Kokopelli Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 Ranije sam pominjala Genera balzam za kosu od kamilice, cena neka smesna, pakovanje od pola litra, kad udjes u radnju ne padne ti nikada na pamet nesto tako da kupis, ali ako se "prevaris" i isprobas, shvatices da zaista vredi. jesam potvrdila, sjajna je Bаš sam prije neki dan shvatila koliko je to dobar balzam Kupila sam ga još odavno, i gledam njega i masku s maslinovim uljem, koja mi se baš dosadila (iako su efekti sjajni, ali uvijek imam problem (psihološkog) zasićena ) i reko' daj, vikend je, ne idem na posao, pa i ako mi kosa bude žbuf posle njega, opraću je opet ujutru Kad ono!!! Stavim na krajeve i sačekam par minuta i kada sam sušila kosu ona je bila ubedljivo bolja nego nakon skupocjenog pakovanja, wtf Oo !!! Da li Genera ima kod nas još neku vrstu balzama ili samo ovaj od kamilice? Kada sam već kod regeneratora Bottega Verde ima sjajan od kane, mada je čitava njihova kolekcije te vrste sjajna! Nije mi jasan fenomen da kad udjem u (mogu da potpisem krvlju) BILO KOJU nasu parfimeriju i kazem ovako "dobar dan. kao sto vidite imam jako svetao ten. da li imate slucajno dovoljno svetao puder?" odgovor uvek bude "naravno! evo ovaj!" i dobijem nesto sto ni Seka ne bi stavila. Druga greska je da ne razlikuju da li ti koza vuce na roze ili zuto. Treca da ti 2/3 prodavacica daje puder koji nije za tvoje godine (npr neki YSL kacamak). Da, isti problem, mada ja nemam izrazito svjetao ten, ali jesam blijeda. Prije nego što odlučim da odem u pohode na puder, prvo se dobro informišem šta sve ima po našim (bolje snadbijevenim) apotekama, izguglam, odem na sajt brenda koji me zanima, pročitam njihove komentare o proizvodu, a onda komentare žena koje su ga koristile, vidim sadržaj, razmislim, odem na neki drugi brend itd. dok ne odlučim šta mi konkretno treba. Ovako da lutam gradom i slušam savjete prodavačica - a-a, nije baš korisno, a i procijenjivanje njihivog znanja mi ne ide najbolje
MissionVao Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 Dzabe citati po netu kad nasi uzmu pa ne uvezu sve nijanse... onaj cuveni Loreal sto navodno ostaje dugo na kozi (imao je bordo poklopac) sam kupila pravu nijansu u Parizu pre 3-4 godine i jos se nije osusio. Mnogo je kvalitetniji od onog za istocno trziste, pokriva efikasno kao korektor maltene a lagan je. @blondie: pa razmisljala sam da probam mada sam uvek mislila da reklame prosto ne mogu biti tacne tj da nema sanse da nesto sto je u prahu pokrije ikakav nedostatak koze, da moze samo da "ujednaci" ten. Al verovatno cu probati posto imaju toliko mnogo nijansa a pocela bih da se zezam oko 'face contouring'-a, sto mu dodje kombinovanje prave, svetlije i tamnije nijanse da lice ne bi izgledalo ravno. To prosto ne moze sa rumenilom, mada puno ljudi misli suprotno. Javi kako pokriva kad probas Koje lozenje... zezala bih se s ovim ko dete s lego kockama http://www.youtube.com/watch?v=NRfgYoabaLk Nije lose uputstvo, mada je smesna ko crtani film http://www.youtube.com/watch?v=acPmBBAIyZo
Kokopelli Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 Nisam još koristila compact foundation iliti ovo: Da li je neko koristio takvu vrstu podloge i ako da, da li uopšte postoji razlika, zbog jelte ambalaže. Ne'am pojma, pa da pitam. Kupila bih s tim i . To je poznati Avenov proizvod, mozaični puder. Ništa egzotično novo, nego eto, hoću malo da promijenim. Kompaktna podloga je ambalaža od 9,5g, pa me dodatno zanima da li bi ona trajala duže/kraće u odnosu na bočicu od recimo 30ml? :glup:
Shamandalie Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 Dzabe citati po netu kad nasi uzmu pa ne uvezu sve nijanse... onaj cuveni Loreal sto navodno ostaje dugo na kozi (imao je bordo poklopac) sam kupila pravu nijansu u Parizu pre 3-4 godine i jos se nije osusio. Mnogo je kvalitetniji od onog za istocno trziste, pokriva efikasno kao korektor maltene a lagan je. Vidim da se ja i ti u necemu slazemo, a to je puder za veoma svetao ten. Ja sa plavom kosom uopste nisam ni obracala paznju na to, ali sada sa ovim crvenim nijansama tek dolazi do izrazaja koliko sam svetla. Trenutno mi je u kupatilu L'oreal Infallible 120 Vanilla i prava je sreca sto sam ga nasla kod nas, jer te nijanse vise ne uvoze. Jos mu i rok istice ove godine, pa cu morati da ga potrosim. Drugo resenje je True match, N1 nijansa, ali se ni on vise ne uvozi u Srbiju, a i u blizim zemljama ga je tesko naci, u Italiji ga takodje uopste nema. Zato mi je drugarica nabavila zalihe kad je isla u posetu familiji u Njujork. Radi se o laganijoj varijanti nego onaj prethodni, ali je za moje kriterijume jako ok. Resenje koje bi ti mozda odgovaralo, a ima ga kod nas je Revlon Colorstay (Soft Flex) Normal-Dry skin 110 Ivory ili nesto najsvetlije sto postoji kod nas, Seventeen Time Plus Long Lasting Porcelain 1. Jako lep puder, ne opterecuje kozu, vec deluje nekako kao krema kad ga naneses. Potrazi u parfimerijama ili na sajmovima kozmetike. Taj Seventeen ima finih stvari zaista.
