Jump to content

ebay

Recommended Posts

Jest da nema mnogo veze sa paypalom..ali je svakako lepa vest...samo da se bagra na carini dovede u red i ovo bi moglo lepo da posluzi:

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=09&dd=28&nav_id=545195

nije mi jasno da je roba koja se ovamo regularno uvozi iz eu oslobođena carine, a s druge strane se stavljaju ovakvi mizerni limiti - 75€!!! Besmislica

jedno pitanje - ako može da odgovori onaj koji JE registrovan na paypal na neku od ex yu zemalja, kako je to moguće, da li mora da ima i karticu iz te zemlje, pa samo šalje na adresu u srbiji ili prolaze i kartice iz srbije?

Edited by Sale B.C.

Pa sta ti nije jasno ? U Novom Sadu su godinu i po dana varali građane tako što su im na komunalije dodali 30 dinara za održavanje kamera. Tako je od početka prošle godine od Novosađana naplaćeno 75 miliona dinara da bi sad , posle godinu i po dana rekli da je ta odluka bila nezakonita......razumeš , sve se može u ovoj državi

nije mi jasno da je roba koja se ovamo regularno uvozi iz eu oslobođena carine, a s druge strane se stavljaju ovakvi mizerni limiti - 75€!!! Besmislica

jedno pitanje - ako može da odgovori onaj koji JE registrovan na paypal na neku od ex yu zemalja, kako je to moguće, da li mora da ima i karticu iz te zemlje, pa samo šalje na adresu u srbiji ili prolaze i kartice iz srbije?

Elem, da ti pojasnim.

Ukoliko nisi izvadio Visa, Master ili koju vec platnu deviznu karticu u nekoj nasoj banci, izvadi. Preporucujem Reiffeisen jer su po tom pitanju naj korektniji, i veoma uljudni. Znaci izvadis Platnu karticu, ne Kreditnu. Nakon toga, odes na sajt pay pal-a, krenes da se registrujes na Bosnu, Makedoniju, Hrvatsku, Sloveniju, Bugarsku... Izaberi sam sta ti odgovara. Onda, podatke koje ti traze (adresa, grad i ostalo) sve popunis normalno, tj svoju adresu, i ostale podatke sve tacno, osim Srbije (tu stavis zemlju na koju se registrujes). Nakon toga ce proci nekoliko dana kao nekih "provera", i bice ti odobreno. Probaj nesto da narucis, neku glupost za dolar ili dva (evro ili dva) i sledeci dan proveri racun. Ukoliko si dobio proizvod, i racun ti je umanjen za taj iznos, sve si uradio kako treba.

Pa sta ti nije jasno ? U Novom Sadu su godinu i po dana varali građane tako što su im na komunalije dodali 30 dinara za održavanje kamera. Tako je od početka prošle godine od Novosađana naplaćeno 75 miliona dinara da bi sad , posle godinu i po dana rekli da je ta odluka bila nezakonita......razumeš , sve se može u ovoj državi

ma sve mi je jasno, al jednostavno ne mogu da ćutim

Ako neki proizvod preko paypala platis 20 evra ....oce li ti oni skinuti 20 evra ili tu idu neki porezi ? I kako ti stize paket i da li naplacuju i postarinu ?

poštarinu plaćaš, naravno, cena koju plaćaš u međunarodnoj trgovini je bez pdva (odnosno njihovog vat-a), imaš i proviziju na pp (to je neki procenat od vrednosti + fiksni deo, ali ništa mnogo)

Ako neki proizvod preko paypala platis 20 evra ....oce li ti oni skinuti 20 evra ili tu idu neki porezi ? I kako ti stize paket i da li naplacuju i postarinu ?

E to ne znam stvarno. Nisam narucivao fizicke stvari, samo virtuelne, tipa novac u igricama, neke score (note za klavir) i jos neke gluposti, koje nisu toliko skupe. Koliko sam video na racunu, ide neki porez (tipa PDV) ali nisam siguran koliki je. Za pakete ne znam, ali znam da kada kupis od nekog tako, mozete da se dogovorite da na paketu stavi vrednost mnogo nizu od stvarne, ili da navede kao poklon, da bi se oslobodilo od carine... To ces stvarno morati nekog drugog da pitas, ne znam.

Za pakete ne znam, ali znam da kada kupis od nekog tako, mozete da se dogovorite da na paketu stavi vrednost mnogo nizu od stvarne, ili da navede kao poklon, da bi se oslobodilo od carine... To ces stvarno morati nekog drugog da pitas, ne znam.

To ne prolazi, mozda za manje vrednosti, za vece nema sanse. Traze da im pokazes racun, ako nemas racun izguglaju cene koje se krecu na ebay-u i obracunaju ti na tu cenu. A to da li je poklon ili ne nije bitno i na poklone se obracunava carina i PDV.

Kolko sam ja čuo, to registrovanje na tudju državu je zabranjeno. Mene baš čudi što banke to odobravaju. Inače da mi imamo neke zakone o internet prometu i interent kupovini i plaćanju imali bi mi paypal odavno, ali jbg. našoj državi to nije ni u malom mozgu.

Edited by Lunar

preko paypala placas cenu+postarina a posle kad to stigne u Srbiju ovi ti naplate carinu i pdv na vrednost robe + troskovi postarine, to placas u posti kad ti postar donese racun.

Kolko sam ja čuo, to registrovanje na tudju državu je zabranjeno. Mene baš čudi što banke to odobravaju. Inače da mi imamo neke zakone o internet prometu i interent kupovini i plaćanju imali bi mi paypal odavno, ali jbg. našoj državi to nije ni u malom mozgu.

ma sad nešto mućkaju, zato sam se i uključio u priču, tu je i podizanje famoznog limita sa bednih 25 na isto bednih 75€

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Uzmi Intesinu Visa Internet i kuliraj. Nema depozita, nema mesečnog održavanja, ništa. Plus je Virtuon opako počeo da baguje poslednjih godinu-dve, rutinski ga odbijaju na nekim većim sajtovima.

Hvala, baš ću da odem danas, imam jednu njihovu ekspozituru na 100m od stana.

Nego, još jedno pitanje - ako na sajtu stoji kao način plaćanja WorldPay, da li onda mogu da platim tom karticom? Nije mi baš najjasnije, posetio sam WorldPay sajt, i tamo piše da su kao svetska mreža za plaćanje internet karticama, a u listi zemalja ima svega nekih 40, mada su to možda samo zemlje u kojima imaju neke kancelarije.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...