Josif Visarionovič Posted March 1, 2009 Report Posted March 1, 2009 Ostavljao sam linkove na death forumu,ali ipak nekako mislim da je grupi mesto ovde. U osnovi sviraju prog/death ali sa raznim uticajima,kao sto je emperor,dream theater,therion,prosto receno muzike ima od slayera do the kovenant,pa i filmske i odlicnih ambijentala. Imaju dva dema i ove godine je izasao album pod nazivom Cybion,evo linka pa prosudite sami http://lix.in/-3e1376 Quote
F4R15 Posted March 1, 2009 Report Posted March 1, 2009 Kakvi su ovo nazivi pjesama jbt? Btw. odusevljen sam Quote
Josif Visarionovič Posted March 1, 2009 Author Report Posted March 1, 2009 verovatno ima neku simboliku...kazem ja,odlicna svirka,produkcija,ideje,vokali... Quote
Josif Visarionovič Posted March 2, 2009 Author Report Posted March 2, 2009 otkud ti to?nisam upucen Quote
F4R15 Posted March 2, 2009 Report Posted March 2, 2009 KALISIA is a french Progressive and Melodic Death Metal band formed in 1994. They released a demo in 1995 called “Skies” described as a the death metal version of Dream Theater. They played a few gigs (Emperor, Samael, My Dying Bride, Therion…) and then started working on an ambitious concept album, “Cybion” consisting of one and only song that took the band about 8 years of work to fulfill. Quote
Josif Visarionovič Posted March 2, 2009 Author Report Posted March 2, 2009 zanimljivo,mada ne znam sta su se toliko zajebavali. zamerka na album je sto je malo dugacak,ocigledno da su likovi puni ideja i hteli su sve da stave odjednom... Quote
F4R15 Posted March 2, 2009 Report Posted March 2, 2009 I najgore, sigurno ce izdati novi album za 10 godina Quote
Josif Visarionovič Posted March 4, 2009 Author Report Posted March 4, 2009 Nadjoh i limited edition 1. Tower of Vanities 2. Chimera 3. Lost Soul 4. The Mental Frames - Part 1 - The Covers - 5. How Could I (Cynic) 6. A Fortune In Lies (Dream Theater) 7. I Am The Black Wizards (Emperor) 8. This Dazzling Abyss (Loudblast) Quote
STARSHOOTER_SUPREME Posted March 4, 2009 Report Posted March 4, 2009 (edited) Svidja mi se koncept i cela pricha ali sam produkciski ocekivao vishe od ovog lika(GLavni moderator na andy sneap forumu,tonac ,growler cynicu kod nas)Ali mi naziv jebano ko spanska serija haha Edited March 4, 2009 by STARSHOOTER_SUPREME Quote
SkullKrusheR Posted March 4, 2009 Report Posted March 4, 2009 sad cu da stavim ovo da se skida. deluje vrlo zanimljivo, narochito obrade cynic-a i loudblast-a. Quote
F4R15 Posted March 4, 2009 Report Posted March 4, 2009 Odavno me neki album nije izuo ovako.... ovo je savrsenstvo! Evo rezhem na cd da u autu sa caletom slusam Quote
Josif Visarionovič Posted March 4, 2009 Author Report Posted March 4, 2009 kida,brija,izuva,tepa,sve u jednom.savrsen album Quote
Josif Visarionovič Posted March 5, 2009 Author Report Posted March 5, 2009 http://www.rapidspread.com/file.jsp?id=qloq7wz7hl 01. A-0- Intro [01:48] 02. A-1- Aspirations Above [02:29] 03. A-2- Arken Bringer [03:25] 04. A-3- Alien Choice [02:39] 05. A-4- Awkward Decision [04:20] 06. B-1- Blinded Addict [05:36] 07. B-2- Beyond Betrayal [03:34] 08. B-3- Blessed Circle [05:15] 09. B-4- Black Despair [03:28] 10. B-5- Blurred Exile [03:11] 11. C-1- Cast Away [05:05] 12. C-2- Crisis Bleedings [02:06] 13. C-3- Confined Contender [04:08] 14. C-4- Circuits Distortion [02:04] 15. C-5- Contact Experience [03:25] 16. D-1- Devices Awakening [02:52] 17. D-2- Down Below [03:09] 18. D-3- Distant Chronicles [03:52] 19. D-4- Digital Disclosure [05:29] 20. D-5- Deserved Eternity [03:19] CD2: 01. Tower Of Vanities [10:00] 02. Chimera [09:20] 03. Lost Soul [07:03] 04. The Mental Frames - Part I [05:41] 05. How Could I (Cynic Cover) [05:52] 06. A Fortune In Lies (Dream Theater Cover) [06:03] 07. I Am The Black Wizards (Emperor Cover) [06:09] 08. This Dazzling Abyss (Loudblast Cover) [05:24 Quote
SkullKrusheR Posted March 9, 2009 Report Posted March 9, 2009 upravo slusham album, jebe keve poprilichno. ovo mi se pojavilo na njihovom sajtu danas: Quote
In The Flesh Posted March 12, 2009 Report Posted March 12, 2009 Odslusah album i prvi utisak mi je da cu ga sigurno poslusati jos koji put Super svirka. Procitah na njihov MySpace-u da se na albumu koristi i neki izmisljeni jezik. Totalno lud trip. Probacu da nadjem lyrics,da vidim kako to izgleda. Quote
Josif Visarionovič Posted March 12, 2009 Author Report Posted March 12, 2009 In order to provide more credibility, weight but also more poetry to the language imposed by the League, another genuine language called Kal was created for this record. Far from being just a simple translation of French or English with different words, this articulated language possesses its own grammar, semantic and etymology, and its calligraphy is also unique. Kal results from the study of different living, dead or imaginary languages such as Sanskrit, Latin, English, Arabic, Greek, German, Japanese, and even Quenya and Tengwar. It required, its creator Brett Caldas-Lima acknowledges, "a totally stupid amount of working hours in regard to the few times it is used". Quote
MudriPanj Posted March 12, 2009 Report Posted March 12, 2009 (edited) muzicki, album je jednolican i muzicka rijesenja se cesto ponavljaju, bez cvrste strukture ili nekog osjecaja razvoja ne svidja mi se. prenabreknuto je i dosadno. histericno i kicasto do bola. ima dobrih ideja ali nema nista originalno (naravno, ima i ne-tako-dobrih ideja i krajnje iritatnih momenata) produkcija je kul ali nista groundbreaking. slusanje ovog albuma mi je doslo kao gledanje nekog akcionog holivudskog flick-a sa puno novih fensi specijalnih efekata (tipa star wars ili terminator 2 onda kad su izasli). vidis specijalne efekte i sve si vidio. ni ne zelis opet da ga vidis ..ni zbog cega drugog osim eventualno specijalnih efekata vokali su kul, pogotovo growl, i svirka je na vrhunskom nivou. to su neke pozitivne strane sto se mene tice edit: a to sa izmisljenim jezikom je retardirano. totalno djetinjasto. ko jos zeli da slusa izmisljene jezike Edited March 12, 2009 by MudriPanj Quote
Kwlt Posted March 12, 2009 Report Posted March 12, 2009 moram da skinem da vidim na shta lichi sve to. Quote
Josif Visarionovič Posted March 12, 2009 Author Report Posted March 12, 2009 muzicki, album je jednolican i muzicka rijesenja se cesto ponavljaju, bez cvrste strukture ili nekog osjecaja razvoja ne svidja mi se. prenabreknuto je i dosadno. histericno i kicasto do bola. ima dobrih ideja ali nema nista originalno (naravno, ima i ne-tako-dobrih ideja i krajnje iritatnih momenata) produkcija je kul ali nista groundbreaking. slusanje ovog albuma mi je doslo kao gledanje nekog akcionog holivudskog flick-a sa puno novih fensi specijalnih efekata (tipa star wars ili terminator 2 onda kad su izasli). vidis specijalne efekte i sve si vidio. ni ne zelis opet da ga vidis ..ni zbog cega drugog osim eventualno specijalnih efekata vokali su kul, pogotovo growl, i svirka je na vrhunskom nivou. to su neke pozitivne strane sto se mene tice edit: a to sa izmisljenim jezikom je retardirano. totalno djetinjasto. ko jos zeli da slusa izmisljene jezike aha a mayhem je originalan Quote
Kwlt Posted March 12, 2009 Report Posted March 12, 2009 prva pesma me oduvala,a ostalih 19?...onak-onak,a ta fora sa izmishljenim,latinskim i sanskritskim jezicima je super Quote
F4R15 Posted March 12, 2009 Report Posted March 12, 2009 Milion je bendova koji kopiraju nekoga ili nesto. Samo sto Kalisia to radi sa stilom Quote
MudriPanj Posted March 13, 2009 Report Posted March 13, 2009 aha a mayhem je originalan to na konto one bm teme mozda? mayhem je bio donekle originalan, nista pretjerano groundbreaking, ali definitivno nisu bili plagijatori u samome startu, imali su dusu .. nakon vise slusanja cybion-a neke stvari su mi dosta usle u uvo, ali cjelina ostavlja jos uvijek slab dojam ali ne kazem da citava stvar ne valja, tacno je da 'to rade sa stilom'. Quote
Recommended Posts