Night's Blood Posted June 6, 2009 Author Report Posted June 6, 2009 Naslov teme je promenjen, nadam se da je sad sve u redu. Jbg, desi se svekome da pogresi. E to ubacivanje brojeva umesto slova me jako zivcira, u sustini ni ne cita mi se onda. Ako si pismena inače, zašto na netu ne bi bila? Slazem se, zasto je tesko staviti razmak iza tacke ili zareza, i slicno.
jana03 Posted June 6, 2009 Report Posted June 6, 2009 sta ber ko ima kome da se pravda jeli pismen ili nije monogo me bre zabole kako cu da napisam neku rec zato i postoji forum da mlati ko koliko oce nisam u ucionici da mi neko drzi predavanje! cepaj kako stignes
johnnyzzz Posted June 7, 2009 Report Posted June 7, 2009 pa ovo je tema za one kojima je stalo do pismenosti (svoje) a ti idi pa mlati okolo do mile volje...
lemmy sixx Posted June 7, 2009 Report Posted June 7, 2009 Pored internet idiotarija kao sto su +1,LOL,WUB,picke materine...tesko se pise srpskom jeziku.
Milogled Bluff Posted June 7, 2009 Report Posted June 7, 2009 To menjanje na "š, ć, ž..." nije mi uopšte toliko teško palo kao to što su zamenjani Z i Y. Mislim, jebo ih ja baš, znam da su neke prastare tastature to imale zamenjeno, ali zar su baš morali da simuliraju? Nema to veze sa prastarim tastaturama, imaš QWERTY tastature koje se koriste uglavnom na engleskom govornom području i QWERTZ na ostalim (pre svega nemačkom) gde je Z na pravom mestu...
Tomislav Sawyer Posted June 7, 2009 Report Posted June 7, 2009 Pored internet idiotarija kao sto su +1,LOL,WUB,picke materine...tesko se pise srpskom jeziku. Ne samo srpskom.
Dead Man Drinking Posted June 7, 2009 Report Posted June 7, 2009 Ja sam se navikao na zamenjene Y i Z, mada ko koristi linux može da ostavi QWERTY i na latinici. Ali nije mi jasno zašto je teško pritisnuti Alt+Shift i prebaciti na latinicu/engleski/ćirilicu. Jesu neki znakovi zamenjeni, ali posle nekoliko dana sve ide lagano, a tu su Alt+Num kombinacije.
johnnyzzz Posted June 7, 2009 Report Posted June 7, 2009 ma kakvi, ja više meseci kucam latinicom a i dalje se mučim kada treba da iskucam "@", "/" ili neke druge znake koje ređe koristim... na primer, ovo je treći put da kucam ovaj post jer sam tržeći "@" prvo naleteo na ctr+shift+w... što je zatvorilo operu... u drugom pokušaju nisam ni shvatio šta se desilo... treća sreća... :D
Sisus Posted June 7, 2009 Report Posted June 7, 2009 sta ber ko ima kome da se pravda jeli pismen ili nije monogo me bre zabole kako cu da napisam neku rec zato i postoji forum da mlati ko koliko oce nisam u ucionici da mi neko drzi predavanje! cepaj kako stignes Mislis, "Nisam u ucionici da NEKOME drzim predavanje"?
Brynhildr Posted June 7, 2009 Report Posted June 7, 2009 Ja sam se posle 2-3 dana navikla na srpsku tastaturu, pa i na interpunkcijske znake. Ionako uvek kucam na slepo, pa mi je svejedno šta piše, kad znam napamet. Ali za one koji se teže snalaze - uvek postoje srpske tastature.
kuruz Posted June 7, 2009 Report Posted June 7, 2009 Pored internet idiotarija kao sto su +1,LOL,WUB,picke materine...tesko se pise srpskom jeziku. Слажем се. ROFLMAO, LOL... Ja sam se navikao na zamenjene Y i Z, mada ko koristi linux može da ostavi QWERTY i na latinici. Ali nije mi jasno zašto je teško pritisnuti Alt+Shift i prebaciti na latinicu/engleski/ćirilicu. Jesu neki znakovi zamenjeni, ali posle nekoliko dana sve ide lagano, a tu su Alt+Num kombinacije. Ни ја не разумем. Једноставна команда левом руком, кад тражим нешто само пребацим на латиницу и цепам.
Baal Posted June 7, 2009 Report Posted June 7, 2009 Za qwerty tastaturu sa instaliranom latinicom ili ćirilicom na operativnom sistemu: desni alt + q = \ desni alt + w = | desni alt + f = [ desni alt + g = ] desni alt + v = @ desni alt + b = { desni alt + n = } desni alt + desni alt + > = > (isto kao i za prethodni keystroke samo što je tačka i dvotačka) shift + 7 = / shift + - = ? ? = - shift + 0 = = Ne znam da li sam još nešto bitno zaboravio... Pitajte ako vas nešto zanima.
Ајлин Posted June 7, 2009 Report Posted June 7, 2009 sta ber ko ima kome da se pravda jeli pismen ili nije monogo me bre zabole kako cu da napisam neku rec zato i postoji forum da mlati ko koliko oce nisam u ucionici da mi neko drzi predavanje! cepaj kako stignes To profesore. Recta linea brevissima. Ko 'be gramatiku bre.
death angel Posted June 7, 2009 Report Posted June 7, 2009 Slazem se, zasto je tesko staviti razmak iza tacke ili zareza, i slicno. Ne znam kad to nisam stavila razmak...
Night's Blood Posted June 7, 2009 Author Report Posted June 7, 2009 (edited) @death angel- Slozila sam se sa njenom izjavom onako uopsteno. Zato sam i citirala samo deo njenog posta. Nije bilo upuceno tebi. Edited June 7, 2009 by Night's Blood
Guest _AxY_ Posted June 28, 2009 Report Posted June 28, 2009 (edited) Da, koristimo previshe stranih rechi, ali ja nemam nishta protiv toga. Engleski jezik se koristi shirom sveta I gotovo da nepostoi osoba koja ne zna barem nekoliko rechi na tom jeziku I koristi ih. Zbog toga se engleski jezik smatra jezikom budutjnosti I jezikom koji tje uskoro govoriti svi stanovnici planete Zemlje. Ukoliko izbacimo rechi engleskog naroda iz uptrebe smatratje nas glupim I staromodnim ali ipak netjemo koristiti pravi srpski jezik zato shto je jezik nashih predaka skoro nestao I mnoge rechi su zamenjene stranim rechima chije poreklo ne znamo. A glavnim krivcima se smatraju ratovi, okupacije I migracije raznih naroda. Mnogi nisu svestni toga da nash jezik nestaje. Po mom mishljenju treba da nastavimo sa korishtjenjem stranih rechi ali da ne zaboravimo nash jezik. Za neke rechi koje koristimo je vetj odavno zaboravljen prevod na nash jezik I zato treba svi da se potrudimo da zapamtimo one rechi koje su nam ostale da I sachuvamo ih od zaborava. Zato je moj odgovor na pitanje " Umemo li da govorimo srpski jezik?" : NEMAMO POJMA!!! Edited June 28, 2009 by _AxY_
Faustus Posted June 28, 2009 Report Posted June 28, 2009 Slazem se, zasto je tesko staviti razmak iza tacke ili zareza, i slicno. Kada pisem sms, pogotovo malo opsirniji, ne stavljam razmak. To je sada stvar ekonomije, ne pismenosti.
Kokopelli Posted June 28, 2009 Report Posted June 28, 2009 Da, koristimo previshe stranih rechi, ali ja nemam nishta protiv toga. Engleski jezik se koristi shirom sveta I gotovo da nepostoi osoba koja ne zna barem nekoliko rechi na tom jeziku I koristi ih. Zbog toga se engleski jezik smatra jezikom budutjnosti I jezikom koji tje uskoro govoriti svi stanovnici planete Zemlje. Ukoliko izbacimo rechi engleskog naroda iz uptrebe smatratje nas glupim I staromodnim ali ipak netjemo koristiti pravi srpski jezik zato shto je jezik nashih predaka skoro nestao I mnoge rechi su zamenjene stranim rechima chije poreklo ne znamo. A glavnim krivcima se smatraju ratovi, okupacije I migracije raznih naroda. Mnogi nisu svestni toga da nash jezik nestaje. Po mom mishljenju treba da nastavimo sa korishtjenjem stranih rechi ali da ne zaboravimo nash jezik. Za neke rechi koje koristimo je vetj odavno zaboravljen prevod na nash jezik I zato treba svi da se potrudimo da zapamtimo one rechi koje su nam ostale da I sachuvamo ih od zaborava. Zato je moj odgovor na pitanje " Umemo li da govorimo srpski jezik?" : NEMAMO POJMA!!! Ti si ozbiljna???
