Jump to content

Recommended Posts

Posted
Nikad mi nije bilo jasno zašto je toliko teško pritisnuti shift i upotrebiti veliko slovo ili znake interpunkcije.

Upravo tako. Ako ste upoznati sa pravopisom i ako vec pisete, pisite kako treba.

Posted
Upravo tako. Ako ste upoznati sa pravopisom i ako vec pisete, pisite kako treba.

a dijakriticki znaci care? :):)

Posted

Jednostavno me mrzi da svaka 2 minuta menjam jezik u language bar-u. Dok je veliko slovo udaljeno samo jedan taster.

Menjam jezik samo kada rec to stvarno zahteva. Tipa: šišanje, škafiškafnjak... :P

Posted
Aww, mi smo imenjaci. :)

Ima nas pun kurac na forumu. :pivopije:

One and only:

unknowngejfurf.jpg

Hahahahaha, voce za gejeve.

a dijakriticki znaci care? :):)

Cirilica ih nema. Hvaljen Vuk.

Posted

Pa, ne odgovara mi tako. Dosta koristim engleski na netu, pa sam i navikao na polozaj interpunkcijskih tastera. Srpski mi sve to poremeti, pogubim se sav. :D

Posted

Da, znam. Do sad sam i ćirilicu imao pa me je mrzelo da šaltam. Evo, sad ću i to da praktikujem. Sve za YuM. :)

Posted

Mene licno nervira kada neko pise sve malim slovom, jos kada ne stavi razmak posle tacke ili zareza sve izgleda kao jedna beskrajna recenica i onda moras polako da citas da skontas sta je pisac hteo da kaze. :D

Kada nema ni tacke ni zareza, mrzi me i da citam.

Posted

denny: svako od nas ima svoju manu što se tiče kucanja...

ako prebaciš na srpsku, jedina slova koja ti se za engleski menjaju su y i z. a dobiješ šđčćž. za 2 slova, navići ćeš se veoma brzo :da:

Posted (edited)

Menjaju mesta svi interpunkcijski znakovi na kojima se posle promene nalaze Š, Đ, Ž, Č, Ć. Logično.

Kao što i:

_ prelazi u ?

- prelazi u '

...

And so on, ima dosta preklapanja.

A gube se znakovi tipa: | [ ] { } < >

I pomeraju se zagrade gore. Sa devetke i nule na osmicu i devetku. Možda vama ne smeta, ali meni, itekako, smeta.

:pivopije:

Edited by Denny
Posted

prvi pored desnog shifta su _ i -

alt f i alt g su []... uspravna crta i ove vitičaste zagrade se gube, al koje će ti one andrak. ;)

realno gubi se samo kontra kosa crta, veće i manje, e to ako se baviš programiranjem ili bilo kojim IT poslom može da bude problem :(

Posted

Znam ja gde su oni, samo kažem da menjaju pozicije. A na svojoj tastaturi nemam te kombinacije sa ALT-om.

I, da. Radim u C#. :D

Posted

Гејфурф, хаха! :lol: Легендарна фотографија!

Language bar ne mora da je uključen. ;)

Не мора бити укључен. :pivopije:

A gube se znakovi tipa: | [ ] { } < >

\ | [ ] { } < >

Све сам их откуцао користећи српску латиничну тастатуру. :pivopije:

Људи, немојте бити лењи, врло је једноставно прешалтовати се на српску ћирилицу/латиницу, а још једноставније пребацивати се између ова два писма. ;)

Posted

offtopic: znaš nekog dobrog developera za x#?

ontopic: da li ste razmišljali o tome koliko mi (bar ovaj deo "nas" koji "zna" ili se trudi da zna, gramatiku i pravopis), grešaka napravimo u svakodnevnom sporazumevanju, a da toga nismo ni svesni? da li ste imali prilike da vam neki tekst bude pregledan od strane lektora?

Posted (edited)

@ Ajlin:

Not really. Bavim se time cisto rekreativno. Pretezno za svoje i skolske potrebe.

Nije mi nikad lektorisan tekst. Ali, sasvim je normalno da ima gresaka. Nemoguce je biti potpuno pismen pri svakodnevnoj komunikaciji.

Edited by Denny
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...