Cold Posted August 12, 2002 Report Posted August 12, 2002 (edited) Imam njihov 'Karelian Isthmus' i svidja mi se bend... ..cuo sam da je 'Tales from a thousand Lakes' remek djelo :? Moze li mi neko reci nesto vise o tome(i svoje misljenje o bendu,naravno ) REZULTATI ANKETE: Najbolji album / period: Tales from the Thousand Lakes - 16 Elegy - 12 Eclipse - 9 Skyforger - 9 Tuonela - 8 Silent Waters - 6 The Karelian Isthmus - 5 Am Universum - 3 Circle - 3 Far From The Sun - 2 Under The Red Cloud - 2 The Beginning Of Times - 2 Pasi ili Joutsen? Pasi - 18 Joutsen - 16 Edited October 11, 2015 by Talvi Quote
scissors Posted August 12, 2002 Report Posted August 12, 2002 Uzimajuci u obzir stari amorphis, mogao bih reci da su dijelom death metal, ali su ipak GOTHIC metal. a novi albumi nemaju nikakve veze sa death metalom... mislim da si malo pogrijesio forum, ali nema veze, kao sto gore rekoh... moj favorit je defitivno "Tales From The Thousand Lakes" i pjesma "Black Winter Day" koja je mi je i najbolja pjesma ovog benda. Njihov "problem" je taj sto su previse se mjenjali sa albuma na albumu i na novom "Am Universum" su oslabili totale - izbacili su death vokal i ostao je samo onaj melodicni, mada album kao album je sasvim dobar, ali ipak ispod njihovih ranijih ostvarenja. Ako volis "Tales..." pronadji bend PANDEMONIUM (nalazi se ovdje na death forumu, par tema ispod) i podsjecaju na Amorphis u toj fazi i zaista su odlicni... toliko od mene 8) Quote
Cold Posted August 12, 2002 Author Report Posted August 12, 2002 Eh,izvinjavam se ako sam promasio forum...mislio sam da su death(tako mi makar zvuci ovaj 'karelius..' album) :oops: sto se tice Pandemoniuma,slusao sam ih(imam nekoliko postova na toj temi ),odlican bend a: Quote
Feanor Posted August 12, 2002 Report Posted August 12, 2002 Tales je melodicni death/doom. Moj favorit je elegy, svidja mi se i tuonela, iako nema veze sa prvobitnim amorphisom. Quote
Turin Posted August 12, 2002 Report Posted August 12, 2002 "Tales From A Thousand Lakes" je odlican album, inspirisan finskim folklorom (btw sad se upravo nalazim u Finskoj, koja se naziva zemljom hiljadu jezera) vise u tekstovima nego u muzici. Vokal je death growl, a muzika je definitivno doom, a ne gothic. Neke pesme su tradicionalne finske prepevane na engleski jezik. Jos bolji (i najbolji u karijeri po mom misljenju) je Elegy album. Vise je doom atmosfera i mnooogo vise folka koji se sad oseca i u muzici (uglavnom par tema, neke odsvirane na klavijaturama, neke na kanteleu - tradicionalnom finskom zicanom instrumentu). Bend na ovom albumu ima jos jednog pevaca koji peva clean i kombinuje se sa drugim koji peva death growl. Tekstovi su fenomenalni i predstavljaju uglavnom prepevane narodne pesme iz Kanteletar-a, koji je grupa pesama vise lirskog karaktera, (dok je Kalevala ep), i bavi se brigama, ljubavlju i teskim zivotom seljaka u proslosti. Amorphis ima i prizvuk hard rocka 70-tih. Posle Elegy sledi My Kantele EP koji ima nekih eksperimentisanja sa elektronskim zvukom. Sledeci album je Tuonela (ime za zemlju mrtvih iz Kalevale) i nema vise growla (mozda i ima malo, posto sam ga preslusao ali mi je sve izbledelo), ali je dosadniji i manje originalan od prethodnih. AM Universum je elektro rock album koji ne lici na raniji AMorphis, kvalitet tekstova je znacajno opao,kao i kvalitet svirke, nema vise catchy folk melodija, i jedini pevac je krestavi clean vokal karakteristican za finske grupe (na primer Sentenced od Down-a i ovog novog). Eto toliko, nadam se da sam pomogao pri odabiru albuma. Moj favorit je definitivno Elegy. Quote