Brynhildr Posted June 29, 2009 Report Posted June 29, 2009 Ja pokušavam da se suzdržim od komentara. Opovrgavanje tog posta bi mi samo potrošilo dragoceno vreme, a i ne vidim smisao rasprave sa tom osobom.
Kokopelli Posted June 29, 2009 Report Posted June 29, 2009 Svašta... Ja sam mislila da je u pitanju šala, znaš ono, ja-sam-pismena-ali-se-pravim thing, kad ono
Теша Тешановић Posted June 29, 2009 Report Posted June 29, 2009 mislim da stvarno jeste problem sto previse ljudi ubacuje engleske reci u srpski,ono isfolirano preseravanje.jebao ih engleski i globalizacija i sva ta sranja,srbija srbima!
Fake City Posted June 29, 2009 Report Posted June 29, 2009 Da, koristimo previshe stranih rechi, ali ja nemam nishta protiv toga. Engleski jezik se koristi shirom sveta I gotovo da nepostoi osoba koja ne zna barem nekoliko rechi na tom jeziku I koristi ih. Zbog toga se engleski jezik smatra jezikom budutjnosti I jezikom koji tje uskoro govoriti svi stanovnici planete Zemlje. Ukoliko izbacimo rechi engleskog naroda iz uptrebe smatratje nas glupim I staromodnim ali ipak netjemo koristiti pravi srpski jezik zato shto je jezik nashih predaka skoro nestao I mnoge rechi su zamenjene stranim rechima chije poreklo ne znamo. A glavnim krivcima se smatraju ratovi, okupacije I migracije raznih naroda. Mnogi nisu svestni toga da nash jezik nestaje. Po mom mishljenju treba da nastavimo sa korishtjenjem stranih rechi ali da ne zaboravimo nash jezik. Za neke rechi koje koristimo je vetj odavno zaboravljen prevod na nash jezik I zato treba svi da se potrudimo da zapamtimo one rechi koje su nam ostale da I sachuvamo ih od zaborava. Zato je moj odgovor na pitanje " Umemo li da govorimo srpski jezik?" : NEMAMO POJMA!!! Pakao! Boja fonta je vrh, verovatno je devojcica u toj nekoj prolaznoj fazi treba je razumeti...
Kokopelli Posted June 29, 2009 Report Posted June 29, 2009 Da, koristimo previshe stranih rechi, ali ja nemam nishta protiv toga. Engleski jezik se koristi shirom sveta I gotovo da nepostoi osoba koja ne zna barem nekoliko rechi na tom jeziku I koristi ih. Zbog toga se engleski jezik smatra jezikom budutjnosti I jezikom koji tje uskoro govoriti svi stanovnici planete Zemlje. Ukoliko izbacimo rechi engleskog naroda iz upotrebe smatratje nas glupim I staromodnim ali ipak netjemo koristiti pravi srpski jezik zato shto je jezik nashih predaka skoro nestao I mnoge rechi su zamenjene stranim rechima chije poreklo ne znamo. A glavnim krivcima se smatraju ratovi, okupacije I migracije raznih naroda. Mnogi nisu svestni toga da nash jezik nestaje. Po mom mishljenju treba da nastavimo sa korishtjenjem stranih rechi, ali da ne zaboravimo nash jezik. Za neke rechi koje koristimo je vetj odavno zaboravljen prevod na nash jezik I zato treba svi da se potrudimo da zapamtimo one rechi koje su nam ostale da I sachuvamo ih od zaborava. Zato je moj odgovor na pitanje:"_Umemo li da govorimo srpski jezik?"_: NEMAMO POJMA!!!
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted June 29, 2009 Report Posted June 29, 2009 Nemoi da si bezobrazna. XD
Recommended Posts