Jump to content

Kozmetika, šminka, kandže


Machka Naopachka

Recommended Posts

ima li neko iskustva sa ovom markom?

http://www.manhattan-cosmetics.com/en/

imaju dm-u pa me zanima dal valja

 

 

Dobra je kozmetika.

 

Nemci neće da se igraju sa bočicama i sa marketingom tako da im je dizajn iz sredine osamdesetih, ali je kvalitet dobar. Ja ih jedino u DMu i kupujem jer ne zna mnogo ljudi za Menhetn pa je na drugim mestima, ako ga se i može naći, često bajat!

 

 

 

Btw kupih onu običnu smeđu olovku za oči i obrve Miss Sporty za neku smešnu cifru, i nisam se pokajala! Sasvim solidna podloga za misty eyes, ko voli.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MV nemam pojma, trebalo bi oni su dosta tradicionalni sa bojama! Znam da još uvek drže moju crvenu :da:

 

@EH normalno da se razmazuje kad je krš, samo za podlogu je i koristim i nema zime. Bukvalno samo za to mi i služi, i za obrve (ponekad). Ko će da se zeza sa vlažnim četkicama i nanošenjem senke u više slojeva. Rokneš lepo smeđu crtu, zamažeš malo, pa preko puder + senku i stvar rešena

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ај' да питам вас жене... Јел зна неко где може да се нађе сценска шминка? Знате, она срања која се користе у позоришту, филмовима... Само ми црна треба. Плус, ако неко зна где има вештачка крв. Или, ако је неко спреман да приложи своју.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ако не касним превише са одговором, потражи козметику "Мартиновић". Мислим да ниједно дешавање које укључује цртање по лицу и телу не пролази без њих, у последњих пар година. Увек имају штанд на сајму козметике, мада је то сад прошло. Прогуглај мало - сигурно ћеш моћи да их контактираш. Ја имам неку њихову шминкицу (шимере, додуше, али су феноменални) и презадовољна сам. Најважније: изузетно повољни.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Da li neko moze da mi preporuci preparat za zastitu kose od toplote a da nije u spreju? Svi su nakcani hemikalijama (imam konkretno Tony&Guy i smrdi na kamiondzijski san) pa mi se ne svidja sto je tesko ne poprskati i po kozhi.

Da, da, aluzije na sex i tako to, don't bother :P

Edited by MissionVao

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imala sam neko roze pakovanje što se ne ispira od L'oreala-a, njega su dosta hvalili po forumima, mada, iskreno, ja nisam primjetila neku razliku, iz tog razloga sam i prestala da ga koristim. Ali da lijepo miriše, to da, da je kosa mekana, da se ne lijepi - i to da. Probaj, jeftino je cca 600din.

Edited by Kokopelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruz koji se teze skida... Preporuka?

Za sad i crveni Miss Sopry odradjuje posao ali mora cesce da se nanosi, nije nesto postojan.

Znam da je bilo raznih reklama na tu temu toboz "neskidljivih" karmina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:bigblue: On je malo skuplji, oko 1200din, tako nešto, ali (meni) je postojan. Imam i onaj Deborah-in, za nijansu jeftiniji, a ništa ne valja (za te pare) jer mi dođe k'o Labello, kremast i brzo nestaje. Kad ne umijem da kupujem šminku, to ti je :D Jedino što sijenke ponekad potrefim :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Јесте, Lipfinity је баш постојан, али мени се не свиђа осећај на уснама. Онај сјај мора стално да се ставља, иначе остане само она подлога у боји која мени баш доста исуши уста. Увек ми се дешавало да сјај увелико истрошим, а бочица са бојом је негде на половини отприлике. Пробала сам онда да ставим неки други сјај, али као да растопи ту боју - од постојаности тад нема ништа.

 

Сад, не знам, кад већ помињеш лабело... Можда је ситуација другачија, ако се стави лабело пре првог слоја боје? Ја нисам пробала. Али, да јесте најпостојанији кармин, јесте. Само, ако откријете неку фору да буде мало мекши на уснама, не било вам заповеђено, пишите овде.

