Jump to content

Recommended Posts

Posted
Hellno. Melodije u heavy-ju i power-u su previse vesele. Ok ako neko voli takve stvari ali ja sam oduvek bio za mol, ne za dur.

To nije istina. Power jeste poznat po veselim melodijama, ali ne sasvim. Većina pesama Blind Guardian-a nisu vesele, a nađi mi jednu pesmu od Dargorona (sem možda Duše ratnika) koja je vesela. Na drugoj strani, heavy daleko od toga da je veseo pravac. Ima tu ratničkih napeva, bajkerskih tema (pogotovo u oldschool) metalu, ali je u suštini heavy jedan jako mračan pravac. Ni ja nisam ljubitelj durskih melodija, takvu nikada nisam ni napisao, niti ću.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ma daaaaj. Pa ako je power jako mracan pravac sta je onda black? Realno, nije mi problem kada slusam ne-metal izvodjace kako pevaju neke vesele melodije, to mi je sasvim ok i logicno, ali ako vidim likove sa kosama do dupeta utegnute u kozu i lance kako pevaju

to mi je presmesno. Ja ostajem pri misljenju da je power metal muzika za ljude koji bi hteli da budu metalci i slusaju nesto tvrdo ali nemaju muda za black i death. :) :) :) :) :) , a licno cu se drzati ovakvih melodija.
Posted
Ma daaaaj. Pa ako je power jako mracan pravac sta je onda black? Realno, nije mi problem kada slusam ne-metal izvodjace kako pevaju neke vesele melodije, to mi je sasvim ok i logicno, ali ako vidim likove sa kosama do dupeta utegnute u kozu i lance kako pevaju
to mi je presmesno. Ja ostajem pri misljenju da je power metal muzika za ljude koji bi hteli da budu metalci i slusaju nesto tvrdo ali nemaju muda za black i death. :) :) :) :) :) , a licno cu se drzati ovakvih melodija.

Ja sam rekao da je HEAVY mračan pravac, a delimično i power. Ako ti ovo nije mračno, onda ne znam šta je: http://www.youtube.com/watch?v=4ay7Bpn6Z50

Posted

Rise And Fall od Helloweena je vesela pesma,ali je i jedna od najboljih pesama ikada(naravno pored teme iz Moćnih Rendžera).

Posted

Dobro jbg, lapsus calami. I ja ne bih uzimao King-a kao model za heavy pravac, on je ipak prica za sebe i ne uklapa se u standardni heavy obrazac.

Posted (edited)

Po tome što nije svetlo i veselo.

I po tome što ovde govorimo o mračnim MELODIJAMA, a ekstremni metal pravci su, okreni-obrni manje melodični od heavy metala. I drugo - jebeš i melodiju ako nije pamtljiva, tj. ako ni posle nekoliko preslušavanja ne uđe u uši, a ja najčešće imam taj utisak kada preslušavam mnoge ekstremnije metal bendove. Doduše, i kod prog metala mi to predstavlja problem. Suština je u jednostavnosti. :rockdevil:

Edited by Prince of Darkness
Posted

Znaci, sustina je sledeca: Heavy se deli na "svetli" tj. "veseli" metal i mnogo jebeno "svetli" tj. "veseli" metal.

Pa, jbt, ovo sto si okacio nema ni trunke "mraka". Molim te, istrazi sve pravce, pa onda prosipaj mudrosti.

Svi znamo tvoju zivotnu pricu vezanu za otkrivanje metala, ali u to necu da zalazim. Pobogu, explore a little.

Posted
Ja opet pitam: ako ti je to mracno, jezivo, sta li vec, sta je onda ovo?

To su rifovi kakvi su bili prisutni još kod Black Sabbath-a. Nisu black metalci izmislili mračnost u muzici, pa da sad imaju pravo da zajebavaju druge kako nisu dovoljno mračni.

