Litthia Posted July 17, 2009 Report Posted July 17, 2009 Ne mislim, ali znam da bendovi rade i sami. Uostalom, koliko je bio bolji solo koncert Moonspella? Zashto? I znam ja sve to shto mi pricash, samo mi se vishe svidjaju solo konceti... Quote
Talvi Posted July 17, 2009 Report Posted July 17, 2009 Jeste, nekad se pitaju i oni, ali redje. Npr, za taj CoF/Moonspell ti mogu reci pouzdano da se bendovi tu nisu nista pitali. Quote
Litthia Posted July 17, 2009 Report Posted July 17, 2009 Znam, chula sam iz pouzdanih izvora. Nazalost... Mada, ja ochekujem u buducnosti josh neshto kao u 2007-oj. Quote
Ancient Mariner Posted July 18, 2009 Report Posted July 18, 2009 Samo vi dovodite Maiden na svakoj turneji i sve je u redu salim se naravno Quote
Litthia Posted July 18, 2009 Report Posted July 18, 2009 Da li ti bendovi mogu da 'isteraju' solo koncert a da isti zadovolji neke kriterijume. Da li mozda treba razmisljati u tom pravcu? Ne znam zashto mislish da je broj bendova srazmeran kvalitetu koncerta... Shto me navodi na josh jedno pitanje- da li se radi o kvalitetu ili kvantitetu? U ovom pravcu svakako treba razmishljati. Quote
oʞɾoƃ Posted July 18, 2009 Report Posted July 18, 2009 (edited) Ne znam zashto mislish da je broj bendova srazmeran kvalitetu koncerta... Shto me navodi na josh jedno pitanje- da li se radi o kvalitetu ili kvantitetu? U ovom pravcu svakako treba razmishljati. Ja ne vidim tvoj pravac razmišljanja nikako. Sve vreme pričaš o broju bendova, koje i kakve bendove treba dovoditi i koliko treba da traje nastup itd, a o svemu tome se organizator UOPŠTE ne pita. To određuju organizatori same turneje, koji su u 90% slučajeva ljudi iz izdavačkih kuća, u saradnji sa menadžmentima bendova. Ovo je tema o našim, domaćim organizatorima. Sem ako nećeš da mi kažeš da domaći organizator na CoF+Moonspell ponudu treba da kaže: "Neka, hvala, sačekaćemo mi da Moonspell krene sam na turneju"? Edited July 18, 2009 by Gojk O))) Quote
Litthia Posted July 18, 2009 Report Posted July 18, 2009 (edited) Gojk O))) Rekla bih da je uzaludno raspravljati, ali moram da kazem po ko zna koji put, to je MOJE mishljenje i smatram da su bolji SOLO koncerti. Potpuno sam svesna chinjenice da za ovakve turneje nisu odgovorni nashi organizatori (koliko znam, CoF/MS koncert nema nikakve veze sa nashom organizacijom), samo sam pomenula da nekad solo koncerti mogu biti uspeshniji i poseceniji i iznela svoje lichne stavove. U tome i jeste poenta, zar ne? I potpuno mi je apsurdno da neko kaze kako bend mozda ne bi odrzao uspeshan koncert da svira sam. I ne secam se da sam bilo gde optuzila NASHE promotere za ovakve i slichne turneje. Ako jesam, prosvetli me. Nemoj mi samo citirati onaj deo o tome kako rade protiv sebe jer se to ne odnosi na turneje i kombinacije bendova, vec je to uopshteno (novi pasus valjda dovoljno govori o tome) Citiracu se... "I znam da nisu krivi organizatori, ali valjda ti isti organizatori mogu da rade koncert samo jednog benda." Nisam rekla da treba da odbiju ponudu, vec da mogu da organizuju i solo koncert... U bilo kom trenutku u kom postoji takva mogucnost. Treba chitati izmedju redova pre nego shto napadnesh nekoga. Nema potrebe za sarkazmom i prichom o stvarima koje vec znam. I volela bih josh da mi kazesh gde sam to pisala "koje i kakve bendove treba dovoditi i koliko nastup treba da traje"? Edited July 18, 2009 by Litthia Quote
