Jump to content

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

S novog albuma i ujedno i nasa najduza traka.

Jos sam vise digao produkciju na ovom albumu, a za ovo je trebalo preko pola godine da se zavrsi.

Cilj je bio stvoriti film, ali s muzikom.

• 5 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Morao sam uploadati album ranije zbog recenzija koje su pune spojlera.

Ispod, u preko dva sata trajanje, možete pratiti priču našeg novog albuma "Sve Će To Narod Pozlatiti" u kojem smo pokušali opisati što smo bolje mogli strahote 2 sv. rata s fokusom na narod iz predjela Kozare. Potrebno je čitati tekstove kako bi se moglo 100 % uživati u albumu.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted (edited)

Ideja i sama tematika su veoma zanimljivi na ova 3 albuma. Na stranu sto mi ne leze toliko pesme (ponajvise zbog miksa sa ostalim zanrovima) ali produkcija je stvarno teska kanta na sva 3 izdanja.
Za ovakvu ideju je trebalo uci u ozbiljniji studio u saradnji sa potkovanim muzicarima i to snimiti sa covekom iza miksete koji ce izvuci iz tebe maksimum.
Na sva 3 izdanja plastika nakucani bubnjevi (barem ste to mogli snimiti u nekom studiju jer nije ogroman trosak ili barem naci nekoga da vam iole malo bolje odradi te bubnjeve), gitare ocigledno snimane na racunaru pa provucene kroz VST plugin, bas gitara u vecini izdanja nepostojeca, a vokali veoma tanki i definitivno najlosiji deo sva 3 izdanja.
Narocito na poslednjem izdanju cim krene prva pesma pola ne moze ni da se razazna koliko je losa produkcija i onda odjednom bljesnu kristalno cisti horovi i outro, pa opet krzljava produkcija. Da je cilj da bude tako losa produkcija onda bih razumeo neka su oni i cisti vokali toliko lose odradjeni, horovi, matrice, introi i outroi ali ovo vise zvuci kao neki pre-production demo izdanje koje sklepas kuci na laptopu da imas neku referencu kada udjes u studio da i covek iza miksete zna gde sta treba, a i ostali clanovi benda.
Jasna mi je cela ideja oko izbacivanja albuma i iscitao sam sve postove na ovom topic-u ali kada se vec skontalo posle prvog izdanja da ima tu neke trakcije, paznje i da se ljudi privlace (iliti bolje receno ima nesto para od toga) moglo je barem da se ulozi minimum minimuma u neki miks i master od nekog studija koji zna sta radi. Makar sve to bilo snimljeno sa plugin-ovima, sve to moze da zvuci nevidjeno bolje i jasnije.

Edited by dimmu1