Misantrophil Posted March 24, 2006 Report Share Posted March 24, 2006 imam samo Elegy mnogo dobar album Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heroinchic Posted March 29, 2006 Report Share Posted March 29, 2006 isti onaj kolega, koji mi je poklonio novu Katatoniju, sebe je castio novim albumom Bez Oblika.. posto sam ga grebovao i preslusao [nazalost, nije bilo obrnuto], rekao sam mu da nije trebalo to da uradim, zato sto je najbolja stvar na albumu 2. od prve 2 koje sam bio skinuo (House of Sleep)!! (Po njegovom misljenju, to je Leaves Scar, a mozda bi bila i po mom da joj nije onog 'tradicionalnog' pocetka. ) Losije od Tuonele, svih stvari sa sax-ohm.. pevac[h] usiljeno kukurice.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
^Rainbow_Monkey^ Posted March 30, 2006 Report Share Posted March 30, 2006 Meni Eclipse i nije tako sjajan....bio mi je fin kada sam preslusavala,ali nista posebno...mozda ako ga jos budem slusala... Bolji mi je Am Universum.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perfector Posted March 30, 2006 Report Share Posted March 30, 2006 Favorit sa Eclipse-a mi je Leaves Scar Amin! Ovo i meni dodje kao najjaca pesma na albumu, mada u principu i nema lose pesme osim prve. Fenomenalan album i kako neko rece definitivno iznenadjenje godine! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leta Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 novi album je savrsenstvo... nisan nista ocekiva i mozda je to igralo veliku ulgou,... novi pivac ima pre dobar glas... najveca dva hita sa zadnjeg su mi empty opening i stone woman... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
in_flames Posted April 8, 2006 Report Share Posted April 8, 2006 Vec nedelju dana mi se ovaj novi album ne skida sa liste, nemam druge reci osim - fantasticno. Mozda nije remek-delo, ali tu su emocija, snaga, melodija i to je jednostavno to. Drago mi je sto je su se vratili starom fazonu. I artwork je stvarno dobar, vec je primenjen na mom desktopu. Favoriti: The Smoke, Leaves Scar, Perkele Sada mi ostaje samo da cekam priliku da ih gledam ponovo. Posle preslusavanja ovog albuma nemam zelju da pustim novi IF Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Man Posted April 18, 2006 Report Share Posted April 18, 2006 ja jos nisam preslusao novi album!!! ima da ga nabavim ovih dana pa da,nadam se,potvrdim sve ove reci hvale... znaci da ne ocekujem nikakav breakthrough...tipa ELEGY? e da meni tuonela i nije nesto...onako... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Daemonium Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 znaci da ne ocekujem nikakav breakthrough...tipa ELEGY? Ma jok,ne ocekuj nista novo,samo sve one lepote koje su te privukle njima,i to izrazene do maximuma,osecaces se nostalgicno,ali ne kao da te je pregazio voz kao sto je bilo kad si prvi put pustio Elegy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quiet Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 lepote , tales... ni meni tuonela nije omiljeni, ali ima pesama koje su mi vrlo upechatljive, i uvek ih rado pustim. kao shto su nightfall , greed, divinity, withered am universum mi je fantastichan, verovatno album amorphis-a koji sam najvishe puta preslushao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Man Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 samo bih da kažem za elegy da je savršen primer kako album sa (složićete se valjda) krš produkcijom i amaterskim aranžmanima (bar za mene) može da postane legendaran...jebote čim neko spomene folk metal uvek prvo pomislim na taj album...pa onda na mabool od ZNATE VEĆ KOGA za mene je to vrhunac njihove karijere zasigurno... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quiet Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 taj album me je osvojio na prvo slushanje, neverovatno je koliko su pesme sa njega majstorski odradjene. kada sam chuo on rich and poor, samo sam zapanjeno piljio u plafon, i chudio se kako je ta stvar motjna anyway, black winter day - njihov vrhunac (po meni) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Man Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 (edited) jeste...ali nekako vidi se da su bili mladi i pomalo neiskusni ali sa nevidjenom inspiracijom što je i najbitnije sve ostalo je marginalno... imam taj album na originalu i ima u knjižici ona priča o Kanteletaru koji je skupljao finske narodne pesme...super je... Edited April 19, 2006 by Whiteman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quiet Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 uh da, to si bash mnogo lepo zapazio da su bili mladi taj album je stvarno pun ideja. osim vetj pomenute black winter day (koja je bez sumnje njihova najpoznatija stvar, skoro zashtitni znak), first doom i drowned maid najbolje prikazuju kojim su jezerima tada plovili. od hiljadu, izabrali su ono koje je i njima, a shto je najbitnije, svima nama pruzhilo mnogo da ne gnjavim mnogo, vetj tada su prikazivali uticaje sa mnogih strana, shto je kulminiralo na aktuelnom eclipse (dobro, ipak na elegy, ali on je vetj 10 godina mator ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axeanosilas Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 imam taj album na originalu i ima u knjižici ona priča o Kanteletaru koji je skupljao finske narodne pesme...super je... Приче са 1000 језера - базирано на финском епу Калевала Елегија - базирано на збирци песама која се зове Кантелетар Материјал за Калевалу и Кантелетар је прикупио и објавио неки Елијас Лонрот (колико схватих он му дође нешто као фински Вук Караџић). Дакле, никакав Кантелетар није скупљао финске народне песме. Прочитај књижицу поново. Иначе, Аморфис је дуго био мој омиљени бенд. Био сам фасциниран кад сам чуо TF1000L, чак сам у оно кризно време дао целих 30 марака за оригинал. Омиљена песма, била и остала - The Castaway. После Туонеле (оригинал такође поседујем) ништа од њих нисам слушао. Тотални оф-топик. Whitemane, хоћеш да правимо неку размену за тај Elegy, који поседујеш, чисто да употпуним колекцију? Јави се на ПП... