyl Fate ali mi se svidjaju.ima tu odlicnih melodija,a i solaze su izvanredne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 (edited) Trudih se oko ovog benda, ali od starta mishljenje mi se nije menjalo sa "nista specijalno". Mjuza je kul, produkcija zanimljiva, kao za neki demo iz '80tih i svidja mi se sto se bas bash fino chuje. Dve pesme koje mi odskacu su "A Ghastly Silence" i "Consecreation". The former je u stvari pesma koja bi nekako daleko bolje zvucala IMHO (ovo se odnosi na refren pre svega) da nema ovog obavezno King D kopiranja, koje mi se vokalno ich ne svidja kako ga ovaj lik izvodi. Usiljeno. Ako neko zeli chuti dobro otpevanog Kinga, a na svoj nachin - Mats Leven. Edited January 23, 2009 by Angelystor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted April 27, 2009 Author Report Share Posted April 27, 2009 Izgleda da se meni ovo najvise svidja jos uvek slusam i demo i album, kad me mrzi da ustanem i sa police dohvatim Melisa original tu je Portrait, verni drug gitarista pizda zaboravio na pitanja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandman Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 Nikad "Welcome To My Funeral"... Uvek "Nuns Have No Fun"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 Hej, pa sad videh da ovde peva lik iz Unchained-a, jednog od nekoliko meni jako dragih power bendova. Overicu zbog njega, a i opis mi zvuci interesantno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 Elem, preslusah... Nije lose, mislim ovo je tolika kopija da to puca na sve strane ali opet zvuci sasvim ok, radi posao i to je najvaznije... Ali ja i dalje ne mogu da poverujem da je ovo Per Karlsson na vokalima :ph34r: , ne razumem coveka uopste. Imao je veoma dobar power/heavy glas u Unchained-u i onda da izvrsi ovoliku transformaciju i pocne da kopira King-a... Ovo je tezi oblik opsesije, definitivno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted August 16, 2010 Author Report Share Posted August 16, 2010 With pride we announce the joint forces of Portrait and Metal Blade Records, a label whose legacy in the end made the choice an easy one. The recording of the new album, the first one for Metal Blade, is scheduled for November. Title hereby announced: "Crimen Laesae Majestatis Divinae" Kult Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grob Bez Dna Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 kul, prvi bese odlican. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sadomator Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Ove 2 sa nadolazeceg albuma su bolje od citavog proslog. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted May 1, 2011 Author Report Share Posted May 1, 2011 Novi album ubica! Prejebali su debi dobro, malo se oslobodili Fate uticaja, klasičan hevi zvuk iz osamdesetih sa tendencijom ka toj zloj školi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted May 15, 2011 Author Report Share Posted May 15, 2011 Ne mogu da verujem da album nije procureo jos, izasao je pre nekoliko dana, ali evo vam intervju za sav needed info: http://metal-sound.net/interviews.php?read=portrait 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Јарослав Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Ајде Гробе, нађи нам негде овај новитет. Чека се и предуго. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts