MissionVao Posted February 3, 2012 Report Posted February 3, 2012 (edited) Totalno sam odusevljena Aurinim lakovima za nokte - boje su genijalne, jako su pigmentisani (s nekim je dovoljan cak jedan sloj, sto mi se nikada nije desavalo sa jako sedefastim nijansama). Jedino sto se relativno brzo ogule ivice noktiju (ali se ne kruni, formira blagi prelaz ka delu bez laka) sto se resava zavrsnim providnim slojem (d'oh). Primer boja (siva je neutralna, tako da nema uticaja svetla): A da, cena je oko 260din. Edited February 3, 2012 by MissionVao 2 2
Kokopelli Posted February 3, 2012 Report Posted February 3, 2012 (edited) Odlična je Aura, mada u tom cjenovnom rangu meni je bolj Rimmel Lycra. Jedan sloj + bezbojni sloj preko = 7 dana ravno. Aura mi ne traje toliko. Edited February 3, 2012 by Kokopelli
Helle Posted February 3, 2012 Report Posted February 3, 2012 http://imageshack.us/photo/my-images/39/virginpowder.jpg Srecom ne mora da narucujem, izvanredan powder, mogu da licno kupim, ima ga u Victorian Gothic shop-u. i Crni lak za nokte. Ne podnosim boje. 1 6
Zen Posted February 3, 2012 Report Posted February 3, 2012 Imam problem sa tim vecim pakovanjima laka za nokte, redovno mi se osusi dok potroshim pola, tako da preferiram one manje bocice, njih cele potrosim.
MissionVao Posted February 3, 2012 Report Posted February 3, 2012 Onda je za tebe super essence colour & go, ima ga u DM parfimerijama. Recimo da ima 2/3 Aurine zapremine, takodje super boje Sto se Rimmel-a i ostalih tice, prioritet su mi boje jer je u tome poenta, tako da je Aura no. 1 za sad OPI imam 5-6 komada al necu vise kod nas da ih kupujem iz principa (10eur).
Captain Spaulding Posted February 3, 2012 Report Posted February 3, 2012 Zeleo bih da upozorim sve devojke da ne koriste preparate koje sadrze u sebi Paraben ! 1 1
Lou Posted February 3, 2012 Report Posted February 3, 2012 Moraš da daš objašnjenje. Zamisli da ja tebi dođem i kažem ti da ne koristiš Gilette penu za brijanje.
MissionVao Posted February 4, 2012 Report Posted February 4, 2012 Osim sto mi ne koristimo konkretno Paraben Ignore.
Zen Posted February 4, 2012 Report Posted February 4, 2012 Onda je za tebe super essence colour & go, ima ga u DM parfimerijama. Recimo da ima 2/3 Aurine zapremine, takodje super boje Sto se Rimmel-a i ostalih tice, prioritet su mi boje jer je u tome poenta, tako da je Aura no. 1 za sad OPI imam 5-6 komada al necu vise kod nas da ih kupujem iz principa (10eur). Hvala taman kad se nekad otopi sneg da svrnem do DMa tri ulice dalje
Captain Spaulding Posted February 4, 2012 Report Posted February 4, 2012 Moraš da daš objašnjenje. Zamisli da ja tebi dođem i kažem ti da ne koristiš Gilette penu za brijanje. Izguglaj. Paraben je konzervans koji se stavlja u kreme za ruke , lica , tela , gelove itd ali je kancerogen i izaziva Rak Dojke.
Lou Posted February 4, 2012 Report Posted February 4, 2012 E, sad ide ono pitanje, koja je količina potrebna da bi se ispoljilo negativno dejstvo? U pogrešnoj meri, sve je štetno.
Captain Spaulding Posted February 4, 2012 Report Posted February 4, 2012 Jbg brate ....tvoj je izbor i izbor ostalih sta ce da stavljaju i mazu na sebe. Isto tako izbegavam sve sto u sebi sadrzi Aspartam a to je vestacki zasladjivac koji se nalazi npr u Orbit zvakama, sokovima, pa cak i u Coca Cola Zero. Haha, ljudi su naivni kada uzimaju Diet Colu koja u sebi nema secera ali zato ima aspartama. Inace aspartam izaziva tumor na mozgu. Ako mogu da biram da li cu da stavljam ili jedem sto sadrzi stetno bolje da izbegavam nego da rizikujem da mi se desi nesto kroz 10-20 godina.
