Speed_Dead Posted January 13, 2009 Report Posted January 13, 2009 "Evo,mislim da ako je i bilo topika o znacenjima imena bendova,onda nije bilo topika posvecenog konkretno thrash bendovima,a tu definitivno ima zanimljivih imena... Pa evo da zapocnem; Rigor Mortis = mrtvacka ukocenost Whiplash = bol u vratu ili ledjima Abraxas = djavo, demon visokog ranga Slammer = zatvor Abattoir = klanica Coroner - pogrebnik Heathen - pagan ili jeretik Slayer - ubica Sepultura - pogreb Atrophy - atrofija, odumiranje ... a tu su i skracenice.... ADX - (francuski bend) A.R.G. - (finski thrasheri) D.A.M. - (englezi, gitarista svirao u Skycladu) D.B.C. - (odlicni kanađani) D.I.A. - (odlicni nemci, pogotovo na druga dva albuma) D.I.V. - (naci rusi) D.R.I. - (ovo svi znaju) E.S.T. - (opet rusi, al vise heavy) E.X.E. - (ameri , u pocetku powerasi pa onda thrasheri) F.U.C.T. - (cudni thrashcore) I.N.C. - (jedan od najboljih thrash bendova) LWS. INC. - (hehe mrak holandija) M.A.D. - (kanadski thrashcore) M.O.D. - (to znamo...) M.S.T. - (odlicni francuzi) M.T.A. - (engleski thrash) N.D.E. - (eto nesto thrasha sa kanarskih ostrva) N.N.S. - (fenomenalni finci) S.D.I. - (svapske legende) S.F.D. - (australci) S.O.D. - (kec U.P. - (danci, vec malo moderniji. al dobar thrash) V.A.R. - (Ceski alkoholicari) "
Grob Bez Dna Posted January 13, 2009 Report Posted January 13, 2009 sto ondak nisi napisao znacenja ovih skracenica..?
Sandman Posted January 13, 2009 Report Posted January 13, 2009 Sepultura - pogreb Ne znači pogreb,već grob. I da dodam još jednu skraćenicu. H.O.D.
Warner Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 D.I.A. - (odlicni nemci, pogotovo na druga dva albuma) drkam i apstiniram
Thrashformers Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 Slammer znachi zatvor?Ja sam mislio da se pritom misli na onog koji mlati glavom...slemovati ili headbangovati isti kurac...
Жвакић Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 A Coroner је онај који врши увиђај колико ја знам, а не гробар.
Chicken Little 420 Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 koliko ja znam, sepultura je grobnica, ne?
Sandman Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 Sepultura - pogreb Ne znači pogreb,već grob.
Speed_Dead Posted January 14, 2009 Author Report Posted January 14, 2009 sepultura znaci pogreb ili sahrana ..koliko ja znam a za sve ostalo primeticete da je prvi post citiran,tako da ne moratemeni da da posvecujete prevode..
Sgt.Splatter Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 Sepultura ili engleski sepulcher (brit. eng. sepulchre) je grobnica
SkullKrusheR Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 da, a max je do tog imena doshao kad je prevodio pesmu motorheada dancing on your grave.
KazimKazim Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 SOD - Stormtroopers Of Death, to 100% niste znali
hypnos Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 e ovo sam jedino znao C.O.T.L.O.D -ovo sigurno ne znate :)
speed metalll Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 Evo za one rokere koji nisu znali , nije thrash bend ali je domaci popularni rok bend . Riblja Corba se prvobitno zvala Menzes - znaci riblja corba tj. krv-menstruacija- iz devojke/ RIBE.
vudun Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 Da malo pridodam: Angel Dust = anđeoski prah (kokain) Razor = brijač Onslaught = juriš Exciter = pobuda Intruder = Uljez Laaz Rockit = jebem li ga šta znači
Andrija Smith Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 Laaz Rockit = jebem li ga šta znači E ovo je i mene uvek interesovalo sta znaci.
SkullKrusheR Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 to je iz nekog filma sa klintom istvudom, kada na nekoj raketi pishe LAWS, pa su oni malo to izmenili. negde sam chitao o tome.
delay Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/Abraxas prica je malo drugacija.
F4R15 Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 Vidim da se biografija Sepultura dobro poznaje Dakle..sta znaci Kreator? btw. znam.. njub sam
Chicken Little 420 Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 zar nije kreator - creator, samo je namerno napisano sa k? one fore, korn ili kad se izostavi slovo - deftones..
Recommended Posts