Zen Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 Koliko tu treba godina i zivaca i para da pronadjes odgovarajucu kozmetiku... Svaka vama cast! I neka ste mi sve lepe i fine i nasminkane. Ja za to (kad nisam to radila "na vreme") sad stvarno nemam ni volje ni zivaca.
MissionVao Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 (edited) Ma kozmetika jos i nekako, puder je najtezi Najgore mi je bilo kad sam upala u fazu da koju god senku namazem uvece mi buknu kapci, utrostruce se, peku i svrbe do bola, splasnu za par dana a onda se perutaju jos nedeljama. Tad sam krenula kod kozmeticarke i problem je bio u rehidrataciji, iako nisu nikad bili suvi U svakom slucaju, proslo je. Kozmeticarka misli da sam se suvise navikla na pojedine supstance posto sam vrtela iste senke a moja kozha je navodno sklona tome... Rekla mi je da se puder u nasim godinama ne skida nicim, samo se s ociju skine sminka a onda se opere cime se vec odrzava. @Shamandaile: da, upravo se o tom Infailible radi, znam da su kod nas uvozili "prvu sledecu" nijansu koja mi je ipak tamna a prva je podnosljiva. Mada za puder vazi pravilo da je ok da bude isti, ili svetliji a ne tamniji. Mislim da takav nikad necu naci Dobro, osim ako uzmem ovo sto je Blondie nasla, tu mogu da kupim najsvetliji i da kupim beli pa da mesham. Najgenijalniji mi je izvesni Shu Uemura, ne znam iz koje je zemlje, nema ni jedno normalno slovo nadjen u Parizu. Neverovatno lagan. Naravno nema ga nigde da se kupi. Koristim samo za spec. prilike. Kad potrosim probacu neki od tih sto si navela ili mineralni. Ali vise volim tecne jer prah ume dosta da me isushi. Gde bih mogla da nadjem prazne bocice? Volela bih kad putujem da prespem sampon/kupku/regenerator/sve ostalo da ne vucem sve, ima ih preeevise. edit: zanimljivo, kad sam prosli put trazila nije bilo sajta http://www.shuuemura.com/ i naravno na web shopu nema nijanse 584... http://www.shuuemura-usa.com/Products/Prod...;ProductID=1108 Edited February 4, 2009 by Double Fire
Shamandalie Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 (edited) Gde bih mogla da nadjem prazne bocice? Volela bih kad putujem da prespem sampon/kupku/regenerator/sve ostalo da ne vucem sve, ima ih preeevise. Najbolje je da potrazis u prodavnicama i radionicama plastike, verovatno tu proizvode i namenske bocice od 20, 30, 50 ml. Da li je neko probau Nouba make up? Navodno je profesionalna sminka a i cene su im malo jace. Sto se tice Bottega verde, u Novom Sadu su zatvorili prodavnicu, tako da sam uskracena kupovine mog omiljenog parfema od cokolade. Na srecu, te sam u onoj narudzbini uzela Note per due, unisex koji mi se jako dopada, ali cu sacekati prolece i leto, jer bas ne odgovara zimskom vremenu, posto je po prirodi svez. A za pranje lica i skidanje sminke u nedostatku gela od meda iz Bottege Verde, koristim nesto iz DM-a sto je zaista ok, iz linije Alverde neki gel na bazi algi za normalnu i mesovitu kozu...mani prija iako imam suvu kozu. Ne mogu da nadjem sliku da vidite tacno sta je u pitanju. Edited February 4, 2009 by Shamandalie
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 Je l' probao neku ovu novu? max factor Kao, efekat vestackih trepavica.
Shamandalie Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 Je l' probao neku ovu novu? max factor Kao, efekat vestackih trepavica. Nemam pojma...ne verujem ja u to. Za dobar puder cu dati pare, za dobru kremu ili neki prozivod za kosu takodje, ali ako nemam prirodno duge trepavice, nikakva maskara ih nece nadograditi. Zato i ne verujem u te reklame. Resenje mogu biti ili vestacke ili nadogradnja. Mada, u jednom kozmetickom salonu blizu mene sam videla imaju nesto u dve faze: prvo se nanose neke dlacice koje produze trepavice, a potom maskara koja ih oboji. Kostaju negde 800 i 400 din...ali se verovatno na kraju namucis to da skines pa pocupas i svoje postojece. Da ne bude zabune, to je moj subjektivni stav, od maskare ne ocekujem cudo, vec samo da blago uvije trepavice i da se lako skida.
