Jump to content

Koncertne agencije u Srbiji


Vrtoglavica

Recommended Posts

Kratak izveštaj sa ovogodišnjeg Mount of Artan:

Naš dugogodišnji smeštaj u selu Ilino nikad nije izneverio. Međutim, dve potpuno različite večeri na festivalu za mene.

Prvi dan otvorili SJAJ & I iz Kanjiže kao jedini srpski predstavnici, nikad nisam čuo za bend, neki space rock sa dub momentima, nije loše za chill i zagrevanje. Posle toga scene kao iz lošeg coming of age filma gde su dva pandura u civilu startovali mene i ortaka sa opuškom džoka u nekom šteku i priveli nas u stanicu Boljevac zbog neke beznačajne količine, valjda mi ugrožavamo time fenomenalni poredak ove divne zemlje. Zahvaljujući svom pravničkom umeću ja sam prošao bez ikakvih posledica, dok su ortaku pisali prijavu i davao je izjavu, mene smestili sa bratom telećim u portirnicu da pogledamo Francuska - Portugal za to vreme, nije ni to loše mada mi je IQ koeficijent degradirao dok sam obavljao small talk sa tim bikom. Posle su nas kerovi vratili kolima nazad na festival, dosta nadrealno iskustvo, ne bih o detaljima. Stigli smo na ZAGUŠLJIVI DIM iz Čakoveca, koji sviraju isto neki instumentalni post rock goes spacey, korektno ali ništa spec. Kao poslednji izvođač prvog dana (ne računajući raspale di džejeve) nastupio je izvesni ASHTORETH iz Belgije, jedan baja koji osim što izgleda okultno, poprilično je udavio svojim drone zvukom u beskonačnom loopu i nekim ohm vokalima bez smisla. Težak smor i jedan od gorih nastupa od kada idem na MoA.

Drugi dan je bio mnogo bolji, mada sad već pod blagom zadrškom dok sam provaljivao ko je od 100ak posetilaca pandurčina u civilu, srećom, mogli su se lako prepoznati po fizionomiji i outfitu kad se obrati pažnja. MY PITBULL LUCIFER iz Pule su bili odlični, stoner/sludge sa gruvačkim delovima i dosta šarmantnim frontmenom koji je neka ostarela i hrvatska verzija Bryana Funcka iz Thou. Njihov nastup je pojačao ludi fan koga viđamo na svakom MoA koji je sam sebi sasvim dovoljan. Dobra svirka i fina energija benda. Potom su nastupili Grci KHIRKI koje smo već pominjali ovuda i koji su nedavno svirali u Beogradu, nažalost nisam bio tada u gradu ali greška je ispravljena. Ovo je daleko najbolji bend koji je ikad svirao na MoA, barem ovim izdanjima koje sam ja posećivao, power trio koji je ludački usviran i navežban, preostali bendovi su tehnički naspram njih delovali baš smešno. Muzika je dosta eklektična, ima tu dooma, heavy metala, groove metala, prog rocka, nekakav mini Mastodon ako ima smisla takvo poređenje. Davno me neki "mali bend" nije tako oduševio, razvalili su skroz i najavili da će opet doći u Bgd na jesen, ne treba propustiti ko bude u mogućnosti. Nakon njih zagrebački pankeri KORIDOR su zvučali kao mešanje maltera, ali bila je lepa energija u publici i možda najbolje zezanje u oba dana. Instrumentalni program je zatvorio duo (gitara/bubanj) iz Jermenije JESSS, nekakav Cloudkicker iz narodne kuhinje koji je znao na momente da smori ali na momente i da baci u ekstazu, pošten nastup ove braće, nema šta.

Dakle, jasno je da su ovogodišnje izdanje pokvarile pandurčine, po njihovom priznanju bilo ih je 15ak sve vreme u civilu među posetiocima festivala i lovili su okolo ljude koji odu u pripizdinu da se odmore malo na jebeni stoner festival u nedođiji. Veoma loša reklama za festival.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilino prelepo mesto. 

cek, jel su to ovi sto rade festival morali po dogovoru da pustaju te pandure?

bas govno. 

