Salvation Posted September 2, 2015 Report Posted September 2, 2015 Mnogo mnogo bolji album od proslog, sto je samo dokaz koje je ordinarno govno on bio. Dakle, problem sa ovim je sto iako ima zapravo dosta sasvim ok pesama, nekih skroz kul pasaza, NIJEDNA pesma nije DO JAJA, ono supercatchy rif, makar u rangu Sampo ili tako nesto, da ne pricam za ranije stvari. Napredak je tu u odnosu na prosli album, ali nije to jos uvek to. Quote
Descender Posted September 3, 2015 Report Posted September 3, 2015 Odslušao sam ga dva puta i neki prvi utisci su da je znatno ozbiljniji od prethodnog, a i onog prije njega. Ono što su pričali da im je Bogren "naredio" u studiju da se pjesme ubrzaju bio je pogodak, jer je album zbog toga znatno poletniji. Ima tu i poneko neobičnije aranžmansko ili vokalno rješenje, naravno ništa posebno, ali opet sve to čini priču nešto zanimljivijom nego na prethodna dva albuma. Kako god, kad sam čuo Sacrifice bio sam ubijeđen da ću ga pustiti tipa jednom ili dvaput i više nikad, ali ipak ima tu materijala da se posluša više puta, a za neku konačnu ocjenu ću sačekati da se slegne. 1 Quote
obsessed by cruelty Posted September 3, 2015 Report Posted September 3, 2015 Ja sad pustio, prva mi se poprilicno svidja, pa cemo da vidimo. Mada kapiram da ce da mi bude do jaja fenboj Quote
StarbreakeR Posted September 3, 2015 Report Posted September 3, 2015 Uh,bash jednolican album..aj sutra josh jednu sansu Opet, jel slušamo isti album? Niste skinuli neki fake? Quote
Descender Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 Šta kažete da u jeku svih ovih priča/prepirki oko Amorphisa posljednjih par godina razbacimo jedno glasanje o albumima (pošto ih je gomila, nek se glasa za 5), taman da vidimo kakvo je generalno raspoloženje na forumu što se tiče ranog/srednjeg/novog/najnovijeg perioda? Quote
Descender Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 ja sam uvek za Onda znaš šta ti je činiti! Quote
Talvi Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 odmah se bacam na posao haha hronološki: Tales Am Eclipse Silent Skyforger stravična sam pederčina što sam izostavio Elegy da bi stala prva tri Joutsenova, ali ne mogu si pomoć jbg Quote
Descender Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 I ja ću izostaviti Elegy ovaj put nažalost. 4 već znam, samo ne mogu da se odlučim između Tuonele i Far From The Sun još uvijek. Kad to skontam, glasaću. Quote
Talvi Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 i meni je FFTS super album, uopšte ne spadam u onu ekipu koja ga smatra za najgori Amorphis, čak jako volim više stvari sa njega naslovna u akustičnoj verziji <3 Quote
Јарослав Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 Tales Elegy Tuonela Eclipse Skyforger teško je Quote
Descender Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 i meni je FFTS super album, uopšte ne spadam u onu ekipu koja ga smatra za najgori Amorphis, čak jako volim više stvari sa njega Nikad nisam skontao to uvreženo mišljenje da je to najgori album. Pun vrhunskih stvari. Pa jbt, album koji ima jebeni Smithereens može biti samo odličan pa i da su sve ostalo pjesme Riblje Čorbe. A gdje su još Day of Your Beliefs, pa Planetary Misfortune, Far From The Sun, Killing Goodness... Čak su i bonusi odlični. Remek djelo. Ajde ovako: Tales from the Thousand Lakes AM Universum Far From The Sun (tu je negdje sa Tuonelom, ali baš zbog tog neopravdanog atributa "najgori Amorphis album" dajem njemu glas) Eclipse Skyforger. Quote
Grobodan Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 Na koju foru izostavljate Elegy da mi je znati... najbolji album. Ja zbog ravnoteze Elegy i Eclipse kao ikone i zadnja 3 Ali mogu svaki opusteno. Quote
Descender Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 zadnja 3 Kakav si ti kontraš! U konkurenciji najmanje 7-8 remek djela, ti staviš Circle i The Beginning of Times! Quote
Grobodan Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 U konkurenciji najmanje 7-8 remek djela, ti staviš remek dela. Quote
Grobodan Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 Jbg zbog ravnoteze. Sad mi dodje zao sto ne dadoh glas Karelianu, ostade on jedini bez glasova. Sto se mene tice Amorphis ima top 12 i cao... kao da me pitas za top 5 King Diamond albuma. Quote
Talvi Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 Pa dobro, ja sam i ocekivao da ti dodjes i glasas za sve, kao i obicno Quote
Grobodan Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 Sad sam bio sportski raspolozen Aj da razmotrim top 5 koje bih sad najpre slusao: naravno novi (koji upravo ide), Karelian, Tuonela, Far i Silent waters! Btw jel provaljujete vi kako je Silent Waters nekako ostao zapostavljen album? Izleteo brzo posle Eclipse biblije, usledio posle Skyforger i ostade album pomalo zaboravljen, slabo sta sa njega live ide a albumcina nadrealna. Quote
Talvi Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 Ja sam zbog njega izbacio Elegy, u vreme kad je izasao je bio nekako 'pretrcan' od strane vecine ali meni bio vrh i sa vremenom mi je sve bolji, volim jako tu atmosferu na njemu Quote
Recommended Posts