Vresište Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 Level 2. pih, a mislio sam da sam virtuous non-believer.
Denny Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 Omg, moraću da te trpim u paklu. Can't wait. x)
KazimKazim Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 Metabolge ili zle jaruge, kako se još zove osmi krug pakla, sadržavaju deset rovova. U prvom su rovu zavodnici žena (njih bičuju đavoli), u drugom laskavci (zaronjeni u ljudsku nečist. U trećem su rovu simonisti - ljudi koji su prodavali ili kupovali crkvene časti, naglavce zabodeni u šuplju stijenu. Tamo Dante sreće Papu Nikolu III. U četvrtom se krugu nalaze vračevi i lažni proroci, koji hodaju unatrag, glave okrenute naopaku. U petom su krugu podmitljivci i varalice, zagnjureni u vrelu smolu, a čuvaju ih vrazi. U šestom su krugu licemjeri, prisiljeni da hodaju pod debelim pozlaćenim kabanicama. U sedmom su rovu lupeži koji trče progonjeni od otrovnih zmija. U osmom su krugu himbeni savjetnici, a među njima Dante sreće Odiseja, koji mu opisuje svoje zadnje putovanje. U devetom su rovu sijači nesloge, koje vrag ranjava mačem, a u desetom su rovu krivotvoritelji, kažnjeni strašnim bolestima. Gori sam no sto sam mislio
José Luis Chilavert Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 Sam ja ovde jedini na 0? И ја сам . Оставио сам резултате на претходној страни .
MissionVao Posted April 3, 2009 Report Posted April 3, 2009 Sta znam ja sam bas miroljubivo bice, dobra sam i prema ljudima koji mene hejtuju i gaze me Ali sam opet 6 krug, mislim da me je zajebala preterana ljubav prema hrani i preterano odsustvo vere Mada sad vidim da mi je za violent high O.o A za sva pitanja vezana za nasilje sam izabrala ne nasilan nacin whatever, nisam vernik stoga ne verujem u postojanje pakla moguce da to nije nikakva gradacija nego svaki krug ima nesto karakteristicno za sebe pa mozes da budes i vunica ako kazes 'da' na prave stvari ispadne ti 8. krug...
Feniks . Posted April 17, 2009 Report Posted April 17, 2009 Mene ne primaju ovde...kazu da sam previse za njih, ne znaju gde da me smeste
Recommended Posts