Freak Kitchen Posted December 25, 2005 Report Posted December 25, 2005 e, sto se tice tvog nick-a, kako si degradirao kvalitet istog? ozbiljno pitam, jel' moze da se promeni nick? Quote
OCTOJA Posted December 25, 2005 Report Posted December 25, 2005 pa oni su najvise toliko uspeli zbog nastupa i pristupa, a ne samo zbog muzike o kojoj mi ovde pricamo.... jel' mislis da bi oni isto ovoliko bili primeceni da su nastupili kao bilo koji bend, sa npr 4-6 ljudi u bendu, bez maski i bez celog tog pristupa u medijima i slicno... pri tom potpisali za mozda najpoznatiju "metal" izdavacku kucu u USA.. pa sta ces vise... mislim, svaka njima cast... treba to uraditi, ali opet ponavljam u tom uspehu mozda ima 30% muzike, sto naravno ne mora/ne treba da degradira kvalitet iste.... Mr. Bungle - My Ass Is On Fire (video) jebiga morao sam da pomenem... knotovci potrazite Quote
Freak Kitchen Posted December 25, 2005 Report Posted December 25, 2005 pa Mr. Bungle su nosili maske u jednom periodi (dosta pre slipa, naravno) i oduvek su radili MNOGO ludju muziku od slipknota. To valjda svi znate?!?!?! mada, slipknot se u odlicnom trenutku pojavio sa svojom idejom i mnogo su dobro realizovali to sto su zamislili... Quote
dr NIK@ Posted December 25, 2005 Report Posted December 25, 2005 e, sto se tice tvog nick-a, kako si degradirao kvalitet istog? ozbiljno pitam, jel' moze da se promeni nick? moze samo treba da zatrazis god-ovima a sto se tice degradacije mog nick-a, pa ne znam, ako ti mislis da je tako nek bude tako, samo mi daj neki dobar razlog zasto?! Quote
dr NIK@ Posted December 25, 2005 Report Posted December 25, 2005 a sto se tice Mr Bungle-a.... e pa njihova muzika je i bez tih maski bila poprilicno i jasno izdiferencirana u odnosu na sve ostalo... e sad kad se doda taj raniji period gde su manje-vise koristili maske, pa to je bila totalna ludnica... konkretno gore pomenuti spot dovoljno govori o svemu, bilo vezano ili ne za slipknot.... inace koliko mi je poznato postoji neka grupa jos negde iz 80-ih koja je furala fazon sa kombinezonima, samo sto nemam pojma kako se zove, ali cu da se raspitam..... Quote
zak Posted December 26, 2005 Report Posted December 26, 2005 e pa ne slazem se da je 30% posto muzika! znas kako sam ja poceo da slusam sipknot, tako sto sam cuo people=shit na 202-ojci, i kupio cd kod skc-a (tada je jos uvek vladala piraterija), da bih tek nekih 6 meseci kasnije kad sam se posteno navukao na album saznao da nose maske, i da ih je devetorica u bendu itd. znachi nishta imidz and shit, nego u tom treutku nije bilo nista drugo tako agresivno a tako prijemcivo (muzicki!). btw sve ovo sto pisem pisem iskljucivo misleci na muziku, a za maske - jebes maske, nisam nikad ni mislio da su oni to izmislili. Quote
OCTOJA Posted December 26, 2005 Report Posted December 26, 2005 pa Mr. Bungle su nosili maske u jednom periodi (dosta pre slipa, naravno) i oduvek su radili MNOGO ludju muziku od slipknota. To valjda svi znate?!?!?! neko je rekao gore da nisu nesto muzicki originalni, nego vise zbog imidza benda, pa sam morao da se nadovezem- ako su Bungle tamo jos od kraja 80-ih nosili kombinezone i maske, sta je onda tacno originalno u imidzu Slipknota Quote
Alita Posted December 26, 2005 Report Posted December 26, 2005 Sto se maski tice, postoji jos jedan bend koji pravi relativno slicnu muziku isto sa maskama, al koji je nastao pre njih - Mushroomhead. Toliko Quote
Ω Posted December 26, 2005 Report Posted December 26, 2005 Sto se maski tice, postoji jos jedan bend koji pravi relativno slicnu muziku isto sa maskama, al koji je nastao pre njih - Mushroomhead. Toliko Quote
Sinstrel Posted December 26, 2005 Report Posted December 26, 2005 Sto se maski tice, postoji jos jedan bend koji pravi relativno slicnu muziku isto sa maskama, al koji je nastao pre njih - Mushroomhead. Toliko Nisam siguran kada je koji bend nastao ali pre Slipknota i Glavića postojao je i Kiss, Gwar (nije ista muzika ali opet...) ali koga jos za to zabole?! Quote
dr NIK@ Posted December 26, 2005 Report Posted December 26, 2005 e pa ne slazem se da je 30% posto muzika! znas kako sam ja poceo da slusam sipknot, tako sto sam cuo people=shit na 202-ojci, i kupio cd kod skc-a (tada je jos uvek vladala piraterija), da bih tek nekih 6 meseci kasnije kad sam se posteno navukao na album saznao da nose maske, i da ih je devetorica u bendu itd. znachi nishta imidz and shit, nego u tom treutku nije bilo nista drugo tako agresivno a tako prijemcivo (muzicki!). btw sve ovo sto pisem pisem iskljucivo misleci na muziku, a za maske - jebes maske, nisam nikad ni mislio da su oni to izmislili. pa dobro...pazi, svako ima svoje misljenje.... samo mi je malo cudno da si ih slusao pola godine, a da ni si ni znao kako izgledaju s obzirom da su non-stop pustali njihove spotove, al' ajde... i ja NARAVNO kazem "jebes maske", ali je i dalje moje misljenje da su se oni najvise probili na osnovu tog imidza koji su furali.. malo kombinezoni, malo maske, malo krljanja, malo prozivanje, ali opet to meni nije dovoljno da bih mogao da ih nazovem najoriginalnijim bendom... mozda tebi i jesu njoriginalniji, a meni nisu i tako stoje stvari... Quote
dr NIK@ Posted December 26, 2005 Report Posted December 26, 2005 Nisam siguran kada je koji bend nastao ali pre Slipknota i Glavića postojao je i Kiss, Gwar (nije ista muzika ali opet...) ali koga jos za to zabole?! pa dobro kiss je ipak preteca black-a mada koliko se ja secam prvi "sminker" je bio alice cooper... Quote
zak Posted December 26, 2005 Report Posted December 26, 2005 @nika Najoriginalniji heavy bend koji je uspeo toliko da se proslavi ako nisu oni, ko je? Quote
dr NIK@ Posted December 26, 2005 Report Posted December 26, 2005 sto sam sebe citiras.... i sto je to toliko bitno.... i od kad slava ima veze sa originalnoscu... tj. od kad neoriginalnost nema veze sa slavom?! Quote
zak Posted December 26, 2005 Report Posted December 26, 2005 slava nema veze sa originalnoscu, nisam to ni rekao rekao sam da je slipknot najoriginalniji heavy bend koji je uspeo toliko da se proslavi, jel treba jos jednom da se citiram, ili sta, sto mi izvrces postove ti si rekao da tebi nisu, ako nisu, ko jeste? Quote
[4] Posted December 26, 2005 Report Posted December 26, 2005 pa aj mi reci josh neki nu bend koji je slichan njima kad su riffovi u pitanju Quote
[4] Posted December 26, 2005 Report Posted December 26, 2005 pa aj mi reci josh neki nu bend koji je slichan njima kad su riffovi u pitanju Quote
dr NIK@ Posted December 26, 2005 Report Posted December 26, 2005 slava nema veze sa originalnoscu, nisam to ni rekao rekao sam da je slipknot najoriginalniji heavy bend koji je uspeo toliko da se proslavi, jel treba jos jednom da se citiram, ili sta, sto mi izvrces postove ti si rekao da tebi nisu, ako nisu, ko jeste? ok... a reci mi onda kakva je to kategorija najoriginalniji bend medju svim koji su se proslavili?!?!?! ovde ne mogu da ti izvrtim post i ako cemo da pricamo na taj nacin, pa po mom misljenju je kad se pojavio korn bio originalniji nego slipknot u svoje vreme, a oba benda su u nekom da kazemo NU fazonu..... po mom misljenju slipknot je korn+nesto tvrdji zvuk+vise grawl-a+ vise duple+neki kvazi-thrash rifovi+turntables.... e sad znam ja da ovako nabrojano zvuci kao VELIKA razlika, ali ima jos bendova koji su koristili slicni recept, sa eventualnim izuzetkom neke od nabrojanih stvari... ali ipak ne mogu da se oduprem tome da ipak u neku ruku povezujes (bar u ovoj prici) slavu i originalnost, posto ima dosta originalnijih bendova, ali pri tom manje slavnih i to bas zbog te svoje originalnosti koja