Jump to content

Amorphis

Cold

30 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Setliste na pocetku novog dijela turneje. Vidjecemo kako ce izgledati do Budimpeste...

Jena:

Battle for Light

My Enemy

Against Widows

The Smoke

Towards and Against

Sky Is Mine

Karelia

Vulgar Necrolatry

You I Need

Into Hiding

Alone

Crack in a Stone

Sampo

Silver Bride

My Kantele

House Of Sleep

Bochum:

Song of the Sage

Mermaid

Against Widows

The Smoke

Towards and Against

Sky Is Mine

Karelia

Vulgar Necrolatry

You I Need

Into Hiding

Alone

Better Unborn (nije svirana)

Crack in a Stone

Sampo

Silver Bride

My Kantele

House Of Sleep

Da, steta, a super je funkcionisala i uzivo uz to sto je inace remek djelo...

Nema ni Black Winter Day. Jeste ranije maksimalno eksploatisana i sve to bla, bla, ali na njihovom nastupu mi ona uvijek fali kad je nema. Doduse, meni je ona sigurno medju jedno 20 pjesama ikada napisanih, u svim zanrovima.

I u Hanoveru ista lista, ali su ovaj put svirali Better unborn (valjda ce i ostati lista sa 16 stvari), a samo se prve dvije (Battle for light/Mermaid vs. Song of the Sage/My Enemy) rotiraju zasad... U nacelu, lista je mogla biti dosta bolja/zanimljivija/inovativnija.

Ja vec odavno drvim da bih voleo neki ded metal album ili prog rok album od Amorfisa, voleo bih da se vrate nekom Tuonela/Universum periodu, samo rokerskije, nesto ko novi Opeth (sad ce da me kamenuju :D)

Sto se tice poslednja 4 jesu isli na siguricu, al nekako su zasluzili jer im je kompletna diskografija pre toga eksperiment. Idalje mi je Eclipse najbolji od ta 4 albuma, ta emocija i muda se jednostavno vise nikada nece ponoviti. Skyforger mi je podbacaj, tu sam se bas smorio jer su presli tu granicu dozvoljene sladunjavosti, a i uvek sam imao utisak da su Skyforgerom pokusali da ponove Eclipse. Silent Waters je fenomenalan album, steta sto ostade nezapazen, ima odlicnih pesama koje izbegavaju da rade uzivo, opet, steta :(

O novom sam dovoljno drvio, nema sta vise da se kaze :)

Sto se tice liste, standard, nisam ni ocekivao neko ludilo, nadao sam se nekim starim stvarima al nema veze :)

Ajd:

Odlican izbor bendova. Da je recimo bio samo Amorphis sa nekim random bendom na turneju vjerovatno se ne bih cimao da ih opet gledam. Ovako, The Man Eating Tree sam dosta slusao tokom prethodne godine i mislim da moze biti nesto od njih, a Leprous su se vec veliki i ozbiljan bend ionako, dokazan i svirkama i albumima.

Na samom pocetku je bilo svega par desetina ljudi ispred bine kada su krenuli The Man Eating Tree, uglavnom su ljudi jos ulazili ili blejali pozadi uz sankove ali se podijum do sredine njihovog nastupa pristojno popunio. Zvuce odlicno, utegnuto i profi naravno, uz stare kuke Rantu iz Sentenceda za bubnjevima i Markusa iz Poisonblacka na solo gitari, a Tuomas je potvrdio da je i uzivo odlican pjevac.

Emo-ritam gitarista je urnebesno smijesan.

Sve u svemu - meni je bilo odlicno za vrijeme njihove svirke i proletjela mi je za minut.

Leprous pokidali. Nemam sta vise dodati. Energija, savrsena svirka, bolji barem za 20% nego u BG sa Therionom. Odlicno.

Amorphis. Standardno odlicna svirka na za mnoge bendove nedostiznom nivou. Set lista u granicama ocekivanja na ovoj turneji. Pustili su da se glasa (galamom) da li da sviraju Against Widows ili On Rich and poor, koje su se rotirale u posljednje vrijeme, a ova druga je glatko pobijedila tako da su je na opste zadovoljstvo oprzili i meni licno je bila jedan od hajlajtova koncerta (uz Sampo i Alone, iako je tada bila puno mirnija atmosfera).

Brutalno kidanje je bilo i na Vulgar Necrolatry i Into Hiding.

Na bisu je upala i Black Winter Day iako je nije bilo na set listama posljednjih sedmica.

