salebghouse Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 A pentatonic scale is a musical scale with five pitches per octave in contrast to an heptatonic (seven note) scale such as the major scale. Pentatonic scales are very common and are found all over the world, including but not limited to Celtic folk music, Hungarian folk music, West African music, African-American spirituals, Jazz, American blues music and rock music, Sami joik singing, children's songs, the Greek traditional music and songs from Epirus, Northwest Greece and the music of Southern Albania, the tuning of the Ethiopian krar and the Indonesian gamelan, Philippine Kulintang, melodies of Korea, Japan, China and Vietnam (including the folk music of these countries), the Afro-Caribbean tradition, Polish highlanders from the Tatra Mountains, and Western Classical composers such as French composer Claude Debussy. fala,sad mi je jasno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Теша Тешановић Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 ja nemam nista protiv bluza,sta vise mislim da je bluz uredu muzika,samo ja licno nemogu da je slusam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomislav Sawyer Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Pravi tajming za: http://www.youtube.com/watch?v=2eepsCXpLY4 http://www.youtube.com/watch?v=Ab6lr2b66Ig Link to comment Share on other sites More sharing options...
Теша Тешановић Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 ovaj bend sto si stavio po mom ukusu zvuci tako odvratno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomislav Sawyer Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Sve je to Ok, nego vidim pricate o pentatonici, bluzu, crossoverima, pa rekoh ajde da se metne neka zanimljiva, nestandardna ilustracija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Теша Тешановић Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 nego zanima me jedna stvar koliko buducnost ima mesanje hardcora sa black metalom.gojko je spominjao neki abigail wiliams kao da je to to i ja da cujem bend,ono bend je sranje,zvuci previse melodicni i nema ni h od hardcora.zanima me jer iko stvarno pomesao to?ustvari dali je moguce napraviti mesavinu ovoga i ovoga ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudi Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Prvi su gradski pacovi a drugi su sumski i sta bi ispalo od toga ? Bezveze nesto bolje ne dirati nek ostanu gde i jesu mesanje uvek ispaden sranje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mita Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 (edited) Ovo je Lunar napisao!!!!!!1 Ovako taj Abigejl Vilijams ima dosta moderan zvuk ali nije jeosh uvek to blackcore. Ali moram vam reci da sam chuo deathcore i da nisam mogao da veruje mda takva abominacija postoji. U pitanju je bend Winds of Plague. Ovako veoma je poznato da core klinci vole da mesjau sve i svasta ali neke stvari stvanro netreba meshati. Alo bre vi ludi klinci, ko je josh smislio da mesha Behemoth i Integrity, Dimmu Borgir i As Blood Runs Black . Sve u svemu veoma zajebana abominacija. Imamo gitaristu koji je fan Behemotha imamo tipichnog HC tough guy pevacha i tu postavu nekih pomeshanih likova sa razlichitim ukusima sve zajedno sa klavijaturistkinjom koja dosta podseca na gothic stil i svi tako mesaju sta im stigne. Meni je ovo mnogo chudno. Ali evo poslusajte pa ocenite: WINDS OF PLAGUE - The Impaler Ajoj kakav je tek spot. XD a ja kazem da je ovo bas gej Edited April 26, 2009 by Mita Link to comment Share on other sites More sharing options...
Теша Тешановић Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 a jebote ovaj bend je do jaja.ono muzika hardcore i blek metal a spot uradjen u nekom gangsta rep stilu.svidja mi se Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mita Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 meni je ovo bas bas bas gej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Теша Тешановић Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 (edited) jebiga volim ja ponekada i gej metal pomalo,mislim svidja mi se ono zato sto je nekako cudno,onaj spot je ono gangsta a muzika ima bleka u sebi,ima tresh vrednost ustvaru da budem iskren pre par godina sam slusao puno gej metalcora i post-hardcora,sve same gejstine ali me je vremenom smorilo.sada pomalo slusam ono.ali jos uvek volim kvalitetan metal i hardcore Edited April 26, 2009 by Теша Тешановић Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 (edited) nego zanima me jedna stvar koliko buducnost ima mesanje hardcora sa black metalom.gojko je spominjao neki abigail wiliams kao da je to to i ja da cujem bend,ono bend je sranje,zvuci previse melodicni i nema ni h od hardcora.zanima me jer iko stvarno pomesao to?ustvari dali je moguce napraviti mesavinu ovoga i ovoga ??? Teoretski jeste moguće, ali čisto sumnjam da bi to dalo bilo kakav kvalitet. Američka scena ni generalno nije za kurac, svaki hiljaditi bend nešto valja, tako da čisto sumnjam. Američki metal se zasniva uglavnom na čistoj agresiji, i ne verujem da takav mentalitet može i da shvati, a kamoli stvori nešto značajno koristeći black metal. Edited April 26, 2009 by Gojko... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Kao da je evropska scena nesto bolja, isti kurac, samo sto ti slusas vise evropskih bendova pa mislis da je bolje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Теша Тешановић Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Teoretski jeste moguće, ali čisto sumnjam da bi to dalo bilo kakav kvalitet. Američka scena ni generalno nije za kurac, svaki hiljaditi bend nešto valja, tako da čisto sumnjam. pa realno da,mislim da je blek metal trip toliko drugaciji od hardcore tripa da je pitanje dali je tu i moguce napraviti bend koji ce ne samo zvucno vec i konceptualno biti mesavina.na sta bi onda tekstovi zvucali "zrtvujem koze gospodaru satanu u cik zore jer ja sam spreman za tucu,cvrst iznutra nesalomiv uvek hardcore samo napred" to bi bilo smesno sve.a americka metal scena stvarno nije ni za kurac,previse kopija Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svart Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Meni je evropska scena neuporedivo bolja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Američka metal scena se ne svodi na te kopije, već u nju spadaju i jedan Savatage, Iced Earth, Virgin Steele, Metal Church, Chastain, Crimson Glory, Vicious Rumors, Leatherwolf, Warlord, Hellion, Obsession, Skullview, Sacred Oath, Fifth Angel, Lethal... i još miz drugih bendova od kojih mnogi danas nisu aktivni, ali su deo američke metal scene i zahvaljujući njima je američka scena bila i ostala najjača u svetu. Nemačka na drugom mestu, pa onda Velika Britanija i zemlje severne Evrope. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 (edited) Ma daj bre,ljudi vi pricate o evropskom black metalu kao vrhunskom a drkate kurac na novi beherit. I onaj winds of plague mnogo dobro zvuci Edited April 26, 2009 by Josif Visarionovič Link to comment Share on other sites More sharing options...