Khirki su bas dominacija. ne bi me cudilo da za 3-4 godine budu veliki kao Villagers of Ioannina City, jer su 5 puta zanimljiviji muzicki a imaju dovoljno tog etno fazona da dobro prodju kod takve publike. 

Edited by azal

Share this post


Link to post
Share on other sites

pandure imamo svake godine bez preskakanja

 

meni su izvadili u petak zadnja sedista na ulazu u selo, al' sam im uvalila massimo disk za kaznu
 

bas mi je krivo da vam se to desilo, svake godine neko najebe zbog tako nekog glupog sranja

prosle godine ubise boga u onom klincu ni zbog cega, izivljavanje

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa vi glasajte za Vucica, ako vam je dobro.

Plus videh na Sarenici (da to i dalje ide) da imaju planove da citav Boljevac vise promovisu turistima, i da ce raditi razne projekte tamo. Stoga stoner metalike moraju da lete. 

Svakako 1312, svi su oni govna.

Edited by VoivodBG
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 hour ago, Kumodraski Vo said:

mozes da odes da se uradis ko zivotinja i legnes u travu u svakom momentu

 

msm, tehnicki, mozes, ali treba da imas recept da bi bio mirne glave

npr:

  • dodji dan ranije, pre nego sto podignu barikade
  • ako bas ne mozes da dodjes dan ranije, anticipiraj jak pretres i pakuj prtljag kao da si u vojsci; kada krenu da te pretresaju, sve vreme ih nesto sprdaj uz jaku kuknjavu kako sve sto razjebu ima da vrate na mesto
  • dok si u selu, ne nosi nista sa sobom osim pena
  • ako bas moras nesto da nosis, neka bude u gacama
  • ne ostavljaj nista nikada u satoru nego nadji neki panj i u to stekaj sranja
  • ne cadi u publici pre 10-11 uvece, uvek su tu u civilu
  • ako ima tetovazu ostroga pandur je
  • ako ima alpha ili under armour merch, pandur je
  • ako su dva drugara i ne djuskaju i ne piju, panduri su
  • ako je sam i nije raznesen, pandur je
  • Upvote 2
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Udarili na marihuanu kao da nam je pola drzave pomrlo od iste. Neki dan nosim ortaku gomilicu da ima za more i ispred mene zaustavljen saobraćaj i čupaju sedišta što ti kažeš. Neka dva mučenika maltretiraju, urlaju kao bizoni glupi, što naravno oni i jesu. Ja zamaknem u neki kukuruz sa strane, okrenem i bežanija. Sreća nisu na mene obratili pažnju. Od kada su Kragujevčani počeli da zavode red u gradu non stop se iživljvaju i pretresaju narod. Moju kevu jurili pod rotacijom samo zato što žena vozi novu Tojotu kupljenu u fabrici. To im bilo sumnjivo jbt. Žena se prepala, a oni stali pored nje i kada su videli koliki su somovi pitali je samo da li ste vezali pojas, a ona naravno uredno vezana. Pa jebem mu mater da li se zbog toga juri neko pod rotacijom? Komšiju mog isto jurili kada je skrenuo u svoju uličicu. Stao čovek i oni ga pitaju je li ti, što bežiš od nas u ovu uličicu. A čovek im kaže pa eto ljudi vidite ovu kuću ovde, tu živim i ne mogu nikako drugačije do kuće da dođem sem kroz ovu ulicu. Čovek ima 80 godina.

Edited by HEFEST
  • Upvote 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Нас већ трећу годину заредом заустављају пандури на прилазу насељу, прва два пута нас претресали, сада нас препознао инспектор, каже, ви били беше и прошле године и пустили нас. Касније смо их видели како се шеткају по фестивалу.

6 hours ago, azal said:

cek, jel su to ovi sto rade festival morali po dogovoru da pustaju te pandure?

Што па да се договарају са њима кад улази на фестивал ко како хоће...

