Jump to content

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

I to je doslo.. Bacamo se u pravljenje home made mazalica za telo, u varijanti sa kakao i shea puterom...

Ima li koja od vas vec isprobani recept za neku laksu varijantu kreme za telo koju je sama probala ili napravila?

Pravim spisak sastojaka za nabavku, pa da znam sta mi sve treba.

Idem posle da proceljam ovu temu, mozda vec ima negde....

Posted

A šta želiš od kreme? Šta podrazumevaš pod kremom?

AW ne sećam se da su bili recepti na temi, da se ne patiš... potraži po netu bolje..

PO meni shea buter je hranjiv dovoljno sam po sebi... koje osobine hoćeš da mu dodaš?

Posted

Treba mi neka malo laksa krema za telo, tipa nesto kao mleko za telo, sto mogu svaki dan da stavljam. Otkad redovno idem na bazen koza mi se bas sushi od hlora.

Ne znam kakav je miris nerafinisanog shea, pa kontam ako treba i da se turi neko mirisljavo ulje u to.

Hocu i da napravim neku varijantu lake kreme za lice.

I kako se mesha shea i kakao puter i kako se drzi posle, kad odredis sebi manje pakovanje, jel moze da stoji van frizidera kao i obicna krema ili?

nasla sma par recepata ali u njih ide sto sastojaka, ja bas hocu da bude nesto vrlo jednostavno.

Posted

Miris shea butera je nekima prijatan nekima neprijatan. Meni je ok, a kada se zagreje onda mi je baš lep.

On se ne upija brzo. Postoji neka varijanta da ga umutiš, probaj na youtube da potražiš kako, da bude kao lakši za razmazivanje.

Ali nije lagan ni u kom smislu.

Možeš da ga mešaš sa uljem (zagreješ ga do topljenja, pomešaš, ohladiš). Ja sam mešala neka ulja sa sheom i sa kakaom, i mislim da se brže kvarilo tj tačnije, užeglo. Najbolje da ti stash stoji u frižideru a u maloj kutijici da držiš količinu na zgodnom mestu.

Ali na taj način nećeš dobiti konzistenciju kreme, i dalje je to buterasto.

Meni negde u pozadini mozga stoji da sam nalazila neke recepte za kreme ali mislim da su bili prezahtevni.. a da me ubiješ ne znam ni di ni su čim..

Iskreno, pre bih ti preporučila da mažeš shea buter uveče. Možeš da ga preliješ u neku formu stick-a (a šta drugo, za devojčice...) i da napraviš neku recimo dršku, ja se ne drkam mnogo oko toga, umotam jedan kraj u plastičnu foliju. Onda može da stoji u frižideru, da ga izvadiš i relativno brzo se namažeš.

Javi šta si našla od recepata i šta si uradila...

Posted

Hvala puno.

Mozda je ta ideja sa stikom i najbolja, ja narocito ne volim da se drndam sa gomilom stvari i sastojaka, jos ako sam novajlija u prici....

a ovo mi je za sad najbolji kandidat :haha:

Posted

Nema frke, al nece se to skoro desiti, tek se dogovaramo ko ce sve da udje u pazar zbog shippinga :haha:

tako da ocekuj post o tome negde najranije za mesec i po dana, znajuci sve zainteresovane strane :haha:

Posted

Koristim kakao puter s vremena na vrijeme. Jednu količinu mi je poklonila Ajlin, a drugu sam nabavljala od djevojke koja živi u inostranstvu, a bavi se pravljenjem prirodnih sapuna, pa sam je zamolila kad je dolazila u BG da mi donese određenu količinu. Nanosila sam na lice, ruke i posle sunčanja po leđima, stopalima... Nisam ga imala dovoljno za čitavo tijelo, jbg, pa sam pravila prioritete :haha: U svakom slučaju, puter se topi tako što na minimalnoj temperaturi staviš da se grije voda. U činiju sa vodom ubaciš manju činiju i u nju ubaciš putera po potrebi. Pratiš topljenje (na minimalnoj temperaturi)dok se količina skroz ne istopi. Nakon toga možeš da manipulišeš dalje dodajući mu druge sastojke. Ja nisam jer mi se sviđa miris.

Posted

Kako vam se cini ulje jojobe?

U maslini je preskupo, al mozda narucim i to preko coastal scents-a, ako ima smisla.

Posted

Koja je to kolicina?

Malo smara sto je vecina tih ulja u pakovanjo od minimum 14oz sto je negde oko 400ml.

Posted

Stvarno se ne sećam, i ne uspevam da nadjem u emailovima...

Ali sećam se da sam ih pitala zašto ne šaljete UPSPSom rekoše do neke težine paketa može preko ne može.

A FedEx ne ume da ocarini, nego moraš naći špeditera... plaćaš njegov honorar+ležarinu pri fedexu+carinu... + moraš mu prevoditi invoice.. + ja imala neku stavku koja je dzabe a downloaduje se a oni to stavili na invoice.. pa nešto ne zna kako da prevede, pa smišljaj...fotošop moj dobar drugar... cela zajebancija. :haha:

Zapravo je idealno da se držiš ispod onih 50e sa shippingom, to onda samo stigne u poštu bez komplikacija. Bar je meni tako bilo.

evo ga jbt, na druom mailu:

"Thank you for your inquiry. First Class International Mail is the least expensive choice for shipping. However, our international customers do not receive tracking information as well with this selection. If your product is over 4 lbs you would not be given the choice for First Class International. Checking your order is does indicate it would be four pounds or more for total weight of package."

Posted (edited)

Kako vam se cini ulje jojobe?

U maslini je preskupo, al mozda narucim i to preko coastal scents-a, ako ima smisla.