je teze prihvacena u medijima, dok je od slipknot-a maltene napravljen kult + oni odmah izasli i popljuvali fred-a, ispali velike face, maskama VEOMA zaintrigirali masu ljudi pitanjima ko li se to nalazi ispod maski.... pa dobro se secam manije za trazenjem "unmasked slipknot pictures" i te fore.... pa se secam komentara kad su neki po prvi put videli corey-a bez maske i prokomentarisali u fazonu "pa on normalno izgleda?!" (pitaj boga sta su ocekivali)... u svakom slucaju oni JESU napravili bum, ali ponavljam, da su bili bez maski i u sustini se ponasali kao prosecan bend sigurno ne bi TOLIKO "zapalili" svet... pa i sam si primetio da su uspeli da uskoce u MTV rame uz rame sa nekim mnogo meksim bendovima... to sigurno nije bilo zbog "TOLIKE" originalnosti... vec zarad jos vece popularnosti i slave... pa zar je toliko cudno sto su kruzile i kruzile price o raspadanju, pa onda kao napravicemo jos samo ovaj album, pa onda eto dodje i live, a cuo sam da treba (ako vec nije) da izadje novi DVD i to sve samo da ovekovece svoju "MUZICKU" originalnost.... i cisto za kraj da se razumemo... oni po mom misljenju imaju finu dozu originalnosti (muzicki), pogotovo kad se porede sa nekim grupama, ali da su najoriginalniji... e to nikako ne mogu da prihvatim kao cinjenicu..... Quote
dr NIK@ Posted December 27, 2005 Report Posted December 27, 2005 ' date='26. 12. 2005, 23:20'] pa aj mi reci josh neki nu bend koji je slichan njima kad su riffovi u pitanju ovo sam hteo da spomenem u prethodnom postu, ali rekoh bolje da ti ostavim ovde... mozda ne primetis, pa pomislis da ti nisam odgovorio.... pre svega mi ovde pricamo (bar ja) o ORIGINALNOSTI u muzici, a ne o originalnosti u NU.... na zalost, je veoma lako izaci u prvi plan medju NU masom s obzirom da su NU rifovi u sustini veoma prosti te se i slabije razlikuju od grupe do grupe, tako da shodno tome je dovoljno da malo promenis fazon kao sto je npr. uradio slipknot i eto ti uspeha+ono neizbezno sto sam prezvakao vec jedno bar 100 puta.... itd. ako vam treba nesto originalnije od slipknota, uzmite bilo koji projekat/bend mike patton-a....npr. fantomas je bar 20 puta originalniji, ako ne i vise..... blize slipknot fazonu smatram da je npr. fear factory u svoje vreme bio originalniji, takodje i machine head, deftones, nikako da ne zaboraim mudvayne i td.... Quote
OCTOJA Posted December 27, 2005 Report Posted December 27, 2005 blize slipknot fazonu smatram da je npr. fear factory u svoje vreme bio originalniji, takodje i machine head, deftones, nikako da ne zaboraim mudvayne i td.... slazem se. a dodao bih od milion bendova npr i Slayer zak rekao si od heavy bendova najoriginalniji ne vidim potrebu za ogranicavanje na nu... @pony - brate stvarno Quote
zak Posted December 27, 2005 Report Posted December 27, 2005 bas tako sam rekao, ne ogrnicavam na nu @nika ja sam ti postavio konkretno pitanje, i ocekivao sam konkretan odgovor, pitanje je dakle (po treci put): Ako Slipknot nije najoriglinalniji heavy bend koji je dostogao toliku slavu, koji bend jeste? Ili, ako ti je tesko da izdvojis jedan bend onda: Navedi neki heavy bend koji se toliko proslavio, a da je zaista originalniji od Slipknota. Ne razumem zasto ti je tako tesko da das konkretan odgovor ako si siguran da Slipknot nije taj bend. sem toga a reci mi onda kakva je to kategorija najoriginalniji bend medju svim koji su se proslavili?!?!?! ovde ne mogu da ti izvrtim post procitaj pitanje opet pa ces videti da nije glasilo tako kako si ti ovde napisao, fali jedna rec. nemoj tako slobodno da mi tumacis postove. ja se trudim da napisem tacno ono sto mislim. Quote
dr NIK@ Posted December 27, 2005 Report Posted December 27, 2005 nista bez mike pattona... pa mike patton je genijalac za razliku od shawn-a morona (tvog idola ) Quote
Recommended Posts