MissionVao Posted June 6, 2010 Report Posted June 6, 2010 Koliko znam Planinska riznica nije bas skroz cista od stetnih dodataka, za ostale ne znam
Kokopelli Posted June 6, 2010 Report Posted June 6, 2010 Ima li Dr. Hauschka šminke kod nas? Ima! U Bio špajzu, Kalenić pijaca. I, ako se ne varam, apoteka kod Staklenca, tj. kod stajališta 27-ice i ostalih buseva (ne sjećam se linija ) Uzeh mleko za čišćenje lica, svidja mi se. Super je Hauschka, samo što mom licu ne odgovara Inače, probala sam ono brahmi ulje za kosu, mnooooogo mi smeta miris, tako da sam dobila kontraefekat jer sam ga prala razblaženim šamponom, i ništa od ulja, sad mi je kosa suva Ni meni se ne sviđa miris. U stvari, ne da mi se ne sviđa, nego mi se povraća na pomisao da ga ponovo pomirišem :/ 'ljak! Ja ni ne znam gdje je moje, moguće da sam ga ostavila u ex. stanu prilikom selidbe Taman! Koliko ostaješ u Indiji, kuda ideš? Blago tebi... Planirala sam mjesec dana, ali izlgeda da neću imati toliko vremena, kao ni ljudi koji idu sa mnom. Tako da planiram da se zadržimo oko 3 nedjelje, ali sa posjetom Nepalu. Vidjećemo već kad stignemo u Delhi. Pošto će biti septembar i kraj perioda monsunskih kiša, biće i dalje pretioplo da se ide na jug, tako da ćemo biti skoncentrisani na sjever i njegove istočne i južne djelove. Znam da imamo jako malo vremena, a pošto sam ja zadužena za plan puta, planiram da imamo taman toliko vremena da se odmorimo, vidimo, naučimo, družimo se Pri povratku bićemo malo i u Istanbulu. Ako sve prođe ok, planiram da se prvom prilikom uputim na malo duži put (preko Rusije u Aziju). Otom-potom. Nisam još nigdje otišla Nego, za te kreme, ima Dino plac, ćemo ti i ja da se ujedinimo, gajimo biljke, pravimo preparate, pravimo bizMis? Ja bih to najviše voljela jer me jako zanimaju aromaterapija i aromakozmetika. Znaš i sama da je samo potrebna određena svota novca za početak, kasnije se kupuju samo određene zalihe. Kao i sa makrobiotikom (mada je ne sprovodim 100%, još uvijek sam u početničkim vodama). Ja sam ZA za nepoverovati,posto sam nenormalno osetljiva na mirise,meni brahmi ulje uopste ne smeta ) mojim ukucanima smrdi,a meni mirise ) i ja evo razmisljam o dnevnoj kremi .... gledam na biospajz sajtu ima neka borovea ajurvedanska krema,hidrantna krema planinska riznica i propolis krema. jel ima neko iskustvo sa ovim kremama i uopste jel imate predlog za osetljivu kozu lica a da nije Dr.Hauschka jer paprena ? Borovea nije 100% prirodna i nije neki kvalitet - probala sam. Ako ti je masna koža, tek onda ne preporučujem. Planinska riznica, kao što reče DF, isto nije prirodna. Propolis krema - to ne znam šta je, ali koliko sam naučila, pčelinji proizvodi ne moraju da se uvijek pokažu djelotvorni. Med uopšte nije zdrav koliko nam to reklame i sl. naturaju na nos. To je prost šećer, zaboga. Ako je čovjek baš zdrav zdrav, onda može da ga koristi u min. količinama. Za propolis konkretno ne znam koliko bi bio dobar na koži, ali znam da ima antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo, u kombinaciji sa nekim baznim uljem vjerovatno radi posao, ali ne na duže staze. To isto kao i čajevac, odličan za razna inflamatorna stanja, ali kad ona prođu, njegova uloga je tu završena jer isušuje kožu, pa se mora preći na nešto što će je ekstra hidrirati.
Machka Naopachka Posted June 6, 2010 Author Report Posted June 6, 2010 Ja ja j aj ajajajajjajajaajja obozavam taj miris No frks, kad možeš da ti predam? Ti si na NBG, možeš kod studenjaka sutra oko 16:15? Ili danas, ja sam kod devete gimnazije, tu sam do nekih pet-šest a posle na B kosi, šta god ti odgovara. Ima! U Bio špajzu, Kalenić pijaca. I, ako se ne varam, apoteka kod Staklenca, tj. kod stajališta 27-ice i ostalih buseva (ne sjećam se linija ) Super, baš ću da svratim do staklenca, to mi je usput, treba mi korektor u sv slučaju... Hvala! Ni meni se ne sviđa miris. U stvari, ne da mi se ne sviđa, nego mi se povraća na pomisao da ga ponovo pomirišem :/ 'ljak! Ja ni ne znam gdje je moje, moguće da sam ga ostavila u ex. stanu prilikom selidbe Taman! Ćuti, sedela sam kod otvorenog prozora dok sam ga držala Baš baš baš mi smeta... Planirala sam mjesec dana, ali izlgeda da neću imati toliko vremena, kao ni ljudi koji idu sa mnom. Tako da planiram da se zadržimo oko 3 nedjelje, ali sa posjetom Nepalu. Vidjećemo već kad stignemo u Delhi. Pošto će biti septembar i kraj perioda monsunskih kiša, biće i dalje pretioplo da se ide na jug, tako da ćemo biti skoncentrisani na sjever i njegove istočne i južne djelove. Znam da imamo jako malo vremena, a pošto sam ja zadužena za plan puta, planiram da imamo taman toliko vremena da se odmorimo, vidimo, naučimo, družimo se Pri povratku bićemo malo i u Istanbulu. Ako sve prođe ok, planiram da se prvom prilikom uputim na malo duži put (preko Rusije u Aziju). Otom-potom. Nisam još nigdje otišla Diiivno... baš blago tebi... Indija i Island su mi destinacije koje moram da vidim nekad u životu... ahhh, samo da bude paraaaa... Još imaš i ekipu. Savšeno! Ja bih to najviše voljela jer me jako zanimaju aromaterapija i aromakozmetika. Znaš i sama da je samo potrebna određena svota novca za početak, kasnije se kupuju samo određene zalihe. Kao i sa makrobiotikom (mada je ne sprovodim 100%, još uvijek sam u početničkim vodama). Ja sam ZA Ozbiljno ti kažem, meni je to nekako uvek bilo u glavi kako bih volela da gajim biljke i pravim preparate.. treba se raspitati oko pravne regulative, sigurno da preparati moraju biti testirani trt mrt, a i marka bi morala da se registruje. Jeste, sve to zahteva para. Al nekad, ono, kad već ta zemlja stoji, ako propadne uvek može da se gaji paradajz! U Grčkoj sam na Samotraki bila u divnoj radnji, oni prave neke balzame (sa pčelinjim voskom), kreme, mešavine ulja, čajeve... pitala ih odakle im biljke i ulja, kažu biljke skupljaju (a na Samotraki stvarno i greota ne skupljati) a ulja uvoze iz Primavera kozmetike - čija su ulja inače divno kvalitetna, ja koristila... I na kraju samo malo upozrenje svima koji kupuju u Maslini, uzela sam ulje pšeničnih klica, i na poklopcu tj na onoj plastici koja ide u samu staklenu bočicu je jak miris užeglog ulja - samo ulje je OK ali se plašim da je već dosta stajalo, a još je u providnoj bočici.
Guest LadyInRed Posted June 6, 2010 Report Posted June 6, 2010 Borovea nije 100% prirodna i nije neki kvalitet - probala sam. Ako ti je masna koža, tek onda ne preporučujem. Planinska riznica, kao što reče DF, isto nije prirodna. Propolis krema - to ne znam šta je, ali koliko sam naučila, pčelinji proizvodi ne moraju da se uvijek pokažu djelotvorni. Med uopšte nije zdrav koliko nam to reklame i sl. naturaju na nos. To je prost šećer, zaboga. Ako je čovjek baš zdrav zdrav, onda može da ga koristi u min. količinama. Za propolis konkretno ne znam koliko bi bio dobar na koži, ali znam da ima antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo, u kombinaciji sa nekim baznim uljem vjerovatno radi posao, ali ne na duže staze. To isto kao i čajevac, odličan za razna inflamatorna stanja, ali kad ona prođu, njegova uloga je tu završena jer isušuje kožu, pa se mora preći na nešto što će je ekstra hidrirati. Pa jel imas neki predlog sta bi moglo kod nas da se nabavi a da nije Dr Hauschka , za hidriranje lica,ne treba nista drugo da radi,samo da hidrira ??
