Jump to content

Recommended Posts

Posted

Odličan thrash metal iz Švajcarske. Izdali su tri albuma: „Depression“ (1989), „Behind My Mask“ (1991) i „Nothing Lasts Forever“ (1993), koji je jedan od najboljih thrash metal albuma koji sam čuo! Super su i prva dva albuma, ali im fali ona iskra genijalnosti koja je prisutna na trećem i čini ga izvanrednim. Verovatno je nekima „Nothing Lasts Forever“ previše melodičan, no ja smatram da je na njemu savršen odnos žestine, melodičnosti i tehnikalije. Pesme su raznovrsne, nema slabih ili dosadnih trenutaka. Ima čak i nekih smelih eksperimenata poput balade Never Again, ili heavy/(euro)power rifova o kakvim mnogi bendovi tog pravca mogu samo da sanjaju.

Možda zvučim opsednuto (i jesam :mrgreen: ) ali Poltergeist je (bio) zaista izvanredan bend, koji je uspeo da unese neku novinu i svežinu u thrash metal. Ovi momci su stvarno znali nešto, i velika je šteta što su nestali sa slabljenjem metala početkom devedesetih.

Preslušajte (ko još nije), vredno je, pogotovo „Nothing Lasts Forever“! Razočarenje isključeno!

:pivopije:

Posted

Од овога што имам, први албум солидан, али ништа специјално. Међутим, други "Behind My Mask" ми је вазда добар!

Posted

Mnogo dobar bend."Depression" nije nista specijalno,iako ima i on svojih momenata."Behind My Mask" i "Nothing Lasts Forever" su odlicni,pogotovo Behind..."We Are The people" je sjajna stvar.Ali tu su negde oba po kvalitetu.

• 1 year later...
Posted

evo slusam Depression i odusevljen sam,a sto je fora ja sam skinuo davno ovaj album ali mi se vukao tu po cd-ma i slucajno ukljucih sada da slusam i odusevljen sam,kakva energija i umjetnost ovog benda,stvarno jedan od bendova na koje vrijedi usmjeriti paznju