Vuk Posted June 19, 2005 Report Posted June 19, 2005 svako ko iole zna da drzi djitru valjda zna da je najtanja prva, a najdeblja poslednja (6 ili 7-ma) razumeli smo se, bar koliko ja vidim... onaj vishi ton je A dulji je C# Quote
mR. MiNJa SuBBotta Posted June 19, 2005 Report Posted June 19, 2005 svako ko iole zna da drzi djitru valjda zna da je najtanja prva, a najdeblja poslednja (6 ili 7-ma) ili osma Quote
mR. MiNJa SuBBotta Posted June 20, 2005 Report Posted June 20, 2005 damn you meshuggah tagadadaada-dam tagadadaada-dam tagadagadagadadaada-dam pogodi koja pesma Quote
Guest Zli 0bucjar Posted June 21, 2005 Report Posted June 21, 2005 new millennium cyanide christ? (nadam se da sam dobro napisao, a nisam) Quote
Vuk Posted June 21, 2005 Report Posted June 21, 2005 (edited) nije off topic ako je chovek pitao gde se sviraju harmonici u Duality... a pretpostavljam da jeste new millenium cyanide christ Nju sviraju na sedmozichanim djitrama Edited June 21, 2005 by dRunken_munKy Quote
Guest Zli 0bucjar Posted June 21, 2005 Report Posted June 21, 2005 dakle ako sam dobro razumeo ti tvrdish sledecje: kada ide prvi harmonic riffa, jedna gitara ide 5. prag 3. zica a druga 2. prag 6.? Quote
mR. MiNJa SuBBotta Posted June 21, 2005 Report Posted June 21, 2005 new millennium cyanide christ? (nadam se da sam dobro napisao, a nisam) tacno! jedan bambi za tebe Quote
Vuk Posted June 21, 2005 Report Posted June 21, 2005 dakle ako sam dobro razumeo ti tvrdish sledecje: kada ide prvi harmonic riffa, jedna gitara ide 5. prag 3. zica a druga 2. prag 6.? errr.. ne to su dva harmonika za jednu djitru druga prvi pokushava da uradi kao i prva, ali se razlikuju neznatno, dok je drugi na 5 pragu pete zice (akose hoce, moze i 4 prag, ali da se radi band) tako sam barem ja chuo mozda i greshim, ali dobijam identichne tonove Quote
Guest Zli 0bucjar Posted June 21, 2005 Report Posted June 21, 2005 ja sam radio sledecje: 1. harmonik: 3. prag 5. zica 2. harmonik: 3. prag 6. zica za ovaj drugi sam 99% siguran da je to to, uostalom to je i uochljivo na live snimcima, dok me prvi buni Quote
mR. MiNJa SuBBotta Posted June 22, 2005 Report Posted June 22, 2005 uf uf cek cek...... oh yeah... my #666 Quote
Freak Kitchen Posted June 22, 2005 Report Posted June 22, 2005 shta ti je? imao je savrsen odgovor na neciji post broj 555... inace, ja se slazem sa : 1. harmonik: 3. prag 5. zica 2. harmonik: 3. prag 6. zica Quote
Vuk Posted June 23, 2005 Report Posted June 23, 2005 (edited) ne znam da li ste izvalili, ali se drugachije chuje harmonik u zavisnosti od toga gde okinete. Blize vratu ili kobilici uopshte nij eisti ton... ja se stvarno nisam jebavao da vidim gde tachno sviraju, ako sam uspeo da nadjem identichne tonove a inache - slazemo li se da je 3 prag 5 zice za oktavu nizi od 5 praga 3 zice?? ma bitno je da djitre vrishte !!! Edited June 23, 2005 by dRunken_munKy Quote
Freak Kitchen Posted June 23, 2005 Report Posted June 23, 2005 pa naravno da se drugacije cuje. mrzi me sad da objasnjavam celu tu pricu sa harmonicima... objasnicu jednom, kad budem imao vremena... Quote
Vuk Posted June 23, 2005 Report Posted June 23, 2005 to as zicama sam uchio na matematici a i dovoljno je uzreti djitru u ruke i testirati neka posle kazu da mata i muzika ne idu zajedno Quote