MissionVao Posted June 6, 2010 Report Posted June 6, 2010 (edited) Ne mora da znaci, razna ulja za jelo koja koristim (znaci brzo se trose, nova flasa na svakih par nedelja, jbg moji krkaju) imaju cep koji mirise uzeglo Bukvalno ne znam kad nije mirisalo tako, od svega sto je masno. Tako da don't worry Edited June 6, 2010 by MissionVao
Kokopelli Posted June 6, 2010 Report Posted June 6, 2010 (edited) Pa jel imas neki predlog sta bi moglo kod nas da se nabavi a da nije Dr Hauschka , za hidriranje lica,ne treba nista drugo da radi,samo da hidrira ?? Ako ćeš samo hidriranje može Dr. Sheller, ali to je opet u rangu (sa cijenom) kao i Hauschka. Ili kupi losion iz Marigold kolekcije (600 din) + badem kremu. Kremu nanosi odma' nakon losiona, dok ga koža nije 100% upila. Ovo dvoje je odlično za hidrataciju. Krema je isto oko 600 din. Mada, možeš i samo kremu da kupiš. Marigold je 100% prirodna kozmetika, tako da tu no worry. Mačko, u svakom slučaju, ti i ja bismo mogle za nas dvije (i našu bližu okolinu 'course) da počnemo da pravimo nešto. Tu nema nekih većih ulaganja. Da kupimo potrebna sjemena, đubriva, oko toga se moram raspitati, naručimo ulja, bazna, eterična, maslac, a ostalo je lako kupiti (glicerin i sl. - to je lako dostupno). Ajd, dogovorićemo se, meni se baš eksperimentiše Edited June 6, 2010 by Kokopelli
Guest LadyInRed Posted June 6, 2010 Report Posted June 6, 2010 gde ima da se nadje Marigold? Jel ima u Dm-u mozda?? Ili na nekom sajtu da se naruci,apoteke??ja sam iz nisa
Kokopelli Posted June 6, 2010 Report Posted June 6, 2010 Oni su iz Apatina. Imaju sajt Prodajna mjesta: http://www.marigoldlab.com/prodajna_mesta.php A možeš i preko njihovog sajta. Šta sve saznah za 2min guglanja
Guest LadyInRed Posted June 7, 2010 Report Posted June 7, 2010 videla sam sajt i prodajna mesta ,nasala sam i ja preko googla nego sam prvo pitala pa posle sama trazila ) sta ces brzi mi jezik ( tipke) od pameti ... u svakom slucaju ovde u Nisu kod mene ocigledno nema tako da moracu preko sajta ili preko sestre iz Jagodine posto videh da tamo ima ( svasta, u Nisu da nema u Jagodini da ima eeee )
Machka Naopachka Posted June 7, 2010 Author Report Posted June 7, 2010 Mačko, u svakom slučaju, ti i ja bismo mogle za nas dvije (i našu bližu okolinu 'course) da počnemo da pravimo nešto. Tu nema nekih većih ulaganja. Da kupimo potrebna sjemena, đubriva, oko toga se moram raspitati, naručimo ulja, bazna, eterična, maslac, a ostalo je lako kupiti (glicerin i sl. - to je lako dostupno). Ajd, dogovorićemo se, meni se baš eksperimentiše Da znaš da bi mogle. Mogla bih da krenem da skupljam neke zanimljive recepte, pa i da se vidimo da se dogovorimo Ne znam šta je tebi najzanimljivije, ja sam ubedjena da se sunscreen krema može napraviti od prirodnih sastojaka, to mi je najhitnije... to, i neka dnevna hidrantna.
Machka Naopachka Posted June 11, 2010 Author Report Posted June 11, 2010 Jeej, u Monsunu imaju slatke bočice (za parfeme navodno) i uzeh jednu za ulje jako slatko. Imaju i neke lepe kutijice za nakit, od kojih se jedna vrsta zatvara na klik i mogla bi da funkcioniše za sjaj za usne. Unutra je podeljena na tri dela.
