Havočka Posted November 12, 2011 Report Posted November 12, 2011 Moja baba je pravila neku kremu od nevenovog cveta, bilo davno, al' je lepo mirisalo... Msm kontam da ti ne pomaze mnogo, samo sam se setila toga...
Machka Naopachka Posted November 12, 2011 Author Report Posted November 12, 2011 Macko, ko da ne znas s kim pricas. Ontopic Dobra krema za ruke za ove zimske dane? Shea buter, [email protected] Po meni, nema bolje. Maži uveče da se upije do jutra. Kako ne, pa ja kapiram tvoj način razmišljanja u detalj. Nego se ti ne trudiš da mene skapiraš, otuda ovakve reakcije. Ajao što si ti neki neshvatljiv (da ne kažem neuhvatljiv lik). Ajd zdravo...
Bata Trokrilni Posted November 12, 2011 Report Posted November 12, 2011 Kažu da smo mi naučnici prilično neuhvatljivi, da predstavljamo veliki izazov, jer cure obično vole da intelektualno dominiraju nad muškarcima. To tvoje "aj zdravo" se sasvim uklapa u tu priču, očigledno si procenila da nisi dorasla izazovu i opredelila za izbegavanje. 3
Face Of Melinda Posted November 13, 2011 Report Posted November 13, 2011 Moja baba je pravila neku kremu od nevenovog cveta, bilo davno, al' je lepo mirisalo... Msm kontam da ti ne pomaze mnogo, samo sam se setila toga... Ej to je i moja baka koristila, znam da nam je bio ritual, svakog jutra umijemo se hladnom vodom, a onda nam baka da malo te kremice od nevena to namazemo i lice ko bebina guza
Face Of Melinda Posted November 14, 2011 Report Posted November 14, 2011 Njah nabavih marokanski sapun univerzalan znaci pere se njime i lice i ostatak tela, samo od crnih maslina napravljen mnogo dobar fazon, bez ikakvih drugih hemikalija, a koza posle njega je bas mekana link
Machka Naopachka Posted November 14, 2011 Author Report Posted November 14, 2011 Intresting.. a dje s nabavila?
lemmy sixx Posted November 14, 2011 Report Posted November 14, 2011 Marokanski sapun od crnih maslina! Brate mili,na sta vi bacate pare. 1 1
Machka Naopachka Posted November 14, 2011 Author Report Posted November 14, 2011 se kladimo da mesečno na kozmetiku dajem manje para od tebe?
Lou Posted November 14, 2011 Report Posted November 14, 2011 Njah nabavih marokanski sapun univerzalan znaci pere se njime i lice i ostatak tela, samo od crnih maslina napravljen mnogo dobar fazon, bez ikakvih drugih hemikalija, a koza posle njega je bas mekana Kako miriše?
Novaliis Posted November 15, 2011 Report Posted November 15, 2011 Ne razumem u cemu je problem? Postoji milion prirodnih preparata za negu koze i svaki je dokazano bolji od fensi hemikalija koje se nude po marketima i reklamiraju po ceo dan. To sto je prirodno ne znaci da smrdi, da je lose, fejk ili nesto cetvrto, tako misli mejnstrim, oni koji su tu radi biznisa i koji ne bi da gube profit time sto ce ljude konacno da shvate kako sama priroda nudi mnogo toga dobrog za nas, i da nam hemijski preparati nisu toliko potrebni, a kamoli da u najbolje resenje za nas. Ja koristim prirodne preparate koliko god mogu, ima ih u central market-u, cene su manje/vise iste kao i kod drustveno prihvatljivih proizvoda. Te preparate proizvode strucnjaci, a ne neki kvazi reiki hipi samani kako to svi misle.
Novaliis Posted November 15, 2011 Report Posted November 15, 2011 Prevaranata ima uvek, i svuda. Ali najbolje je licno isprobati i videti sta je bolje. Hocu li koristiti tesku hemikalijsku otrovnu smesu koja vestackim putem mirise prijatno i reklamira se na tv-u, ili kombinaciju lekovitih biljaka i biljnih ulja, koje dokazano imaju pozitivan efekat po kozu i telo uopste i mirisu prirodno dobro, a ne lose, kao sto vecina misli i time samo dokazuje kako nema pojma o cemu prica? Diskusija nema smisla. Smejati se necemu sto je prirodno i misliti da je automatski lose nema smisla. Kupovanje jednih te istih proizvoda koji se ture svima pod nos i sva ta prica kako je to lekovito i jedino dobro je stari trik na koji vecina naseda, na zalost.
Machka Naopachka Posted November 15, 2011 Author Report Posted November 15, 2011 E, to.. Samo da se malčice vratim na temu... mix ulja, jojoba+pšeničnih klica+ maaalo ricinusa+ esencijalno po potrebi/izboru (stavljam ylang ylang jer ga likey like). Od prilike kašika supena se sipa na dlan i masira lice dobrano, prija pa nije teško. Onda peškir natopiti vrelom vodom, iscediti i umotati se preko lica (sa rupom za nos, jel...). Kad krene da se ladi peškir njime obrisati ostatke ulja... To čisti lice a mnogo prija pošto je 'ladnoća pa kahm hidrira (mrzim ovaj izraz ali...)
Zen Posted November 15, 2011 Report Posted November 15, 2011 Larry dobio sat vremena prekomande u kujnu. proceed with the topic.