MissionVao Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 (edited) Najbolje maskare su (bez posebnog reda): Lancome Hypnose Loreal Lash Architect - carbon black ili ona prethodna srebrna Max Factor Masterpiece MAX - one kao cesljici, pljosnate, su katastrofa. ovu preporucujem jedino jer kad joj se obrise visak zaista moze i 3 sloja da se stavi a da se nista ne slepi. i naravno 2000 kalorija kod svih vazi isto pravilo - skinuti vishak, staviti ogledalo ispod nivoa ociju da bi gledao na dole dok je stavljas i radis levo-desno dok prolazis kroz trepavice. u drugom prolazu mozes da kotrljas cetkicu na gore blago pritiskajuci trepavice da ostanu sto "uvijenije". posto sam probala bukvalno svasta slazem se da nista ne postize efekat kao u reklami ali ove gore navedene su izvrsne. Maybeline je po mom iskustvu kachamak koji ih ucini jos gorim. Izuzetak: prakticno ista kao MasterpieceMAX isto dobra, vise je nema: nove deborah su uzas. Edited February 4, 2009 by Double Fire
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 Te su mi najgore sto naprave gromuljice, deluje crno kao da imas tri tone necega na trepavicama. Meni je tetka pre neku godinu iz Nemacke donela bez veze neke lokalne maskare njihove tipa, od 3 evra, meni je bila SAVRSENA! Ali vise se ne rade I da, max factor, masterpiece max
Mistress Burzum Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 Devojke sa svetlim tenom, koje senke za oči najčešće koristite? Mislim, što se boje tiče.
Kokopelli Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 Imam jako duge trepavice i meni svaka maskara radi stvar posle 2min. Često me pitaju jesu li moje Vodim računa da to bude gumena četkica jer je onda stvar gotova za manje od minut Trenutno koristim crnu l'oreal intensifique i jednu sasvim bezbojnu. Slažem se sa DF da je Lash Architect odlična. Planiram da kupim ovu sa efektom ajlajnera. Ima je drugarica, kaže da je odlična I da, još jedna stvar, maskara se nanosi upravo onako kako je DF objasnila. Drugaricin drug je profi šminker i baš nam je istu metodu preporučio
MissionVao Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 (edited) Sad cu da se ponosim sto sam tehniku sama provalila a koristi je i neko profi @Mistress: bez posebnog pravila, samo da nisu svetle. Znaci svetlo roze, belo, krem, to mi sve stoji bolesno. Tamne bez pravila a one izmedju gledam da mesam "suprotne" boje ako hocu ekstravaganci sminku ili razne nijanse tj tinte jedne iste boje ako hocu nesto normalnije, bez povoda. Edited February 4, 2009 by Double Fire
MissionVao Posted February 5, 2009 Report Posted February 5, 2009 Koristan video na tu temu verujem da mu i ostali valjaju.
Ајлин Posted February 5, 2009 Report Posted February 5, 2009 da da bourjois maskare su sjajne. i velika su pakovanja (bila) i možeš da ih nosiš i na osetljive okice razlog zašto nešto ne upražnjavam sjajeve je taj što su svi nekako lepljivi. mene to strašno nervira osećam se kao musava. jel neko još ima sličan problem or is it just me elem, u svojoj potrazi za ne-lepljivim sjajem za usne naiđoh na shiseido sjaj. vrlo prijatan ne zahteva preciznost jer boje su skroz prirodne mogu da se nanesu i u lifu i na semaforu dnevne a sad vidim da ima i malo glittery varijanti ali to nisam probala:
Zen Posted February 5, 2009 Report Posted February 5, 2009 Kad stavim sjaj stalno lickam usne jer mi osecaj deluje pogresno. Gde si uzela te i kolika ima je cena?
Ајлин Posted February 5, 2009 Report Posted February 5, 2009 e tako nekako bude oko 21-22e na aerodromima, u bg treba očekivati oko 25-28e ako neka od devojaka zna tačno neka stavi
Machka Naopachka Posted February 5, 2009 Author Report Posted February 5, 2009 Sjaj... imam labello sjajić koji gajim proklete 4 godine i nisam ga potrošila, ali NEMA ga više nigde, ni kod nas ni u inostranstvu. A boja je baš dobra, onako braonkasta. Šta ću posle, nobody knows.
Machka Naopachka Posted February 5, 2009 Author Report Posted February 5, 2009 Ne znam, nisu odgovorili za poštarinu, baba dzonga nema pare sada, tako da... ja sam u stanju pripravnosti, takoreći. Jeste u tubici...
Ајлин Posted February 5, 2009 Report Posted February 5, 2009 majku mu od ponedeljka opet najavljuju sneg. znači biće rabljenja krema
Machka Naopachka Posted February 5, 2009 Author Report Posted February 5, 2009 Šta znam, ja imam ovog loccitane, izlečio mi je ruke... Kakav sneg, danas proleće... !?
Recommended Posts