Jump to content

Amorphis

Cold

30 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ja sam sinoc zaspao gledajuci tegeltijinu emisiju na SOS kanalu, haha, izraz njegovog lica - neprocenjivo :) :) :)

Sve pesme su bruka, sad slusam My Sun i uzivam :opusteno:

Jako mi se svidja sto album malo podseca i na stare dane, pre Tomija, a opet prenosi tu atmosveru sa poslednja dva albuma .... zasta sam ocekivao dobar album, ali ovo je bolje od onog sto sam ocekivao :opusteno:

Zato sto u poredjenju sa originalom zvuci slabasno i jadno. Nekad nije dovoljno odsvirati pesmu sa danasnjim instrumentima i produkcijom, pesma jednostavno zvuci izdrkano i silovano. Mada, meni je ceo taj EP ocaj, jbg. :)

Probaj da nadjes Dark Faith, album se zove "Terrains Vague", dobar primer kako obrada moze zvucati iskreno i simpaticno i ako nemas savrsenu produkciju i te stvari.

Joj, kako ova naslovna pesma rastura. :wub:

Znas kako, po nekom mom pogledu na stvari obrada neke pesme je uspela u dva slucaja:

1) Ako bend potpuno preradi pesmu i odsvira je u svom stilu ali da to uradi sa ukusom i da zvuci dobro,

2) Ako bend ne ubaci nista svoje ali je jednostavno "odvali" kako odsvira tako da, kad pozelis da cujes tu pesmu, pustis obradu a ne original.

E, ja jednostavno jos nijednom nisam pozeleo da cujem Ensiferum verziju "Into Hiding".

Edited by Talvi

^ :da: Ni meni ta obrada nije nesto posebno. Sto se tice savrsenih obrada, jes da nema veze sa ovim podforumom ali threshold - supermassive black hole, njihov zvuk tudja pesma 5+.

I dalj mi je sky is mine favorit. :)

ne znam, meni je nekako kombinacija ta dva, kad bi moglo "bluuueee ing in the emptiness" haha, ali me u principu kopka, mrzim to kad ne mozes nikako da izvalis, onda procitas tekst i odjednom sve cujes :) mislim da je blue ali da nije beneath.