Jump to content

Naočare i sočiva

Zen

Recommended Posts

Bio sam juče kod oftamologa u prolazu, da mi pregleda dioptriju kao i da zamenim kontakt lensiz.

Čovek se razbesneo, samo što me nije oterao u tri lepe majčine ... jer u kompjuteru stoji da sam poslednji put

na pregled išao još aprila 2007 godine.

Jebiga, vreme baš brzo leti ...

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
odredili mi novu dioptriju danas... -1,00 na desnom i - 0, 50 na levom, pu majku im... :/ Samo raste.

i dobijam sociva sutra, woo hoo ^^

Jbt, gledam sad ovo... 2 meseca nakon ovoga su mi opet merili dioptriju, sad je -1,00 na levom, -1,20 na desnom.

trebalo bi za mesec dana opet na kontrolu. Ne znam na koju foru raste tako brzo. :(

Jbt, gledam sad ovo... 2 meseca nakon ovoga su mi opet merili dioptriju, sad je -1,00 na levom, -1,20 na desnom.

trebalo bi za mesec dana opet na kontrolu. Ne znam na koju foru raste tako brzo. :(

Sumnjam da ti je tako brzo porasla, mozhda ti je prvi put nisu izmjerili kako treba.

Inache, izgleda da se i meni vid pogorshao, moracju na kontrolu... Nisam bila od avgusta '07. :redface:

Sad mi brat bio na laserskoj operaciji ociju, da skine dioptriju. Sad ce da vidimo na sta ce to da lichi. Za sada vidi sve mutno i peku ga ochi i mora non stop da nosi naochare za sunce. Nesme napolje i nesme da gleda u nikakav ekran(tipa monitor, TV etc.) .

Laserske operacije su skupe u pm, a vid ti se popravi svega na par godina, ne zauvek. Čini mi se da je od 2-10 godina, kako kome.

Pre par meseci sam čekala red kod očnog i neki deda se jada kako je išao na lasersku da skine dioptriju(pre toga je nosio naočare), i kad se operisao rekli su mu da mora da pređe na sočiva. :blink: I to ima nekih problema s nošenjem istih.

Šta ja znam, meni uopšte ne predstavlja problem da nosim sočiva ili naočare... Niko to ne nosi mesec dana, već duuugo, pa se ljudi naviknu.

Edited by Brynhildr

Nikako da se jebeno naviknem na naocare, imam neku -0,75 cilindricnu dioptriju, kazu da to cilindrico (sta li im to znaci, ubilo me) i stvara problem oko navike naocara za nosenje. Naglo sam ocoravio, sociva u zivotu ne bi stavio a i sa naocarima mi je smor. Bio sam kod dva lekara, i potvrdili su mi dioptriju. POMOC!

Razmena iskustva, ko koju dioptriju ima, i cisto me interesuje ko jos ima cilindricnu?

Kontam da termin "cilindricna dioptrija" podrazumeva da moras da gledas kroz centar stakala i da ne mozes da nosis meka sociva... Mozda se i varam, ali znam da postoji cista i cilindricna dioptrija...

Btw, nosim naocare od svoje cetvrte godine... Potpuno sam navikao na njih, njihovo stavljanje je jedna potpuno nesvesna radnja i ne osetim ih vise... Cak sam i 'programirao' mozak... Kad ih skinem, odmah mi se spava... Valjda mozak konta da cu da legnem pa da sam ih zato skinuo... :)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...