Теша Тешановић Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 (edited) Američki metal se zasniva uglavnom na čistoj agresiji, i ne verujem da takav mentalitet može i da shvati, a kamoli stvori nešto značajno koristeći black metal. pa neznam ja volim sve pravce metala sem hevija,i volim stvarno sve pravce.ali nekako cista agresija je upravo ono sto ocekujem od metala,ono kada hocu umetnost ja slusam nesto drugo ali kada uzmem metal zelim samo ono da cujem bes,mrznja,agresija,snaga,nabijene emocije,surovost i tekstovi koji govore o unutrasnjoj patnji urbanog post-modernog coveka koji pokusava da prezivi sva ova sranja i da se suoci sa sobom.ali to bolje nalazim u hardcoru nego u metalu.nikada nisam razumeo nesto preterano recimo death metal i ljude koji tvrde da slusaju death metal jer je on agresivan,uvek sam razmisljao "da death metal jeste agresivan ali zvuci nekako mrtvo,kao da ga peva zombi bez emocija,treba da se oseti bes i mrznja u pevanju" nekako ovo mi je dobro ono obrijan sam na celavo i u trenerci se derem sav crven od besa "kao i ti ja sam izgubljen" Kao da je evropska scena nesto bolja, isti kurac, samo sto ti slusas vise evropskih bendova pa mislis da je bolje... muziku ne treba deliti po scenama vec po kvalitetu Edited April 26, 2009 by Теша Тешановић Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 teso kako ti se ovo cini http://www.youtube.com/watch?v=jbUe_mAQWxg Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Američka metal scena se ne svodi na te kopije, već u nju spadaju i jedan Savatage, Iced Earth, Virgin Steele, Metal Church, Chastain, Crimson Glory, Vicious Rumors, Leatherwolf, Warlord, Hellion, Obsession, Skullview, Sacred Oath, Fifth Angel, Lethal... i još miz drugih bendova od kojih mnogi danas nisu aktivni, ali su deo američke metal scene i zahvaljujući njima je američka scena bila i ostala najjača u svetu. Nemačka na drugom mestu, pa onda Velika Britanija i zemlje severne Evrope. To iz tvog power/heavy aspekta, ja sam govorio o black metalu. Odnos kvalitetnih američkih i evropskih ekstremnih bendova je 1:50, a i to je darežljivo s moje strane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Теша Тешановић Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 (edited) teso kako ti se ovo cini http://www.youtube.com/watch?v=jbUe_mAQWxg pa evo poslusao sam pesmu,interesatno zvuci,ne smara kao vecina progresiv bendova.mozda mi se malo ne svidjaju vokali,previse su melodik deat.ali nije lose To iz tvog power/heavy aspekta, ja sam govorio o black metalu. Odnos kvalitetnih američkih i evropskih ekstremnih bendova je 1:50, a i to je darežljivo s moje strane. rekao si ekstremni bendovi,a to podrazumeva i hardcore muziku a amerikanci imaju jaku hardcore scenu.i jos iz amerike ima dosta dobrih grindcore bendova kao sto je pig destroyer (kada kazem grind mislim na onaj pravi pankerski izvorni grind,a ne na ovaj det metal sto danas nazivaju grind) i da jos jedna stvar bitna,ono sto cesto metalci zovu grind nije grind,grindcore zvuci jako pank Edited April 26, 2009 by Теша Тешановић Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Američka metal scena se ne svodi na te kopije, već u nju spadaju i jedan Savatage, Iced Earth, Virgin Steele, Metal Church, Chastain, Crimson Glory, Vicious Rumors, Leatherwolf, Warlord, Hellion, Obsession, Skullview, Sacred Oath, Fifth Angel, Lethal... i još miz drugih bendova od kojih mnogi danas nisu aktivni, ali su deo američke metal scene i zahvaljujući njima je američka scena bila i ostala najjača u svetu. Nemačka na drugom mestu, pa onda Velika Britanija i zemlje severne Evrope. Pricati o americkoj sceni,govoriti o levim bendovima kao sto su Lethal i Fifth Angel,a ne spomenuti Metallicu,Slayer,Megadeth i Anthrax...je post za medalju gluposti.A da je Nemacka na drugom mestu,dok su u Britaniji potekli Black Sabbath,Maideni i Priesti,je za oskara gluposti.Kao sto RNA jednom prilikom rece,ti svakim postom sve vise tones u glib. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svart Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 A kad cete naucii da se ne obazirete na takve postove?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Pa mora se obratiti paznja na njih,ipak ih pise srpski King Diamond,pa imaju jacinu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Skinuh ceo winds of plague i odlican je,svaka cast ko je iskopao bend Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts