Jump to content

Recommended Posts

Guest AuroraAtra
Posted (edited)

exilia81.jpg

Exilia je milanski bend, osnovan još 1998. godine od strane, sada vec heroine nu metala, pevacice Mashe Mysmane i gitariste Elia Aliena.. Ono što Exiliu izdvaja od vecine nu metal bendova jeste karakteristican ženski vokal koji zaprepašcuje snagom i žestinom . Gitarski aranžmani obiluju melodijom, što ovaj bend cini prilicno slušljivim i za fanove nešto mekšeg zvuka. Uz ovakvu gitarsku podlogu savršeno se uklapaju pevljivi vokalni “klinovi” i stvaraju napetost koja uz nagomilanu energiju konacno prelazi u eksploziju distorzije zvuka i vokalnih skrimova. Bend je do sada nastupao sa nekim od najvecih imena iz sveta rock i metal muzike kao šo su Guano Apes, Machine Head, Therapy?, Him, Paradise Lost… Rammstein, jedan od najvecih nemackih bendova u skorije vreme, toliko je impresioniran kvalitetom Exilie da na svojim turnejama cesto ima kao predgrupu upravo ovaj italijanski bend.

Diskografija:

Studijski albumi:

• Rightside Up (2000.)

• Unleashed (2004.)

• Nobody Excluded (2006.)

• My Own Army (2009.)

Singlovi:

• Underdog (2003.)

• Stop Playing God (2004.)

• Coincidence (2004.)

• Can’t Break Me Down

http://www.myspace.com/exilia

http://www.exiliaweb.com

Edited by AuroraAtra
Posted (edited)
trebalo je da kazesh da imaju sveukupno dve dobre pesme, a ripoff su legendarnih Guano Apes-a :)

Nikakav ripoff stari moj. Vis, Exilia svira skolski primjer nu metala, samo sto nema previse harsh vokala - no od zike/tekstova/ideje pa do samog stylinga (koji, ponavljam, meni barem, jeste bitan u svemu tome) su nu metal - pregrst sjajnih i originalnih riffova (osim na posljednjem tj. novom albumu - imaju dvije dobre nove i dobra obrada, ostalo suxa), sjajan zenski vokal koji ide od njeznog cleana, preko nekog zaprljanog/hrapavog cleana pa do nekih shoutova/kvazi-shoutova (sve srazmjerno mogucnostima vokalistice) i teme u tekstovima karakterne nu metal i rap metal bendovima. Guano Apes su daleko od toga..Eventualno pa je vokal slican..Ali GA nikad i ponavljam NIKAD nisu bili nu metal bend nit u toj nekoj "furci" unatoc utjecajima istog na njihov zvuk i ne kuzim sto ljudi ta dva benda porede uopce, mislim ono, nije prvi put da to procitam ili cujem negdje. A zapravo je jedino vokal do neke mjere slican 'n' that's all folks. :-)

I da vas mal prepadnem, Masha u 2009:

Exilia_01.JPG

Dobar tek! :)

Edited by *Nameless*
Posted

Vokal je bezobrazno slichan, smem reci i skoro identichan (jedna je Sandra Nasic), a rifovi su klasichni za tu eru s' tim da ovde bas gitara i nije nei faktor kao shto je u GA. Meni lichno su ovi produkcijski poboljshana i podmladjena varijanta Guano Apes-a. A i vidish da nisam jedini koji ovo misli ;)

Posted

Kako sam se ja na ovo napržio kad sam čuo Coincidence na Vivi pre nekih 5-6 godina... U to vreme još nisam znao da nađem pesme na netu, pa me prošlo :) Ali super, ovako se ulazi u metal. Bolje ovo nego Iron Maiden.

Posted

greshish, ovaj, silno greshish, sinak :)

da se ne lazemo, metal sam pocheo da slusham posle MH-a i Korn-a, tako da onaj komentar iznad stoji :D

Posted (edited)
greshish, ovaj, silno greshish, sinak :)

da se ne lazemo, metal sam pocheo da slusham posle MH-a i Korn-a, tako da onaj komentar iznad stoji :D

I sta bi, pa si onda prestao da se bavis metalom, i poceo da sviras u Yobo-u i Decnotrolled-u...????

LOL :mrgreen::muzicar::D

mala sala, naravno.....

Edited by Tyler Durden