Jump to content

Recommended Posts

Posted

Probaj sa desnim alt-om, levi ne funkcioniše u ovom slučaju. A na interpunkciju se navikneš nakon par dana... Ja se sada pogubim kada kucam na engleskoj. :)

Posted
Probaj sa desnim alt-om, levi ne funkcioniše u ovom slučaju. A na interpunkciju se navikneš nakon par dana... Ja se sada pogubim kada kucam na engleskoj. :)

No, still doesn't work. :D

Uostalom, koristim oba jezika na tastaturi. Napredniji sam od vas. :P

Posted
Ispravno je delinkvent i delinkvencija, sa dva n (od latinskog delinquere). Oblici delikvent i delikvencija su nepravilni, iako su vrlo ukorenjeni u govoru, pa čak i uneti u neke jezičke priručnike (npr. Pravopis iz 1960.).

Ha ha! Pa super, znachi ni Pravopis nije tachan! Mislim, o chemu onda prichamo? Kako onda da znamo shta je tachno, a shta ne?! Ja sam nashla u nekom Betinom Vokabularu da je ispravno i delikvent i inzinjer...

Posted (edited)
offtopic: znaš nekog dobrog developera za x#?

ontopic: da li ste razmišljali o tome koliko mi (bar ovaj deo "nas" koji "zna" ili se trudi da zna, gramatiku i pravopis), grešaka napravimo u svakodnevnom sporazumevanju, a da toga nismo ni svesni? da li ste imali prilike da vam neki tekst bude pregledan od strane lektora?

Ja u neformalnom govoru pravim greske svesno (a verovatno pravim i nesvesne greske). Kad pricam, uvek kazem is'o, pis'o, 'ajde (ili 'aj'), ja bi' itd, ali kad pricam formalno, onda pricam kako treba.

Edited by Sisus
Posted

Pa ne znam :)

Ne znam shto je onda strashno ako ste svesni da ne koristim u svakodnevnom govoru/pisanju? Nego se nekima ovde samo kenja, pa sad 'ajde zbog bilo chega...

Posted (edited)
\ | [ ] { } < >

Све сам их откуцао користећи српску латиничну тастатуру.

a "@"? ima li njega kada se prebaci na srpsko pismo?

No, still doesn't work. :D

konsultovao sam srpski pravopis iz 1960. godine i čini mi se da u prethodnom postu imaš par grešaka. povrh svega, nakon tačke si drugu rečenicu započeo malim slovom nekog stranog žutog pisma... mora da je u pitanju neko japansko...

ВВТФ?!

ja ga prekrstio u ŠKK... 

Živeo GEJFURF!

Edited by johnnyzzz
Posted

:) Da, došlo mi je da ga pozovem i kažem "TE?" :) :)

@šarki: našla sam nešto... link ka skraćenom pravopisu.. očigledno je skenirano ili prekucano iz knjige kakvu pamtimo (ljubičasto crna ili oker crna, "Pravopis i gramatika Matice srpske").

Bile su i one dobre zbirke za gimnazijalce, crvena i žuta, ne znam da li se iko toga seća, ipak, davno je bilo :P

Posted
Ljudi: pravopis se menja. Nemojte konsultovati onaj iz 1960. Konsultujte onaj iz 2006. :) :)

Neki konsultuju pravopis iz 2060. u kome ch, sh i w postaju sastavni deo srpskog jezika.

Posted
Neki konsultuju pravopis iz 2060. u kome ch, sh i w postaju sastavni deo srpskog jezika.

Je l' ti je krivo shto imamo tu moc da predvidimo? :razz:

Samo da znash, pogreshio si za w...

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...