oʞɾoƃ Posted July 18, 2009 Report Posted July 18, 2009 (edited) OK, sad sam konačno razumeo poentu, mada i dalje smatram da bendove treba dovoditi kad god se ukaže prilika, nezavisno od paketa u kojem dolaze. Takođe, da budem iskren, ne sećam se nijednog solo metal koncerta otkad pratim scenu, dakle negde od 2007. Uvek su bile predgrupe, jače ili slabije. Što se poslednje rečenice tiče, pogledaj svoje postove na prethodnoj strani, cela priča počinje konstatacijom o "groznim kombinacijama bendova", a kasnije pominješ i kako bendovi dobijaju manju minutažu, da nećeš da ti naredni bendovi kvare utisak prethodnog itd. Edited July 18, 2009 by Gojk O))) Quote
Prisoner of Dreams Posted July 18, 2009 Report Posted July 18, 2009 Гардијани су наступали соло пре две године... Quote
Svart Posted July 18, 2009 Report Posted July 18, 2009 Znaci sad su najavljeni: Shining, Sodom, CC/Dying Fetus, Evergrey, Sonata, Statovarius i Paul DiAnno. Od svih ovih isao bih na mozda 3 a verovatno cu samo na jedan. Ajde dajte jos jos koncerata Quote
oʞɾoƃ Posted July 18, 2009 Report Posted July 18, 2009 Ah, ti Gardijani, jedini zaista uspeli koncert u Srba Quote
Litthia Posted July 18, 2009 Report Posted July 18, 2009 (edited) Kad kazem "grozne kombinacije" ne mislim na predgrupe... A sve ostalo shto sam pomenula jeste samo moje mishljenje i solidarnost sa nekim fanovima, jer se nikom ne dopada da plati kartu i da bend svira samo 5 pesama... Mozda ja greshim. I nigde nema najave za Corpus Christi i Somrak, 13. septembra... Edited July 18, 2009 by Litthia Quote
Feniks . Posted July 18, 2009 Report Posted July 18, 2009 (edited) Moram jer sam ja nenormalna i moram da budem u prvom redu. Uopshte ne zelim da se guram sa ljudima i da slusham njih kako pevaju. Jednom sam se zeznula i nikad vishe... Organizatori ce posebno za tebe da rezervisu mesto u prvom redu, da ne moras da se guras kad su predgrupe Edited July 19, 2009 by METAL MAN =) Quote
Nisko_Se_Mazim Posted July 18, 2009 Report Posted July 18, 2009 (edited) OK, sad sam konačno razumeo poentu, mada i dalje smatram da bendove treba dovoditi kad god se ukaže prilika, nezavisno od paketa u kojem dolaze. I onda prosecna posecenost bude 200 ljudi plus dodati cinjenicu da organizatori nimalo ne haju za timing kada krene tako neki Exit vec dovode bendove po svaku cenu,pa makar se otkazao cert ili doslo 50 ljudi-ono jes seva nekom levo jajce da slusa npr Cynic pored onoliko "in" bendova na Petrovaradinu tj pre ce da ode tamo nego da slusa Cinika Edited July 18, 2009 by Full_Metal_Yakuza Quote
oʞɾoƃ Posted July 18, 2009 Report Posted July 18, 2009 I onda prosecna posecenost bude 200 ljudi plus dodati cinjenicu da organizatori nimalo ne haju za timing kada krene tako neki Exit vec dovode bendove po svaku cenu,pa makar se otkazao cert ili doslo 50 ljudi-ono jes seva nekom levo jajce da slusa npr Cynic pored onoliko "in" bendova na Petrovaradinu tj pre ce da ode tamo nego da slusa Cinika Mislio sam na očigledno i potencijalno isplative bendove, naravno. Quote