Ајлин Posted June 11, 2010 Report Posted June 11, 2010 Šta je mačke, oćete u poljoprivrednike ko ja, haha Ovaj.. ako se neko seća one priče o ručno ceđenom kantarionu.. izgleda da će da mi se poklope datumi (cvetanje kantariona, slobodni dani za otići gore & pun mesec). Ako ima zainteresovanih za neku količinu javite unapred jer sledi nabavka baze koja mora da se planira. Cenu još nisam formirala a biće ispod tržišne sigurno. Al ajde najpre da odem
Machka Naopachka Posted June 12, 2010 Author Report Posted June 12, 2010 Zainteresovana sam za nekih 200-300ml na primer?
Ајлин Posted June 13, 2010 Report Posted June 13, 2010 Ih. 200-300... jel 233 hvata? ne sad bez zezanja kad probaš i vidiš kako je dobro trebaće ti pola litre. Za godinu dana. Samo da dobre cvetove nađem nadam se da neću promašiti rod ko prošle godine pa da moram da pičim par kilometara kroz šumu do proplanaka gde krave ne mogu 1
Machka Naopachka Posted June 13, 2010 Author Report Posted June 13, 2010 Ccc kakav si trgovac. Kako da kupim nešto čemu ne znam cenu Šalim se, naravno, nemam pojma, može i po litre, samo ćeš mi reći za šta ga sve koristiš :haha:
Guest LadyInRed Posted June 18, 2010 Report Posted June 18, 2010 (edited) jel ima neko iskustvo sa uljima za telo Alverde ?? Ja sam koristila neko njihovo mleko za telo ja mislim sa aloja verom i nije mi se dopalo ... Edited June 18, 2010 by LadyInRed
Kokopelli Posted June 19, 2010 Report Posted June 19, 2010 Nisam ga probala, jesam mlijeko za tijelo od ruže i badema, ono je bilo ok. Što se tiče ulja, moraš da paziš da ga umasiraš na polu vlažnu kožu.
Guest LadyInRed Posted June 23, 2010 Report Posted June 23, 2010 videcu bolje to mleko od ruze i badema ,pa posle ulje,mada meni ulja u principu odgovaraju,koza mi je dehidrirana u principu
Machka Naopachka Posted June 25, 2010 Author Report Posted June 25, 2010 Mmmmm.... MMMMMM.... mmmmm :( Mineral Makeup Starter MEGAKIT!!!
Machka Naopachka Posted June 25, 2010 Author Report Posted June 25, 2010 Ako neko hoće nešto sa Coastal Scents u recimo sledećih mesec dana nek mi javi... Mislim da ću poručivati titanium dioxide da napravim sebi sunscreen kremu, a i puder u prahu mi je pri kraju, mineralno rumenilo nemam... Stvarno sam kreten što nisam na vreme razmišljala, mogla sam sa shea buterom to sve, ali JBG. Dakle, ako neko hoće da se deli za poštarinu sa mnom, javljajte!
feyd Posted June 27, 2010 Report Posted June 27, 2010 obavestavam javnost da se nakon svog prvog premazivanja shea buterom osecam kao torta... i da mi miris ne smeta... mozda mi cak i prija. 1 1
B@K@ Posted June 27, 2010 Report Posted June 27, 2010 To su te ženske cake... Ja odoh da se brijem i perem kose, koristeći vodu obogaćenu teškim metalima (put 'em in the IronMaiden) i jeftinu kemiju surovo testiranu na žabama i ostalim insektima... 1
feyd Posted June 27, 2010 Report Posted June 27, 2010 razmisli o tome da svoje runo pocastis necim dostojnim 1 1
Guest LadyInRed Posted July 8, 2010 Report Posted July 8, 2010 uzela bih ovu bademovu kremu i tonik iz marigold kozmetike ali pise da je za zrelu kozu, pa ne znam da li bi mi odgovaralo ... kakva je razlika u tim preparatima za mladu i zrelu kozu???
Ајлин Posted July 29, 2010 Report Posted July 29, 2010 Uspešno sam se vratila sa čuke Napunjene su sve tegle kantarionom, biće gotovo negde krajem septembra. Zakačih i pun mesec znači biće moćno dobro ulje. Baza je virgo špansko hladno ceđeno (ne italijanska gomna od komine itd), cvetove brala ja svojeručno i to kako priliči (pola bokora berem pola ostavljam za dalje oprašivanje). Kačim za neki dan sliku proizvodnog procesa čim dođem do nje 2
Recommended Posts