Posted (edited)
I po tome što ovde govorimo o mračnim MELODIJAMA, a ekstremni metal pravci su, okreni-obrni manje melodični od heavy metala. I drugo - jebeš i melodiju ako nije pamtljiva, tj. ako ni posle nekoliko preslušavanja ne uđe u uši, a ja najčešće imam taj utisak kada preslušavam mnoge ekstremnije metal bendove. Doduše, i kod prog metala mi to predstavlja problem. Suština je u jednostavnosti. :rockdevil:

Ovo mi sad lici na recenicu jednog ortaka: "Jebes tekst nad kojim se moras zamisliti". :) :) :)

Ne kazem da je black metal jedini mracan zanr na svetu, daleko od toga, ali govoriti kako je heavy "jako mracan zanr" je urnebesno smesno ako ga uporedis sa black, death, doom, grind.. pa cak i thrash metalom.

Edited by Talvi
Posted
Znaci, sustina je sledeca: Heavy se deli na "svetli" tj. "veseli" metal i mnogo jebeno "svetli" tj. "veseli" metal.

Pa, jbt, ovo sto si okacio nema ni trunke "mraka". Molim te, istrazi sve pravce, pa onda prosipaj mudrosti.

Svi znamo tvoju zivotnu pricu vezanu za otkrivanje metala, ali u to necu da zalazim. Pobogu, explore a little.

Znači, po tebi - Between the Hammer and the Anvil je svetla i vesela pesma? Blago tebi sa takvim stavom. Ja upravo sada otkrivam da su i moje pesme vesele. :)

Posted (edited)

Generalno gledano, ne mozes reci da je heavy mracan pravac. I upravo to pokusavam da ti docaram.

Uopsteno, u metalu, pravci kao sto su heavy ili power su veoma veseli i over melodic. Mislim, u pesmi koju je Talvi postavio "Hearts on Fire" se izgovara 36 puta sa sve pozadinskom catchy i blago narodnjackom melodijom.

A ni ova tvoja "Between the Hammer and the Anvil" nije nesto bolja...

Edited by Denny
Posted
Ovo mi sad lici na recenicu jednog ortaka: "Jebes tekst nad kojim se moras zamisliti". :) :) :)

Ne kazem da je black metal jedini mracan zanr na svetu, daleko od toga, ali govoriti kako je heavy "jako mracan zanr" je urnebesno smesno ako ga uporedis sa black, death, doom, grind.. pa cak i thrash metalom.

Gledaj, kad se radi o black metalu, insistiranje na tome da se bude isuviše mračan se često pretvara u svoju suprotnost. Recimo, kad gledam spotove Immortal-a, ja se smejem, meni je to toliko neukusno, da mi nikako ne izgleda mračno. Dok s druge strane, na neke od pesama Judas Priest-a i King Diamond-a me obuzme jeza, a ponekad znam i da zaplačem.

Posted
Recimo, kad gledam spotove Immortal-a, ja se smejem, meni je to toliko neukusno, da mi nikako ne izgleda mračno.

Nemojmo mesati vizuelni aspekt sa muzikom.

Posted
Generalno gledano, ne mozes reci da je heavy mracan pravac. I upravo to pokusavam da ti docaram.

Uopsteno, u metalu, pravci kao sto su heavy ili power su veoma veseli i over melodic. Mislim, u pesmi koju je Talvi postavio "Hearts on Fire" se izgovara 36 puta sa sve pozadinskom catchy i blago narodnjackom melodijom.

Ovo poslednje ti nije trebalo, jer su "narodnjačke" melodije (naravno ne sve) upravo primer mračnih i tužnih melodija, kojima vrve "mračni" pravci poput doom, gothic i melodic black i death metala. Naravno, koriste ih i heavy i power bendovi, da bi dali mračan i melanholičan prizvuk svojim kompozicijama. Skoro svaka vokalna melodija Dargorona je u tom fazonu, recimo.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...