Wendigo Posted March 26, 2009 Report Posted March 26, 2009 Odličan thrash metal iz Švajcarske. Izdali su tri albuma: „Depression“ (1989), „Behind My Mask“ (1991) i „Nothing Lasts Forever“ (1993), koji je jedan od najboljih thrash metal albuma koji sam čuo! Super su i prva dva albuma, ali im fali ona iskra genijalnosti koja je prisutna na trećem i čini ga izvanrednim. Verovatno je nekima „Nothing Lasts Forever“ previše melodičan, no ja smatram da je na njemu savršen odnos žestine, melodičnosti i tehnikalije. Pesme su raznovrsne, nema slabih ili dosadnih trenutaka. Ima čak i nekih smelih eksperimenata poput balade Never Again, ili heavy/(euro)power rifova o kakvim mnogi bendovi tog pravca mogu samo da sanjaju. Možda zvučim opsednuto (i jesam ) ali Poltergeist je (bio) zaista izvanredan bend, koji je uspeo da unese neku novinu i svežinu u thrash metal. Ovi momci su stvarno znali nešto, i velika je šteta što su nestali sa slabljenjem metala početkom devedesetih. Preslušajte (ko još nije), vredno je, pogotovo „Nothing Lasts Forever“! Razočarenje isključeno! Quote
Morphy Posted March 26, 2009 Report Posted March 26, 2009 Hm, zvuci mi zanimljivo, stavicu na spisak za skidanje. Nikada do sad nisam cuo za ovaj bend. Quote
Patriarch Posted March 26, 2009 Report Posted March 26, 2009 zagolicao si me, svakako ću morati da overim u skorije vreme... Quote
RNA Posted March 27, 2009 Report Posted March 27, 2009 Од овога што имам, први албум солидан, али ништа специјално. Међутим, други "Behind My Mask" ми је вазда добар! Quote
lemmy sixx Posted March 27, 2009 Report Posted March 27, 2009 Mnogo dobar bend."Depression" nije nista specijalno,iako ima i on svojih momenata."Behind My Mask" i "Nothing Lasts Forever" su odlicni,pogotovo Behind..."We Are The people" je sjajna stvar.Ali tu su negde oba po kvalitetu. Quote
Grob Bez Dna Posted March 27, 2009 Report Posted March 27, 2009 only you remain je jedna od najboljih pesama koje sam cuo, bre. Quote
lemmy sixx Posted March 27, 2009 Report Posted March 27, 2009 Meni je sa tog album bolja "Just Doin' My Job". Quote
hypnos Posted September 14, 2010 Report Posted September 14, 2010 evo slusam Depression i odusevljen sam,a sto je fora ja sam skinuo davno ovaj album ali mi se vukao tu po cd-ma i slucajno ukljucih sada da slusam i odusevljen sam,kakva energija i umjetnost ovog benda,stvarno jedan od bendova na koje vrijedi usmjeriti paznju Quote
Recommended Posts