Litthia Posted July 18, 2009 Report Posted July 18, 2009 (edited) Organizatori ce posebno za tebe da rezervisu mesto u prvom redu, da ne moras da se guras kad su predgrupe Znam. Full, u pravu si skroz. Edited July 18, 2009 by Litthia Quote
Bata Trokrilni Posted July 19, 2009 Report Posted July 19, 2009 Da li ti bendovi mogu da 'isteraju' solo koncert a da isti zadovolji neke kriterijume. Da li mozda treba razmisljati u tom pravcu? Naravno. Pa Grave Digger ne bi ovde bio doveden nikad, da nije došao sa Therion-om, a na koncert Diggera je dovoljno jednom otići i shvatiti da kidaju uživo i da mogu, ako hoće, da naprave set listu od blizu 30 fantastičnih pesama. Quote
svamp Posted July 19, 2009 Report Posted July 19, 2009 Zalim se jer mi se ne svidja da moram sat i po da gledam neshto shto me ne zanima, onda dochekam bend, odsvira nekih 10-ak pesama i to je to, jer su oni na turneeeeji, sa josh nekoliko bendooova, oni ne mogu da sviraju koliko oni hoce... Itd. Sa druge strane, ne volim da mi bilo shta kvari utisak posle jednog benda. Koliko god ja volela taj neki drugi bend, ne zelim da ga vidim odmah posle. Bolje je imati jedan kompletno odradjen koncert, nego seckati nastupe 4 benda. Eto, zbog toga se zalim. Meni se to ne svidja, ali kao shto rekoh, ja cu otici da vidim bend koji me zanima po svaku cenu. Ako se vama to svidja, dobro. Moja greshka. I znam da nisu krivi organizatori, ali valjda ti isti organizatori mogu da rade kocert samo jednog benda. Uostalom, nisam generalizovala, nisam mislila na sve koncerte koji su bili. Mislila sam na ovaj gore pomenuti, ali nisam htela da imenujem. Jedino sad su napakovali najgore moguce bendove...(po mom mishljenju) Bile su turneje Katatonia, Daylight dies, Moonspell, Samael, Behemoth, Dimmu... Hm... I koliko god ljudi je doshlo da slusha Turisas, toliko nije htelo da dodje na Moonspell zbog tog istog Turisasa i CoF-a. A sa druge strane, ne verujem da se fanovima Turisasa svidelo shto su chuli 5 pesama za onolike pare (ne secam se vishe). ja sam na koncert isla samo zbog turisasa,naravno da bi mi bilo bolje da su svirali vise pesama ali ja sam skroz zadovoljna i sa ovih 5, na munspelu sam blejala ispred, pa sam se vratila na cof onako radi reda,a opet, bila sam u nekom 3.redu... jebiga sad,ne moze se svakom ugoditi,meni bi bilo super da slusam 2 benda koja volim jedan za drugim,al dobro,kapiram da tebi to ne odgovara.a drugima ne odgovara nesto drugo,i nikad se ne moze svima udovoljiti. i zasto ljudi ne bi dosli na munspel zbog ova 2 kad je turisas poceo mnogo rano,a sa cofa su mogli i da odu..i za 3 benda ono je bila ok cena skroz,sad jebiga sto u svirali po 5 pesama manje..mnogo ste se bre rzamazili Quote
Litthia Posted July 19, 2009 Report Posted July 19, 2009 (edited) ja sam na koncert isla samo zbog turisasa,naravno da bi mi bilo bolje da su svirali vise pesama ali ja sam skroz zadovoljna i sa ovih 5, na munspelu sam blejala ispred, pa sam se vratila na cof onako radi reda,a opet, bila sam u nekom 3.redu...jebiga sad,ne moze se svakom ugoditi,meni bi bilo super da slusam 2 benda koja volim jedan za drugim,al dobro,kapiram da tebi to ne odgovara.a drugima ne odgovara nesto drugo,i nikad se ne moze svima udovoljiti. i zasto ljudi ne bi dosli na munspel zbog ova 2 kad je turisas poceo mnogo rano,a sa cofa su mogli i da