Face Of Melinda Posted November 27, 2011 Report Posted November 27, 2011 Kako miriše? Na masline, ako volis masline kada je pomirises dodje ti da gricnes, volim masline Inace želatinoznog je izgleda i potrebno je samo malo da se uzme, ja koristim za čišćenje lica uveče, a muž prilikom brijanja, tako da smo oboje zadovoljni
Lou Posted November 27, 2011 Report Posted November 27, 2011 Prepredene žene, mažu se da ih grickamo.
Face Of Melinda Posted November 27, 2011 Report Posted November 27, 2011 Hehe sada kada si pomenuo to, cokolada je zdrava za negu tela
Kokopelli Posted November 28, 2011 Report Posted November 28, 2011 (edited) To čisti lice a mnogo prija pošto je 'ladnoća pa kahm hidrira Pravila sam mali eksperiment na sebi. Negdje u junu počela sam da čistim licim isključivo sa http://www.theoilcleansingmethod.com/. Imam jezivo osjetljivu kožu lica. Prije 2 godine imala sam dosta problema, dermatolog mi je rekao da ne zna koji proizvod da mi preporuči, a da nije preagresivan za moju kožu. Pošto sam probala sve (pre)skupe metode, koristila Hauschka-u i šta ti sve ne, odlučila sam da sve pobacam (dobro, nisam baš bacila, već podijelila) i okrenem se isključivo prirodi U zavisnosti kakvu kožu imate, napravite sami mješavinu. Ja koristim ricinus + maslinovo. Dobro pazite prilikom kupovine ulja. Na našem tržištu svega ima. U svakom slučaju, maslinovo nije teško pronaći. U OCM-u se koristi djevičansko, pa tim lakše. Ricinus je malo teže naći, ali ga ima u Maslini i prodavnicama slične vrste. Oshadhi ulja su za svaku preporuku. Elem, skidam puder i svu šminku na isti način. Maskaru skida ko od šale. Lice masiram uljem isključivo noću, pa stavljam vruć peškir na lice nekoliko puta (kad se ohladi, opet pod vrelu vodu pa na lice, dok ne otvori pore kako treba). Ko ima suvu kožu, može nakon čišćenja da nanese malo istog tog ulja ili pantenol. Nikako vještački stvorene kreme (zbog parabena itd). I da, da zaključim. Počelo je kao eksperiment, shvatila sam da nemam nikakve propratne reakcije od OCM-a osim da mi je koža mekša, pore čistije i da generalno imam utisak da mi se koža lica popravila i dobila bolji ten Možda ima i autosugestije, ali ona je uvijek preporučljiva Na putovanjima uvijek nosim dozvoljenih 100ml tako da ni tu nema problema. U linku koji sam dala možete da vidite koje se mješavine preporučuju. Edited November 28, 2011 by Kokopelli
Machka Naopachka Posted November 28, 2011 Author Report Posted November 28, 2011 Ma da, to ti je to... samo, maslinovo je malo teže ulje, pride, ima ljudi koji su od OCM-a buknuli.. tako da, nije za svakoga. Super da ti prija!
MissionVao Posted November 30, 2011 Report Posted November 30, 2011 Ulje mi je generalno no-no jer sam izuzetno masna na T zoni, ne znam da li bi to skidanje vrucim peskirom promenilo nesto ili bih sve jedno razvila tonu bubuljica. Mozda da probam ulje samo na suvim delovima lica a peskir ce onda taman da odmasti sve zajedno Inace odavno koristim samo neki svajcarski 'sapun' za umivanje (ne peni, ima teksturu kreme, ne isusuje) i Say Yes kremu od krastavca. Rezultat je da nemam pojma da li je bolje ali je svakako jeftinije od Murad kompleta Bubuljice generalno nemam, samo bih trebala da ocistim pore i uklonim mitisere.
Machka Naopachka Posted November 30, 2011 Author Report Posted November 30, 2011 Vidi, što se tiče masne t zone, tu će ti OCM pomoći. Ideja iz svega je da se ulje u ulju i rastvara... a ricinusovo ulje zapravo suši. Predlog je da se njega stavi jako malo, i da se pokuša, na najsuvljem delu lica treba da ostane prijatan osećaj. Ja nisam mogla da verujem koliko malo mi ga treba, jer mi je stalno koža bila suva nakon masaže... na kraju krajeva, pokušaj, redje tipa jednom u nedelju dana, pa ako ti prija udri češće. Kome prija stvarno je sjajan način čišćenja, kome ne prija - ebi ga Mene malo (više) mrzi
Zen Posted November 30, 2011 Report Posted November 30, 2011 veliki sam fan maslinovog ulja, ovo cu definitivno probati. Sreca koza lica mi je dosta zahvalna za odrrzavanje, ne masti se previse (narocito odkad vodim racuna o ishrani). Jednom nedeljno mi je vazno da uradim dobar piling T zone, i da ne perem lice previse cesto da se ne isusuje koza.
Kokopelli Posted November 30, 2011 Report Posted November 30, 2011 @MV: I ja imam masnu kožu, mada ne toliko na T zoni, koliko, recimo, na obrazima. Od T zone, masti mi se samo malo nos. Kod mene uvijek sve naopako. Ricinus je zato jako dobar, kao što reče Mačka. Na kraju krajeva, ko ne želi da se bakće mješavinama, a želi kvalitetna ulja, evo riješenja: http://melissa-biokozmetika.com/index.php?page=browse&action=list&group=3&cat=28
Recommended Posts