Havočka Posted August 7, 2011 Report Posted August 7, 2011 Caj od kamilice (onaj iz kesice) natopis dobro limunovim sokom, za mitisere odlicna stvar...
temper Posted August 8, 2011 Report Posted August 8, 2011 (edited) Ima li neko recept za dobar home made piling za telo? Umešaš palentu sa gelom za tuširanje. Meni je to malo gadno, tako da uzmem lepo plavi Palmolive, onaj sa solima iz Mrtvog mora. Radi pos'o. U onaj kupovni piling stavljaju kristalni šećer. Probala sam, slatko. Edited August 8, 2011 by temper 1
MissionVao Posted August 8, 2011 Report Posted August 8, 2011 Mačko, Razzmatazz shop je u TC u Makedonskoj, preko puta PGP-a, na prvom spratu. Ima i u Nevesinjskoj.
Machka Naopachka Posted August 14, 2011 Author Report Posted August 14, 2011 Ima li neko recept za dobar home made piling za telo? naravno... da se razumemo može i mokar peškir na mokru kožu. A od mućkalica, koristi se šećer ili morska so, pomeša sa uljem - jojoba ulje (lagano je, ne boji kožu, u dosta apoteka ga ima, i nije skupo). Naravno ako tvoja koža voli neko drugo ulje, to znaš najbolje. Može da se doda i med, esencijalna ulja koja voliš zbog radi mirisa i tako... have fun 1 1
Machka Naopachka Posted August 15, 2011 Author Report Posted August 15, 2011 Ništ' ko ti je na avataru? OT pošto sam prošle godine nakon muka sa carinom došla do titanium dioxida prekasno (nakon odmora) a ove godine nisam bila dovoljno brza i organizovana, sutra popodne planiram da smućkam kremu za sunčanje... makar za Belu Crkvu. Idem na nekih 10% titanium dioxida a koristim ovakve sastojke.. manje više. 2 Tablespoons Coconut Oil 1 Tablespoon Shea Butter 1/2 Teaspoon Jojoba Oil 1/2 Teaspoon Aloe Vera Gel 2 Teaspoons Titanium Dioxide 1
zvonchica Posted November 7, 2011 Report Posted November 7, 2011 Da li neko zna gde u Srbiji može da se nabavi biljni glicerin? U apotekama se nalazi isključivo glicerin mineralnog porekla.
Kokopelli Posted November 8, 2011 Report Posted November 8, 2011 Probaj Limundo, Kupindo, vidim da je imao da se kupi. Ono što me čudi je da ga nema u apotekama. Nije to nikakav egzotičan sastojak za spravljenje mazalica. No, Srbija.
zvonchica Posted November 8, 2011 Report Posted November 8, 2011 Probaj Limundo, Kupindo, vidim da je imao da se kupi. Ono što me čudi je da ga nema u apotekama. Nije to nikakav egzotičan sastojak za spravljenje mazalica. No, Srbija. Kokopeli, hvala puno za odgovor. Juče sam i probala da se registrujem na limundo, međutim maltretiraju me sa zahtevima kako sken lične karte koju sam poslala nije čitljiv, iako se naravno sve lepo vidi. Ni ja ne vidim drugu mogućnost za naručivanje osim da nekako dođem do oglašivača sa ta dva web site-a....Da sam znala da je toliki problem, naručila bih sa CoastalScents, nego mi je jedan paket upravo stigao i ne isplati mi se sad da naručujem novi zbog poštarine. U srpskim apotekama stručna lica ne znaju koju vrstu glicerina prodaju, a kada se raspitaju, ispostavi se da je to glicerin mineralnog porekla. Od apoteka nikakve vajde.
Zen Posted November 8, 2011 Report Posted November 8, 2011 Nisam u materiji, jel moze u kratkim crtama koja je razlika u uoptrebnoj vrednosti ta dva glicerina?
Stolet Posted November 8, 2011 Report Posted November 8, 2011 Kada bih morao hemičarski lupiti, rekao bih da uopšte nije fora u glicerinu. Da je to čist glicerin ne bi bilo apsolutno nikakve razlike. Problem je verovatno u nečistoćama koje sadrži, a kao najverovatniji problem bih osumnjičio zagađenost zemljišta i hemikalije tipa pesticida koje možda opstanu prilikom proizvodnje. Naravno, proizvođač ti to neće reći, ali mnogi sumnjaju, i imaju osnova, posebno za proizvode koji dolaze iz razvijenijih zemalja, gde se realno više koriste pesticidi i slične hemikalije, a podjednako se voli novac kao i kod nas Treba biti maksimalno skeptičan, zato ja ne koristim preparate
zvonchica Posted November 8, 2011 Report Posted November 8, 2011 Nisam u materiji, jel moze u kratkim crtama koja je razlika u uoptrebnoj vrednosti ta dva glicerina? The difference is that vegetable glycerin is made strictly from plant oils, whereas non-vegetable glycerin is made from animal and/or petroleum-based oils. Što je jeftiniji, to je verovatnije da sadrži gomilu štetnih sastojaka, a ako već pravim kremu za telo od poskupih sastojaka, onda bih ipak želela da ih ne "pokvarim" sa lošim glicerinom sumnjivog sastava.
MissionVao Posted November 8, 2011 Report Posted November 8, 2011 Koliko vidim nije neophodno da na proizvodu pise poreklo glicerina tako da mozda ni sam prodavac ne zna...
zvonchica Posted November 8, 2011 Report Posted November 8, 2011 (edited) Koliko vidim nije neophodno da na proizvodu pise poreklo glicerina tako da mozda ni sam prodavac ne zna... Meni nije logično da u apoteci farmaceuti nemaju pojma o poreklu glicerina koji prodaju. Inače, moraću na neki drugi način da potražim izvor biljnog glicerina, jer na Limundu (i Kupindu) neće da vas registruju ukoliko im ne pošaljete sken lične karte ili pasoša sve sa fotografijom. Ne pada mi na pamet da nekom pružam besplatne podatke za bazu koju može kasnije da zloupotrebljava, tako da registracija na takvoj vrsti portala otpada. U roku od 2 minuta pretraživanjem po internetu, došla sam do kontakt podataka osobe koja je reklamirala biljni glicerin na Limundu, tako da sam je kontaktirala i videćemo da li će biti odgovora Edited November 8, 2011 by zvonchica
MissionVao Posted November 9, 2011 Report Posted November 9, 2011 Nije ni meni al gledam dve bocice glicerina (sa kutijama ) i pise samo proizvodjac i namena
zvonchica Posted November 10, 2011 Report Posted November 10, 2011 Naručila sam i biljni glicerin i jojobino ulje ovde u Srbiji, isporuka je preko kurirske službe. Cena vrlo povoljna, tako da kome treba kontakt, neka se javi na PP.
Bata Trokrilni Posted November 10, 2011 Report Posted November 10, 2011 Što komplikuješ sebi život bezveze? Momci se ne opterećuju time da li se ti mažeš biljnim ili mineralnim glicerinom i da li koristiš to jojo ulje. Bitno je da imaš dobro dupe i sise i da održavaš ribicu u pristojnom stanju. Sve ostalo su finese. 8
Machka Naopachka Posted November 11, 2011 Author Report Posted November 11, 2011 Ajao a i ovde proseravanjaaaaaaaaaaa hahhaha
Machka Naopachka Posted November 11, 2011 Author Report Posted November 11, 2011 Samo da se nečiji svet vrti oko tebe/njega... maze muške
Recommended Posts