odu..i za 3 benda ono je bila ok cena skroz,sad jebiga sto u svirali po 5 pesama manje..mnogo ste se bre rzamazili Nikada ne mogu svi biti zadovoljni i to je chinjenica. Mozda je moj problem shto se ne zadovoljavam prosechnim koncertima (kada su u pitanju bendovi koje ja volim). Shto se ostalih tiche, nije mi bitno ni najmanje. Gledala sam CoF koji me uopshte ne zanima iz poslednjih redova, chak mi je bilo zanimljivo, ali da njih nije bilo MS bi svirao josh nekoliko pesama koje sam ja htela da chujem... Ili neko peti, nebitno. Meni je fantastichno bilo i nastup je bio savrshen, ali ja uvek hocu josh. Bilo kako bilo, ovo je chista subjektivnost i nadam se da je to svima jasno. I shto se cene tiche, ja se ne zalim jer sam gledala bend koji je makar sat vremena nastupao, a da sam doshla samo zbog Turisasa, bilo bi mi bezveze jer su kratko svirali. Ali dobro, svako ima svoje stavove. Zashto ne bi doshli? Pa recimo zato shto je bio fenomenalan koncert 2007. i zato shto je MS tad odvalio, odsvirali gomilu pesama, ljudi se super proveli i nece da dodju da chuju samo par pesama. Naravno, ne govorim o svim fanovoma, ali da je bio solo koncert, doshli bi i oni koji nisu hteli na CoF/MS. Nije ni meni to najjasnije, ali tako je kako je. I ova pricha postaje glupa, jer uopshte se ne radi o ovom konkretnom koncertu, samo bi bilo lepo u buducnosti imati vishe kvalitetnih (solo) koncerata. Ukljuchujuci predgrupe. Da, da. Edited July 19, 2009 by Litthia Quote
Џрк Posted July 19, 2009 Report Posted July 19, 2009 Ja ne vidim uopste gde ovo vodi. Litthia, pogresno si protumacila temu. Znaci, ovde nije bilo reci sta bi neko hteo, i o ispunjavanju muzickih zelja posetioca, vec cisto o propustima i blafovima domacih organizatora. E sad, ja kapiram da je ustvari ovo tebi sve jasno, vec si samo iskoristila temu za fantaziranje (spam) Quote
Litthia Posted July 19, 2009 Report Posted July 19, 2009 Nisam ja kriva, krenulo je u ovom smeru, iako to nisam zelela. A i zakljuchujem to u poslednjem postu, ako primecujesh. Zato prekidam sa svakom diskusijom, postaje previshe, slazem se. Quote
METAL Man Posted July 19, 2009 Report Posted July 19, 2009 Vec ste krenuli da prdite u prazno. EG je 950din. Ajde da vidimo koliko vas ce zapravo ici na koncert. Jes da dolaze treci put, ali to ne bi trebalo da im "skine" vise od 50ljudi. Quote
Guest count_d Posted July 20, 2009 Report Posted July 20, 2009 Po cenu da potpuno promasim temu:), ovde bih postovao (verujem da organizatori koncerata u Srbiji prate ovu temu) predlog za dovodjenje Paradise Lost-a, koji sviraju u Zagrebu, 5.12.2009. godine. Bio sam na jedinom koncertu u BG-u, 2005. godine i bilo je fantasticno, ako dodamo na to da sada zvuce mnogo "teze", misljenja sam da bi se isplatilo. Jos jednom se izvinjavam ako sam promasio temu. Puno pozdrava Quote
Telcontar Posted July 20, 2009 Report Posted July 20, 2009 Ako je na Paradise Lostu 2005 bilo ljudi koliko je bilo, sada sumnjam da bi mogli da dosegnu tu cifru ... tako da ... mislim da nema poente. Nije da ja ne bih voleo, samo kazem sta mislim da bi se desilo. Quote
oʞɾoƃ Posted July 20, 2009 Report Posted July 20, 2009 Mada, pazi, odavno nije bilo neke bolje gotičarije u BG-u, možda bi i uspeo cert. Quote
Recommended Posts