Share this post


Link to post
Share on other sites

9 hours ago, Havočka said:

 

msm, tehnicki, mozes, ali treba da imas recept da bi bio mirne glave
 

samo ti pisi recepte po forumu , pa ce i panduracija nesto da implementira od ovog 😄

sto se opisa tice - najgore je sto imas izgleda imas i raspale likove koji nisu panduri ali drukaju za policiju, tkd prosto trust no one

 

jbg bas mi bedak, ja na zalost nisam mogao doci ove godine, a planirao sam neki produzeni boravak

 

sto se ovoga sto Voivod kaze tice - pa Ramondu drzi onaj Milenijum tim, pocnimo od toga. sigurno neko ko placa 300 evra nocenje na planini nece da mu drka neki doom/stoner/drone pored. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 hours ago, Totamealand said:

Jesmo se skuvali, ali meni je zvuk na The Smile bio besprekoran. 

bukvalno nisam razumeo sta Yorke prica izmedju pesama, tolilko mi je bio besprekoran... Stajao na pola puta izmedju tonca i bine

Share this post


Link to post
Share on other sites

I do činjenice da Yorke više mrmlja nego što priča, a o razgovetnosti u pevanju da ne govorim. Tu se u najboljem slučaju razumelo kad kaže "thank you." :haha:

Ja sam bio prvi red skroz levo, jeste da su mi zvučnici pucali pravo u glavu, ali ne mislim na glasnoću već na jasnoću. Bas linije su se kristalno razaznavale, klavijature, duvački instrumenti, perkusije, ništa nije potonulo u miksu. Jesam doduše bio naplašen da zvuk u Hangaru ume da bude krš, videću baš najesen kako će Apocalyptica da zvuči, možda sam na The Smile imao sreće. 

Edited by Totamealand

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio sam na Rtnju i ove godine, treća za redom, iako ne slušam takvu muziku, ali mi je blizu, i fino je gore. Ne bi da se mešam u organizaciju ali ne kapiram kakva je to zajebacija oko karata, kobajagi ne može da se uđe bez karte, a na kraju ulazi ko kako stigne i ovi koji su platili ispadnu budale. Ja sam se tako prošle godine zajebao. Nije uopšte stvar u parama. Da napomenem da sam i pretprošle godine, a i ove, poslao donaciju, jer ipak se neko jebavao da sve to organizuje, a kao što rekoh nije loše da se ode. Malo u prirodu, malo na festival... Uvek bi pre otišao tamo nego na gitarijadu, na primer. Ne znam šta se time postiže osim da kad neko čuje da ulaz košta 3 hiljade, okrene se i ode, a možda bi potrošio novac na piće, majice i sl. Ja prvi ne bi platio da je moralo, ali eto na kraju uđosmo za dž.

A što se pandura tiče, uvek su tamo ispred hotela i zaustavljaju. Nas su zaustavljali svake godine, upoznali smo se već. Nikad nije bilo problema. Ali mi droge nemamo.

A ne znam i što vas čudi što cimaju ljude okolo. Kad smo došli, dočekala nas je neka pesma "hašiš, hašiš..." a ispratila nas, tj. pobegli smo od ovog majstora dole.

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovogodišnja Gitarijada u Zaječaru održaće se poslednjeg vikenda u avgustu - tačnije: 29 - 31. avgusta na Kraljevici.
Kao i svake godine, u dva polufinala i jednom finalu takmičiće se demo bendovi iz Srbije i regiona. U revijalnom delu programa, nastupiće sledeće grupe:

Četvrtak, 29.08.2024 u 20:00h:

I polufinale


Keops

Jelusick

Divlje Jagode
 

Petak, 30.08.2024 u 20:00h:

II polufinale

Queen Sensation

Van Gogh

Firewind
 

Subota, 31.08.2024 u 20:00h:

Finale Gitarijade

Ritam Nereda

Onslaught

Ronnie Romero
 

U prodaji su pojedinačne ulaznice za svako veče Gitarijade po ceni od 1000,00 RSD po večeri, kao i trodnevna ulaznica za festival po ceni od 2000,00 RSD za sve tri večeri.

Ulaznice možete nabaviti na svim prodajnim mestima Ticket Visiona, kao i online - https://tickets.rs/tour/57_gitarijada_1599

Kao i svake godine, boravak u kampu sa obrokom je besplatan.

Rokonačelnik ovogodišnje Gitarijade je legendarni pevač Ronnie Romero, poznat po radu sa bendovima Rainbow, MSG, IMP i Sunstorm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...