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaginos Posted April 24, 2006 Report Share Posted April 24, 2006 ovih dana sam se nesto vratio korenima pa slusam elegy. to majka (band?) jednom radja, kako je dobro. kako su dobre pesme, vrh! na elegy-ju ima toliko dobrih melodija da je to neverovatno. a neko rece da su aranzmani amaterski? pa to uopste nije istina, jerbo je na elegy-ju najbolji rad klavijatura u metalu ikad. a najvise od svega mi je drago sto produkcija nije ispolirana i nategnuta ko sto se danas radi, nego ceo album zvuci nekako "prljavo", i to bas dobro lezi uz takvu muziku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wild cat Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 jeste...ali nekako vidi se da su bili mladi i pomalo neiskusni ali sa nevidjenom inspiracijom što je i najbitnije sve ostalo je marginalno... imam taj album na originalu i ima u knjižici ona priča o Kanteletaru koji je skupljao finske narodne pesme...super je... nije mi jasna ova vaša podjela na doom/gothic.. al aj dobro.. Što se Amorphisa tiče, Tales From The Thousand Lakes...obožavam.. pogotovo The Castaway..iako mi je čudno šta su za lyricse stavili Kalevalu.. crknem od smijeha na bonus track "Come on baby light my fire let the Satan light our fire!" ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quiet Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 odgledao sam spot za house of sleep nishta preterano, samo oni sviraju u nekoj "prostoriji"... i neka "prichica", vezana za pevacha. svidja mi se zanimljiv odabir boja koja ih okruzhuju dok sviraju, smenjuju se plava i narandzasta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
^Rainbow_Monkey^ Posted May 7, 2006 Report Share Posted May 7, 2006 (edited) E,ovako... Nakon hiljaditog slusanja novog albuma,dosla sam do zakljucka da i nije tako los... Najvise mi se svidaju Leaves Scar,Under a Soil and Black Stone,House of Sleep,Two Moons i Born from Fire... Enivej,Am Universum mi ostaje omiljeni... EDIT: Zaboravila da pomenem The Smoke Mnogo dobra pesma... Edited May 7, 2006 by BunarMlakeVode Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shamandalie Posted May 11, 2006 Report Share Posted May 11, 2006 Иначе, Аморфис је дуго био мој омиљени бенд. Био сам фасциниран кад сам чуо TF1000L, чак сам у оно кризно време дао целих 30 марака за оригинал. Омиљена песма, била и остала - The Castaway. После Туонеле (оригинал такође поседујем) ништа од њих нисам слушао. Poslusaj obavezno novi album, bice sigurno odusevljen. Veruj mi na rec. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosmic Sailor Posted May 16, 2006 Report Share Posted May 16, 2006 Kad sam cuo da je Pasi otisao mislio sam da je to kraj ovog benda. Ali Tomi Joutsen iako nema nikakvih slicnosti sa Pasijem me je odusevio! Eclipse je mjesavina Elegy/Tonela/Am Universum i po meni je odlican album. Nedje procitah da ce opet da snimaju Far From The Sun sa Tomijevim vokalima, jer je kao Pasi taj album otpjeva s kurca. Pfff.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shamandalie Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 Kad sam cuo da je Pasi otisao mislio sam da je to kraj ovog benda. I ja sam isto mislila, ali Eclipse je pravo otkrovenje! Moja pesma favorit: Brother Moon. Free flowing water The air is so warm It breathes for you It sees through you before the storm And if the lake can't Be the sister To the moon To the river To the sun The leaves are falling Cutting the moonlight They brake the waves Gazing to the stars And if the lake can't Be the sister To the moon To the river To the earth I know I wouldn't be strong Wouldn't be brother to the moon I know I wouldn't be strong Wouldn't be sister to the woods Here is another soul Another path Another God Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axeanosilas Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 Poslusaj obavezno novi album, bice sigurno odusevljen. Veruj mi na rec. Ок, набавићу, али сумњам да ћу се одушевити... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
^Rainbow_Monkey^ Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 Ок, набавићу, али сумњам да ћу се одушевити... Hoces,al tek posle 987665 slusanja... Ja se svakim danom sve vise odusevljavam... Born From Fire! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axeanosilas Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 Hoces,al tek posle 987665 slusanja... Ja se svakim danom sve vise odusevljavam... Born From Fire! Видећемо, пренећу утиске, свакако... Иначе, имаш најбољи надимак који сам до сада, на свим форумима које сам посетио, видео... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buddha Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 meni se vatar/gif vise svidja bas je onako.. osvezavajuci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts