Ајлин Posted August 30, 2009 Report Posted August 30, 2009 Devojke, onaj dezodorans na bazi čajnog drveta iz Biošpajza je super! I još nešto. Bila sam tamo pre neki dan da kupim heljdu i videh da je Dr.Hauška (tako se valjda čita?) kolekcija na popustu, pa ako neko voli i ima para, obiđite Kalenić. Ili online,Biošpajz 1
sunessence Posted August 30, 2009 Report Posted August 30, 2009 Где има то паковање за те парице? Ја га нигде нисам нашла испод хиљадарке.
STARSHOOTER_SUPREME Posted August 30, 2009 Report Posted August 30, 2009 Ono najbolje je da se mazete borovim pepelom i svinjskim sapunom posto je moja prababa to koristila pre jednog veka haha
Ајлин Posted August 31, 2009 Report Posted August 31, 2009 Između ostalog, prednost puštanja svoje kose tj nefarbanja je ta što ne morate da koristite nikakve maske kondicionere i ostala gomna manipare. Zdrava kosa i zdrav skalp pre svega 1
Machka Naopachka Posted August 31, 2009 Author Report Posted August 31, 2009 Prestala si da se farbaš? Nosim se mišlju da skupim korisne recepte i linkove odavde na jedan blog... ako nemate ništa protiv?
Ајлин Posted August 31, 2009 Report Posted August 31, 2009 Aham, pre 3 meseca sam se poslednji put ofarbala. Malo je šareno, ali ako ponovo odsečem šiške biće okej. Ionako sam se farbala u boju koja je par nijansi svetlija od moje prirodne, pa nije toliko strašno. 1
Kokopelli Posted August 31, 2009 Report Posted August 31, 2009 (edited) Mačko, ti si mali genijalac Što bismo imali protiv? To je super korisno. Meni je, recimo Alverde maske od aloe vere i hibiskusa odlična, ali dobro, to sad pričamo individualno, a ni meni kosa nije oštećena, pa mogu svašta da istrpim Makar to... Mada i ja, kao Mačka, ponekad pravim home made recepte i oni su se pokazali djelotvorniji od bilo koje kupovne maske, samo treba naći sastojke koji su potrebni vašem tipu kose i to je to... Inače, bila sam u Biošpajzu u subotu, kupila sam Dr. Haušku normalizujuće dnevno ulje (to je za masnu i mješovitu kožu) za DUPLO manje para nego što bih platila u bilo kojoj apoteci u gradu. To ulje je obično cca 350 dinara, probno pakovanje (koje traje + mjesec dana), a u Špajzu košta 150 dinara!!! Ajlin, kako se tačno zove taj dezodorans? Herbelan maska od Diksona nema silikone. To je ovo, 500ml je oko 550-600 dinara: Ova maska je ODLICNA. I Structur Fort ampula od Diksona (110 din.) nema silikone a to je jedna od najboljih stvari koje sam ja stavila na kosu a probala sam stvarno svasta... Dikson mozes da kupis u radnjici na kraju Balkanske ulice. Btw, ja uopste ne bezim od silikona.. naprotiv ;> ps - evo ovde moze da se naruci Sante kakao buter: http://prirodnakozme...eFace&Body.html (e sad, ako bas trazis nerafinisani, ne znam da li toga ima kod nas uopste) Babo, ajde prepiši sastojke ako je imaš kod kuće, zanima me da li bih mogla da je koristim Inače, u Cvrletu je ta maska skoro 1.000 dinara. Kako je moguće da je toliko manja cijena u toj radnjici Što se tiče tog Sante butera. Vidjela sam ga i probala u Maslini. Ok je, ali to je, bre, bezobrazno skupo!!! Za te pare možeš kupiti kg butera.... Dala sam adrese apoteka koje prodaju buter za cca 300 dinara - 300g. Ne mogu sada naći, na prethodnim je stranama Edited August 31, 2009 by Kokopelli
Ајлин Posted August 31, 2009 Report Posted August 31, 2009 Koliko korisnih informacija od Koko.. hm, nema više tog dezodoransa na sajtu nije valjda da su ga počistili... inače bio je iz ove kolekcije , proizvođač Thursday Plantation i etiketa je bila slična kao na ovom balzamu-ulju za kosu: 1
Baba Dzonga Posted August 31, 2009 Report Posted August 31, 2009 Potrosila sam Herbelan pre dve nedelje i bacila kutiju tako da nemam listu sastojaka Kad sam ja poslednji put kupovala (pre cca 6 meseci), bila je ta cena, ne mogu da verujem da su ga toliko poskupeli... Ali proverite u Balkanskoj, bolje nego kod Cvrleta. Ima i pakovanje od 250 ml. Moja je kosa vrlo suva i ostecena ali uspela sam da u poslednje dve-tri godine napravim solidan napredak i da izgleda koliko-toliko normalno Za one koji se feniraju/ispravljaju kosu preporuka za Kerastase Nectar Thermique, to mi je otkrice godine :> Kokopeli, vidjala sam tvoje slike, imas perfektnu kosu, cini mi se da tebi balsam maltene i ne treba
Machka Naopachka Posted August 31, 2009 Author Report Posted August 31, 2009 @Ajlin, ja sam izjednačila boju sa prirodnom (ili bar skoro), samo mi je ipak izbledeo indigo prošli put pa sam ponovila. Nadam se da ovog puta neće. Prestala bih da se farbam jer imam poneku sedu pa mislim da je lakše sada pustiti prirodnu boju nego kada bude drastična količina sedih. Ali, poenta mog posta je, ako želiš da kosu toniraš da ne bi bila šarena, dokopaj se Lush caca noir boje, prirodna je i zdrava za kosu... ...jedino što se indigo nekim ljudima ne ispira i ne bledi, ali ako gadjaš svoju boju, to i nema veze. (solidarišem se sa šarenom koleginicom, ja sa pizdela dok se nisam malo izjednačila...)
Ајлин Posted August 31, 2009 Report Posted August 31, 2009 Hvala ti razmisliću još, a možda je jednostavno odsečem 1
Kokopelli Posted August 31, 2009 Report Posted August 31, 2009 Potrosila sam Herbelan pre dve nedelje i bacila kutiju tako da nemam listu sastojaka Kad sam ja poslednji put kupovala (pre cca 6 meseci), bila je ta cena, ne mogu da verujem da su ga toliko poskupeli... Ali proverite u Balkanskoj, bolje nego kod Cvrleta. Ima i pakovanje od 250 ml. Moja je kosa vrlo suva i ostecena ali uspela sam da u poslednje dve-tri godine napravim solidan napredak i da izgleda koliko-toliko normalno Za one koji se feniraju/ispravljaju kosu preporuka za Kerastase Nectar Thermique, to mi je otkrice godine :> Kokopeli, vidjala sam tvoje slike, imas perfektnu kosu, cini mi se da tebi balsam maltene i ne treba Hvala, mada mi nije toliko dobra. Imam suve krajeve, rekao mi frizer, a makar ne pucaju toliko... Zato te i pitam, zbog krajeva, masku samo na njih i stavljam... Vidjeću u toj radnji u Balkanskoj, pročitaći sastojke, pa javljam
Ајлин Posted August 31, 2009 Report Posted August 31, 2009 Nego... Da li sam to samo ja, ili je onaj ajurvedski sapun dosta jak? 1
Zen Posted August 31, 2009 Report Posted August 31, 2009 (edited) Između ostalog, prednost puštanja svoje kose tj nefarbanja je ta što ne morate da koristite nikakve maske kondicionere i ostala gomna manipare. Zdrava kosa i zdrav skalp pre svega Couldn't agree more Definitivno mi ne treba balzam odkad se ne farbam (sad ima tacno godina ) Da ne pominjem kako mi je kosa znacajno kavlitetnija na dodir.. Ma sede su seksi. Ajlin, ako nisi videla moj odgovor ono je bio photoshop Kako mislihs jak? Meni je onaj sa sandalovim uljem fantastican. Edited August 31, 2009 by Smorock
Ајлин Posted August 31, 2009 Report Posted August 31, 2009 Aha, dakle zezala si se, dobro je Pa jaki su mi ti sapuni, tačno osećam kako me grizu po koži Sandalov ne toliko, ali ovaj ajurvedski čist je baš jak. 1
Zen Posted September 6, 2009 Report Posted September 6, 2009 Devojke gde jos ima u BG da se kupi onaj "organic" pirinac i tako to a da nije Biospajz?
Machka Naopachka Posted September 7, 2009 Author Report Posted September 7, 2009 Da li je neko našao sapun "klasično" pravljen? Dakle, ulje/mast zasićeno bazom? Da nije SLS i u njega dodato esencijalno ulje..
Ајлин Posted September 12, 2009 Report Posted September 12, 2009 Devojke gde jos ima u BG da se kupi onaj "organic" pirinac i tako to a da nije Biospajz? Vidiš i ja sam se to pitala. Nisam nigde videla. Ali možda Koko zna ček da se javi. 1
Zen Posted September 13, 2009 Report Posted September 13, 2009 Imam informaciju da je u Zagrebu vecina te "zdrave hrane" dosta jeftinija, pa pokusavam da uporedim.
Kokopelli Posted September 14, 2009 Report Posted September 14, 2009 Ako nije Špajz, onda je Market U Bio Marketu u Svetogorskoj 18. Zovite, pitajte, ne skitajte: 011.323.6714
Baba Dzonga Posted September 14, 2009 Report Posted September 14, 2009 Integralni organic pirinac makedonski (marka 'Vitalia') sam vidjala u Super Veru a cini mi se da ima i u Merkatoru ali za Merkator nisam 100% sigurna.
Tanya Posted September 15, 2009 Report Posted September 15, 2009 (edited) Jel neko od vas probao depilaciju koncem? Citala sam dosta o tome sad malo pogledala i klipove. U sustini prirodnije od ovoga ne moze biti Kazu da dlake ne urastaju, ali se uglavnom koristi za male povrsine tipa obrve i brkcici Edited September 15, 2009 by Tanya
Zen Posted September 15, 2009 Report Posted September 15, 2009 Bog te. Pogledaj komentare za taj video. Svi porede sa skidanje obrva voskom. Ja ne znam nikoga ko skida obrve voskom. Na sta treba da lice obrve da ih depilirao anyway???
Machka Naopachka Posted September 16, 2009 Author Report Posted September 16, 2009 Ja povremeno skidam obrve voskom, mnogo je brže nema veze kakve su, ne možeš počupati sve ko što vosak može nikada.
Recommended Posts