Ulje jojobe spada u broj jedan ulja za njegu kože.

JOJOBA zapravo nije ulje, nego tecni vosak. Gotovo je bez mirisa i boje. Hemijska struktrura je slična delu sebuma, stoga je korisno za lečenje akni i za smanjivanje prevelike produkcije sebuma. Zbog sadržaja miristinske masne kiseline poželjan je sastojak ulja za negu upaljene i nadražene kože. Izvrstan je ovlaživač svih tipova kože, stabilizuje ph kože, regenerise kožu. Nezamenjiv sastojak za poboljšanje elasticnosti kože.

Nije preporucljivo duže koriscenje samog, već se meša s drugim biljnim uljima u koncentraciji do 30%.

Već duže vrijeme koristim ovo:

OshadhiCarrotJojoba.JPG

klik

I nije toliko skupo jer bukvalno nanosiš 2-3 kapi (ako je lice u pitanju, a Oshadhi radi uglavnom proizvode za njegu kože lica). Ulje se lako razmazuje i koža ga brzo upija.

Edited by Kokopelli
Posted

Treba mi neka malo laksa krema za telo, tipa nesto kao mleko za telo, sto mogu svaki dan da stavljam. Otkad redovno idem na bazen koza mi se bas sushi od hlora.

Ne znam kakav je miris nerafinisanog shea, pa kontam ako treba i da se turi neko mirisljavo ulje u to.

Hocu i da napravim neku varijantu lake kreme za lice.

I kako se mesha shea i kakao puter i kako se drzi posle, kad odredis sebi manje pakovanje, jel moze da stoji van frizidera kao i obicna krema ili?

nasla sma par recepata ali u njih ide sto sastojaka, ja bas hocu da bude nesto vrlo jednostavno.

Ja pravim body butter za sopstvene potrebe, ali pošto je rađen na bazi shea buttera, ne može nikako da bude lagana varijanta. Meni je predivan i mažem ga uveče nakon tuširanja, neposredno pred odlazak u krevet - tako se upija tokom cele noći i koža ujutru bude baršunasta. Shea butter nikad ne razgrevam, za tim nema potrebe, a i sigurno se uništava gomila korisnih sastojaka. Uzmi mikser, duboku plastičnu posudu i stavi negde 250-280 gr shea buttera. Dobro ga umuti, da bude penast. Videćeš da će se pretvoriti u predivnu kremu. Onda dodam sledeće sastojke:

- 1 kašiku kokosovog ulja

- 1 kašiku maslinovog ulja

- 1 kašiku jojobinog ulja

- 2 kašike biljnog glicerina

- 10 kapi ulja čajevca

- 10 kapi cimetovog ulja (u zimskom periodu, da greje telo pošto sam zimljiva, a leti planiram da ga zamenim lavandom).

To dobro umutiš sve zajedno da se napravi jednolična masa. Napuniš plastičnu posudu od 500 gr, staviš poklopac i čuvaš je u hladnoj prostoriji. Svaki put kad je budeš upotrebljavala, videćeš kako se divno razmazuje. A miris je božanstven.

Nema potrebe da je držiš u frižideru, barem dok ne dođu vreli dani.

Posted

klasichan alergijski osip, crvene tufne, ne one sho izgledaju kao bubuljice, nego kao opekotine od koprive, taj fazon neki. mada ne znam dal je alergija na znoj il na toplotu, pre pih rekao da je na toplotu poshto se oznojim dosta puta bez da mi ishta izadje..

Posted

Biće da jeste znoj, to nije tako retka stvar. Događa se da alergijska reakcija ima sušenje kože šake i prstiju kao posledicu, zato sam te pitao, za to znam šta ide.

Najbolje da posetiš Institut za kožne i venerične bolesti u Džorža Vašingtona, da se ne zezaš sam. Ako dođeš do 08:00, verovatno nikoga neće biti pre tebe i završićeš to za čas.

• 2 weeks later...
Posted

Gomila devojaka se popalila na kavitaciju

kao, zdrav sistem, neskodljiv i tako to

sta znam, deluej zanimljivo, citam sad o tome

jel neka od vas isla na tretmane ili zna nakoga ko je isao?

Posted

To je ovo

ma jok, tek narucujemo u februaru, kazem ja potrajace to :haha:

mada vidim ima na kupindu i nerafinisani i whipped, pa se razmisljam da li da uzmem za "mustru" :)

Posted

ja uzimala od one [email protected] bio ok *nerafinisni)

wait waaat????

Ultrazvucni talasi proizvode energiju (pritisak) zbog koje dolazi do formiranja mehurica vakuma koji se zbog brzine kretanja ultrazvuka i povecanja pritiska povecavaju i kada postignu svoju maksimalnu velicinu eksplodiraju unutar sebe i time proizvode jaku energiju (pritisak) na unutrašnje gasove, koja oštecuje membranu adipocita, na nacin da ona postaje porozna te otpušta masnoce koje se u adipocitu nalaze ( masne kiseline - trigliceridi, holesterol i glicerin).
Posted

Sad vidim, to za kavitaciju nije medicinski metod, tj ene radi se na klinikama, vec samo u salonima. Dakle, nista. Ima jedna snajka, cesto je srecem na bazenu, ne izgleda ona lose, al nema sta sve nije radila (bar tako kaze), uz redovan aerobik dodatne stvari poput svih mogucih hit dijeta, preko mezoterapije, kojekakvih "gipsanih pantalona" i cudesa, do silikona za usne i tako dalje, ona je izlozila gomilu devojaka na tu kavitaciju.... U stvari, kad razmislim, sta mi sve zena naprica, kako li je izgledala pre svega toga, covek se zapita :haha:

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...