+DamyaN+ Posted August 12, 2002 Report Posted August 12, 2002 Tales from a thousand lakes.....njam,njam......jedan od najboljih albume ikada....nabavi to obavezno....nisi promashio forum.....Moj favorit Black Winter Day! Quote
Tormentor Posted August 12, 2002 Report Posted August 12, 2002 Karelian Isthmus-odlican doom/death Tales From Thousand Lakes-najbolji doom/death album ikada snimljen. Jos je i Elegy valjao a posle toga su promenili muziku iz korena i otisli u kurac,ali svejedno,pokazali su da su sjajni muzicari. Quote
Cold Posted August 12, 2002 Author Report Posted August 12, 2002 Karelian Isthmus-odlican doom/deathquote] Slazem se a: Quote
Dani Posted August 12, 2002 Report Posted August 12, 2002 Moj favorit Black Winter Day! I moj isto! a: Pesma je odlicna!!! a: Quote
scissors Posted August 13, 2002 Report Posted August 13, 2002 Black Winter Day je himna ovog benda a: a: p.s. kada sam prije 4 god prvi put cuo ovu pjesmu (dok sam zaista slabo bio u metalu) i skinuo je sa nekog sajta i vidio zove se "BLACK winter day", a i pisalo u njoj kao da je "black metal" ja sam utripovao da je amorphis black metal bend Quote
smrt Posted August 22, 2002 Report Posted August 22, 2002 Aaaaaaaaaaaaaa, ovo je bogami super bend! I omoti su im strava. Quote
Luciferka Posted August 28, 2002 Report Posted August 28, 2002 BLACK WINTER DAY!!!!!! Definitivno je mogu nazvati jednom od mojih najomiljenijih pesama.... FANTASTICNI SU! Quote
azal Posted September 3, 2002 Report Posted September 3, 2002 "Elegy" je jedan od onih retkih albuma koji se skroz savrsen od pocetka do kraja. azal Quote
ASKE Posted September 4, 2002 Report Posted September 4, 2002 E, a tek kako sviraju uzivo... Oh! Bas sa Elegy On Rich and Poor je zvucala odlicno uzivo ovog avgusta Quote
Dani Posted September 4, 2002 Report Posted September 4, 2002 Niko nije spomenio pesmu "My Kantele",nije losa... 8) Quote
Hamsun Posted September 4, 2002 Report Posted September 4, 2002 Poslednji album i nije nesto... :ne: :roll: :ne: :roll: :ne: :roll: :ne: Quote
scissors Posted September 5, 2002 Report Posted September 5, 2002 pa zadnji album je ok, ali nisu metal nikako... slusljiv je, ali nije nesto extra Quote
Nesha Posted September 21, 2002 Report Posted September 21, 2002 Slusao sam ovaj poslednji ,laksi album i nije los. Quote
scissors Posted September 23, 2002 Report Posted September 23, 2002 eh, samo da hoce da se vrate na muziku kakvu su svirali na "Tales..." (kamo srece :ne: ) Quote
Aleara Posted September 23, 2002 Report Posted September 23, 2002 Odlican bend! Meni su omiljeni Karelian i Tales. Mogu da slusam i Elegy iako nema veze sa deathom... Quote
sodom Posted September 25, 2002 Report Posted September 25, 2002 Ljudi jeli ko slusao zadnji album AMORPHIS-A.Oni su totalno skrenuli sa pravca.Cista elektronika gitare se samo ubacuju onako radi simbolike. Quote
Tormentor Posted September 25, 2002 Report Posted September 25, 2002 Ma od Tuonele je pocelo sa sranjem. Quote
scissors Posted September 25, 2002 Report Posted September 25, 2002 Ljudi jeli ko slusao zadnji album AMORPHIS-A.Oni su totalno skrenuli sa pravca.Cista elektronika gitare se samo ubacuju onako radi simbolike. slusali smo covjece, citaj malo one gore postove p.s. Amorphis bi vrlo lako mogli da dodju uskoro da sviraju u beograd, jer imaju koncert u skopju, samo traze organizatora (666% provjerena informacija) Quote
Tormentor Posted September 26, 2002 Report Posted September 26, 2002 Jaka stvar sto bi mogli da sviraju u Beogradu kad ionako nemogu da sviraju stare stvari.Ustvari mogu ali ovaj vokal to nemoze da otpeva. Kad sam ih zadnji put gledao svirali su dve pesme sa Elegy-a,jednu sa Tales-a i nijednu sa Isthmusa :x .Znaci samo tri dobre pesme u sat vremena svirke. Quote
Recommended Posts