 

Иначе, провалила сам да Clinique Lip Lacquer сасвим добро врши пос'о кад вам треба боја која се не пресликава, али САМО ако се нанесе у једном танком слоју. Онако фино обоји уста и да неки баш леп сјај, али нема неког интензитета боје, делује природно. И осећај на уснама је као кад намажеш лабело. Па ако ти је близу Sephora, сврати, пробај. Види да ли ти одговара. Одавно нисам куповала Lipfinity, али ако се добро сећам скорашњег обиласка парфимерије, цена је негде око 1200 динара. Clinique Lip Lacquer је око 1500, али има га баш пуно у тој теглици.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sve to stoji za LipFinity al mi najvise od svega smeta sto ako slucajno na nekim mestima predjes 2x bude kao blato, ruzno izgleda, guli se... :icon_ne: Odavno sam ga batalila.

Inace upravo sam odgledala poredjenje MAC cetkica i jedne od najboljih marki za slikanje - Loew Cornell. Drze bukvalno iste materijale, velicine, oblike... samo sto je MAC recimo $42 a Loew $10 (vecina cetkica mu je svega par dolara, sad su neka snizenja). Ima svega - za eye liner, puder, rumenilo, senke, blending. Krivo mi je i zbog ovih par sto sam do sad kupila, bacene pare.

 

U Jasminu dobijate besplatnu bezh sedefastu senku na svake dve kupljene. Ne znam da li je tako samo kod Kalenica ali od ogromne palete boja ostalo je 30ak, kao da se povlace sa trzista :confused:

Edited by MissionVao

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Ko je pitao za Manhattan senke, probala, sasvim dobre. Danas sam iz radoznalosti probala njihovu mat krem podlogu, neverovatno je dobra (mada mi se ne vraća na teške pudere)...

 

Takođe nemački Art Deco ima mineralne pudere u prahu, dostupno u Jasminima. U odlasku je varijanta sa odvojenom u paketu crnom četkicom od prirodne dlake, koja je veoma kvalitetna i može da služi i za rumenilo. Cena oko 10e skupa. Preporuka.

http://www.artdeco.de/en/cosmetics/makeup/pure-minerals/foundation/mineral-powder-foundation/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam 2 Manhattan sijenke i odlične su. Jednu single i drugu trio. Pigment je jak i postojan, meni drži 7-8 sati bez popravki. Mada stavim bazu prije nanošenja. Ali stavljala sam i bez nje, pa je opet držalo :D Baš Art Deco ima bazu za sijenku i tu je oko 6-7e. E da, imam i rumenilo Manhattan, ali ono je toliko jako, da bukvalno moram da pazim koliko stavljam. Recimo, istom četkicom za rumenilo obrnem 2 kruga sa Bourjois rumenilom, a sa M polako i jedva trećinu kruga. Ako znaš na šta mislim, ako ne, jbg, nikada od mene pisac :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo za vas dve ljubilice, upravo sam (tražeći neke nove proizvode za klijenta :P) našla nešto što je konkurent za nagradu 2010 inovacija u oblasti kozmetike, nahvališe ga na mnogim industrijskim sajtovima:

 

http://shop.janeired...ip-fixation.htm

 

Lip Fixation, 2 boje, Jane Iredale

 

17800.jpg

 

Edit: bitna napomena, ovo čudo je mineralno!!

SAd vidim da na narudžbine preko USD100 imaju free shipping bilo kuda, pa ako neko bude hteo da se udružimo rado bih poručila par stvarčica :D

Edited by Ајлин

Share this post


Link to post
Share on other sites

A sta ga cini posebnim? Izgleda kao klasican sjaj za usta ili tecni karmin.

Btw koliko je tipicno da labelo sadrzi margarin? :haha: Zivot mi je bio lepsi dok nisam citala sastojke preparata. Botega Verde labelo sa propolisom ima i hidrogenizovanu biljnu mast. Maska za lice od gline puna parabena. Toliki se hype digao oko 'prirodne' Botega Verde kozmetike da bi ispalo da prirode ima samo na ambalazi i u mirisu.

Edited by MissionVao

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...