Zmychek Posted June 23, 2005 Report Posted June 23, 2005 neka posle kazu da mata i muzika ne idu zajedno Mata = muzika Pa gledaj sta je Bah radio... Moras tacno da znas gdew sta ide i kada i kolika je duzina trajanja... Jebale su me u mozak one njegove dvoglasne invencije u muzichkoj... A morala sam da ih driblam shto sam brze mogla... Tako da mata i zika idu itekako zajedno... Quote
Old Smuggler Posted June 23, 2005 Report Posted June 23, 2005 mata=muzika=jos mnogo toga ... Zapravo iza svake lepote (a mislim na onu "bozansku" lepotu, ne onu iskustvenu), se krije opazanje matematike i proporcije. Sto je reko chuveni arhitekta Andrea Paladio : "Ima necheg bozanskog u brojevima koji se medjusobno odnose" A toga ima u mnogo dimenzija u prirodi. 2 tona koja imaju odnos frekvencija 1:2 ce se uvek razlikovati za oktavu, 2:3 za kvintu i sta ti ja znam ... i tako; sto su lepse, jednostavnije brojke, to ce ta 2 tona skladnije da zvuce, s tim sto mi te odnose opazamo kao jednake odnose (pogledajte klavirske dirke), a u stvari svaka sledeca oktava se razlikuje za duplo vise od prethodne nego prethodna od njene prethodne. To je zato sto nase uho logaritmuje podatke dok slusamo a da toga nismo ni svesni (prema Veber-Fehner zakonu). Potpuno isti odnosi dimenzija postoje i u prostoru, pa nam je estetski lepo kad opazimo cist kvadrat ili pravougaonik 1:2 itd. I tako je sa josh mnogo toga ... Ima neke matematike iza svega, chini mi se kao da su sve stvari u stvari deo samo jedne istine koju opazamo na razlichite nachine ... Quote
Zmychek Posted June 23, 2005 Report Posted June 23, 2005 mata=muzika=jos mnogo toga ... Zapravo iza svake lepote (a mislim na onu "bozansku" lepotu, ne onu iskustvenu), se krije opazanje matematike i proporcije. Sto je reko chuveni arhitekta Andrea Paladio : "Ima necheg bozanskog u brojevima koji se medjusobno odnose" A toga ima u mnogo dimenzija u prirodi. 2 tona koja imaju odnos frekvencija 1:2 ce se uvek razlikovati za oktavu, 2:3 za kvintu i sta ti ja znam ... i tako; sto su lepse, jednostavnije brojke, to ce ta 2 tona skladnije da zvuce, s tim sto mi te odnose opazamo kao jednake odnose (pogledajte klavirske dirke), a u stvari svaka sledeca oktava se razlikuje za duplo vise od prethodne nego prethodna od njene prethodne. To je zato sto nase uho logaritmuje podatke dok slusamo a da toga nismo ni svesni (prema Veber-Fehner zakonu). Potpuno isti odnosi dimenzija postoje i u prostoru, pa nam je estetski lepo kad opazimo cist kvadrat ili pravougaonik 1:2 itd. I tako je sa josh mnogo toga ... Ima neke matematike iza svega, chini mi se kao da su sve stvari u stvari deo samo jedne istine koju opazamo na razlichite nachine ... Moj chovek Quote
Freak Kitchen Posted June 23, 2005 Report Posted June 23, 2005 chini mi se kao da su sve stvari u stvari deo samo jedne istine koju opazamo na razlichite nachine ... tako je! All is ONE. Duality is an illusion of our mind. (nije off topic, spominje se duality.... ) Quote
Vuk Posted June 23, 2005 Report Posted June 23, 2005 (edited) kad smo vec kod dujalitija, nashi voljeni disciples imaju svirku u nedelju u studenjaku... valjda ce je biti (mislim na pesmu ) Edited June 23, 2005 by dRunken_munKy Quote
Recommended Posts