Haos sam ja Posted December 22, 2022 Report Posted December 22, 2022 Evo da bude i ovaj spot ovde. Neverovatna pesma i album ceo. Quote
azal Posted December 22, 2022 Report Posted December 22, 2022 meni definitivno omiljeni album godine. svaki detalj je savrsen 1 Quote
Haos sam ja Posted March 8, 2023 Report Posted March 8, 2023 Posle sto šezdeset osmog slušanja, Ayam mi je možda i album decenije, bez preterivanja. Razvali me svaki put kad ga čujem a znam ga odavno napamet. Bukvalno ne mogu da verujem kako dobar album. 1 Quote
ShinigamY Posted April 26 Report Posted April 26 Stigao limitirani dupli LP, a sledeci petak da se overi opet live :) Prosli put pred fazon max 50 ljudi u nekom kaficu / klubu, ovaj put je rasprodat koncert u Backstage-u. Bas mi je drago da konacno rastu kao bend i da vise ljudi zna za njih, skroz zasluzeno. 1 Quote
ShinigamY Posted May 4 Report Posted May 4 Odgledah ih sinoc u Backstage Minhenu na rasprodatom koncertu (oko 250 ljudi ako se ne varam), odsvirali komplet BTTOS i par pesama sa novih albuma (uglavnom Ayam i The Liberation i jedna sa Glorie (sto je publika odreagovala nerealno, izgleda je Gloria bio jako popularan album u Nemackoj kad je izasao u poredjenju sa BTTOS). Elem, svirka je bila odlicna ali prepuna tehnickih problema, sto nije bilo toliki problem iskreno, al' eto, oseti se da nisu touring band i da tek sada rade na tome. Otvorili su svirku sa And the mirror cracked, kako je i na albumu, i tako furali do kraja ceo album od A do Š, pesma za pesmom se redjala. Pocetak je zvucao mrsavo, kao da basa nije bilo (u poredjenju sa predgrupom), jedna gitara se dosta slabije cula (mada je meni mozak popunjavao sve deonice, al' kapiram ko nije slusao BTTOS u meri kao i ja, bio bi zbunjen sta se desavalo). Opravo se zvuk pesma za pesmom naravno, al eto, prve dve pesme greota uvek najebu Upoznao trojicu nekih Italijana tu na svirci, i odmah oni uskocili da prave moshpit, ja za njima, a ovi Nemci ko mlitavi kurci ni da mrdnu, ni da headbanguju, nista. Uzasna publika majke mi, narocito progersko zadrta ekipa. And the mirror cracked je bukvalno pesma na kojoj mozes da pokrenes ceo koncert sa moshpitom, al' ajd. Smejali smo se posle zajedno i prozivali svabe. Svirka sama po sebi je bila dovoljno utegnuta, ali ne u meri kao na albumu. Dosta slojeva u zvuku tu ima i treba mix jos da se poboljsa, ali generalno je bilo da kazemo 80-90% tu. Ne mogu da se zalim iskreno, jer su bend koji ne svira non stop, i svirati ovakav materijal uzivo nije bas lagano. Kapiram da bi im trebala mozda jos jedna gitara da popune sve, ili da filuju sa matricom, i da sve to jos dodatno se utegne mixadzijski da izadje. Sve u svemu, ja prezadovoljan, pre 8 godina (cini mi se), ih video u klubu sa max 50 ljudi, sad su rasprodali daleko veci klub i to mi je bas drago. Publika iz nekog razloga uglavnom NIJE znala BTTOS i reagovali su svega na par momenata (ili sam ja takav utisak stekao jer niko da pokaze gram emocije). Vise su zapravo odreagovali na pesmu sa Glorie i posle Ayam / The Liberation pesme. Imam osecaj da su Nemci otkrili bend tek sa ovim albumima, mada me i ne cudi, uspeli su da se probiju u prog svetu i da se cuje za njih. Bila je i violinistkinja koja je stvarno odlicno zvucala sa bendom i imala energiju koja se skroz uklapa, headbanguje, krece se, melodije skinute 100% pa jos i bolje nekako zvucalo nego na albumu, stvarno svaka cast sto su se odlucili da vode nju na turneju. Sad mi pade na pamet jos jedna stvar a to je da Andy Schmidt mora da poradi na pevanju uzivo, tj tacnije konzistentnosti dok svira i peva, jer se previse i prebrzo udaljava od mikrofona tako da neke reci iskoce, neke se ni ne cuju, skroz je random. Ili da ako vec zeli toliko da se krece nabavi mic koji je na njemu sve vreme, ili da nauci da bude stacioniran i blize mikrofonu dok peva. Tehnicki problemi su uglavnom bili vezani za laptop i klik trake i neke matrice, u nekom momentu na Ayam cini mi se ide pesma, i ceo bend samo krenuo da se gleda medjusobno, i Andy u fazonu: "Sta je ovo opet koji moj, jel realno da se toliko puta desava ovo danas". I onda prekinuli pesmu, pustili matricu opet iznova malo ranije pre nego sto su prekinuli, i na 1-2-3 uskocili i nastavili pesmu, a sto je najgore, do jaja je i zvucalo to upadanje tako Nove pesme uzivo zvuce do jaja btw! Narocito Alea je zvucala ko bomba, kao i Driftwood. Atmosfericno, utegnutije, ozbiljnije, verujem da su pesme prosvirane uzivo mnogo vise pre snimanja samog albuma u poredjenju sa BTTOS gde je ceo album maltene napisan dok je sniman, bez da je prosviran pre toga na probama i uzivo. Tako da noviji materijal definitivno zvuci aranzerski bolje uzivo nego BTTOS. Al' jbg, mene BTTOS radi i to sam isao da cujem, kad je taj deo seta odsviran, povukao sam se pozadi za sankom, i odgledao ostatak koncerta na miru i cirkajuci. Predgrupa, neki instrumentalni bend Art Against Agony (AAA), opasno ozbiljni muzicari svi, nije neki djent instrumental, vec vise neki tradicionalni prog sa kradjom Meshuggah u nekim delovima, red Meshuggah, red Dream Theater, red neki Fusion a la David Micic, red neki oriental 7/8 - 13/12 i slicno. Kao maskirana ekipa, anonymous, dza bu ... Super zvucali kao celina, ko voli taj fazon mozda ce mu se dopasti. Ja generalno ne gotivim instrumentalne bendove tako da ne znam sta bih rekao pametno na tu temu, al' ko voli da baca drkicu na brze note i tehnicke zajebancije, njemu je ovo sigurno super. 5 Quote
azal Posted May 7 Report Posted May 7 hteo sam da odem do Beca da uhvatim, ali jbg, zivot. Nadam se da ce malo ozbiljnije krenuti da sviraju uzivo, treba ih uhvatiti uskoro. 1 Quote
HellAwaits Posted May 7 Report Posted May 7 Privukla mi pažnju tema, pomislih da je opet neko oglašavanje benda. Ipak bi bilo previše. Sjajna ekipa i šteta što ne furaju svirke malo češće. BTTTOS izvrteo pre par dana dvaput. Nedovoljno hvaljen album/bend. 1 Quote
Recommended Posts