Zen Posted February 4, 2012 Report Posted February 4, 2012 Diskutovali smo o tome na temi prirodna nega tela idi tamo pa gledaj od prva strane na dalje.
Machka Naopachka Posted February 4, 2012 Author Report Posted February 4, 2012 Haha danas sam ladno uzasput kupila lakove za nokte i to ova dva gorenavedena i nahvaljena, sad provaljujem
Sugar Overdose Posted February 5, 2012 Report Posted February 5, 2012 Jbg brate ....tvoj je izbor i izbor ostalih sta ce da stavljaju i mazu na sebe. Isto tako izbegavam sve sto u sebi sadrzi Aspartam a to je vestacki zasladjivac koji se nalazi npr u Orbit zvakama, sokovima, pa cak i u Coca Cola Zero. Haha, ljudi su naivni kada uzimaju Diet Colu koja u sebi nema secera ali zato ima aspartama. Inace aspartam izaziva tumor na mozgu. Ako mogu da biram da li cu da stavljam ili jedem sto sadrzi stetno bolje da izbegavam nego da rizikujem da mi se desi nesto kroz 10-20 godina. A 2007 medical review on the subject concluded that "the weight of existing scientific evidence indicates that aspartame is safe at current levels of consumption as a non-nutritive sweetener"
Zen Posted February 5, 2012 Report Posted February 5, 2012 kako se definishe "current levels of consumption"?
Machka Naopachka Posted February 5, 2012 Author Report Posted February 5, 2012 tatistika je kurva... Sugar, budi prava, pa daj referencu... nećemo tako olako pristupiti veštačkim zasladjivačima....
MissionVao Posted February 5, 2012 Report Posted February 5, 2012 Misli se u fazonu posto se ne koristi za kuvanje i masovno zdranje vec po malo uz kafu i sl ne moze da te otruje dovoljno da bude nebezbedan
Lou Posted February 5, 2012 Report Posted February 5, 2012 Kao što je Stolet skoro ponovio računicu o pastama za zube, štetnost fluora. Treba da pojedeš 8kg paste, kada se uzme u obzir udeo fluora u istoj. Stoga, nije štetno.
phantasm of the living Posted February 6, 2012 Report Posted February 6, 2012 Totalno sam odusevljena Aurinim lakovima za nokte - boje su genijalne, jako su pigmentisani (s nekim je dovoljan cak jedan sloj, sto mi se nikada nije desavalo sa jako sedefastim nijansama). Jedino sto se relativno brzo ogule ivice noktiju (ali se ne kruni, formira blagi prelaz ka delu bez laka) sto se resava zavrsnim providnim slojem (d'oh). divni su. ja imam nekih desetak. i uzela sam i AURA Inches. Mislim da godinama nisam naisla na takve lakove za relativno male pare, s obzirom da oni koji su iole dobri kostaju ...i kostaju... 3
phantasm of the living Posted February 6, 2012 Report Posted February 6, 2012 kako se uopste dolazi do ovih? i kakvi su, je l znas?
MissionVao Posted February 6, 2012 Report Posted February 6, 2012 Pa tome sluze blogovi s tzv. 'swatches' - kupuju sminku (ili je dobijaju da bi je promovisali) i pokazuju kako zaista izgleda na kozi/noktima, pod razlicitim osvetljenjem... cesto govore i pro/contra. Dolazi se putem internet kupovine, ako ti je toliko stalo da platis visestruku cenu Cena sporuke za lakove i sl sitnice uopste nije proporcionalna njohovoj velicini i tezini, na zalost.
phantasm of the living Posted February 6, 2012 Report Posted February 6, 2012 eh, mislila sam da imas neki direktan put do istih. stvarno nemam neku preteranu zelju da se cimam. igracu se sa aurinim dok ne naletim na nesto bolje.
Recommended Posts