kuruz Posted April 6, 2016 Report Share Posted April 6, 2016 ništa gore od tih idiota u prvim redovima koji samo snimaju 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bradilko Posted April 7, 2016 Report Share Posted April 7, 2016 mora da se lepo proveo... ... ili je bio na textures, a snimao amorfis za ribu 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted April 7, 2016 Report Share Posted April 7, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Iffy Boatrace Posted April 7, 2016 Report Share Posted April 7, 2016 ništa gore od tih idiota u prvim redovima koji samo snimaju Meni se generalno mnogo ogadio prvi red, potrudicu se bas da nikad vise ne overavam sipku vec da pijem pivo i uzivam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StarbreakeR Posted April 13, 2016 Report Share Posted April 13, 2016 Novi intervju sa Santerijem uoči NS koncerta http://nocturnemagazine.net/intervjui/454/santeri-kallio-amorphis-bend-mora-da-evoluira-da-nalazi-novu-inspiraciju 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 Želim da čujem mišljenje starih fanova o Tuonela-Am Universum-Far from the Sun periodu. Nazad u dan... Meni je Tuonela bio kul za to vreme ali ipak letdown posle Elegy, Am mi je bio još slabiji sa par hitova velikih i ostalo za popunjavanje prostora a Far sam jedva preslušao po izlasku. Kakva kobna greška. Posebno Far puno slušam poslednjih godina, baš mi je kako ime kaže: kao neki dragulj zaboravljen i od benda i fanova, stoji daleko od sunca u toj svojoj lepoti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 videlo se otprilike mišljenje i po rezultatima ankete tamo na prvoj strani meni lično Am > Tuonela uvek bilo, iako mi je i Tuonela bila gotivna ali Am mi je baš kompletan i stilski zaokružen album, dosta vrh pesama (Grieve Stricken Heart <3), svi oni saksofoni i pizdarije, mnogo gotivim atmosferu tog albuma Far... mi je lično mnogo simpatičan i nekoliko pesama su baš baš jake ali ima i nekih zbrzanih stvari i jeste u to vreme bio najslabiji Amorphis jebiga mada, nijedan od njih nisam čuo u kompletu 100 godina, trebalo bi ih opet izvrteti da ulazim išta dublje u analizu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eidolon Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 (edited) Jbg, ukusi se razlikuju.. meni npr. Tuonela predstavlja pocetak uzasnog perioda Amorphisa ali je kao album i vise nego odlican.. tj. da su mogli da imaju stvari na nivou sa Tuonele, taj period ne bi bio tako los. Am i ostalo odatle, sve do Eclipse prakticno da nikada i ne pustim, a od tada, iskreno, jedini album zaista vredan pomena mi je Skyforger, ostalo manje vise za zaborav takodje. Po meni je neki redosled Elegy, Tales from a Thousand Lakes, Eclipse,Tuonela, Skyforger, Silent Waters, Karelian i onda sve ostalo tu negde na istom nivou, mada je opet onaj najnoviji album bolji od tog perioda posle Tuonele npr. Edited May 1, 2016 by Eidolon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Descender Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 Ukratko, AM i Far From The Sun su mi trenutno dva omiljena Amorphis albuma. Tuonelu volim takođe (kao uostalom i sve albume prije The Beginning of Times), ali mi je ipak ispod njih. AM me je oduševio i kad je izašao i iste sekunde mi je postao jedan od omiljenih, a Far From The Sun mi je bio prilično razočarenje i ne znam ni sam zašto mi nije odmah ušao u uho, ali sam ga poslije određenog vremena svario i nakon toga me nikad nije napustio osjećaj da je riječ o monumentalnom albumu, jednom od njihovih najboljih. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 jedva čekam da Grob ponovo otkrije Load Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elldamar Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 Meni je Tuonela omiljeni album oduvek. Jeste to dosta drugačije od ranijih stvari i jeste na neki način mekaniji i sve to, ali je to album koji mi je najbolje legao. I dan danas ga najviše slušam. AM i Far su mi promašaji, imaju možda ukupno 2 stvari koje su odlične sve ostalo je neki prosek i nebitno pomena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 Ukratko, AM i Far From The Sun su mi trenutno dva omiljena Amorphis albuma. Nekako me vuče da ih slušam jer sam npr Elegy, Tales ili Eclipse čuo stotinama puta. That being said, np: Elegy. jedva čekam da Grob ponovo otkrije Load Nije problem ako mi legne, što da ne. Doduše šanse za to su kao što ću promeniti pol ali jbg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 Pa promijeni, boli te pička. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soul wandering Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 meni je day of your beliefs jedna od omiljenih amorfis pesama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 ovako Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soul wandering Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 the way bi isto bila u top 10 sigurno, kao i naravno summer's end tuonela >>>> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 Summer's End i Trains od PTree moram da provrtim svake godine pred kraj avgusta/pocetak septembra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 i Moonspell - The Hanged Man, istim povodom meni je Sin / Pecado večni soundtrack za to doba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Descender Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 meni je Sin / Pecado večni soundtrack za to doba Da, baš ima tu sporu, dreamy atmosferu kasnog ljeta...neposredno prije nego što se nešto loše dogodi...a što sada samo visi u zraku, ali svi osjetimo da je samo pitanje vremena... Mada je meni Sin/Pecado večni soundtrack za svako doba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 Jesen u tebi caruje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Descender Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 A u tebi proljeće. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 http://www.blabbermouth.net/news/amorphis-announces-eclipse-tenth-anniversary-tour/ they all sound the same anyway, so why not beda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 gledao bih ovo vrlo rado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Descender Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 Takođe. Šta tu ima da ne valja? Cijeli Eclipse plus ostatak pjesama sa Silent Waters i Skyforger kako su najavili. Prosto nemoguće napraviti setlistu a da nije savršena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 vazno da je njima 10 godine tog albuma bitnije od 20 godina elegy-a. kapiram da jeste jer im 80 posto trenutnih fanova nije pustilo elegy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts