Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ko što reče Sale, nema im ravnih. Ja prvi volim konkurenciju i mogućnost da biram među više proizvođača naočara, al brate mili, ono što prave ostali je toliko ogavno da ja ne bih znao šta da izaberem da košta hiljadu din ( pričam generalno,čast izuzecima). Skoro sam našao nekog momka što ide redovno u Italiju i ”nabavlja” Ray Ban modele za 50% niže (sa sve papirima). To mi je jedno od većih otkrića u životu :)

Posted

Samo se mora debelo obratiti paznja, pogotovo kod tih koji prodaju za 50% jeftinije.

Malo upuCtvo, za sve koji ganjaju bas Ray Ban cvike, a da nije radnja u pitanju...

Kutija

rb1.jpg

kutija mora da bude siva, sa ovom velikom etiketom na kojoj su bar kod, QR kod, sifra modela(obicno je u nasim radnjama ta velika etiketa skinuta ali stoji veliki trag), karton mora da bude jak, kod ray ban logoa uvek mora da stoji ®, nekad ima Recycle oznaku nekad ne

Futrola.

-Crna kao ova gore ili braon, ali najcesce je crna, na dugmetu je ugravirano "ray ban ®", od prave koze, jaka

Zlatni pecat koji je sjajan, unutraznjost futrole je crna i sitno je sivena,s prednje strane dodatno ojacana, kako bi stitila naocare.

kod fejka uvek je crvena iznutra

Sami cvikeri, konkretno Aviator model

-Staklo mora da bude kvalitetno, malo konkavno, savrseno seceno i uklopljeno u ram

-ne sme da ima dioptriju, ne sme da umanjuje vidljivost, boje su realne cak i pri jako slaboj svetlosti, pojacava kontrast, u potpunosti stiti od UV zracenja

-svaka vrsta stakla ima poseban stiker na levom staklu(ako su zelena imace G-15, ako su braon B-15, ako su polarizovana to ce i pisati)

-Na levom staklu sa unutrasnje strane mora da bude ugravirano laserom "RB", tako postavljen da ne smeta gledanju

-tekst na levoj strani mora da bude jasno bele boje-npr rb3025 aviator large metal w0879 58o14 3N

-na desnoj-ray ban made in italy r CE

-na gornjem mostu sa unutrasnje strane treba da bude ugravirano(na starim ray bankama, koje je radio Bausch&Lomb pisalo je B&L Ray Ban osnaka i Made in USA)

AE45241F4.jpg

55,58,62 zavisi od velicine, ali mora da bude ugravirano

-plastika sto ide iza uveta na kraju je blago zakrivljena

-ne sme da ima nikakvih tragova opiljaka ili varova

-elasticne su, imaju tezinu, savrseno leze i ne zuljaju posle dugog nosenja.

Case candy

-u futroli se dobija booklet The Icons

633226205_o.jpg

te knjizice ako nema 99% je fejk u pitanju, to se dobija uz svaki model Ray Bana(do 2010 je bila kockasta, a od tada pravougaona), u njoj je opisan istorijat i najpoznatiji modeli ray bana

-krpica i deklaracija u duguljastoj kesici, deklaracija ispisana na kvalitetnom masnom papiru.

Fejkare

par primera za koje tvrde da su original

http://www.kupindo.c...ATOR-Gold-Green

http://www.kupindo.c...GOLD-POPUST-30-

http://www.kupindo.c...OR-Silver-Green

U oglasima im se cena vrti od 800 dinara pa do 6500-7000(obicno kazu da su original , autenticne, 100% prave), cesto se neko pravi pametan pa pokusavaju da uvale i za skuplje... a sve redom ih imate kod kineza za ispod 1000 kinti.

• Upvote 4
Posted

Bravo za uputstvo, strvarno je must read pre kupovine, kod nesigurnih izvora. Ahem, ja uzimam u čet, nove RayBan, pa ću sve ovo da uporedim tačku po tačku. Ove jedne što imam, isto RayBan Aviator, odgovaraju svim zahtevima orginala, al sam ih uzeo u radnji pa nisam ni očekivao nešto posebno.

• 11 months later...
Posted

:haha:

Kažu da nema više žena na forumu, a samo treba da postuju na nakitu i one se pojave.

• 1 month later...
  • 1 month later...
Guest HEFEST
Posted

to nisam probala, ali su se jadne otkuvavale u sodi 5x bar. gde to ima da se kupi?

Idi kod autolimara. Oni imaju one paste za skidanje svega.

• 2 weeks later...
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...