Atmosfera ja za budimpestanske standarde bila i vise nego solidna, a na momente i odlicna. Dakle, Amorphis je bio standardno odlican iako je posljednjih godina vec malo zapao u manirizam i predvidljivost (to naravno nema veze sa kvalitetom izvodjenja, ali pomalo gube mogucnost da iznenade pogotovo nas starije fanove), tako da mislim da bi bilo odlicno da se malo osvjezi set lista za sljedece turneje posto postoji TOLIKO fenomenalnih pjesama na svakom albumu koje nikad ne sviraju (ja licno bih volio da vise aktuelizuju Tuonelu, AM Universum i Far From The Sun npr. a i sa ostalih albuma ima jos gomila materijala). Ipak, kao i kod vecine bendova, tesko da ce se to desiti pogotovo imajuci u vidu da je, ja mislim barem 50% danasnjih fanova nastalo u post-Eclipse periodu.

To ja cisto onako kenjam kao i svaki matori prdonja, ali to nema veze sa tim da je koncert bio odlican!

Sve u svemu - ja se super proveo, odlicna 3 dana u Budimpesti.

Set lista:

Battle for Light Intro

1.Song of the Sage

2.Mermaid

3.The Smoke

4.On Rich And Poor

5.Sampo

6.You I Need

7.Sky Is Mine

Karelia

8.Vulgar Necrolatry

9.Into Hiding

10.Crack in a Stone

11.Alone

12.Silver Bride

Encore:

Thousand Lakes intro

13.Black Winter Day

14.My Kantele

15.House Of Sleep

• Upvote 2

E ovako, koncert je bio sjajan, sva 3 benda su bila vrhunska, niko nije bio dosada, suvisan il nepotreban.

Od The Man Eating Tree-a iskreno nisam ocekivao tako dobru svirku, jesu mlad bend ali zvuce ko da iza sebe imaju 10 albuma, steta jedino sto su svirali pred mozda 30 ljudi jer je svirka bila stvarno mocna! (samo da ispravim Descendera da Vesa Ranta nije svirao, imao je neku zamenu) Pohvale i za pevaca koji zvuci isto ko na albumu, svaka cast!

Leprous je oduvao, bend je stovren za koncerte, sam nastup je vatren i prepun energije, svirka zategnuta i besprekorna. Tacno su mi bend buducnosti i tek ce oni da otpevaju svoj neki najbolji album i tek ce da zare i pale.

Sto se tice Amorphis-a, sta reci? Standardno fenomenalna svirka, jos jednom su pokazali zasto su to sto jesu. Jedina zamerikca mi je predvidljiva setlista, ali ne bunim se jer je sve to zvucalo savrseno. Po meni je hajlajt veceri

Vulgar Necrolatry, tu je nastao opsti haos, do tada prilicno staticni madjari su podivljali i sve je pocelo da lici na neki Slejer koncert :), definitvno bi mogli da izdaju neki ded metal album od pola sata!

Odusevio sam se kad su krenuli da sviraju Pussy od Rammsteina, haha, to je bilo presjajno, drago mi je sto krecu da se zajebavaju tako i sto nisu vise stegnuti. Tomi Koivusaari je otpicio Kuusamo malo pred kraj svirke :)

A ovde se potpuno slazem:

Dakle, Amorphis je bio standardno odlican iako je posljednjih godina vec malo zapao u manirizam i predvidljivost (to naravno nema veze sa kvalitetom izvodjenja, ali pomalo gube mogucnost da iznenade pogotovo nas starije fanove), tako da mislim da bi bilo odlicno da se malo osvjezi set lista za sljedece turneje posto postoji TOLIKO fenomenalnih pjesama na svakom albumu koje nikad ne sviraju (ja licno bih volio da vise aktuelizuju Tuonelu, AM Universum i Far From The Sun npr. a i sa ostalih albuma ima jos gomila materijala). Ipak, kao i kod vecine bendova, tesko da ce se to desiti pogotovo imajuci u vidu da je, ja mislim barem 50% danasnjih fanova nastalo u post-Eclipse periodu.

• 2 weeks later...

Ha, same here, ali eto...

Nov je intervju, nista specijalno, o publici, turneji i tako to, ali okacio sam ga jer je najavio nesto novo za sljedeci album, ali uprkos insistiranju novinara nije htio da se izjasni ni oko cega konkretno osim da ce vjerovatno promijeniti studio. Cini mi se da ni oni jos nisu skroz nacisto sta treba da urade, ali su sigurni da nesto ovaj put moraju promijeniti.

Svaka ti čast stvarno, žrtvovao si se za opšte dobro, cenim to.

Kako dobro:

Finland will get its own Sonisphere again when the Europe-touring rock festival comes to Helsinki (Kalasatama) on Monday 4th June. The headliner on the one-day festival is Metallica which will play their legendary “Metallica” a.k.a. The Black album in its entirety, among other songs. Other confirmed acts are Machine Head, Amorphis, Gojira and Ghost. Sonisphere Festival tickets come on sale on Monday 6th February in Lippupalvelu and Tiketti.