Solomon Posted September 12, 2010 Report Posted September 12, 2010 Procitao sam 5, 6 strana ove teme i i dalje ne znam koliko kosta izdavanje snimljenog materijala za neku izdavacku kucu?
krchulj Posted September 13, 2010 Report Posted September 13, 2010 izdavanje albuma ne košta, bar ne bi trebalo, pogotovu ako još i sam finansiraš snimanje. trebalo bi da dobiješ procenat od prodaje, a ne još da platiš, ako i na to pristanemo, onda u kurac! osim ako ne plaćaš izdavaču da ti nadje tekstopisca, kompozitora, aranžera, producenta, i promoviše u svojim emisijama, tako funcioniše sa narodnjacima... mada, priča se da su i neke kuće koje nisu iz te priče, čak se i hvale svojom naprednošći i zapadnim načinom rada, u fazonu, daj soma jura, mi naštancujemo 500 diskova, pa delimo pare, ako se sve proda, na nuli ste, al onda pravimo drugi tiraž od još 500, pa ćete tu da zaradite
Solomon Posted September 13, 2010 Report Posted September 13, 2010 (edited) Recimo ja imam snimljen materijal, mislis da izdavacka kuca o svom trosku stampa diskove bilo kome? Zasto onda gomila bendova nema izdat album zvanicno vec kace album za download na myspace i sl. Edited June 26, 2011 by METAL Man nemoj kvotovati odmah ispod
krchulj Posted September 13, 2010 Report Posted September 13, 2010 e da, zaboravio sam, ovi što ne traže pare za izdavanje, ne daju pare od prodaje, sav prihod od prodaje ide njima... mada, koji prihod?.. a bendovi kače pesme na internet zato što im se ne isplati da ovde izdaju album, jer em su uslovi jako loši, kao što rekoh, em niko i ne kupuje diskove, tako da svi gledaju da nadju stranog izdavača, sa worldwide distribucijom, ili bar što jačom distribucijom, a internet je način kako se do tih izdavača dolazi. a ako i ne dodješ do njih, bar svako može da skine album i da te sluša, opet dobiješ više publike, a ionako ništa ne bi dobio od prodaje diskova. a imaš i ovu varijantu sa ritmom nereda, ovedrive-om, što su kao izdali za exit, u stvari, stavili su na sajt exita besplatan download, ali imaš jako ime kao što je exit iza sebe, tu je u stvari fazon što je exit jaka promoterska kuća, i onda uzimaš pare od koncerata, tu još i može da se uzme neka kinta... ako si ritam nereda
BLAGOJE Posted September 13, 2010 Report Posted September 13, 2010 on topic: zanima me najjeftinije a pristojno visekanalno snimanje bubnja u bg-u.zanima me koliko se dobije kanala,koliko kosta,kakvi su mikrofoni,kakav je kit ako ga ima itd. ako ima neko preporuke,ali konkretne neka pise.
Ranis Posted September 13, 2010 Report Posted September 13, 2010 mene interesuje gde ima u bg da se iznajmi dobro pojachalo za snimanje sa ne izdrnanim boxom od proba i svriki...
BLAGOJE Posted September 13, 2010 Report Posted September 13, 2010 odgovara fifti sa marsalovim boksom sa vintage 30ticama?
BLAGOJE Posted September 13, 2010 Report Posted September 13, 2010 iscimaj vuka na pm,a box cu ja da vidim danas
BLAGOJE Posted September 13, 2010 Report Posted September 13, 2010 ok,ako bude kakvih zajeba oko ove kombinacije,pustice se glas,dako ti se ko javi.
Karlo SE Posted October 6, 2010 Report Posted October 6, 2010 Kad smo vec ovde, da ispromovisem i ja D.A.B.ing. studio u Beogradu, uz parolu, "Nismo najjeftiniji, ali cemo Vas najmanje kostati" Snimke, slike i spisak opreme mozete videti ovde http://www.myspace.com/dabingstudio Cena je po dogovoru u odnosu na to koliko neko ima i sta za to zeli da dobije. Dogovara se na licu mesta u studiju kada evetualno zaiteresovani dodje da vidi gde smo i sta smo, i da popije sok/pivo/kafu.
3rdGalleryst Posted January 17, 2011 Report Posted January 17, 2011 ovako, po meni je odlichan studio Stretch na karaburmi (BG)! Snimali smo u njemu, mnogo dobra produkcija, naravno, ukoliko se radi album dosta je bolje! Shto se cene tiche, uvek postoji kompromis, mada, najjeftinije shto su radili je 8 evra sat, to je stvarno smeshno za takvu produkciju i tako dobre ljude... Ukoliko moderatori misle da je promovisanje, neka slobodno obrishu ovaj deo, ali eto, chisto da ljuti chuju produkciju, imajte u vidu da je zvuk loshiji, jer je youtube, i nije radjen album, niti je konachan mix... poz!
AnalogBot Posted June 23, 2011 Report Posted June 23, 2011 Da malo oživimo temu... Digimedia ponovo ima letnju akciju sniženja cena (studijski dan 100-120 eur), a uvodi i Produkcione pakete (Pesma, Singl, Maksi, EP i Album) - kompletna produkcija željenog broja pesama, snimanje, miks i izbacivanje finalnog materijala, uz angažman producenta i snimatelja. Samo ću vam reći da Album košta od 880 eur (8 pesama) pa naviše, a ostale informacije možete pronaći na sajtu: http://www.digimedia.rs/leto2011 Svratite do studija da bacite pogled i popričate sa ekipom.
Tower... Posted July 29, 2012 Report Posted July 29, 2012 Mala reklama za novootvoreni studio Citadela... Pesma (snimanje, miks, master) je 100 eura, a za album (ili veći broj pesama) ostvariv je i popust. Kontakt na: facebook.com/citadelasoundproduction http://www.youtube.com/watch?v=rmcOSHv5lEs
Шарки Posted August 1, 2012 Report Posted August 1, 2012 Препорука за Tower-ов студиој, види се да човек зна знање.
Recommended Posts