Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Jesi li prvo obrisala deo koji depiliras alkoholom? Ja to uvek uradim jer hvata mnogo bolje.

U medjuvremenu me mrzi da kuvam pa koristim onu smrt hemikaliju od voska i mislim da se necu vracati na secer jbg. Udenes u zid, cekas 30min, ocerupas se i cao. Ruke + noge 30min u mom slucaju. Plus kupovne trake nikako ne rade s prirodnim voskom tj secerom. Ne prijanja dovoljno. Onda moras da seces krpe pa posle da peres... idi begaj.

@Machka: ahaaa, hvala :D zanimljivo da iako sam oprala danas Pantene-om, silom prilika, ne mirise na njega nego na Sidhu :D i dalje je silky :wub:

Sto se opekotina tice, znas vec - Saljiceva mast za sveze opekotine pa posle za protiv oziljaka ;) Ja sam skoro bas gadno sjebala ruku kad sam pravila ustipke, proslo je za 10ak dana (uhvatila se krasta za 10ak dana posto mi je i koza sletela).

Edited by Double Fire
  • Downvote 1
Posted

Ma strašno. Smesa je bila potpuno pogrešna, kao plastična, tamna a vrela čak i posle onoliko vremena. Ja da probam na ruci (dobra proizvođačka praksa, to probavanje, jebeš ga) kad ono opekotina! Samo to malo dok sam skinula, uspela sam i deo kože da ogulim. :violent:

Naravno odmah jekoderm, i evo sad će moje domaće ručno spravljano kantarionovo ulje da se isproba! :pivopije:

Inače uopšte nisam nespretna u kuhinji (ne računajući normalno ubljuzgavanje šporeta i poda prilikom kuvanja) - nisam sklona samopovređivanju, više se izpovređujem u kancu :haha: nego u kuhinji, a nož iz ruku ne ispuštam. Al' šta ćeš.

E da, za Koko - nemoj da se mučiš da mi potanko sve opisuješ, u'vatila sam brijač u ruke sinoć jer cijenim da se na šećernu depilaciju neću vraćati s obzirom na to da nemam više "rezervni sud" za brljanje...

Posted

Ajlin... domaće ručno spravljano kantarionovo ulje??? :intrigued:

Bedak za opekotine, ruku, smešu... Sećam se svojih prvih pokušaja sa depilacijom... frustrirajuće... Hvala višim silama što me poslaše kod Mahe... :mrgreen:

Posted

Domaće je utoliko što je mojom rukom (jeste, tom opečenom!) bran kantarion, birani cvetovi sa nezagađenih obronaka Durmitora, pa trebljeni od ostalijeh travuljaga usput pokupljenih nehotice sa livada i viškova stabljika, polagani u virgo maslinovo, pa okretana flaša svakog dana i premeštana na sunce 50 dana, pa ceđeno ručno sve.

Ja pravila.

Nikad crvenije ulje od kantariona u životu nisam videla. :zeleni:

• Upvote 1
Posted

Khm. Ovaj..

@Mačka: Malo sam stavila, više radi sebe i majke, jer koristimo, a glupo mi bilo da pored takve prirode uzimam po apotekama, pa sam prošetala do prvog sela i nabavila manju količinu virgo maslinovog, ali da da znaš da sam razmišljala o proizvodnji!

Ovo malo što sam za 1 popodne nabrala bilo je prava avantura, jer je u vreme kad sam ja bila gore kantarion već precvetao pa sam morala da se zavlačim po nekim šumetinama proplancima i da se pentram na vrhove brda gde ni krave neće da potegnu kako bih došla do kvalitetnih cvetova... to znači da bih morala da tempiram godišnji prema cvetanju kantariona, što i nije neki problem... ostaje nabavka virgo maslinovog.. ni to nije neki problem... tako da, ako se nešto radikalno ne desi u mom životu, iduće godine ću nadam se pristaviti desetak dva'es litara i baviti se nabavkom slatkih staklenih ambalažnih bočica :da:

Posted

Dobro dobro, imaću na umu sigurno!

Šta misliš, koliko bi bila idealna količina za jednu sezonu? Po tvojoj proceni? Drugim rečima, koliko jedna normalna ženska osoba može da potroši kantarionovog ulja godišnje u proseku - za sve namene?

Posted

Auf, ja toga svega jako malo trošim jer imam puno raznih ulja.

Pa recimo...

Na primer 100-200 ml za jednu osobu za godinu dana?

Ako ga koristiš za piling, ili za kosu ili za masažu onda sigurno bar pola litre.

A, za godinu dana će da užegne... :mrgreen:

Posted (edited)

Ni ja još uvijek ne nađoh 100% prirodan, ali prije par dana sam naišla na ovaj sajt, tj. ovaj sapun: 0023-milo1%20320x200.jpg

Čitala sam utiske žena koje su kupovale od ovog uvoznika jer arganovo ulje (ili kako ga još zovu "tečno zlato") mora da je isključivo marokanskog porijekla, zato je i skupo. One su sve oduševljene, uglavnom neprženim uljem koje kombinuju sa čistim hidrolatom ruže. Meni se dopala kombinacija tako da kupujem čim mi legne plata :D Druge pak naprskaju termalnu vodu pa masiraju lice uljem (koje btw ne ostaje na površini već ga koža automatski upije, pa uglavnom masiraš na suvo). Evo utiska jedne žene:

Ja sam koristila to ulje kao i preparate na bazi istog i mogu vam reci da sam prezadovoljna.

Prilikom posete Maroku i berberskom selu bila sam odusevljena tenomlica njihovih zena koje je negovano i skoro bez bora uprkos jakom suncuu Maroku. Otkrile su mi da jedu arganovo ulje i da se mazu tim uljemkoje ima duplo vise vitamina E nego maslinovo.

Pokupovala sam pola Maroko i snabdela sam se preparatima za citavugodinu. Mogu vam reci da tokom trudnoce nijednu striju nisam dobila amazala sam se uljem, kao i moju bebu.

Zalihe su mi pri kraju nadam se da ce se uskoro pojaviti i kod nas.

preuzeto sa: http://www.ana.rs/fo...pic.php?t=45683

Ovo da liječi protiv strija sam čula par puta. Ko planira trudnoću... :D

Inače, meni mama pravi kantarionovo ulje po istom receptu kao i Ajlin. Baš mi ostalo još mrvicu, tako da jbg...

Edited by Kokopelli
Posted

Jako sam srećna! UPravo sam našla ovo:

Šampon

potpuno čisto biljni šampon... :veseli:

I, našla sam priordni sapun, naravno, ali toga ima ovde u EU (u Ljubljani sam)

E, vidiš, dobila sam tester argan ulja, probaću ga na licu pa ću izvestiti.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...