TopOfTheMorning Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Ih, pa to je meni vec ritual, lezhem da spavam i pustim ga da mi se vrti celu noc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Ja bas htedoh da ga pustim sinoc ali reko' da malo iskuliram, pa sam spavao uz kompilaciju azijskog folk/black metala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F4R15 Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Kako se zaspe uz From the Heaven of My Heart Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Routasydän Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Ja sam sinoc zaspao gledajuci tegeltijinu emisiju na SOS kanalu, haha, izraz njegovog lica - neprocenjivo :) Sve pesme su bruka, sad slusam My Sun i uzivam Jako mi se svidja sto album malo podseca i na stare dane, pre Tomija, a opet prenosi tu atmosveru sa poslednja dva albuma .... zasta sam ocekivao dobar album, ali ovo je bolje od onog sto sam ocekivao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mita Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 (edited) mogli su malo malo masniju distorziju ali ok je s obzirom da Petri ne growluje mnogo duboko tako da su ok je odradili Edited May 22, 2009 by Mita Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Mislim da smo vec pricali o tome, obrada je dno dna. Ima jedan death metal bend iz Amerike, zovu se Dark Faith, obradili su "Drowned Maid" i zvuci ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mita Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 (edited) zasto je dno dna? mislim nisu nista toliko originalnog dodali zvuci ok Edited May 22, 2009 by Mita Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Zato sto u poredjenju sa originalom zvuci slabasno i jadno. Nekad nije dovoljno odsvirati pesmu sa danasnjim instrumentima i produkcijom, pesma jednostavno zvuci izdrkano i silovano. Mada, meni je ceo taj EP ocaj, jbg. Probaj da nadjes Dark Faith, album se zove "Terrains Vague", dobar primer kako obrada moze zvucati iskreno i simpaticno i ako nemas savrsenu produkciju i te stvari. Joj, kako ova naslovna pesma rastura. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mita Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 znam i meni je taj EP ocaj ali jedino ovo valja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 (edited) Znas kako, po nekom mom pogledu na stvari obrada neke pesme je uspela u dva slucaja: 1) Ako bend potpuno preradi pesmu i odsvira je u svom stilu ali da to uradi sa ukusom i da zvuci dobro, 2) Ako bend ne ubaci nista svoje ali je jednostavno "odvali" kako odsvira tako da, kad pozelis da cujes tu pesmu, pustis obradu a ne original. E, ja jednostavno jos nijednom nisam pozeleo da cujem Ensiferum verziju "Into Hiding". Edited May 22, 2009 by Talvi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
:matija Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 ^ Ni meni ta obrada nije nesto posebno. Sto se tice savrsenih obrada, jes da nema veze sa ovim podforumom ali threshold - supermassive black hole, njihov zvuk tudja pesma 5+. I dalj mi je sky is mine favorit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Šta kaže u Sky is mine: "something's moving in the emptiness" ili "something blue beneath the emptiness", ne mogu da izvalim nikako. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mina. Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 ne znam, meni je nekako kombinacija ta dva, kad bi moglo "bluuueee ing in the emptiness" haha, ali me u principu kopka, mrzim to kad ne mozes nikako da izvalis, onda procitas tekst i odjednom sve cujes mislim da je blue ali da nije beneath. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Meni se od starta cini da je "Something blue beneath the emptiness", jbm li ga. E, da, ako neko provali ceo "Course Of Fate" refren neka ne bude sebican... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 http://mediaportal.ru/mp3/149689-amorphis-...er-2009-hq.html Izgleda da evo nekog malo boljeg kvaliteta, mada mi je cudno ovo: "Info: mp3, 320 kbps (in fact: ~192 kpbs (?))" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Џрк Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 (edited) Mozda je vbr u pitanju, srednjeg bitrate-a oko 192kbps , a gornje granice od 320kbps ? Edited May 22, 2009 by H.J Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Pa i ja kapiram da je tako nesto, ali ovaj lik sto ga je okacio ocigledno nikad nije cuo za to. Cuce se... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Nisam vam rekao... :) Na ovoj drugoj verziji koju sam postavio ima i "Godlike Machine". :) Pesma je :wub: :wub: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F4R15 Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Pu proklet bio, daj baci na mail, kratak sam sa bandwithom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 (edited) Pa, moze i tako, mada bih ti ipak preporucio da ga skines celog ako ikako mozes posto zvuk stvarno rastura. :da: Edited May 24, 2009 by Talvi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F4R15 Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 a nisam u toku, bolji kvalitet ? Skidam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopOfTheMorning Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Ja sam bio ubedjen da kazhe " something's moving in the emptiness " , a i sada sam poprilichno siguran. Skida se ova bolja verzija, deluje mnogo kvalitetnija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F4R15 Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 sad sam malo pustio da se sve slegne, necu ga slusati jedno 2-3 dana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
^Suicide_Pony^ Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 malo kasnim s utiscima, ali album je jebeno savrsenstvo. odusevio me je svakom pesmom, a course of fate mi je trenutno najzaraznija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F4R15 Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 (edited) Meni je Course of Fate poslije Silver Bride naj pjesma na albumu Edited May 24, 2009 by F4R15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts