bezlichni Posted December 27, 2009 Report Posted December 27, 2009 (edited) sto za trens i djeisanje ti brate to uopste nije ni potrebno,kamoli nesto sa ulazima posto si jedini instrument polomio,ako oces da budes iole ozbiljniji ''trancer necu ozbiljno ocu da se igram. hi-fi izofonsku kriv So? Ionako slushamo vecinom mp3 toliko dobrog kvaliteta, da ce finese bash da nas spasu. Meni ne trebaju zvucnici gde cu stariji Metal i Jazz da cujem perfektno a sve ostalo usrano. Kad uopste svrha tih zvucnika nije da razvljaju,isto je tako besmisleno kupovati i monitore u stanu,to je cisto bacanje para,moze neko da ih kupi,do jaja za njega, al je glup! Nije samo da razvaljju vec i da se cisto cuju kad razvaljuju :shy: Prvi put da mogu da cujem sve tonove na vecini pesama. ,Posto krushevachanin Slushaj ti, beogradjanine, kad mi dodjes u grad, javi se da te napijem I da pucamo na komsije iz one tvoje puske Ja ti kažem, poslušao sam i Solo 2 i solo 5c, 6c i 7c, Solo 2 ima daleko bolji bass, dublji (no homo). Dunno. Meni je ovaj bass savrshen. Cak sam i radio one bass testove, super sve. Vaistinu nisam poslushao ostale, ali ako se bass test pokazuje dobro, bole me sto za trens i djeisanje ti brate to uopste nije ni potrebno,kamoli nesto sa ulazima posto si jedini instrument polomio,ako oces da budes iole ozbiljniji ''trancer necu ozbiljno ocu da se igram. hi-fi izofonsku kriv So? Ionako slushamo vecinom mp3 toliko dobrog kvaliteta, da ce finese bash da nas spasu. Kad uopste svrha tih zvucnika nije da razvljaju,isto je tako besmisleno kupovati i monitore u stanu,to je cisto bacanje para,moze neko da ih kupi,do jaja za njega, al je glup! Nije samo da razvaljju vec i da se cisto cuju kad razvaljuju :shy: Prvi put da mogu da cujem sve tonove na vecini pesama. ,Posto krushevachanin Slushaj ti, beogradjanine, kad mi dodjes u grad, javi se da te napijem I da pucamo na komsije iz one tvoje puske I ne seri vise svestan sam da studiras produkciju :* Ja ti kažem, poslušao sam i Solo 2 i solo 5c, 6c i 7c, Solo 2 ima daleko bolji bass, dublji (no homo). Dunno. Meni je ovaj bass savrshen. Cak sam i radio one bass testove, super sve. Vaistinu nisam poslushao ostale, ali ako se bass test pokazuje dobro, bole me Edited December 27, 2009 by l3s26
Baal Posted December 27, 2009 Report Posted December 27, 2009 ako oces da budes iole ozbiljniji ''trancer'' nek ti baal preporuci sta recimo ima njegov klavijaturista samo od opreme hahaha Gde, pa da se ubije kada vidi koliko para treba da pukne za to. p.s kod svih micro lab proizvoda OBAVEZNO zameniti kabl koji ide od zvucnika do zvucnika debljim,zahvaljivace te mi kasnije:*** To da, kao i onaj što ide od zvučničkog pojačala do kartice. Dunno. Meni je ovaj bass savrshen. Cak sam i radio one bass testove, super sve. Vaistinu nisam poslushao ostale, ali ako se bass test pokazuje dobro, bole me Naravno, ni ja ne bih pričao da nisam čuo ovaj od Solo 2, pa se malo razočarao u bass na Solo-6C.
Џрк Posted December 27, 2009 Report Posted December 27, 2009 (edited) Ok, mislis da je bolji bass, a ostatak, tj. ukupan utisak? Naravno, to ako si malo podrobnije slusao, zanima me. Edited December 27, 2009 by Џ.P.K
Baal Posted December 27, 2009 Report Posted December 27, 2009 Ostatak, visoki i srednji su mu jako dobri, da kažem "širok" je u frekvencijama, stvarno se osetim kao car kada pustim neki Floyd album u FLACu. Naravno, glasno je poprilično, ja ga držim na 35, a na kartici negde preko pola, sem što mi je bass na 4 na zvučnicima, a treble na 2. Ne znam, čuo ih je i Neša onomad kod mene, možda on najbolje da kaže šta mu se više sviđa kod Solo-2, a šta kod Solo-6C. Ja sam kod Solo 2 primetio samo bolji bass, ali ih nisam toliko slušao, videću da ih nekako dovučem da ih probam kod mene na mom sistemu.
oʞɾoƃ Posted December 27, 2009 Report Posted December 27, 2009 isto je tako besmisleno kupovati i monitore u stanu,to je cisto bacanje para,moze neko da ih kupi,do jaja za njega, al je glup! Dobro, istakao si već nekoliko puta da misliš da sam glup, ali i dalje nisi objasnio zašto. Kupujem budžetske aktivne studijske monitore sa pojačalom A/B klase (za fenomenalne pare) koji će stajati na udaljenosti pola metra od mene dok sedim za kompom u sobi koja je relativno akustički obrađena (koliko se moglo u datim okolnostima, a da ne ide u studijske ekstravagance). Dakle, kakve veze ima što je stan u pitanju, koja je poenta? Nisam ih prikačio na kućni bioskop, već na E-mu 1212m na kompjuteru za kojim radim, slušam muziku i sve ostalo, gde su upereni direktno u moje uši na optimalnoj udaljenosti. 1
Џрк Posted December 27, 2009 Report Posted December 27, 2009 (edited) Monitori imaju ulogu da ne farbaju ono sto izlazi iz njih, da sto vernije prenesu sam materijal. U teoriji. U praksi, ono sto sam ja saznao, bolje i da se ne gleda na nista ispod 7-800e, recimo Adam A7, jer je to bacanje para. A i tada, monitorin nista ne znace ako ne pznajes dobro sobu u kojoj si (zvucno gledano). Ti, pretpostavljam, nemas nameru da mixas/stagod u toj sobi, te stoga i ne kapiram sta ce ti monitori. Nabavi dobar HiFi. Nema poente uospte uzimati monitore, pogotovo ne budzetske (jer za te pare sigurno imas kvalitetniji hifi da pazaris) ako nisi dobro obradio sobu, i to opet u slucaju da imas nameru da mixas i sl. a ne samo da slusas. Btw, sta koji kurac na pola metra? Pa ti nisi normalan... Edited December 28, 2009 by Џ.P.K
lucassen&co Posted December 28, 2009 Report Posted December 28, 2009 Ovako: Imam Genius SP - HF2000X zvucnike koje sam nedavno kupio, jer u Novom Sadu nisam nasao Microlab a i ovi su bili veoma povoljni na nekoj rasprodaji. Prikljuceni su na integrisanu karticu na racunaru. Zvuk je solidan, mada nisam preterano zadovoljan. Zanima me koliko mogu poboljsati zvuk zvucnicima te klase kupovinom zvucne kartice i do koje cifre se isplati ici. Hvala. Specifikacija: http://www.itsvet.com/proizvod/genius-sp-hf2000x/comp_tehn_speakers/41/572
STARSHOOTER_SUPREME Posted December 28, 2009 Report Posted December 28, 2009 Lucassen izgledaju odlicno po specifikacijama ,probaj kartice koje smo naveli vec u temi,zavisi do kolko para oces da dash i sta oces josh da radis?
lucassen&co Posted December 28, 2009 Report Posted December 28, 2009 Lucassen izgledaju odlicno po specifikacijama ,probaj kartice koje smo naveli vec u temi,zavisi do kolko para oces da dash i sta oces josh da radis? Iskljucivo slusanje muzike. Recimo da bi idealno bilo 20 evra, ali bih isao i do 30 ako bih time nesto dobio. Mislim da nema logike davati vise kad sam zvucnike platio 50 evra. Imas neki predlog za best buy?
Baal Posted December 28, 2009 Report Posted December 28, 2009 (edited) Kupi SB! Live za 5-10e po oglasima ili Xonar DS za 40e. Inače, ja sam zvučnu platio 40e više nego zvučnike, ali to sam ipak ja. Edited December 28, 2009 by BaalBehrit
lucassen&co Posted December 29, 2009 Report Posted December 29, 2009 (edited) Probao sa nekom Genius karticom kod druga i zvuk je malo "puniji" nego inace. Kupicu naravno nesto bolje i mislim da cu tada biti zadovoljan. Hvala za odgovore Edited December 29, 2009 by lucassen&co
Nemethor Posted December 29, 2009 Report Posted December 29, 2009 Slusanje muzike > HI-FI > CD > vinil > uzivanje... Kompjuter? 1
WIZARD OF GORE Posted December 29, 2009 Report Posted December 29, 2009 iako se slažem sa tobom, moram da primetim da se i preko kompa može slušati muzika (mislim na slušanje glazbe sasvim dobrog kvaliteta), kombinacija komp + kvalitetan DAC + pojačalo + dobri zvučnici može dati vrlo dobre (a ponekad i odlične) rezultate - čak i po strogim audiofilskim shvatanjima mislim da je bolje da ne načinjemo tu temu, čini mi se da će biti samo besmislene rasprave bez ikakvih konstruktivnih predloga
Nemethor Posted December 29, 2009 Report Posted December 29, 2009 Naravno... za informativno slusanje poskidanih noviteta i vise nego dovoljan je moj Altec Lansing 2+1... A moze da se iskrlja i neki koncertic sa bonus DVD-a, sasvim pristojno... Ali ja vise mislim na magiju paljenja sprava, originalno izdanje, predivan sound, picture disc koji se vrti, ritual... Jbg, ipak sam ja fosil iz nekih ranijih vekova...
WIZARD OF GORE Posted December 29, 2009 Report Posted December 29, 2009 naravno, taj "ritual" niko, ništa i nikad neće da zameni a da ne pominjem iščekivanje da stigne ploča/cd, pa skidanje folije (miris nove ploče uhhh) pa preslušavanje slušanje muzike dobija jednu sasvim novu dimenziju iako digitalna muzika ima svojih prednosti, sve to ipak deluje kao mrtvi bajtovi na hard disku
STARSHOOTER_SUPREME Posted December 30, 2009 Report Posted December 30, 2009 To je lepota mehanickog slushanja iako i sam preferiram ploce cinjenica je da je vinyl loshiji mediji od cdea,prvo trajanje vinila je 1000 slushanja odprilike ,a sve te starije ploce imaju neki taj kvrc kvrc,al i to mu daje shmek kad dovedes ribu:)
Џрк Posted December 30, 2009 Report Posted December 30, 2009 Jedino je problem ako je riba starija od te ploce
STARSHOOTER_SUPREME Posted December 30, 2009 Report Posted December 30, 2009 Cuj problem ,to su jedine ribe sa kojima mozes da prichas o prog rocku\m/
Zoidberg Posted February 24, 2010 Report Posted February 24, 2010 (edited) Ima li neko Microlab Solo 7C zvucnjake? Po netu vidim hvalospeve sa svih strana, pa reko ne znam kakav oni daju zvuk kad se pusti neka metalstina, i sto sto se zvucne tice, koja bi bila najpogodnija, za 50 jevreja ? Vec nekoliko godina imam Logitech X-230, pa ovih dana nesto razmisljam o muzickom upradeu x) Edited February 24, 2010 by Zoidberg
oʞɾoƃ Posted May 20, 2010 Report Posted May 20, 2010 Uzeh ovo u Nemačkoj za 75€, prezadovoljan sam. Kod nas su oko 160€.
Sinstrel Posted May 20, 2010 Report Posted May 20, 2010 Moze li neko da mi preporuci mikrofonski preamp sa usb/firewire ili neku zvucnu karticu sa mic preampom? Recimo u nekom cenovnom rangu od 150-200 eura.
Sinstrel Posted May 20, 2010 Report Posted May 20, 2010 Pa mislim moze da se turi u njega sta hoces ali meni treba za mic.
Recommended Posts